11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Antti Ahokas uusin opein kohden huippua

Mikko Korhosen avauskierros jäi hivenen kesken ukkosenuhan takia.

<bYhä enemmän tällaisiin hetkiin Antti Ahokas toivoo uuden valmennusyhteistyön Hugh Marrin kanssa johtavan tulevaisuudessa. &copy Getty Images src=”/wp-content/uploads/ihmiset/golffaajat/08040710570864.jpg” width=460>

Antti Ahokas on ehtinyt pelata hienon amatööriuran jälkeen jo kolme vuotta ammattilaisena, enimmäkseen Challenge Tourilla. Ensimmäiset karsinnat ET:lle olivat jo tuottaa paikan päätourille jonne lappeenrantalainen pääsi lopulta vuodeksi 2009 voitettuaan kahdesti CT:lla 2008.

Mennyt vuosi oli entisestään kasvaneisiin odotuksiin nähden iso pettymys, Ahokas pelasi lopulta molemmilla kiertueilla. 60:s sija CT:lla ja 275:s ET:lla eivät luonnollisetikaan lämmittäneet.

-Euroopan Tourin karsintojen jälkeen aloin tehdä yhteenvetoa tekemisistäni ja päätin, että joitain muutoksia on tehtävä. Marko Kostensalon kanssa olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä, koin kuitenkin että nimenomaan lajivalmennukseen tarvitsen uusia tuulia, Ahokas kertoi tammikuussa jolloin uuden valmentajan kartoitus oli vielä meneillään.

Hugh Marr, kokenut britti joka on toiminut mm. Niclas Fasthin ja Oliver Wilsonin valmentajana hinaa nyt Ahokasta eteenpäin urallaan.

”Ensimmäisellä kerralla löin pikkupakkasessa palloa pari tuntia selkä märkänä hiestä ja ohessa keskustelimme paljon pelistä. Minulle syntyi hyvä vaikutelma kaverista, enkä halunnut enää jatkaa etsimistä. Hugh Marr edustaa sitä, mitä peliurani nykyisessä vaiheessa kaipaan eniten”, toteaa Ahokas. ”

”Olen jo tammikuusta asti tehnyt töitä hänen kanssaan ja ehtinyt käväistä muutaman kerran Lontoossa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, kuinka suunnitelmallista tekeminen on ja kuinka tehokkaasti prosessia seurataan. Tämä on tärkeää etenkin välimatkan vuoksi. Tiettyjä asioita tehdään tässä vaiheessa lyhyen aikavälin tähtäimellä, mutta jotkut työstettävät asiat tulevat kulkemaan mukana taustalla pitkäänkin”, kuvailee Ahokas harjoittelua Hugh Marrin alaisuudessa.

Marr uskoo suojattinsa kykyihin, sekä siihen, että tämä nousee 2-3 vuoden aikavälillä päätourille.

”Luotan vakaasti siihen, että Antilla on huipputasolla kilpailemiseen vaadittavat pelilliset ja mentaaliset työkalut. Odotan näkeväni hänet pelaamassa Euroopan kiertueella voitoista ja liittyvän Mikko Ilosen seuraan eturivin suomalaisena pelaajana”, ennustaa Marr.

Suomalaisnelikko haastajina Challenge Tourilla

Edellisvuosi oli suomalaisille yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta Challenge Tourilla vaikea. Ahokas oli rahalistalla parhaana 50:s, Mikko Korhonen 60:s ja ET:lla kaksi top-ten sijoitusta saavuttanut RoopeKakko 68:s. Jaakko Mäkitalo pääsi kehiin loukkaantumisen jälkeen vasta syyskesällä.

Challenge Tourin Euroopan kilpailukauden käynnistyessä torstaina Turkissa varsinkin Ahokkaalla, Kakolla ja Korhosella on perusteelllisestikin tavoite nousta rahalistalla 20:n joukkoon ja sitämyötä ET:lle. Kilpailuja on kesäkauden aikaan tiuhaan, tärkeimmät näistä Ranskan (600.000) sekä Kazakhstanin (400.000) kisat. Kotikenttäedusta suomalaiset eivät pääse nauttimaan, Hirsalaan suunniteltu tapahtuma jää toteutumatta, Pohjoismaissa pelataan vain yksi kilpailu Ruotsissa.

Vanhojen tilastojen valossa suomalaisittain olisi jo aivan upea saavutus se, jos yksikin neljästä yrittäjästä yltäisi rahalistalla 20:n joukkoon. Tähän ovat viimeisen 20 vuoden aikana yltäneet vain Anssi Kankkonen (6:s), Kalle Väinölä (15:s), Antti Ahokas (19:s) ja Toni Karjalainen (20:s).

CT on äärettömän kova kiertue jonka edellisvuoden tähdistä Edoardo Molinari ja Rhys Davies ovat jatkaneet menestyskulkuaan. Molinari voitti veljensä kanssa marraskuussa World Cupin ja oli PGA Tourin kisassa maaliskuussa toinen. Davies ylsi ET:lla Marokossa voittoon ja on hilannut itsensä rahalistalla yhdeksänneksi (564.000 euroa).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje