Ammattilaiset mukaan SM-kisoihin? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Ammattilaiset mukaan SM-kisoihin?

Saattaa olla, että Niina Liias ja Lauri Ruuska pääsevät ensi kesänä puolustamaan mestaruuttaan. Ruuskan siirtyminen ammattilaiseksi on jo varmaa ja se on myös Liiaksen suunnitelmissa.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä Suomen mestaruuden voittivat Lauri Ruuska ja Niina Liias. ”Narujen ulkopuolella” keskusteltiin jonkun verran siitä, että erityisesti moni naisten maajoukkueen pelaaja ei ollut mukana vaan he valmistautuivat tällä viikolla alkaviin EM-kisoihin. Lyhyen kauden vuoksi vapaiden viikonloppujen löytäminen on vaikeaa ja on ymmärrettävää, että koska naisten EM-kisat alkavat jo keskiviikkona, lepoon ja matkustamiseen olisi jäänyt liian vähän aikaa.

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi kertoi, että liiton hallituksessa on keskusteltu SM-kisojen avaamisesta myös ammattilaisille.

”Tämä on ollut vielä keskustelun tasolla ja asia menee kilpailutoimikunnalle valmisteluun ja pohdittavaksi. Jos asia etenee, niin syksyllä voidaan tehdä päätöksiä”, toteaa Peltoniemi.

On selvää, että Mikko Ilosen, Mikko Korhosen, Roope Kakon sekä Ladies European Tourilla pelaavien ammattilaisten kilpailukalenterissa SM-viikkoa tuskin rengastettaisiin, mutta esimerkiksi LETASin, Nordig Leaquen ja Finnish Tourin pelaajia mestaruus saattaisi kiinnostaa. Periaatteessahan pitäisi olla niin, että mestaruutta pääsisivät tavoittelemaan kaikki halukkaat.

”Nykyisin moni Suomen mestari siirtyy nopeasti ammattilaiseksi, kun taas muutama vuosikymmen sitten pytyn nimilista oli osa suomalaista golfhistoriaa. Sama pelaaja voitti useampiakin mestaruuksia”, toteaa Peltoniemi, joka henkilökohtaisesti pitää kisojen avaamista harkinnan arvoisena.

”Finnish Tourilla kilpailut ovat jo yhteisiä ja se on ollut selkeä piristysruiske kiertueelle.”

Peltoniemi korostaa, että asiasta ei ole vielä keskusteltu ammattilaisia edustavan PGA:n kanssa.

”Jos tulevaisuudessa ajatellaan, että mestari olisi Suomen paras pelaaja, niin asia voi olla harkinnan arvoinen. Sopivien kilpailuviikonloppujen löytäminen on kuitenkin vaikeaa. Suhtaudun asiaan avoimin mielin, mutta emme ole käsitelleet asiaa vielä hallituksessamme”, toteaa Suomen PGA ry:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso.

”Meriittinä Suomen mestaruus on merkittävä ja siitä voisi olla ammattilaisellekin hyötyä omaa uraansa rakentaessaan”, jatkaa Laakso.

Ammattilaisten mukana olo nostaisi varmasti niin yleisön kuin mediankin mielenkiintoa kilpailuja kohtaan.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • birdy says:

  Kyllä amatööreillä pitää olla omat mestaruuskisat. Näin on kaikkialla muuallakin. Asia ratkeaa sillä että, järjestetään liiton toimesta ’amateur championship’- kisat ja liitto ja PGA järjestävät yhdessä ’Open championship’-kisat. Suomalaiset kisaavat muutenkin niin vähän, että yksi kisa lisää kalenteriin vie kehitystä eteenpäin.

 • Moneymaker says:

  Kyllä ammattilaisista kärkimiehet ja kärkinaiset tulevat pelaamaan SM kisoihin, mikäli rahapotti on tarpeeksi suuri. Korjattakoon että Finnish Tourilla kisat ovat am-pro osalta yhteisiä ainoastaan miesten sarjassa. Naisten sarjassa ei jaeta PGA:n toimesta palkintorahaa ollenkaan. Tästä syystä naiset eivät harjoita ammattiaan FT:llä. Huhujen mukaan tähän olisi tulossa muutos ensi kaudelle ja jaettavista palkintorahoista puolet siirretään naisten sarjaan. Jää nähtäväksi.

 • "Ammattilainen" says:

  Olishan siinä olemassa edes yksi paikka jossa kotimaiset ”ammattilaiset” saattaa pärjätä. Muutenhan ne kierteleekin noita 3-5-divarin kisoja (CT, Letas, Nordic yms) ilman senkummempaa menestystä. Saavat köniinsä jopa ulkomaisilta amatööreiltä useinmiten. Amatöörit kilpailee SM mitaleista ja ammattilaiset tekee sitä duunikseen jos rahaa riittää. Ehdottomasti EI ammattilaisia kotimaisille amatöörikiertueille tai SM kisoihin.

 • Seniori says:

  Nyt ilmeisesti kolme parasta saa WAGR-pisteitä. Uudessa systeemissä pisteitä ei liene enempää jaossa. Joten jos ammattilaiset syö pisteet, niin kannattaa miettiä.

 • Golffari says:

  En tiedä lopetettiinko kokeilu yhteen kertaan kun Ville Kalliala voitti mestaruuden vuonna 1991 NGCC.ssä. Ilman muuta ammattilaiset mukaan!

 • Jaska says:

  Kyllähän amatööreillä on jo Finnish Amateur Champ. eli Erkko Trophy

 • Ammattilainen says:

  Koko ”golfammatilaisuus” Suomessa on turhaa pelleilyä. Muutama tienaa itselleen leivän, muut elelee joku sponsorituella ja/tai lainarahalla tai vanhempien tukemana. ns. golfopettajien kiinnostus on vain ja ainoastaan se kuuskymppinen / tunti ei se oppiiko maksaja (muuilla toimialoilla asiakas) mitään vai ei. Lopettakaa koko puuhastelu. Ne jotka elättää perheensä reilusti pelaamalla niin liittyy vaikka naapurimaan yhdistykseen, ja loput pelailee noita divarikisoja amatöörinä. Ei sillä pesää senparemmin saa kirkolla – on ns ammattilainen tai ei.