30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Castrenin meno tyssäsi ratkaisukierroksella – eteläafrikkalainen major-voittaja otti jo neljännen ykköstilansa vuoden sisään

Hyvistä asetelmista viimeiseen päivään lähteneen Matilda Castrenin tulos oli sunnuntaina 74 lyöntiä. Kuva: Getty Images

Unelma-alun viimeiseen päivään saanut Ashleigh Buhai piti korealaishaastajan takanaan loppuun asti.

Jaetulta neljänneltä sijalta ShopRite LPGA Classicin päätöskierrokselle lähtenyt Matilda Castren ei saanut parasta peliään irti sunnuntaina. Viimeisen kierroksen tulos 74 tiputti hänet jaetulle 30. sijalle yhteistulokseen -4.

Castrenin kierros sai mahdollisimman nihkeän alun, kun hän teki heti ensimmäiselle reiälle tuplabogin. Sen jälkeen Castren sai pelinsä nopeasti raiteillaan tekemällä birdien kolmosreiälle. Se oli kuitenkin hänen päivän viimeinen birdie, joten huippusijoitus jäi tällä kertaa saavuttamatta.

Kolmannen kierroksen tilastot kertovat, että suomalaispeluri osui 8/14 väylään ja 10/18 griiniin. Putteja hänelle kirjattiin 30. Castrenin tilipussi karttui tämän viikon uurastuksesta vajaalla 12 000 dollarilla.

Kilpailussa nähtiin mielenkiintoinen kamppailu voitosta. Lyönnin Castrenin edeltä ja kolmen lyönnin päästä kilpailua lauantain jälkeen johtaneesta Dani Holmqvististä päätöskierrokselle startannut Etelä-Afrikan Ashleigh Buhai sai sunnuntaihin superstartin tehtailtuaan neljä birdieä viiden ensimmäisen reiän aikana.

Tykkialku riitti viemään Buhain kilpailun kärkipaikalle, mutta helpolla voitto ei irronnut. Päätösreiän birdiellä tulokseen -14 noussut Buhai joutui jännittämään viimeiseen asti voiton kohtaloa, sillä Etelä-Korean Hyo Joo Kim ei taipunut helpolla. Kimillä oli viimeisellä reiällä vielä mahdollisuus viedä kisa uusintarei’ille, mutta noin 40 metristä lyöty pitchilyönti jäi 20 sentin päähän reiästä. Näin Buhai pääsi aloittamaan voitonjuhlansa.

Voittaminen on tullut viime aikoina Buhaille tutuksi, sillä New Jerseystä tullut voitto oli hänelle jo neljäs voitto viimeisen vuoden sisällä. Ehdottomasti kirkkain näistä ykköstiloista on viime vuonna tullut major-voitto Muirfieldissä pelatussa Women’s Openissa.

Vitoselle tullut birdie oli sellainen hallelujah-putti, joita tarvitaan kisojen voittamiseen.

Voitostaan 262 500 dollaria tienannut Buhai antoi pitkän haastattelun kilpailun jälkeen, jossa hän aluksi kertasi päätöskierroksen tapahtumia.

”Sain tosi hyvän startin kierrokselle. Vitoselle tullut birdie oli sellainen hallelujah-putti, joita tarvitaan kisojen voittamiseen. En kuitenkaan missään vaiheessa kierroksella ajatellut, että voitto olisi minun”, viidennellä reiällä viheriön ulkopuolelta birdien upottanut Buhai kertoi.

Rauhallisesti svingaavalle Buhaille sunnuntain tuulinen keli sopi oikein hyvin.

”Tykkään pelata tuulessa. Luulen, että rauhallinen tempo auttaa minua. Haluan pitää svingini rentona.”

Kärkipaikalta sunnuntaihin lähtenyt Holmqvist (-10) ei ollut enää päätöskierroksella aiempien päivien vireessä, vaan 72 lyönnin kierros tiputti hänet lopputuloksissa neljänneksi. Samalta sijalta löytyy myös Tanskan Nanna Koerstz Madsen.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren mukana voittotaistelussa LPGA Tourilla – Nuutisen ja Riihijärven taival tyssäsi