USA:n Ryder Cup -joukkue valmis – kapteeni jätti Patrick Reedin rannalle - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

USA:n Ryder Cup -joukkue valmis – kapteeni jätti Patrick Reedin rannalle

Tony Finau valittiin odotetusti Yhdysvaltain Ryder Cup -miehistöön. Kuva: Getty Images

Myös Phil Mickelsonin 12 Ryder Cupin putki katkesi tähän vuoteen.

Yhdysvaltain Ryder Cup -joukkueen kapteeni Steve Stricker valitsi keskiviikkona loput kuusi pelaajaa reilun kahden viikon kuluttua Wisconsinissa alkavaan haasteotteluun. Nimilista ei sisällä varsinaisia yllätyksiä, mikäli Patrick Reedin jättämistä joukkueen ulkopuolelle ei sellaisena pidetä.

Stricker antoi villit kortit Tony Finaulle, Xander Schauffelelle, Jordan Spiethille, Harris Englishille, Daniel Bergerille ja Scottie Schefflerille. Karsinnan perusteella joukkueeseen olivat aiemmin valikoituneet Collin Morikawa, Bryson DeChambeau, Justin Thomas, Dustin Johnson, Brooks Koepka sekä FedEx Cupin tuore mestari Patrick Cantlay.

Joukkue on paperilla kova, sillä kaikki pelaajat mahtuvat maailmanlistalla 21 parhaan joukkoon.

”Olen innoissani tästä joukkueesta. Se on hyvä sekoitus nuoria ja hieman kokeneempia pelaajia sekä heitä, joiden pelityyli istuu kisakenttä Whistling Straitsille erinomaisesti”, Stricker kertoi.

Northern Trust -kilpailun voittaneen Finaun, Schauffelen ja Spiethin valintoja saattoi pitää etukäteen varmana. PGA Tourin toisen ja kolmannen pudotuspeliturnauksen ykkönen Cantlay syrjäytti viimeisessä suorassa paikassa pitkään kiinni olleen Finaun kalkkiviivoilla ja tyypillisesti hilkulla karsinnassa olleilla on ollut tapana saada kapteenin kutsu joukkueeseen. Olympiakultaa saavuttanut Schauffele osoitti viimeistään Tokion olympiaturnauksessa, että häntä ei voi sivuuttaa tämänvuotisesta Ryder Cupista.

Myös Spieth on esitellyt tänä vuonna pitkästä aikaa tuttua osaamistaan ja uhkunut vakuuttavaa nousukuntoa muun muassa voittamalla Valero Texas Openin ja venymällä toiseksi Open Championshipissä.

Schauffele, English sekä kaudella 2019–2020 vuoden tulokkaaksi nimitetty Scheffler tulevat tekemään Eurooppaa vastaan pelattavassa haasteottelussa ensiesiintymisensä, samoin Berger. Aiemmin valituista Collin Morikawa ja Patrick Cantlay debytoivat niin ikään Ryder Cupissa. Berger oli mukana vuoden 2017 Presidents Cupissa ja Cantlay kaksi vuotta myöhemmin, joten heiltä löytyy entuudestaan arvokasta kokemusta vaativasta joukkueturnauksesta.

Suurin kysymysmerkki ennen viimeisiä valintoja leijui kolminkertaisen Ryder Cup -pelaajan Patrick Reedin yllä. Eripuraa lietsova Reed on jo pidempään ollut huonossa valossa muun muassa arvosteltuaan vuonna 2018 Pariisissa käydyssä haasteottelusss kapteeni Jim Furykin peliparivalintoja sekä muutamia joukkueen pelaavia jäseniä.

USA:n kapteeni  Steve Stricker ei löytänyt Patrick Reedille käyttöä joukkueessaan. Kuva: Getty Imgaes

Seuraavana vuonna Reed ajautui kyseenalaiseen sääntöselkkaukseen Hero World Challengessa ja pian tämän jälkeen Australiassa Royal Melbourne -kentällä pelatussa Presidents Cupissa hänen caddiensa Kessler Karain ajautui riitaan erään katselijan kanssa johtaen bäginkantajan hyllytykseen työtehtävistään kaksinpeleissä.

Stricker sanoi, että Reedin jättäminen joukkueen ulkopuolelle oli vaikea päätös.

”Reed on loistava pelaaja ja hänellä aina paljon annettavaa match play -turnauksissa. Lisäksi hänen Ryder Cup -tilastonsa on todella hyvä. Reedin terveydentila aiheutti kuitenkin epävarmuutta ja hän ehti olla pitkään pelaamatta; tämä oli päätöksen kannalta ratkaisevin tekijä.”

Reed joutui elokuussa pahaksi äityneen keuhkokuumeen takia sairaalahoitoon, jossa hän kertoi olleensa pari päivää kriittisessä tilassa, ja taistelleensa hengestään. Reed joutui jättämään kaksi ensimmäistä FedEx Cupin playoff-turnausta väliin, mutta pisteet riittivät silti kauden päättäneeseen Tour Championshipiin.

”Patrick otti tiedon vastaan kuten todellinen mestari. Pahoittelin päätöstäni ja tein hänelle selväksi, että ratkaisu oli erittäin vaikea”, Stricker sanoi.

Rannalle varteenotettavista kandidaateista jäivät myös Sam Burns. Kevin Na, Jason Kokrak ja Billy Horschel. Etenkin Na oli spekulaatiossa vahvoilla, pelattuaan Tour Championshipissä yhdessä Jon Rahmin kanssa parhaan 72 reiän tuloksen. Kokeneemmalta osastolta sivuun jäivät Webb Simpson, Kevin Kisner sekä PGA Championshipin hallitseva mestari Phil Mickelson. Samalla katkesi Mickelsonin vuonna 1995 alkanut 12 peräkkäisen Ryder Cupin osallistumisputki.

On vielä mahdollista, että joku lähellä valintaa olleista nousee joukkueeseen, jos PGA Tourin finaaliturnauksen kesken rannevammansa vuoksi jättämään joutunut Brooks Koepka ei pysty pelaamaan Ryder Cupissa.

Lue seuraavaksi: PGA Tourin finaali aiheuttamassa USA:n Ryder Cup -joukkueelle yhden ongelmatapauksen lisää?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje