16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Finnish Openin hyvin aloittanut Antti Ahokas: ”Kyllä tällä kentällä pitää par ottaa vastaan”

Antti Ahokas pelasi torstaina tuloksen 72, joka tyydytti kaiken nähnyttä pelaajaa. Kuva: Juha Hakulinen

Yhdellä kädellä puttaava Johannes Axell on huomiota herättävä näky viheriöillä. Torstaina erikoinen tyyli toimi komeasti.

Alastaro Golfin kenttä oli totutun tiukka testi Timberwise Finnish Openin avauspäivänä. Kärkipaikalle päästiin tuloksella -3, josta vastasivat ruotsalaiset Anton Moström ja Johannes Axell.

Suomalaispelaajista parhaiten kilpailunsa aloittivat Saku Tuusa, Ossi Mikkola, Antti Ahokas, Markus Luoma, Henri Satama ja Jussi Kumpulainen. He kaikki kirjasivat torstaina tuloksen 72 (par).

Kilpailua johtava Axell on huomiota herättävä pelaaja viheriötyöskentelynsä osalta, sillä hän puttaa yhdellä kädellä. Axell tarttuu mailasta vain oikealla kädellään, ja vasen käsi on selän takana.

”Puttasin niin huonosti kahdella kädellä, että päätin kokeilla yhdellä kädellä puttaamista. Olin aina harjoitellut paljon yhden käden putteja ja se sujui niin paljon paremmin kuin kahdella kädellä, että tästä on tullut minulle uusi normaali”, jo parin kauden ajan uudella tyylillään putannut Axell kertoi.

Torstaina hänen pelinsä salaisuus ei kuitenkaan ollut puttaaminen, vaan onnistumisia tuli muilla osa-alueilla.

”Olin todella hyvä tiiltä tänään. On aina tärkeää osua väyliin, mutta tällä kentällä se korostuu.”

Axellin sanoihin yhtyi myös Moström, joka nosti esille myös yhden toisen seikan.

”Kenttä oli tänään aika kova. Vaikka se on tuloskortissa 6700 metriä pitkä, tänään se pelasi lyhyempänä, kun pallo rullasi sen verran hyvin”, takaysin neljä alle parin nakutellut ruotsalainen totesi.

Suomalaispelaajista Antti Ahokas oli kierroksensa jälkeen hyvällä tuulella. Kokenut konkari sanoi, ettei torstaina nähty mitään lyömisen riemujuhlaa, vaan hyvä lähipeli piti tuloksen aisoissa.

”Kyllä tällä kentällä pitää par ottaa vastaan. Ei siinä auta mököttää. Kyllä siellä oli omat haasteet, mutta pelasin omasta mielestäni aika järkevästi. Arvelin kyllä, ettei tänään mennä kovin kovaa, kun tuuli oli kuitenkin haastava”, kolme birdieä ja bogia tehnyt Ahokas sanoi.

”Mutta ihan sikakivaa oli pelata. On tämä niin kiva paikka.”

Suomalaispelaajat saivat kilpailuun hyvän alun, sillä top 25:ssa on peräti 15 suomalaispelaajaa. Kahdella jäljellä olevalla kierroksella on siis paljon jännitettävää suomalaispelaajien osalta, kun kärkikään ei ole kuin muutaman lyönnin karkumatkalla.

Lähde: Golfliiton tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje