18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Finaalipaikka karkaamassa Suomelta

Joonas Granberg (vas.) ja Mikko Korhonen saavat venyä sunnuntaina parhaimpaansa, mikäli aikovat viedä Suomen finaaliturnaukseen. Kuva: Jukka Iivari

Suomen toista bestball-kierrosta ei voi kutsua epäonnistumiseksi Estonian Golf & Country Clubilla pelattavassa World Cupin karsintaturnauksessa. Päinvastoin. Mikko Korhosen ja Joonas Granbergin muodostama duo paransi joukkueen tulosta lauantaina neljällä lyönnillä kisan avauspäivänä pelattuun bestballiin verrattuna. Tulos 65 nosti Suomen kokonaistilanteeseen -10.

Suomen tavoitteisiin toi kuitenkin isoja mutkia matkaan Portugalin jäätävä esitys. Veljekset Hugo ja Ricardo Santos iskivät taululle tuloksen 61, joka heitti maan jaetulta kuudennelta tilalta kolmanneksi. Portugali (-15) on ennen karsinnan päättävää nelinpelikierrosta tiukasti kiinni viimeisessä World Cupin finaalipaikassa.

Viidentenä olevalta Suomelta vaaditaan sunnuntaina todellista venymistä, mikäli joukkue aikoo vielä kammeta itsensä Virossa top-3:een ja Mission Hillsin finaaliturnaukseen. Tehtävän työläyttä lisää vielä se, että viiden lyönnin marginaali on nelinpelissä huomattavasti vaikeampi saavuttaa kuin bestballissa.

Karsinnan kärkeen ampaisi lauantaina Itävalta (Roland SteinerFlorian Prägant), joka pelasi Portugalin tavoin tuloksen 61. Tilanteessa -19 oleva joukkue voinee jo melkoisella varmuudella onnitella itseään finaalipaikasta.

Robert-Jan Derksenin ja Joost Luitenin Hollanti ei ole ollut avauskierroksen jälkeen aivan parhaimmillaan. Joukkue (-17) on 54 reiän jälkeen toisena, mutta saa Portugalin tavoin vilkuilla vielä taustapeilistä 12 alle olevan Kreikan (Karanzias PanagiotisGkinis Themistoklis) ja toivottavasti pitkään myös Suomen tekemisiä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje