Alastaron Nordic League -kisa starttaa torstaina, mukana on lähes 60 suomalaista - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Alastaron Nordic League -kisa starttaa torstaina, mukana on lähes 60 suomalaista

Yhteispohjoismainen satelliittikiertue Nordic Liiga piipahtaa tällä viikolla Suomessa, kun Timberwise Finnish Open pelataan Alastaro Golfin kentällä.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa on mukana 103 pelaajaa. Suomalaisia viivalla on 59, joiden lisäksi mukana on kiertueen ruotsalaisten ja tanskalaisten vakiokasvojen lisäksi pelaajia myös muun muassa Ranskasta, Tunisiasta ja Kolumbiasta.

Finnish Openia on pelattu jo useamman vuoden ajan Alastarolla, ja kilpailusta on tullut pelaajien suosikkitapahtuma. Haastava, mutta reilu kenttä testaa pelaajien lyöntivalikoimaa laajasti, eikä kilpailun kärkeen nousta vahingossa. Pelin pitää olla Alastarolla kuosissa, että paikka kilpailun kärkikamppailuun aukeaa. Etenkin pitkän pelin on oltava kuosissa, sillä Alastaron kenttä on Suomen pisimpiä, takaa mittaa on lähes 6700 metriä.

Kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa pelataan 50 000 euron palkintopotista. Viime vuonna kilpailun voittoon pelasi Ruotsin Christopher Feldborg Nielsentuloksella -10. Tänä vuonna mies ei ole kisassa mukana.

Viime viikon Challenge Tour -kilpailussa Vierumäellä parhaaksi suomalaiseksi sijoittunut Juuso Kahlos on Alastarolla mukana, kuten moni muukin viime viikolla Challenge Tour -kokemusta kerännyt pelaaja.

Kiertueen rankingissa suomalaisten tilanne ei ole erityisen valoisa. Matias Honkala on parhaana suomalaisena sijalla 24 onnistuttuaan kahdessa talvisarjan kisassa. Honkalaa ei kuitenkaan Alastarossa nähdä, koska hän pelaa samaan aikaan järjestettävässä Challenge Tourin Tanskan kilpailussa.

Kauden päätteeksi rankingin viisi parasta nousee Challenge Tourille.

Antti Ahokas, Ilari Saulo ja Casper Simberg mahtuvat hekin 50 parhaan joukkoon, ja heistä ainoastaan Saulo on Alastarolta poissa.

Kilpailu käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00. Torstaina ja perjantaina viimeiset ryhmät saavat urakkansa valmiiksi arviolta 19.00 mennessä ja voittopuheiden aika koittaa lauantaina alkuiltapäivästä.

Lue seuraavaksi: Thomas Björnin isännöimässä Nordic Liigan kilpailussa juhlivat juutit – Casper Simberg etevin suomalainen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje