23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Naiset ja miehet pelaavat samasta potista FT:n kilpailussa Luukissa

Torstaina käynnistyvässä Finnish Tourin kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa nähdään mukana neljä naisammattilaista. He kilpailevat samasta palkintopotista miesten kanssa, vaikka pelaavatkin eri tiipaikalta.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käynnistyy torstaina Suur-Helsingin Golfissa Luukki-kentällä.

Kilpailu pelataan Luukki-kentällä, jonka avaamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

Kilpailussa on mukana 106 pelaajaa, ja tavallisesta poiketen mukana nähdään kuusi naisammattilaista, jotka pelaavat miesten kanssa samassa sarjassa, tosin eri tiipaikalta. Kilpailun palkintopotissa on 10 000 euroa.

Oona Vartiainen on yksi kuudesta mukana olevasta naisammattilaisesta. Hänen kilpailukalenteriinsa Luukin kilpailu osuu täydellisesti, sillä naisten Euroopan kiertueen kalenterissa ei ole tällä viikolla kilpailua.

”Tämä sopii todella hyvin minulle. Pelasin viime viikolla Pickalassa naisammattilaisten kilpailun, ja nyt pääsen pelaamaan toisen kilpailun perään Suomessa, niin tämähän on todella hienoa. Tämän viikon jälkeen on sitten taas yksi treeniviikko, jonka jälkeen pelaan LET:n kisan Espanjassa”, Kankaisten Golfia edustava Vartiainen kertoo.

Luukissa pelattava kilpailu on Vartiaiselle mielenkiintoinen haaste. Hän ei ole aiemmin pelannut Luukissa, mutta se ei muuta valmistautumista kilpailuun.

”Ennakkoluulottomalla asenteella lähden pelaamaan. Tosin en oikein tiedä, mitä odottaa. Kenttä on uusi, enkä tiedä, millaiseksi kenttä naisille tehdään.”

Ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun kärjessä on Tarinagolfin Lauri Ruuska.

Toisena pisteissä oleva Mikael Salminen on Suur-Helsingin Golfin kasvatteja, joten hänellä on loistavat mahdollisuudet kuroa Ruuskan rankingjohtoa kiinni tutulla kentällä.

Etenkin, kun Ruuska ei ole Luukissa mukana, vaan osallistuu samaan aikaan Tanskassa pelattavaan Nordic Golf Liigan kilpailuun.

Kilpailu käynnistyy Luukissa torstaina kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje