3 x 5 poimintaa Mastersin avauskierrokselta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

3 x 5 poimintaa Mastersin avauskierrokselta

Kuka yllätti, kuka oli pettymys? Mikä oli päivän tarina, entä upein lyönti ja mikä jäi erityisesti mielee? Mika Piltz, Jere Jaakkola ja Sami Sarpakunnas vastaavat.

Mika Piltz, golfvalmentaja, ex-ammattigolfari  

Nosto

Ensimmäinen päivä oli erilainen tv-katselukokemus. Kun kentällä ei ollut yleisöä, näkymät olivat erilaisia. Kentän korkeudenvaihtelut ja nyanssit tulivat paljon tavallista paremmin esiin.

Lyönti

Dustin Johnsonin toinen lyönti 2. reiällä. Korkea, iso draw takalipulle alamäestä lyötynä. Paljon sen vaikeampaa lyöntiä golfissa ei ole. Upea suoritus!

Yllätys

Larry Mize. Yli 60 vuotta mittarissa ja mies pelasi kaksi alle lyömällä tiiltä 225 metriä ilmassa. Ja tuolla kentällä, noissa olosuhteissa. Huh huh.

Pettymys

McIlroy oli pettymys. Takerteleva startti ja löi huonosti

Tarina

Tulostaso on järkyttävän kova. Kun olosuhteet ovat tuollaiset ja fieldi tuota tasoa, niin noin vain käy. Siellä on niin hyviä pelaajia.

Jere Jaakkola, päätoimittaja

Nosto

Kevin Na osui kaikkiin viheriöihin. Se on todella poikkeuksellista Augustassa. Silti hän pelasi yksi yli parin, putattuaan 39 kertaa.

Lyönti

Justin Rosen noin seitsemänmetrinen par-putti kasilla. Se oli oikeastaan malliesimerkki siitä, miten pelissä voi pysyä mukana. Sähläsi sitä ennen neljä lyöntiä, mutta kuittasi ne hyvällä putilla.

Dustin Johnsonin toinen lyönti kakkosreiällä oli raadin mielestä avauskierroksen komein yksittäinen suoritus. Getty Images

Yllätys

Justin Rose, yhdeksän reiän jälkeen kolme alle parin. Ei ole pelannut erityisen vahvaa kautta, enkä osannut odottaa miestä kärkikahinoihin.

Pettymys

Brooks Koepka. Häntä odotettiin kärkeen viime viikon esityksen jälkeen, mutta pelasi aivan tyhjän kierroksen. Pelasi käytännössä 10 reiän aikana itsensä ulos voittokamppailusta.

Tarina

Avauspäivä griinit olivat tavallaan poissa pelistä. Palloa lyötiin lippua kohti, kun se ei viheriöllä rullannut mihinkään, eikä viheriön kallistuksista siksi tarvinnut ottaa huomioon. Pitkä peli nousi avainrooliin.

Sami Sarpakunnas, tuottaja

Nosto

Pehmennyt kenttä mahdollisti menestymisen erilaisilla pelistrategioilla. Kun hybridilläkin lyöty lähestyminen jäi viheriöllä paikoilleen alas, suosi olosuhde riskejä välttelevää avauspeliä, kun lyhyestä lähestymisestä ei enää saanut mainittavaa etua. Iltapäivällä wedgellä lyöty lähestyminen päinvastoin usein spinnasi ulos griiniltä.

Lyönti

Tigerin avaukset. En muista, milloin olisi lyönyt noin varmasti tiiltä. Se heijastui myös olemukseen: en muista, milloin Tiger olisi hymyillyt noin vapautuneesti golfkilpailun aikana.

Yllätys

Konkariosasto oli hurjassa iskussa. Lee Westwoods, Paul Casey, Tiger Woods, Justin Rose sekä tietenkin mahtavan vaivattomasti golfpalloa lyövä Louis Oosthuizen.

Pettymys

Jon Rahm. Saattaa tuntua oudolta valinnalta, pelasihan hän kolme alle, mutta miehen lähipeli oli ajoittain todella huonoa, samoin elekieli. Ei saanut tuntumaa ruohoon. Lähestymisissä isoja mittavirheitä. Osoitteli sormella kenttää, ikään kuin etsien sieltä virheitä suorituksiinsa. Kääntäen, jos saa tämänkin osa-alueen toimimaan, mihin voikaan yltää?

Tarina

Nyt nähtiin Augusta koko komeudessaan, kun katsojat eivät peittäneet näkymiä. Mäet, painanteet ja avaruuden tuntu välittyivät ennennäkemättömällä tavalla.

Ruutu esittää perjantaina ylimääräisen lähetyksen Mastersin kesken jääneen ensimmäisen kierroksen päätöksestä. Lähetys alkaa noin klo 14.30. Koko kilpailu on katsottavissa kertamaksullisena tapahtumana. Kotimaisen selostuksen puolella äänessä on Antti Ahokas ja kommentaattorina ET-pelaaja Tapio Pulkkanen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)