27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Clarke ja Glover kärkeen Sandwichissä

Darren Clarke jahtaa Sandwichissä tosissaan uransa ensimmäistä major-voittoa. © Getty Images

Kolme viikkoa Rory McIlroyn US Open -voiton jälkeen jälleen yksi irlantilainen tavoittelee lujasti major-voittoa. Tällä kertaa parhaimmissa asemissa on Darren Clarke, joka siirtyi British Openin kärkeen 36 reiän jälkeen. Tilanteessa neljä alle olevan Clarke johtopaikkaa jakaa myös Lucas Glover.

Clarke ei ole sijoittunut yhdessäkään major-turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon kymmeneen vuoteen. Toinen peräkkäinen 68 lyönnin kierros osoitti perjantaina, että pohjoisirlantilaisella on nyt toinen ääni kellossa.

Vuonna 1997 Troonissa toiseksi sijoittunut Clarke kuitenkin muistutti, että peli on tässä vaiheessa vielä nuori: ”Olemme pelanneet vasta kaksi kierrosta, tässä on vielä hirveän pitkä matka jäljellä.”

”Sääennuste viikonlopulle on todella kehno, mutta oikeastaan odotan sitä innolla. Peliolosuhteet ovat muuttumassa vaikeiksi, joka toisaalta suo useimmille mahdollisuuden menestykseen”, Clarke jatkoi.

Viimeisten joukossa suoran paikan British Openiin saanut Clarke sai pelata perjantain kierroksensa melko tuulettomassa säässä. Kolmosen birdietä seurasi pienen chippiseikkailun jälkeen tuplabogi, mutta eagle ja birdie vielä ennen kierroksen puoliväliä pitivät hänet kärjen tahdissa. Sisääntulon kolme bogia Clarke kuittasi kolmella birdiellä.

Elämä tasapainossa

Clarke oli vuonna 2006 K Clubilla pelatun Ryder Cupin suurin sankari, vain kuusi viikkoa rintasyöpää sairastaneen vaimonsa menehtymisen jälkeen. Nykyään Clarke on kihloissa entisen Miss Pohjois-Irlannin Alison Campbellin kanssa.

”Minulla on ihana morsian. Alison on upea nainen, joka on saanut elämäni takaisin raiteilleen”, Portrushissa kihlattunsa ja kahden lapsensa kanssa asuva pelaaja sanoi.

Päivän häikäisevin hetki koettiin, kun Tom Watson teki kauniin hole-in-onen Royal St. George’s -kentän kuudennella reiällä. Tuossa vaiheessa 61-vuotias Watson tavoitteli vielä nousua kohti kärkeä, mutta jatkossa kolmen birdien seuraksi tulleet viisi bogia nostivat käsijarrua veteraanin aikeille. Watson (72-70) eteni kuitenkin kahden lyönnin turvin jatkokierroksille.

Tom

Tom Watson ja Tom Lewis esiintyivät perjantai-aamupäivän seuratuimmassa peliryhmässä. &copy Getty Images

Uransa 15. hole-in-onen tehnyt Watson rikkoi omissa nimissään olleen ennätyksen, ollen kautta aikain iäkkäin kaikki neljä kilpailukierrosta British Openissa pelannut pelaaja.

Watsonin seurassa pelannut 20-vuotias amatööri Tom Lewis jakoi avauskierroksen jälkeen kärkipaikkaa yhdessä Thomas Björnin kanssa. Tuloksen 72 pelannut tanskalainen jakaa nyt kolmatta sijaa Chad Campbellin, Martin Kaymerin ja Miguel Angel Jimenezin kanssa tilanteessa -3. Lewisille päivä oli tv-kameroiden aktiivisen läsnäolon vuoksi hieman rankempi (74), mutta kokonaistuloksellaan -1 hänkin on edelleen mukavissa asemissa 14:ntenä.

Kisan suurimmista voittajasuosikeista Rory Mclroy paransi tulostaan kahdella lyönnillä, ja on tuloksellaan par sijalla 19. Lee Westwoodin (+4) ja neljä bogia loppuun tehneen Luke Donaldin (+6) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje