Garcialle ja Poulterille odotetusti Ryder Cupin villit kortit – Lowry syrjäytti Rosen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Garcialle ja Poulterille odotetusti Ryder Cupin villit kortit – Lowry syrjäytti Rosen

Padraig Harrington vakuuttui Ian Poulterin erinomaisesta Ryder Cup -historiasta. Kuva: Getty Images

USA:n yhdistelmän Wisconsinissa kohtaavassa Euroopan joukkueessa on neljä yli 40-vuotiasta pelaajaa.

Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeni Padraig Harrington ilmoitti sunnuntaina päättyneen Wentworthin turnauksen jälkeen antaneensa haasteottelun kolme villiä korttia Sergio Garcialle, Shane Lowrylle ja Ian Poulterille.

Viimeisistä Ryder Cup -valinnoista yksikään ei lukeudu yllätyksiin. Harrington sanoi jo aiemmin kesällä, että Poulterin olisi suurin piirtein menetettävä raajansa, jos hän ei ole tämänvuotisessa Euroopan joukkueessa ja että Poulter ei ole kaukana hänestä.

Se tarkoitti sitä, että kolmannesta paikasta kovinta kilpaa toissavuotisen Openin voittaneen Lowryn kanssa kävi viisi Ryder Cupia pelannut Justin Rose. Englantilainen olisi tarvinnut BMW PGA Championshipissä voiton saadakseen automaattisen valinnan, mutta joutui tyytymään Wentworthissa jaettuun viidenteen sijaan.

Tänä vuonna neljästi top 10:een sijoittunutta Lowrya ei hetkeen ole voittokahinoissa nähty, mutta 21 turnausta ovat toisaalta tuoneet tasaisesti jyskyttäneelle irlantilaiselle vain kaksi karsiutumista. Hän oli PGA Championshipissä neljäs ja pelasi vahvasti myös Memorial Tournamentissa (6:s) ja Players Championshipissä (8:s).

Suuri vääryys Rosen valinta ei olisi ollut, sillä hän on tänä vuonna yltänyt pelaamissaan 15 turnauksessa keskimäärin joka kolmannessa kymmenen parhaan joukkoon. Näistä kaksi tuli major-kilpailuissa. Läheltä piti -tilanteet ovat olleet Roselle viime aikoina turhankin tuttuja, sillä Wyndham Championshipin viimeisen kierroksen 18. reiällä otetut kolme puttia jättivät hänet reilulla pisteellä PGA Tourin pudotuspelien ulkopuolelle.

Garcia on koonnut yhdeksässä Ryder Cup -ottelussa 25,5 pistettä. Hän on Euroopan kaikkien aikojen paras pistemies.

Vaikka Rosen hyvä Ryder Cup -historia ei riittänyt hänen valintaansa vajaan kahden viikon kuluttua Yhdysvalloissa, Wisconsinissa pelattavaan haasteotteluun, se oli Garcian ja Poulterin kohdalla tärkein syy villin kortin antamiselle.

Shane Lowry on yksi Euroopan joukkueen kolmesta Ryder Cup -debytantista. Kuva: Getty Images

Poulterilla on neljä top 10 -sijoitusta tältä vuodelta, mutta hän ei yltänyt FedEx Cupin playoff-turnauksissa yhtä kisaa pidemmälle ja pelit Wentworthissa päättyivät kahteen kierrokseen. Garcialla on top-kymppejä yksi enemmän, mutta oletettavasti valinnastaan tietoisena hän päätti jättää ET:n lippulaivaturnaukseen väliin.

Huonosti eivät ole Poulter ja Garciakaan pelanneet, mutta Harringtonin vakuutti kaksikon loistava menestys Ryder Cupeissa ja myös tärkeä kokemus, jota he joukkueen nuoremmalle osastolle tarjoavat.

Garcia on koonnut yhdeksässä Ryder Cup -ottelussa 25,5 pistettä. Hän on Euroopan kaikkien aikojen paras pistemies. Poulter on ollut ottamassa kuudessa Ryder Cupissaan 14:ää otteluvoittoa ja kahta tasapeliä.

Joukkueessa on Garcian, 41, ja Poulterin, 45, valinnan myötä nyt neljä yli nelikymppistä pelaajaa. Automaattisen paikan maailmanpistelistan kautta saaneet Paul Casey ja Lee Westwood ovat 44- ja 48-vuotiaita.

Euroopan Ryder Cup -joukkue 2021:

Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Bernd Wiesberger ja Tyrrell Hatton (Euroopan pistelista).
Rory McIlroy, Matthew Fitzpatrick, Paul Casey, Viktor Hovland ja Lee Westwood (maailmanlista).
Sergio Garcia, Shane Lowry ja Ian Poulter (villi kortti).

Hovland, Lowry ja Wiesberger ovat ensikertalaisia.

Ryder Cup pelataan 24.–26. syyskuuta Whistling Straitsin kentällä Kohlerissa, Wisconsinissa.

Lue seuraavaksi: Euroopan suorat Ryder Cup -paikat ratkesivat – Horschel Wentworthin ensimmäinen jenkkivoittaja 46 vuoteen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)