Griineillä pahoissa vaikeuksissa ollut Sami Välimäki: ”Toivotaan huomiselle ihmetekoja” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Griineillä pahoissa vaikeuksissa ollut Sami Välimäki: ”Toivotaan huomiselle ihmetekoja”

Sami Välimäen draivipeli oli torstaina pelaajakaartin keskitasoa. Kuva Getty Images

Sami Välimäeltä vaaditaan cutin tekemiseksi perjantaina todellinen huippukierros.

Vuoden 2020 golfsensaatio ja Suomen miesten uusi ykköspelaaja Sami Välimäki avasi torstaina Winged Footissa käynnistyneen uransa major-turnauksissa pelaamalla U.S. Openin avauskierroksella tuloksen 78 (+8). Välimäki on kierroksensa loppuun pelanneista viimeisten joukossa ja tarvitsee jatkoon päästäkseen huippukierroksen perjantaina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Vaikea päivä griineillä ja lähestymisissä. Paljon kolmen putin griinejä, ja sitten löin väylältä ihan supervinoja lyöntejä, joita ei koskaan tule”, Välimäki kommentoi kierroksensa jälkeen Golfpisteelle.

Erityisesti Välimäen pelin syömähammas, puttaaminen, ontui avauskierroksella pahasti. Välimäki puttasi kuuden ensimmäisen reiän aikana jokaisella griinillä ohi putin 1,9–3,4 metrin etäisyydeltä ja otti jo etuysin aikana peräti 21 puttia. Koko kierrokselta putteja kertyi yhteensä 37. Välimäen strokes gained putting -lukema on tällä hetkellä koko joukon selvästi heikoin, -4,75.

Sami Välimäen avauskierroksen tuloskortti.

Välimäki tuskaili myös lähestymisiään, mutta löi kierroksen aikana varsin hyvät 12 griiniosumaa, mikä on selvästi yli pelaajien avauskierroksen keskiarvon. Lähestymislyöntien strokes gained -tilastossa Välimäki (+1,38) sijoittuu tällä hetkellä erinomaisesti 23. tilalle.

Major-historiansa ensimmäisen birdien Välimäki teki 11. reiällä, mutta birdie jäi päivän ainoaksi. Vaikea päivä päättyi Winged Footin haastavalla päätösreiällä tuplabogiin.

Kilpailun kahden kierroksen jälkeistä cut-rajaa on avauskierroksen ollessa kesken vielä vaikea ennustaa, ja paljon riippuu myös perjantain lipunpaikoista ja kenttävirityksistä. Tällä hetkellä cut-raja kulkee tuloksessa +1, mutta tulee mitä luultavimmin nousemaan joitakin lyöntejä, todennäköisesti +2:n ja +5:n väliin.

Välimäeltä vaaditaan siis perjantaina todellista huippukierrosta, jotta jatkopaikka viikonlopun ratkaiseville kierroksille heltiäisi. Kisan kärjessä on loistavan 65 (-5) lyönnin kierroksen pelannut Justin Thomas. Mikäli tulostaso säilyy perjantaina avauskierroksen kaltaisena, Välimäen on kyettävä Thomasin suorituksen tasolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Eipä siinä mitään. Lisää reeniä, ja toivotaan huomiselle ihmetekoja. Jos niin ei käy, niin sitten katseet kohti Skotlantia.”

Skotlannilla Välimäki viittasi lokakuun alussa pelattavaan European Tourin Scottish Openiin, joka on yksi kiertueen rahakkaista Rolex Series -kisoista.

Välimäki lähtee perjantain toiselle kierrokselle päivän viimeisessä peliryhmässä klo 21:11 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Välimäki ei arastele haastavaa Winged Footia: "Se palkitsee kyllä, kun lyöt hyviä lyöntejä"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje