[13][26]
Kilpagolf - Nordic League

Antti Ahokas tykitti päätöspäivän parhaan tuloksen Ecco Tourilla

Antti Ahokas pelasi Ruotsissa pirteästi. Kuva: Getty Images

Antti Ahokas on yltänyt edellisen kerran samalla kaudella kahteen top 5 -sijoitukseen viisi vuotta sitten.

Antti Ahokas oli vakuuttavassa vedossa Jönköpingin seudulla Ruotsissa käydyn Ecco Tourin kilpailun viimeisellä kierroksella. Hän pelasi DP World Tour -pelaaja Alexander Björkin isännöimässä Junet Openissa lauantaina tuloksen 68, ja nousi 16. sijalta hienosti jaetulle neljännelle tilalle.

Ahokkaan top 10 -sijoitus oli hetken aikaa vaakalaudalla hänen tehtyä Sand Golf Clubin kentän 16. reiällä bogin. Hän kuitenkin kiristi ruuvia loppusuoralla, ja iski kierroksen päätteeksi kaksi peräkkäistä birdieä. Viipurin Golfin pelaaja jakoi neljä alle -tuloksellaan päivän kovinta tulosta muun muassa Juuso Kahloksen kanssa.

Kyseessä oli Ahokkaan toinen top 5 -sijoitus Nordic Liigassa tänä vuonna. Tähän hän on yltänyt edellisen kerran viisi vuotta sitten.

Ahokas hävisi kilpailun voittajalle Jesper Hagborg Aspille (-9) kolmella lyönnillä. Charlie Lindh (-8) ja Ludvig Eriksson (-7) sinetöivät ruotsalaisten kolmoisvoiton.

Kahlos (-2) jakoi 16. sijan, muut suomalaiset putosivat kolmannelta kierrokselta.

Ahokkaan kausi Nordic Liigassa on sujunut kaksijakoisesti. Kahden top 5 -sijoituksen ohella hän on sijoittunut kerran 36:nneksi. Viisi muuta kilpailua ovat päättyneet karsiutumiseen.

Junet Openissa kuudennen sijan jakanut Tanskan Sebastian Friedrichsen nousi Nordic Liigan pistetilaston kärkeen. Matias Honkala on parhaana suomalaisena 15:ntenä. Antti Ahokas löytyy sijalta 32.