Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Marika Voss hakee paikkaa LET:lle

Viisi suomalaista on mukana Marokossa pidettävien karsintojen ensimmäisessä vaiheessa.

Ainakin kahdeksan suomalaista tavoittelee seuraavien kahden viikon aikana työpaikkaa LET:lle.

Suomalaisista ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana myös Ella Salminen, Jenna Mäihäniemi, Oona Vartiainen ja Niina Liias.

Finaaliin (16.-19.12.) tulevat mukaan Linda Henriksson, Tia Koivisto ja Leena Makkonen. Sanna Nuutinen on myös vahvuudessa, mikäli hän ei nosta itseään rahalistalla riittävän korkealle Dubain kisassa.

Marika Voss tarvitsee karsinnoissa pari isompaa vaihdetta käyttöön, sillä kierrosten keskiarvo on kuluvalla kaudella ollut tasan 78 lyöntiä .

Suomalaisnaisilla on ollut miehiä enemmän ns. vahvoja kortteja Euroopan pääkiertueelle. Peräti 15 naista on päässyt kokeilemaan siipiensä kantavuutta, Tapio Pulkkasesta tuli miesten puolella 11:s rookie.

Tarina Golfin kasvatti Marika Voss sai pelioikeuden karsinnoista vuodelle 2015. Edellisvuonna Erkko Trophyn voittanut Voss jäi kuitenkin tuloslistan häntäpäähän niissä muutamassa kisassa, joihin hän pääsi mukaan.

Viimeiset kaksi vuotta hän on pelannut Let Access Seriesia. 19 kisaa ja näissä vain yksi tehty cut vuonna 2016 LET-kauteen liitettynä kokonaissaldona ovat raskasta luettavaa.

Vossia ajoittain vaivannut golfarin kyynärpää on vihoitellut vaikeuttaen tuloksentekemistä. Edellisen kisansa hän pelasi elokuun alussa koska kategoria haastajakiertueellekin on varsin alhainen, kyynärpää esti osallistumisen kahteen Finnish Tourin kisaan.

”Kisojen vähäinen määrä on yksi vaikeuttava tekijä, se on tuonut menestyspaineita. Nyt tunnen olevani valmis karsintoihin. Olen tehnyt harjoituksissa hyviä asioita keskittyneesti. Takana on hyvä leiri Espanjassa, laji-sekä fysiikkavalmentajien lisäksi olen käyttänyt urheilupsykologin kanssa käytyjä keskusteluja solmujen avaamiseen”, Voss kertoi viimeistelyharjoitustensa yhteydessä Malmin Green Golfisssa.

Ursula Wikström (vas.) on kuulunut LET:n kalustoon syksyn 2003 karsinnoista asti. Marika Voss (oik.) kulkee toistaiseksi pidemmän kaavan kautta kohden menestyksiä.

Keskiviikkona Marokossa käynistyvä karsinta on uran neljäs. Vuosina 2015 ja 2016 noutaja tuli vastaan jo ennen viimeisiä kierroksia.

”Paikka on tuttu, nyt pelataan uudella kentällä. Kiva, mutta myös stressaava viikko ja toivottavasti myös finaali seuraavalla on edessä.”Marika Vossille kahden karsintavaiheen läpäiseminen vaatisi tuloksellisesti hurjaa tasonnostoa ammattilaisvuosina nähtyyn verrattuna.

”Uskon vahvasti itseeni. Onnistuin saavuttamaan kortin kaudelle 2015. Samaan yltäminen edellyttää ehjää hyvää peliä, ei mitään supersuorituksia”, hän lataa positiivisia ajatuksia korviensa väliin haastattelun päätteeksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje