Finnish International Junior Championshipissa kansainvälinen kärki avauspäivän jälkeen - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Finnish International Junior Championshipissa kansainvälinen kärki avauspäivän jälkeen

Katri Bakker aloitti T14-sarjan mallikkaasti Vierumäellä.

Vierumäen Cooke-kentällä 24.-26. kesäkuuta pelattavassa kansainvälisessä juniorikilpailussa FIJC:ssa on kaikkiaan 167 pelaajaa yhteensä 16 eri maasta. Kilpailun suojelija on Suomen ykkösgolfari Mikko Ilonen.
Kilpailu pelataan neljässä eri sarjassa: pojat ja tytöt alle 16-vuotiaat sekä pojat ja tytöt alle 14-vuotiaat. Avoimen mestaruuden lisäksi kilpailussa ratkotaan myös näiden ikäluokkien Suomen mestaruudet. Kaikki osallistujat pelaavat kolme kierrosta.
Kilpailun avauspäivä alkoi sateisissa olosuhteissa ja sade yltyi paikoitellen varsin rankaksi, joka heijastui kilpailun tulostasoon.
Poikien alle 14-vuotiaiden sarjassa kymmenen kärjen joukkoon mahtuu ensimmäisen päivän jälkeen peräti seitsemää eri kansalaisuutta. Viron Joonas Juan Turba on avauskierroksen jälkeen kärjessä yhteistuloksella 73 (+1). Ranskan Charles Larcelet (75) on kahden lyönnin päässä ja parhaana kotimaisena pelaajana Saku Tuusa (77) neljän lyönnin päässä.
Salolaisen Tuusan jälkeen Eetu Taivainen ja Jesse Saareks ovat jaetulla kuudennella sijalla tuloksella 78. Jaetulta 10. sijalta löytyvät avauskierroksen jälkeen Elmo Gerkman ja Teemu Järvinen 79 lyönnillä.
Nuorempien tyttöjen sarjan kärjessä pelaa maamme lupaavimpien golfareiden joukkoon kuuluva 14-vuotias Katri Bakker. Tasoituksella kolme pelaava Bakker merkkasi avauskierroksella tuloksen 74 (+2). Hän johtaa lyönnillä Tsekin Magdalena Cervinkovaa ja kahdella lyönnillä Svetsin Victoria Monodia. Suomalaisista toiseksi parhaana tuloksen 80 pelannut Emilia Torvinen on tuloslistalla neljäntenä.
”Pelini on kehittynyt ja mennyt paljon eteenpäin viime vuodesta, mutta vielä on tehtävä paljon töitä. Tänään pelastin hyvällä lähipelillä monta paria”, Bakker kertoi kierroksen jälkeen. ”Vierumäelle olen tullut voittamaan SM-kilpailut, mutta haluan sijoittui myös hyvin, ainakin kuuden joukkoon kansainvälisessä kisassa.”
Katri Bakkeria oli Vierumäellä kannustamassa myös isosisko Krista, joka pelaa nykyään ammattilaisena naisten Euroopan Tourilla.
Poikien 16-vuotiaiden sarjan päivän nimi oli Portugalin Pedro Lencart, joka kiersi ainoana koko päivän aikana Vierumäen Cooken alle par-tuloksen – kaksi alle 70. Suomalaisista Anton Noro on neljän lyönnin päässä (74). Nurmijärven Eemeli Järvinen pelasi kentän 75 lyönnillä ja on sijalla neljä. Tuloksen 76 merkkasivat suomalaisista Eemeli Alajärvi ja Matias Honkala.
18-vuotiaiden tyttöjen EM-joukkueeseen valitut nuoret maajoukkuepelaajat aloittivat kilpailunsa Vierumäellä hyvin. Kanavagolfin Anna Backman ja Aura Golfin Daniella Barrett ovat jaetulla kärkisijalla 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa tuloksella 74 yhdessä Sveitsin Chiara Tamburlinin kanssa. Kymmenen joukkoon mahtuu myös kolmas EM-kisoihin valittu tyttö – yhdeksäntenä oleva Elina Saksa tuloksella 80.
Suomalaisten lisäksi Vierumäelle kansainvälistä väriä tuovat 15 eri maan junioripelaajat. Vierumäen kisa on noussut maanosan merkittävimpien avointen juniorikisojen joukkoon, sillä kilpailussa nähdään tänä kesänä pelaajia Arabiemiraateista, Venäjältä, Itävallasta, Islannista, Hollannista, Virosta, Ranskasta, Tanskasta, Sveitsistä, Saksasta, Portugalista, Ruotsista, Tsekeistä, Latviasta ja Belgiasta.

Usvalalla paras tulos sateisella Aulangolla

Sandra Salonen aloitti kisaurakkansa pirteästi Eversti-kentällä. Kuva: FinnishGolf.com

Sandra Salonen aloitti kisaurakkansa pirteästi Eversti-kentällä. Kuva: FinnishGolf.com

Lahden Golfin Joni Usvala pelasi kovimman (68) tuloksen Aulangolla käynnistyneessä 18- ja 21-vuotiaiden SM-lyöntipeliturnauksessa. Hänellä on 21-vuotiaiden poikien sarjassa kolmen lyönnin etumatka seurakaveriinsa Patrik Teppolaan ja Nokian Aleksi Myllymäkeen.

T21-sarjan mitalisuosikkien joukkoon kuuluva Archipelagia Golfin Ellinoora Moisio löi tuloksen 73. Koski-Golfin Iida Nikka ja Ahvenanmaan Emma Lindman väjyvät lyönnin päässä.

Nuorempien tyttöjen paalupaikalla on sarjan viimevuotinen suomenmestari Sandra Salonen. Hänen yksi yli –kierroksensa käsitti kolme birdietä ja neljä bogia.

”Haastava päivä sään kannalta, mutta valitettavasti siihen on tottunut hieman tässä kesän aikana. Kierros oli melko tasainen, tein neljä bogia ja kolme birkkua, joten mitään isoja katastrofeja ei tullut. Minulla oli varsin paljon apua cädistäni sillä sain pidettyä kamoja hieman kuivempana eikä yksin tarvinnut säheltää niiden kanssa”, Master Golfia edustava Salonen sanoi.

”Hyvä fiilis oli pelaa, mutta vielä jäi lyöntejä kentälle. Huomenna jatketaan tästä.”

Tarinagolfin Ida Horttanainen (74) on kakkosena.

P18-sarjan paalulla kisan isoimpiin kultamitaliehdokkaisiin lukeutuva Virvikin Oliver Lindell (71). Kanavagolfin Nicolas Jenkins, Masterin Juho Ylä-Jääski ja Vihdin Eetu Isometsä avasivat pelin tuloksella 72.

Salosen kommentit: FinnishGolf.com

MK

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje