Brooks Koepka kesti paineen ja uusi mestaruutensa PGA Championshipissä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Brooks Koepka kesti paineen ja uusi mestaruutensa PGA Championshipissä

Koepkan ote heltisi pahemman kerran takaysillä, mutta lopulta Dustin Johnson jäi kahden lyönnin päähän.

Brooks Koepkan neljäs major-voitto näytti tulevan sellaiseen tyyliin, että ylisanoja ei tarvitse säästellä. Sunnuntaina se oli kuitenkin jopa livetä näpeistä.

29-vuotias floridalainen kiilasi PGA Championshipin kärkeen heti kättelyssä lyömällä torstaina tauluun 63 lyönnin kenttäennätyksen, jatkoi perjantaina lähes samaan tyyliin, ajeli lauantaina kevyesti pintakaasulla ja kurvaili sunnuntaina ruutulipulle ykkösenä, vaikka kone alkoikin yskiä pahasti kisan loppumetreillä.

Niin ylivoimainen kuin Koepka oli kolmena edellisenä päivänä ollutkin, palasi hän sunnuntaina tavallisten kuolevaisten joukkoon, kun päivä alkoi bogilla. Kun pelipari Harold Varner III teki birdien, oli miesten ero yhtäkkiä vain viisi lyöntiä. Varner kuitenkin romahti täydellisesti reikien 3–6 jaksossa. Rei’ille kolme ja neljä Varner teki tuplabogit ja kahdelle seuraavalle vielä bogit.

Neljännellä reiällä Varner löi kahdesti vähintään puolittaisen soketin ja päätyi lopulta kadottamaan pallonsa. Sunnuntai oli Varnerille todellista tervan juontia. Lopputuloksissa hän oli 36:s. Eroa Koepkaan jäi 14 lyöntiä ja kierrotulos sunnuntaina 81 (+11).

Avauslyönneissä Koepka jyräsi tavoilleen uskollisesti, mutta erityisesti lähestymislyönneissä hän loisti.

Lopulta lähimmäs Koepkaa ylsi salikaveri Dustin Johnson (-6), joka teki sunnuntaina tuloksen 69 ja jäi Koepkasta kaksi lyöntiä. Hetken näytti siltä, että Johnson kiilaa loppumetreillä ohi ja ykköseksi, sillä Koepkan sorruttua peräti neljään peräkkäiseen bogiin rei’illä 11–14 oli ero pienimmillään vain lyönnin.

Koepka sai kuitenkin pidettyä itsensä kasassa ja Johnsonin kiri tylsyi loppumetreillä bogeihin rei’illä 16 ja 17.

Dustin Johnson ei edelleenkään pystynyt lihottamaan major-voittojensa tiliä. Yhden voiton rinnalla hänellä on nyt neljä kakkossijaa, yksi kaikista neljästä majorista.

Voittotulos -8 (63-65-70-74) on kilpailussa omassa luokassaan ja sai haastajat Johnsonia lukuun ottamatta näyttämään lähinnä hapuilevilta kuoripohjilta. Ylivoimasta kertoo olennaisen se, että neljän kierroksen jälkeen vain kuuden pelaajaan tulos alkoi miinuksella.

Sitten Tiger Woodsin voittojen 2006 ja 2007 kukaan ei ole pystynyt uusimaan mestaruuttaan PGA Championshipissä. Neljännen major-voittonsa myötä Koepkasta tuli ainoa pelaaja lajin historiassa, joka on voittanut peräkkäin kaksi eri majoria: Koepkan tapauksessa PGA Championshipin 2018 ja 2019 sekä U.S. Openin 2017 ja 2018. U.S. Openin kolmatta voittoa hän pääsee jahtaamaan kolmen ja puolen viikon kuluttua.

Kahdeksasta viime majorista Koepka on voittanut neljä.

Tiger Woods piti Brooks Koepkalle seuraa kahden ensimmäisen kierroksen ajan. Kuva: Getty Images

Bethpagen Black -kenttä on tyyliltään kuin Koepkan peliin tehty. Avauslyönneissä Koepka jyräsi tavoilleen uskollisesti, mutta erityisesti lähestymislyönneissä hän loisti. Kaikkein pisimmästä heinästä hänkään ei pystynyt toimittamaan palloaan lipun välittömään läheisyyteen, mutta useamman kerran kisan aikana hän sivalsi pallon wedgellään pallon lähes gimmie-etäisyydelle syvästä raffista.

Toimittajan tiedusteltua lehdistötilaisuudessa kolmannen kierroksen jälkeen salaisuutta loisteliaaseen raffipeliin, vastasi Koepka lyhyesti:

”Siksi käyn salilla.”

Myös viheriötyöskentely oli vähäeleisen varmaa. Etenkin lyhyitä, metrin-kahden mittaisia par-putteja Koepka tiputteli kisan aikana useita pitäen näin takaa-ajajat loitolla.

Koepkan voittosaldo PGA Tourilla on varsin erikoinen. Voittoja on yhteensä kuusi, niistä neljä siis majoreista. ET:n puolelta voittoja on yksi, CT:ltä neljä.

Paras eurooppalainen kilpailussa oli Matt Wallace, joka jakoi kolmannen sijan Jordan Spiethin ja Patrick Cantlayn kanssa. Rory McIlroy ja Shane Lowry jakoivat 10. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje