Kilpagolf

Castren 11:s Symetra Tourilla – ”Olen tyytyväinen tähän rupeamaan, vaikka major-paikka jäi”

Matlda Castren on pelannut erinomaisen kauden, eikä menetetty major-paikka jäänyt häntä kaivelemaan.

Matilda Castren on todennäköisimmin pääsemässä LPGA:n loppuhuipennukseen.

Matilda Castren (+2) päätti urakkansa USA:n haastajakiertueen Symetra Tourin finaalikilpailussa tulokseen 73. Se pudotti hänet kisassa lopulta kahdeksannelta sijalta 11:nneksi.

Castrenin tähtäimessä oli ottaa voitto Pohjois-Carolinan Davidsonissa käydyssä turnauksessa, mikä olisi avannut hänelle tien joulukuun U.S. Women’s Openiin. Pääsy vuoden viimeiseen majoriin jäi kuitenkin kaukaiseksi haaveeksi, sillä eroa voiton vieneeseen Ruotsin Frida Kinhultiin kertyi 12 lyöntiä.

Castren tunsi tämän viikon kilpailussa kisaruuhkan aiheuttaman rasituksen.

”Olen pelannut kuusi viikkoa putkeen, ja olen aika puhki. Vaikka U.S. Open -paikka jäi, niin olen silti tyytyväinen tähän rupeamaan. Tämä sisälsi top 10 -sijoituksen LPGA:lla, top 25 -sijoituksen majorissa ja voiton Symetra Tourilla”, hän kertoi.

Castrenin ohjelmassa on seuraavaksi muutama päivä lepoa ja sitten hän alkaa valmistautua Tampassa 1,5 viikon kuluttua pelattavaan Pelican Women’s Championshipiin. Sinne Castren pääsi Georgiassa saavuttamansa top 10 -sijoituksensa kautta.

”Kaudella 2020 on jäljellä enää Pelican ja Tour Championship. On ollut mahtava vuosi, ja olen tosi iloinen, että – todennäköisesti – pääsen kiertueen finaalikisaan.”

Symetra Tour Championshipin toinen suomalainen, Emily Penttilä (+12) löi perjantaina tuloksen 75, ja päätyi sijalle 42.

Haastajakiertueen rankingin viisi parasta lunasti paikan U.S. Women’s Openiin, joukossaan finaalikisan voittanut Kinhult sekä kaksi muuta eurooppalaista. Vain viisi kilpailua Symetra Tourilla pelannut Castren oli kokonaiskisan 16:s.

Rankingin voiton vei niukasti Slovenia Ana Belac ennen koronaviruksen vuoksi päätöskilpailusta sivuun jäänyttä Espanjan Fatima Fernandez Canoa.