9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

LPGA ja PGA tehostavat yhteistyötään

Natalie Gulbisia ja Dustin Johnsonia yhdistää muukin kuin yhteistyö Taylor Maden kanssa © Getty Images

Natalie

Urheilumaailman uusi, kuuma pari on vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Natalie Gulbis & Dustin Johnson. He kohtasivat ja rakastuivat marraskuussa järjestetyssä perinteisessä kolmen Tourin välisessä haasteottelussa, jossa kussakin joukkueessa ( PGA Tour, LPGA Tour, Champions Tour) on kolme pelaajaa.

Nuorenparin urat ovat menneet viimeisten vuosien aikana tyystin eri suuntiin. Torstaina 28 vuotta täyttänyt Gulbis voitti kaudella 2007 toistaiseksi ainoan kisansa LPGA Tourilla. Tämän jälkeen hän on ollut rahalistalla vuoden päätteeksi vaatimattomasti 56:, 40:s ja 51:s. Päättyneen kauden aikana Gulbis ei sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon.

Seurustelu PGA Tourin lupaavimpiin nuoriin pelaajiin kuuluvan ”bighitterin” kanssa nostaa molempia otsikoihin, halusivat he sitä tai eivät. Selvää on myös se, että PGA Tourin ja LPGA Tourin huomionarvo nousee, varsinkin siinä tapauksessa, että parivaljakko näyttäytyisi näissä karkeloissa yhdessä.

”Dustin hoitaa julkisen tiedottamisen asiassa”, tyytyi Gulbis kertomaan, kun häneltä kysyttiin Hawaijilla kommenttia.

Gulbisia 1,5 vuotta nuorempi Johnson lensi Hyundai Tournament of Champions kisan jälkeen kotiinsa hoitamaan ”henkilökohtaisia asioita” . Hän jättää täten väliin Sony Hawaiian Openin jonka suurimpiin ennakkosuosikkeihin mies lukeutui.

Kaudella 2010 Johnson laski epäonnekkaasti käsistään kaksi majoria viimeisillä metreillä. US Openissa hän johti kolmella lyönnillä, kunnes viimeisen kierroksen toisella reiällä Johnson teki tuplaparín ( kahdeksan). Kierrostulokseksi tuli lopulta murheellinen 82.

PGA Championshipissa Johnson sai kisan jälkeen kaksi penalttia hänen laitettuaan epähuomiossa mailansa hiekkakuopan pohjalle ennen lyöntiä. Johnson tulkitsi paikan ”wastelandiksi”. Ilman rangaistusta hän olisi päässyt uusimaan kisan voitosta.

Johnsonin tähti on kuitenkin vahvassa nousussa, hän voitti kaudella 2010 kaksi kilpailua ja edusti Yhdysvaltoja Ryder Cupissa.

Teemu Tyry

Natalie Gulbis, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje