11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blomqvistilla kelpo aloitus

Minea Blomqvistin urakka käynnistyi LPGA-kiertueen karsinnoissa.

Minea

Joulukuu on karsintojen aikaa myös Yhdysvaltain molemmilla pääkiertueilla. LPGA Tourilla 140 naista tavoittelee paikkaa auringossa viiden kierroksen pituisessa kilpailussa. Pohjoismaalaisia on mukana kolme: Minea Blomqvist, Norjan Benedikte Grovedt sekä ruotsalainen amtööri CamillaLennarth.

Kolmikosta parhaiten liikkeelle lähti Blomqvist, jonka tulos 70 (-2) riittää avauspäivän jälkeen jaettuun viidenteen sijaan. Hän teki kierroksellaan neljän birdien lisäksi kaksi bogia. Grovedt (74) ja Lennarth (76) saavat jatkossa hieman kohentaa otteitaan.

Avauskierroksen paras oli Christine Song (66). Hänen seitsemästä birdiestään kuusi mahtui reikien 3-9 sisälle.

PGA Tourin karsintafinaali kattaa yhden kierroksen enemmän kuin naisilla. Joukossa on monia tuttuja nimiä pääkiertueelta, joista tunnetuin on maailman entinen ykköspelaaja David Duval. Hän jäi ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjestä kahdeksan lyöntiä pelattuaan tuloksen 72. Avauksellaan Duval ei mahdu sadan parhaan joukkoon.

Muista pelaajista mm. Jeff Maggert (7:s) löi tuloksen 66. Mathias Grönberg, Bob Estes ja major-voittaja ShaunMicheel mahtuvat (67) myös top-10:een. Jason Gore (73), Tim Petrovic (73), BooWeekley (74) ja Nathan Green (74) avasivat pelin varovaisemmin.

Johtopaikkaa jakavat ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksen 64 pelanneet Will Claxton ja Daniel Summerhays.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje