25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Birdiesadetta luvassa Talissa

Lee-Anne Pace osallistuu Talin kisaan jo viidettä kertaa.

Lee-Anne

Naisten Euroopan Tourin pelaajat ja järjestäjät olivat kisan aattopäivänä yhtä hymyä. Viheriöt on saatu hyvään kuntoon. Erittäin nopeiksi ja vaativiksi. Sääennuste on hyvä ja pelaajakatras erinomainen. Kotimaisista pelaajista ennakkoon suurimmat mahdollisuudet ovat Minea Blomqvistilla, Kaisa Ruuttilalla sekä Ursula Wikströmillä.

Väylillä on paikoitellen paljaita kohtia, niinpä käytössä on talvisääntö, joka on maksimissaan peräti kaksi mailanmittaa. Koska kenttä on kohtuullisen kuiva ja sää lämmin, pelattavat matkat ovat käytännössä aiempia sadevuosia lyhyempiä.

Viimevuonna Lee-Anne Pacen voittotulos oli hurja 14 alle parin. Hän uskoo saman riittävän voittoon tälläkin kerralla. Kisa on pelattu viidesti aiemmin kolmen kierroksen mittaisena. Voittotulokset ovat olleet järjestyksessä -10, -6,-11,-11 ja -14. Keskiarvona siis 10,33 alle parin. Kaiken järjen mukaan kärkikymmenikköön yltäminen vaatii nytkin alle parin pelaamista, voittajan tulos voi pudota ainakin lähelle Pacen tulosta.

Kenttäennätys 64 on vuoden 2009 voittajan Beatriz Recarin nimissä. Lee-Anne Pace sivusi sitä viimevuonna toisella kierroksella

”Minä todella viihdyn täällä. Kerroin juuri eilen kavereilleni Facebookissa, miten vaikeaa on uskoa, että viime kerrasta on melkein vuosi”, Pace hekumoi pro-amin jälkeen.

Etelä-afrikkalainen puhkesi kaudella 2010 varsin yllättävästikin kukkaan ja voitti ensimmäisen kerran alkukaudesta Sveitsissä. Makuun päästyään hän juhli ykköstilaa vielä neljä kertaa tämän jälkeenkin .Kolmas voitoista sinetöityi Talissa elokuun lopulla. Kuluvan kauden aikana paras sijoitus on toinen.

”Minulla on koko ajan tunne, että voin voittaa. Puttini on toiminut hyvin ja Talissa peli mielestäni ratkeaa pitkälti viheriöilla. Olen täällä jo viidettä kertaa, joten tiedän, millaisia linjoja viheriöillä pitää ottaa. Griinit ovat erittäin hyvässä kunnossa, kovat ja nopeat”, mietiskeli Pace keskiviikkona.

Taistelu voitosta ja kärkisijoista on ennakkooon erittäin tasainen ja panokset kovia. Solheim Cup käydään syyskuussa, Finnair Mastersissa menestyminen on tärkeää pienestä ( 200.000) palkintopotista huolimatta.

Kaikein lisäksi voittaja saa paikan Evian Mastersiin, kolme parasta pääsevät British Openiin johon suomalaisista kutsu on toistaiseksi vain Minea Blomqvistilla.

Kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa asemia pedataan hyvin vahvasti jo ensimmäisenä päivänä. Yhteenkään huonoon kierrokseen ei voittajalla ole varaa, pienikin uinahdus pudottaa rankasti tuloslistalla.

Finnair Mastersin ensimmäisenä päivänä on jännitystä ilmassa jo aamusta. Karsinnoissa ykköseksi yltänyt Linda Henriksson pelaa ensimmäisessä ryhmässä (7.30) . Aamun kuumat ryhmät lähtevät nekin ykköstiiltä. 22-vuotias Caroline Hedwall on Tourin kuuma tulokas, joka on voittanut jo kerran ja sijoittunut toiseksi. Viimevuonna hän oli Talissa amatöörinä kahdeksas. Maailman parhaaksi amatööriksikin tuolloin tituleerattu Hedwall on vahva ehdokas jopa Solheim Cupiin, mikäli otteet jatkuvat samanlaisina loppukesän.

Hedwall saa ryhmäänsä Espanjan superlupauksen Carlota Cigandan, sekä Walesin konkariksi luokiteltavan Solheim Cup-pelaajan Becky Brewertonin.

Lee-Anne Pace starttaa heidän jälkeensä kahdeksalta yhdessä vuoden 2006 voittajan Virginie Laqoutte-Clementin ja vahvan kauden pelanneen Caroline Massonin kanssa.

Minni saa revanssin

Minea

Iltapäivällä yleisömassat pakkautuvat klo 12.00 lähtevän ryhmän perään. Minea Blomqvist jäi Saksassa kakkoseksi Diana Lunalle joka johtaa rahalistaa ja on käytännössä varma Solheim Cupiin. Ryhmän kolmas pelaaja on Hollannin Christel Boeljon pelaa läpimurtokauttaan ja tavoittelee kauden toista voittoaan.

Kaisa Ruuttila starttaa kympiltä ( Talin 15:s) yhdessä Sophie Sandolon ja Rebecca Foodin kanssa. Ursula Wikstöm saa kirittäjikseen enimmäkseen LPGA Tourilla kiertäneen Italian Giulia Sergasin ja Holly Aitchisonin.

Torstain starttiaikoja

Linda7.30 Linda Henriksson

7.50 Becky Brewerton´-Carlota Ciganda-Caroline Hedwall

8.00 Lee-Anne Pace-Virginie Laqoutte-Clement- Caroline Masson

8.40 Jutta Degerman (10.)

12.00 Minea Blomqvist-Diana Luna-Christel Boeljon

12.10 Kaisa Ruuttila-Sophie Sandolo-Rebecca Food

12.20 Riikka Hakkarainen (10.)

12.30 Jenni Kuosa (10.)

12.30 Ursula Wikstöm

13.10. Hanna-Leena Ronkainen (10.)

Pituuslyöntimaaottelu ja Kuumat kaunottaret

Uutta tämänvuotisessa Finnair Mastersissa on nelimiehisin joukkuein käytävä pituuslyöntimaaottelu Ruotsia vastaan sekä yleisöäänestys netissä, jossa määritellään kisan tyylikkäintä/parhaiten pukeutunutta pelaajaa.

Iiro

Torstaina kello 18.30 käynnistyvässä maaottelussa Suomea edustavat Janos Uotila, Mikko Pirinen, Iiro Savinko sekä Kari Hyökki. Ruotsin nelikon lyöminen toisi joukkueelle paitsi kunniaa, myös 4000 euroa rahaa.

Ottelu käydään mies miestä vastaan ”kolmessa erässä”. Tunnelma tulee olemaan tyystin toisenlainen kuin varsinaisessa LET:n kisassa. 18:n viheriön takaa kohden 17:n viheriötä lyötävässä taistossa ennen lyöntejä, niiiden aikana ja varsinkin onnistuneiden tykitysten jälkeen saa huutaa ja kannustaa.

Välipalana omia avauksiaan esittelevät jääkiekkoammattilaiset Sami Lepistö ja Oskari Osala.

Finnair Mastersin sivuilla äänestetään torstai-iltapäivästä eteenpäin kisan tyylikkäintä, parhaiten pukeutuvaa pelaajatarta.

Teemu Tyry

Finnair masters, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje