21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

CT:n suomalaiset hakevat vaisulle kaudelleen lohtua Ranskasta

Paljon on Roope Kakolla mietittävää täysin kadonneen vireen takaisin löytämiseksi.

Challenge Tour jatkuu kahden viikon tauon jälkeen Toulousessa, Ranskassa, jossa pelataan Allianz Golf Open. Kisassa on jaossa kaikkiaan 150 000 euroa, joista voittaja kuittaa tulevana sunnuntaina itselleen 24 000 euroa.

Kiertueen rankingykkösenä keikkuu Alvaro Velasco, joka kärkiasema ei ole uhattuna ainakaan Toulousen kisan ansiojaon jälkeen. Lähes samoilla tienestiluvuilla olevat Ruotsin Oscar Floren ja Tanskan ThorbjörnOlesen ovat 130 863 euroa koonnutta espajanlaista lähes 26 000 euroa jäljessä.

Voitti sitten kuka hyvänsä Challenge Tourin rankingin, on Velascon, Florenin ja Olesenin pelipaikat kuitenkin jo sinetöidyt ensi kaudeksi Euroopan Tourille. Samoin on myös käytännösssä kaikilla muillakin rankingissa kymmenen parhaan joukkoon mahtuvilla pelaajilla.

Pohjoismaalaisia mahtuu tällä hetkellä suoran paikan Euroopan Tourille saavien eli rankingin 20 parhaan joukkoon viisi. Florenin ja Olesenin lisäksi Marius Thorpilla, Magnus A Carlssonilla sekä Joel Sjöholmilla on kullakin jo ainakin toinen jalka ylemmällä ”sarjaportaalla”.

Suomalaisia ei kiertueen kuumalle listalle mahdu ainuttakaan. Ranskan kisan sivuuttava Mikko Korhonen on rankingissa sijalla 43, kun 45 parasta saa kutsun CT-kauden lokakuun lopulla päättävään Grand Finaliin.

Muiden kohdalla tilanne on lievästi ilmaistuna huolestuttava: Antti Ahokas (104:s), Roope Kakko (128:s) sekä Jaakko Mäkitalo (135:s) saavat tässä vaiheessa taistella jo kynsin hampain täyden kattauksen nauttimisesta Challenge Tourilla myös ensi kaudella.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje