11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist ja Wikström aloittavat kauden Melbournessa

Ursula Wikström ja Minea Blomqvist mielivät edellisvuotta parempia sijoituksia.

Yani

Naisten Euroopan Tourin kausi käynnistyy upealla kilpailulla Melbournessa. Australian avoimissa on mukana peräti 150 kilpailijaa, kahdeksan viimeistä karsittiin mukaan maanantaina.

LPGA Tour käynnistyy vasta kahden viikon kuluttua, tästä johtuen Commonweatlh Golf Clubin kentällä pelattavan kisan osallistujakaartissa on tukku tähtiä ja nousevia kansainvälisiä kykyjä ympäri maailman. Shin Jiyai, Yani Tseng, Laura Davies, Lee Anne Pace, Alexis Thompson, Caroline Hedwall ja Stacy Lewis haastavat kengurumaan ylpeyden Karrie Webbin sekä Katherine Hullin.

(Yllätys)voittaja voi tulla tämän ryhmän ulkopuoleltakin, rutiinia ja vahvoja näyttöjä on usealla kymmenellä pelaajalla.

Australiasta on mukana 47 pelaajaa, USA:sta 19. Viimevuotista voittoaan puolustaa Taiwanin Yani Tseng jolla on jo kolme major-voittoa tililllään. Tseng on vahva kandidaatti myös maailman ykköspelaajan viimevuonna tuuliselle paikalle. Pysyvää kuningatarta ei ole löytynyt, Tseng ja Melbournessa niinikään pelaava Shin Jiyai ovat tälle pallille suurimmat suosikit.

Emäntämaan ylpeys Karrie Webb ei ole vuosiin kyennyt vakavasti pistämään kampoihin uuden sukupolven pelaajille. Yksittäisisisä kisoissa ja varsinkin kotimaassaan Webb on potentiaalinen menestyjä.Oman maansa mestaruuskisan hän on voittanut neljästi. Viides ei olisi jättiyllätys.

CarolineLaura Daviesilla on myös pitkä menestyshistoria Australiasta, viimeksi hän voitti maan mestaruuden 2009. Tapansa mukaan Davies tulee kisaan lähes kylmiltään. Harjoituskierrokset hän jättää mieluummin väliin ja ilmoittaa perinteisesti kisan alkaessa ettei ole koskenutkaan mailoihin useaan viikkoon.

Ruotsin Caroline Hedwall epäonnistui monille yllättäen LPGA Tourin karsintafinaalissa. LET:n vastaavassa hän oli täysin ylivoimainen. Kausi alkoi jo minitourin kisan voitolla. 21-vuotias Hedwall on niin kovan luokan pelaaja, että hän voi jo ensimmäisellä LET-kaudellaan viedä koko Tourin rahalistan ykköstilan.

Blomqvist ja Wikström kysymysmerkkeinä

UrsulaMinea Blomqvist lensi Melbourneen Floridasta jossa on harjoitellut vajaan kolmen viikon ajan. Edellisvuosi päättyi avomies Roope Kakon caddienä juhlatunnelmissa tämän saatua paikan ET:lle. Minni on hakenut peliinsä uuden valmentajan, Kevin Smeltzin avulla virettä joka oli kateissa lähes koko vuoden 2009 sekä niissä kisoissa jotka hän pelasi 2010.

Blomqvist on sijoittunut Australian avoimissa kertaalleen kolmanneksi.

Ursula Wikströmille käynnistyvä kausi on Minean tavoin ammattilaisena kahdeksas. Vuodet 2008 ja 2009 olivat ”Unskille” erittäin hyviä. Hän oli voittaa Finnair Mastersin 2008, seuraavan kauden rahalistan 18:s sija nosti hänet jo huippupelaajien kantaan. Päättynyt 2010 oli edellisiä selkeästi heikompi. Minni ja Unski lukeutuvat kauden alla arvoituksiin.

Australiassa he ovat lähtökohtaisesti yllättäjän asemassa. Sijoitus 20:n ensimmäisen joukkoon olisi kivikovassa seurassa loistava suoritus.

Jenni Kuosa osoitti venymiskykyä maanantaina pidetyssä 18 reiän mittaisesssa karsinnassa. Yli 60:n pelaajan joukossa hän oli jaetulla neljännellä sijalla. Kuosa pelaa Wikströmin tavoin myös seuraavan viikon Anz Ladies Mastersin ja Uuden-Seelannin kisan jonka Blomqvist jättää väliin.

LET:lla suomalaisista pelaavat myös Nordea Tourilla edellisvuonna loistanut Kaisa Ruuttila sekä Riikka Hakkarainen.

Tourin ohjelma on kisojen siirtyessä keväällä Eurooppaan varsin tiivis. Vaikka palkintosummat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pieniä, kilpailuja on lähes joka viikko huhtikuulta pitkälle syksyyn. Tour päättyy totutusti Dubain kisaan joulukuussa. Finnair Masters on saanut uuden, entistä paremman paikan kalenterissa. Se pelataan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Teemu Tyry

Naisten Euroopan Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje