20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Golfliiton uusi talouspäällikkö: ”Opin vasta ymmärtämään, kuinka suuri toimiala golfin ympärille on rakentunut”

Teemu Savolainen sai aloittaa Golfliiton talouspäällikön tehtävässään hyvistä lähtökohdista.

”Tasoituksestani olen saanut toimistolla paljon palautetta, mutta annan sen vielä itselleni anteeksi”, nauraa Golfliiton uusi talouspäällikkö Teemu Savolainen.

Ei hän golfarina toki enää vasta-alkaja ole. Vuonna 2012 golfin aloittanut Savolainen pelaa mallikkaalla 13,2:n tasoituksella, mutta Golfliiton entisiä kilpapelaajia vilisevällä toimistolla sillä ei pääse vielä röyhistelemään.

Savolainen aloitti Golfliiton uutena talouspäällikkönä viime lokakuussa edeltäjä Emilia Ottelan lähdettyä opiskelemaan Lontooseen. Sopeutumisaika jäi lyhyeksi Savolaisen sukellettua lajiliiton taloushallinnon syövereihin.

”Hyppäsin syksyllä suoraan liikkuvan junaan ja budjetin valmisteluun. Perehdytyskeskusteluissa kollegoiden kanssa osa jutuista meni ihan ohi. Päätin vähän lykätä asioita ja palata niihin sitten, kun olen ensin päässyt Golfliiton talouteen käsiksi ja nähnyt minkälaisia juttuja siellä on. Ajattelin, että pystyn silloin tekemään myös parempia kysymyksiä esimerkiksi kilpagolfista tai seuratoiminnasta talouden näkökulmasta”, Savolainen kertoo.

Golftoimialalla Teemu Savolainen työskentelee nyt ensimmäistä kertaa. Valmistuttuaan Lappeenrannan teknisestä yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi hän työskenteli ensin neljä vuotta Nesteen taloushallinnossa. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän ehti toimia UPM-Kymmenellä luottoriskianalyytikkona runsaan vuoden ajan.

Tehtäviensä kautta Savolainen perehtyi laaja-alaisesti taloushallintoon. Hän oppi ymmärtämään, mistä raha tulee ja mihin sitä menee.

Nykyiseen tehtävään verrattuna maailma oli kuitenkin hyvin erilainen. Neste ja UPM-Kymmene ovat puhdasta liiketoimintaa harjoittavia, globaaleja teollisuuskonserneja, Golfliitto puolestaan lajiliitto ja suomalaista golfia kokonaisvaltaisella tavalla edistävä yleishyödyllinen yhdistys.

”Tulokulma taloushallintoon on tietenkin aika erilainen. Se vaati aluksi itseltäni pientä jumppaa”, Savolainen sanoo.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin myöntää toimialaan tarkemmin perehdyttyään yllättyneensä siitä, kuinka laaja toimiala golfin ympärille on rakentunut.

Uuden tulokulman ja nykyisen tehtävänsä Savolainen on kokenut hyvin mieluisiksi.

”Olen käynyt itseni kanssa tässä vaiheessa uraani keskusteluja työn merkityksellisyydestä. Onko tekemäni työ sellaista, jota haluan tehdä? Juuri tällä hetkellä en keksi itselleni merkityksellisempää työtä. Saan olla itselleni rakkaan lajin parissa ja antaa siihen oman panokseni. Minulle tämä on mahtava mahdollisuus ja iso haaste. Koko ajan eteen tulee valtavasti uutta. Tiedän olevani tarkan silmän alla”, Savolainen sanoo.

Työympäristössä hänet on otettu toimialan uutena tulokkaana hyvin vastaan.

”Porukka on tosi mukavaa ja meillä on hyvä ja avoin tekemisen meininki. Korhosen Juhasta (Golfliiton toiminnanjohtaja) olen saanut hyvän sparrauskaverin. Hänkin tuli tehtäväänsä eri ympäristöstä ja on käynyt saman mankelin läpi. Minulla on ollut hyvin tervetullut olo”, Savolainen sanoo.

Uuden tehtävän haltuunottoa on helpottanut se, että Savolaisen edeltäjät Emilia Ottela ja Elisabeth Spåre ovat saattaneet aiempien vuosien ongelmien jälkeen Golfliiton talousasiat hyvälle mallille.

”Liiketoiminnassa tuijotetaan pelkkää tulosta, mutta yhdistyksessä ei puhutakaan voitosta ja tappiosta, vaan yli- ja alijäämästä. Tärkeintä on se, missä kunnossa kassa on – ja se on meillä tosi hyvässä kunnossa. Golfliiton taloudellinen tilanne on erittäin terve”, Teemu Savolainen sanoo.

Teemu Savolainen

Tehtävä: Suomen Golfliiton talouspäällikkö
Aiempi työtehtävä: Luottoriskianalyytikko UPM-Kymmenellä
Golftausta: Aloittanut golfharrastuksen vuonna 2012, kierroksia vuodessa parhaimmillaan 40–50, tasoitus 13,2
Kotiseura: Hattula Golf
Työunelma: Sen verran yrittäjähenkisyyttä minussa on, että oma firma olisi jossain vaiheessa kiva perustaa.
Golfunelma: Albatrossin olen jo tehnyt, viime kesänä Hirsalassa, joten varmaan se hole in one sitten seuraavaksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje