Ringsidessa meni hallitus vaihtoon – nyt pelätään, että pian menee koko kenttä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Ringsidessa meni hallitus vaihtoon – nyt pelätään, että pian menee koko kenttä

Espoon uusi POKE-kaava mahdollistaa Ringsiden kentän muuttamisen tonttimaaksi, jos nykyinen toiminta loppuu.

Espoo Ringside Golfissa on jo vuosien ajan käyty kulisseissa valtataistelua kentän säilyttämiseen pyrkivien ja kentän tonttimaaksi myymiseen tähtäävien osakkaiden kesken.

Taustalla on vaikuttanut tieto siitä, että Espoon kaupunginvaltuuston 7.6.2021 hyväksymä Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava POKE mahdollistaa kenttäalueen kaavoittamisen tonttimaaksi, jos nykyinen toiminta alueella loppuu.

Sato-yhtymä teki vuonna 2008 ehdollisen ostotarjouksen Espoo Ringside Golf Oy:n omistamasta 61,5 hehtaarin maa-alueesta 17 miljoonan euron hintaan. Tarjottu hinta on niin suuri, että osa kentän osakkaista, etenkin siihen sijoitusmielessä investoineet tahot, olisivat valmiita myymän kentän ja realisoimaan osakkeensa euroiksi. SATO:n tarjous on noin 20 000 euroa osaketta kohti.

Julkinen salaisuus on, että Ringsiden yhtiökokouksissa on jo edellisten vuosien ajan pyritty vaihtamaan hallitus tonttikaupoille myötämieliseksi. Valtakirjoja on kerätty ja kokouksissa on väännetty, mutta vasta eilen sunnuntaina 3. lokakuuta pidetyssä yhtiökokouksessa osapuolten väliset voimasuhteet hallituksessa muuttuivat merkittävästi.

Ensin yhtiökokouksessa äänestettiin hallituksen koosta. Aiemman yhtiösäännön mukaan hallituksessa voi olla 3–7 henkilöä. Eilisen päätöksen jälkeen hallituksessa istuu jatkossa neljä henkilöä. Neljän henkilön kokoonpano voitti äänestyksen täpärästi luvuin 299–291. Määränä neljä on sikäli merkityksellinen, että äänestystilanteissa tasatilanteessa 2–2 puheenjohtajan ääni ratkaisee. Hallituspaikkojen määrää rajoittamalla puheenjohtajan painoarvoa siis kasvatettiin huomattavasti.

Yhtiökokouksessa myös valittiin yhtiölle uusi hallitus. Äänioikeutetuista kokouksessa oli paikalla vain murto-osa, mutta molemmat osapuolet olivat keränneet vankan pinon valtakirjoja.

Äänestyksessä oli ehdolla kaksi hallitusvaihtoehtoa.

 1. Ali Tikkala, Eino Savola, Kari Hartikainen ja Olli-Pekka Nissinen
 2. Mika Rytkönen, Saara Vahvaselkä, Joni Alasaari ja Jyrki Tiilikainen

Niistä valittiin ensimmäinen vaihtoehto äänin 312–273. Myöhemmin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Olli-Pekka Nissinen.

”Tätä on pelätty. Kuhina äänestyksen alla alkoi jo muutama viikko sitten. Spekulaatioita uudesta suunnasta on paljon. Vaikka sitä ei ääneen sanottaisi, selkeästi näköpiirissä siintää mahdollinen myynti tonttimaaksi”, nimetön lähde kertoo.

Vaikka Espoon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt POKE-yleiskaavan, on mahdolliseen asemakaavoitukseen vielä pitkä matka. Yleiskaava saa lainvoiman vasta, kun valitukset on käsitelty. Valituskierros taas saattaa kestää vielä puolisentoista vuotta.

Yleiskaavassa Ringside Golfin maa-alue kuuluu ”Asumisen ja virkistyksen alueeseen” (A2). Aluetta on siis kehitettävä virkistyskäytön ja ekologisten yhteyksien ja asumisen lähtökohdista. Käytännössä noin puolet alueesta on kaavoitettava yleiseen virkistykseen, mutta puolet maa-alueesta on mahdollisuus kaavoittaa asuinrakentamiseen siinä tapauksessa, että nykyinen toiminta alueella lopetettaisiin.

Espoo Ringside Golf on 2855 jäsenellään maamme suurimpia golfseuroja. Vuonna 2018 se valittiin Vuoden golfseuraksi Suomessa.

Artikkelia on päivitetty tiistaina kello 09.04 Ringside Golfin tiedotettua myöhään maanantaina hallituksen kokoonpanosta.

Lue seuraavaksi: Kaava mahdollistamassa asuntorakentamisen – Ringsidessa isot ratkaisut tulossa ajankohtaisiksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • KTL1 says:

  Loistavaa, vihdoinkin golfosakkeiden omistajille jotain positiivisia uutisia. Mahdollisesti osakkeen arvo on lähempänä sijoitettua pääomaa. Nykytahdilla GoGolf on ainoa ostajaehdokas hulppeaan 1€ osakekohtaiseen hintaan. Kenttiä pääkaupunkiseudulla löytyy kaikille pelaamaan haluaville varmasti. Saataisiin taas terveelle pohjalle osakkeen omistaminen, eikä tarvitsisi kuunnella osakkeita hamuavien tahojen ostopuheita kyseenalaisin teemoin?

 • Golfer53 says:

  Vai loistavaa? En ole ajatellut golfosaketta bisneksentekopaperina vaan oikeutena/oikotienä päästä pelaamaan silloin kun haluaa. Rikku on hyvin hoidettu golfyhteisö, jonka on Suomen golfväki tunnustanut. Eipä ole osakkeenomistajien tarvinnut sijoitella lisää rahojaan seuraan, vaan kulut on katettu ”kassasta”. Jäsenmääräkin on niin suuri, ettei rivipeluri tahdo aina mahtua pelaamaan halutessaan. Toivottavasti ei väki nyt kaikkoa ”kodin” myyntiuhan alla, vaan pysyy seurassa ja siten osallistuu viivytystalkoisiin. Toki tässä on pelkona, ettei uusi hallitus kaihda pikkurahan himossaan keinoja saattaen kentän sellaiseen tilaan, ettei pelaaminen ole enää kivaa. Kenenkähän kanssa seuraavaksi pelaan? Mietipä sitä, kuten Saukkosen Mika usein toteaa. Pelaaja ensin, sanoisin minä.

 • uolevi1947 says:

  Golferilla on mennyt sekaisin oy ja ry. Osakkaat päättää asioista ei jäsenet.

 • viking says:

  On tässä tilanteessa mahdollisuus saada toiminta avoimeksi ja läpinäkyväksi. 10 vuoden aikana Ringside ryn jäsenet olleet renkinä ja Ryn hallitus isäntä. Olisi syytä lukea
  Yhdistys lakia ja seuran oma säännöt. Sama on jatkunut sillä lailla Ryn hallitus on ollut isäntänä ja Ringside golf Oy osakkaat renkinä. Ryn sääntövastainen Ringside Oy Osakeomistus n 60 osaketta on antanut mahdollisuuden tehdä näin.
  Nyt ehkä on tilanne muuttumassa positiiviseen suuntaan.