27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ex-kiekkotähti siivitti Seven rinnalle nousseen Nuutisen lentoon LET:n finaalikisassa

Sanna Nuutinen takoi kolmannella kierroksella kahdeksan birdieä. Kuva: Getty Images

Nuutinen teki lauantaina jättiharppauksen kilpailun kärkitusinaan.

Sanna Nuutinen (-6) oli ilmiliekeissä Marbellassa meneillään olevassa Ladies European Tourin finaaliturnauksessa. Hän pelasi lauantain ja kilpailun toistaiseksi kovimman tuloksen, 64, ja kiipesi bogittomalla huippukierroksellaan peräti 28 pykälää jaetulle 12. sijalle.

Nuutisen kolmannen kierroksen tuloskortti oli upeaa katseltavaa sisältäen kahdeksan birdieä ja 10 paria.

Helsinkiläinen on parantanut otteitaan päivästä toiseen, mutta lauantaina hän oli kuin uudestisyntynyt.

”Tänään oli putteri kuumana, enkä alkanut estelemään sitä. Upeat, nopeat griinit, joissa on paljon muotoa. Onnistuttiin caddien kanssa niiden lukuhommissa täydellisesti”, Nuutinen iloitsi.

Hän jakaa nyt Real Club de Golf Las Brisasin kenttäennätystä lajin todellisen legendan Seve Ballesteroksen kanssa. Ballesteros teki ennätyksensä vuoden 1987 Espanjan avoimissa.

Nuutisen caddiena Andalucia Costa del Sol Open de Espana -kilpailussa toimi avauspäivän tapaan entinen huippukiekkoilija Oskar Osala, joka on LET:llä pelaavan Linda Osalan puoliso.

”Hyvä tunnelma on pysynyt yllä koko viikon. Osalan perhe on ollut siinä iso apu. Oskar on caddiena muina päivinä, mutta Linda tuurasi eilen”, Nuutinen sanoi.

Linda Osalan LET-rankingin sijoitus ei riittänyt paikkaan finaaliturnauksessa. Nuutisen ohella kisassa pelaavat Noora Komulainen ja Ursula Wikström.

”Täällä on kivasti suomalaisia katsojia paikalla. Huomenna on kauden vika rundi, ja tavoite on lopettaa kausi kunnialla”, Nuutinen totesi.

Toisin kuin aiemmin uutisoimme, ensi kaudella totutun 60 pelaajan sijaan 70 pelaajaa saa vahvan kortin LET:lle ensi vuodeksi. Myös sijoille 71–90 päätyvät lunastavat kohtalaisen hyvän pelioikeuden kiertueelle. Nuutinen on pistelistalla 75:ntenä, joten hyvällä sijoituksella Marbellassa hän varmistaisi itselleen reilun määrän turnauksia vuonna 2024.

Finaalikilpailua johtaa Kirsten Rudgeley (-13). Hollannin Anne van Dam ja Intian Aditi Ashok (-11) ovat kahden lyönnin päässä australialaisesta.

Noora Komulainen (par) jakaa 34. tilaa ja Ursula Wikström (+2) on sijalla 42.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)