25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Edes triplabogey ei hetkauttanut Orlandon huipputurnauksen jättiyllättäjää

Kurt Kitayama teki kovan tempun Arnold Palmer Inviationalissa. Kuva: Getty Images

Kurt Kitayama otti upeassa paikassa uran ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla.

Kurt Kitayama (-9) aiheutti vuoden suurimman jymypaukun viemällä voiton viikonvaihteessa Orlandossa käydyssä PGA Tourin korkean profiilin kilpailussa. Hän pelasi sunnuntaina Arnold Palmer Invitationalissa tuloksen 72 jättäen toisen sijan jakaneet Rory McIlroyn ja Harris Englishin lyönnin päähän.

Moni ei uskonut alusta alkaen tuloslistan kärkipäässä pysytelleen Kitayaman mahdollisuuksiin päätöskierroksen alla. Niskaan hengitti iso joukko nimekkäitä tähtipelaajia, mutta yllättäjä jatkoi aikaisempien päivien malliin viileän rauhallisia suorituksiaan.

Kitayamaa koeteltiin etuysin lopussa, kun hän kahden lyönnin johtoasemassa sivalsi pallonsa vasemmalle pelialueen rajojen ulkopuolelle, ja teki triplabogin. Kalifornialainen ei tästä lamaantunut. Seitsemää peräkkäistä paria seurasi 17. reiällä tullut birdie, joka osoittautui voiton kannalta isoksi onnistumiseksi.

Hän oli upottaa Bay Hill Club & Lodge -kentän viimeisellä reiällä 15-metrisen birdie-putin, mutta sai voittonsa kunniaksi merkata ja näpäyttää pallonsa parin sentin päästä sisään.

Voittoa tai paikkaa uusintaan tarjottiin takaysin tuoksinassa useammalle pelaajalle, mutta etenkin putteri kylmeni monen osalta ratkaisevalla hetkellä. Rory McIlroy painoi kaasua kierroksen puolivälin molemmin puolin, mutta 14. ja 15. reiän bogit kävivät hänelle kalliiksi.

Kaikkiaan viisi pelaajaa jakoi johtoa, kun muutama reikä oli pelaamatta. Samanlaiseen lopun hienoiseen lamaan sortuivat McIlroyn ohella myös Jordan Spieth, Scottie Scheffler ja Tyrrell Hatton. Murheellisinta puttipeliä esitti Spieth, joka missasi reikien 14–17 aikana neljä perättäistä puttia alle kolmen metrin säteeltä. Näistä kolme oli par-putteja.

Maailmanlistalla Kitayama kiipesi jo sijalle 19.

Vaikka Kitayama, 30, nousi tavallaan yöstä voittoon, on hän ehtinyt jo tovin verran totutella kovan paineen alla pelaamiseen parhaiden pelaajien kanssa. Kitayama hävisi viime vuonna Jon Rahmille lyönnillä Meksikossa ja yhtä tiukan taistelun voitosta hän kävi Xander Schauffelen kanssa Scottish Openissa. Orlandon kisan top-seiskassa oli hänen ohellaan pelkkiä major-voittajia ja/tai Ryder Cup -pelaajia.

Kitayama on kulkenut pitkän tien yliopistogolfista PGA Tourille. Homma ei lähtenyt toimimaan Korn Ferry Tourilla, joten hän suuntasi kulkunsa Aasian kiertueelle ja edelleen DP World Tourille, josta tuli kaksi voittoa. Matkalla ”journeymanille” tulivat tutuiksi myös Sunshine Tour sekä Japanin kiertue.

Sunnuntaina Kitayama kuittasi voitollaan 3,6 miljoonaa dollaria palkintorahaa ja sai Arnold Palmerin nimikkokisalle ominaisesti punaisen villatakin ylleen. Maailmanlistalla Kitayama kiipesi jo sijalle 19.

Viikonloppuna panoksena oli myös paikka maailmanlistan kärjessä. Kun ensimmäisenä päivänä loistanut Jon Rahm katosi kilpailun edetessä täysin kuvasta, olisi McIlroylla voitolla ja Schefflerillä yhden muun pelaajan kanssa kakkostilaa jakamalla ollut mahdollisuus kiivetä takaisin listaykköseksi. Niin ei käynyt, mutta ero kolmen kärkipelaajan välillä pysyy marginaalisena, ja seuraavan kerran maailmanlistan kärkinimi voi vaihtua viikon kuluttua Players Championshipissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje