7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

CT uudistuu: Kausi käyntiin jo tammikuussa ja ET-kortteja jakoon 20

Kim Koivu (oik.) ja Oliver Lindell lähtevät taistelemaan 20 ET:n kortista Challenge Tourille. Kuva vuodelta 2016.

Haastajakiertueella on jaossa entistä enemmän pelioikeuksia pääkiertueelle. Ne ratkotaan 25 kilpailussa.

Challenge Tourin kausiohjelmaa on tyypillisesti saanut odotella pitkälle tammikuuhun. Tällä kertaa on toisin. Kiertue julkaisi hyvissä ajoin joulukuun alussa kauden 2020 ohjelman, joka pitää sisällään merkittäviä muutoksia.

Tärkein uudistus on Euroopan kiertueen pelioikeuksien määrä. Kun haastajakiertueella on jo pitkään ollut jaossa 15 paikkaa pääkiertueelle, nousee määrä ensi kaudella viidellä kahteenkymmeneen.

Kausi myös alkaa huomattavasti totuttua aikaisemmin. Kun kiertue aiemmin on laitettu liikkeelle maaliskuun lopussa tai vasta huhtikuun alussa, käynnistetään kone 2020 jo tammi–helmikuun vaihteessa Etelä-Afrikasta kolmen kisan minikiertueella. Kilpailut kuuluvat myös eteläafrikkalaisen Sunshine Tourin ohjelmaan.

Etelä-Afrikan kilpailuissa tullaan todennäköisesti näkemään mukana pääosa pelaajista, sillä helmikuun puolivälissä päättyvän Afrikan visiitin jälkeen laskeudutaan peräti toukokuulle asti venyvälle pelitauolle.

Ohjelmassa on 25 kisaa 15 eri maassa. Määrä on sama kuin kuluvana vuonna, mutta huomattavasti pienempi kuin vielä muutama vuosi sitten, kun kiertueella urakoitiin kolmisen kymmentä kilpailua. Kisoista 19 pelataan Euroopassa. Eniten kilpailuja pelataan Ranskassa, kaikkiaan neljä. Etelä-Afrikassa ja Espanjassa pelataan kolmesti. Kiertue päättyy marraskuun alussa Mallorcalla pelattavaan finaaliin. Myös pistelista kantaa nimeä Road to Mallorca.

Kun laskuista poistetaan Sveitsissä pelattava Rolex Trophy, johon pääsevät mukaan vain pistelistan 40 parasta, sekä kauden lopussa pelattavat, niin ikään osallistujalistaltaan rajoitetut Kiinan kisat sekä finaali, jäljelle jää todellisuudessa vain parisenkymmentä kisaa. Listalla näkyvät mukana myös kiertueen pisteitä kerryttävät The Open ja US Open, mutta niitä ei lasketa mukaan kiertueen ohjelmaan.

Suomen kisa, Vierumäki Finnish Challenge pelataan 23.–26. heinäkuuta. Pohjoismaissa pelataan Suomen lisäksi ainoastaan Tanskassa elokuun toisella viikolla. Seitsemän kisan kohdalla kenttä on vielä päättämättä.

Palkintorahaa kiertueella jaetaan yli kuusi miljoonaa euroa. Keskimäärin jaossa on reilut 200 000 euroa. Rahakkaimpia ovat totuttuun tapaan kauden lopussa pelattavat Kiinan kisat sekä Mallorcan finaali.

Suomalaisia Challenge Tourilla pelaa vahvalla kategorialla neljä: Roope Kakko, Janne Kaske, Kim Koivu ja Oliver Lindell. Kasken päätyömaa on Asian Tourilla, joten hänet nähtäneen CT:n kisoissa vain joitakin kertoja kauden aikana. Nelikon lisäksi Antti Ahokas pystyy rakentamaan kaudelle suhteellisen kattavan kalenterin.

Kisajärjestäjälle luovutettavien villien korttien kautta siipiensä kantavuutta pääsee kokeilemaan kauden mittaan moni muukin suomalaispelaaja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje