18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Finnair Masters uusien mahdollisuuksien edessä

Carin Koch putosi viimeisen reiän bogeyn myötä jaetulle kolmannelle sijalle.

Finnair Mastersin viimeinen päivä kulki varsin odotetusti Lee-Anne Pacen laatiman käsikirjoituksen mukaan. Tourin kuumin pelaaja voitti kolmannen kerran viimeisen yhdeksän kisansa aikana ja sai katetta toiveilleen noususta maailman eliittiin ”ehdottomasti parhaiden” joukkoon. 29-vuotiaana rivipelaajasta tähdeksi tarina on hyvin mielenkiintoinen. Suomalaisyleisö ja media pitävät varmasti tälle hymytytölle peukkuja pystyssä, avoin ja herttainen Pace lupasi myös tulla takaisin vuonna 2011.

Pacen peli oli kauttaaltaan varmaa, heikkoja osasia ei ollut, toimiva lähipeli antoi hänelle eväät karata muilta jo kolmannen kierroksen alkuvaiheilla. Yleisöä hemmoteltiin viimeisellä viheriöllä taas uskomattomalla eaglella Vikki Laingin varmistettua toisen sijansa noin 150 metrin matkalta.

Talin kenttä on Finnair Masters ”settauksella” osaaville pelaajille varsin leppoisa. Talvisääntöä käytettiin märän kentän johdosta varotoimenpiteenä. Viikonlopun aikana nähtiin paljon varmaa, ammattimaista lyömistä, tämän vastapainoksi kuitenkin myös jopa uskomattoman paljon keskinkertaistakin vaatimattomampia lyöntejä. Kaikilla osanottajilla on kuitenkin sen verran rutiinia ja osaamista nimenomaan lähipelissä, että alle 80 lyönnin kierroksen rakentaminen Talissa syntyy hyvinkin epävireisellä lyönnillä

Naisten EuEroopan Tourilla pelaajien taso on edelleen melko kirjavaa. Todellisia briljantteja tähtiä on vähän, Pacen tapaiset menestysputket ovat tästäkin johtuen tärkeitä kohokohtia Tourille monestakin syystä.

Ruuttila nousi Suomen ykköseksi

Niklas

Niklas Rajamäki uskoo, että Kaisa Ruuttilalla on potentiaalia huomattavasti nähtyä parempiin suorituksiin.

Kaisa Ruuttila pelasi mainiolla otteella lähes koko kisan ajan, vaikka lyöminen ei täysin kohdallaan ollutkaan. Ruutila on saanut hyvän itseluottamuksen Ruotsin menestystensä johdosta. Talissa kärki karkasi ja ote peliin kirposi toisen kierroksen uinahduksen , normikentän 11:lla tulleen triplan myötä. 12:s sija on kuitenkin kunniakas, viimeisenä päivänä Kaisa kantoi itsensä urheasti läpi kierroksen esittäen varsin mallikasta lyömistä.

”Kaisalla on potentiaalia erittäin pitkälle. Aloittaessamme yhteistyön vuoden 2009 alussa kerroin hänelle, että haluan tehdä yhteistyötä tavoitteena menestys pitkässä juoksussa. Nyt olemme rakentaneet peliä 1,5 vuotta ja alun syvä kuilu on ylitetty.Hän pystyy vielä huomattavasti parempaan seuraavien vuosien aikana, suitsutti valmentaja Niklas Rajamäki.

Minni Blomqvistilla iso työmaa edessään

Roope

Roope Kakko jää Eurooppaan, Elmeri Kakko ja Minea Blomqvist suuntaavat Floridaan.

Minea Blomqvistin peli oli jokaisen kierroksen aikana varsinaista taistelua, itseluottamus oli kateissa ja varman päälle pelaaminen, virheiden välttäminen näkyi otteista.

”Asenne oli kyllä kohdallaan, mutta peli ei ollut sitä mitä sen pitäisi olla. Pelkäsin vasenta puolta”, Minni myönsi kisan jälkeen.

Viisi kuukautta keisarinleikkauksen jälkeen Blomqvist ei voi olla täysin valmis fyysisesti, tämä yhdistettynä teknisiin haasteisiin näkyi lyömisen epävarmuutena ja kilpakumppaneihinsa nähden tavallista lyhyempinä avauksina. Blomqvist takelteli ajoittain myös paraatilajissaan, lyhyissä lähestymisissä. Hatunnoston hän ansaitsee siitä, että kykeni viimevuoden malliiin ( kolmas 2009) pelaamaan itsensä lyöntiin nähden hyvälle sijalle (18.)

Edesä on USA:n matka , LPGA Tourilla kolme kisaa ja varmasti paljon harjoittelua sekä treenikierroksia. Vaikka Minea Blomqvist on tsempparina ja tuloksen puristajana ehdotonta eliittiä, syksyn tärkeimmäksi tavoitteeksi voi asettaa fysiikan ja tekniikan petraamisen. Kärkisijoituksiin LPGA Tourilla tarvitaan monta astetta valmiimpaa peliä johon nähdyn perusteella on paljon matkaa. Oireelllisinta Blomqvsitin olemuksessa ja puheissa oli se, että selkeä visio halutusta suorituksesta tuntui olevan sumuverhon takana.

Finnair Mastersin ajankohta aikaistuu

Neuvotteluja kisan jatkumisesta on käyty kulisseissa jo pitkään. Elokuun loppu on säiden osalta osoittautunut hyvin haastavaksi, tästäkin johtuen promoottori Infront on pyrkinyt saamaan kilpailun parhaaseen keskikesään.

HGK:n puheenjohtaja Leif Ekström ennakoi ajankohdan vaihtumista juhannuksen jälkeiselle viikolle palkintojenjakopuheessaan. Nimiä ei vielä ole paperissa, mutta LET tekee varmasti kaikkensa pitääkseen Finnair Mastersin kisakalenterissaan.

”Hyvät kisat nämä olivat, mutta vuodesta toiseen sään kanssa taisteleminen kuluttaa. Olisi niin mukava pääsponsorin ja pelaajien kannalta tarjota heille keskikesän yötöntä yötä ja lämmintä säätä, siinä olisi markkinointiviestinnällekin huomattavasti enemmän evästä, ripittäytyi promoottori Tero Kumpulainen virallisen osuuden päätyttyä.

Yleisömäärä kolmen päivän aikana oli Kumpulaisen arvion mukaan 7500-8000, vähemmän kuin kertaakaan aiemmin. Näyttävää golfia oli tarjolla, viimeisen reiän taakse rakennettu Finnairiin vip-lounge oli hieno oivallus.

Kilpailun elinvoimaisuuden kannalta kaksi tärkeintä asiaa ovat kotimaisten pelaajien menestyminen sekä tapahtuman sisällön kokonaisvaltainen kehittäminen. Nyt nähdyllä konseptilla täytetään toki kaikki LET:n kriteerit, mutta golfkilpailu voisi olla monella muotoa viihteellisempi, rennompi tapahtuma.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje