Kenttäranking-kyselyn tulokset ovat selvillä – Suomen paras golfkenttä -titteli ratkesi vain sadasosien erolla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttäranking-kyselyn tulokset ovat selvillä – Suomen paras golfkenttä -titteli ratkesi vain sadasosien erolla

Virpiniemi Golf sijoittui kaksi vuotta sitten upeasti kuudenneksi. Mikä sijoitus mahtaa olla tänä vuonna? Kuva Lassi Pekka Tilander

Arviointiin osallistui yli 7200 golfaria.

Suomen golfkenttien suurin arviointitutkimus, Kenttäranking 2021, on saatu päätökseen. Tutkimuksen mielenkiintoiset tulokset ovat Golfpisteen toimituksen käsissä, mutta ne julkistetaan vasta helmikuun lopulla Golfpiste.com:n verkkosivuilla sekä vuoden ensimmäisessä Golflehdessä. Tässä jutussa tarjoilemme kuitenkin ennakkomaistiaisia siitä, mitä on luvassa – tuloksia paljastamatta.

Kilpailu Kenttärankingin arvostetuimmassa kategoriassa oli tällä kertaa ennätyksellisen tiukka. Suomen parhaan golfkentän -titteli ratkesi nimittäin vain kolmen sadasosapisteen erolla. Pronssimitalistikin hengitti kärkikaksikon niskaan jääden voittajasta vain 0,20 pistettä.

Kenttärankingin tämänkertaisessa kärkikymmenikössä on kuusi samaa kenttää kuin edellisessä, vuoden 2019 Kenttärankingissa. Yksi vuoden 2019 top 10 -kentistä romahti tällä kertaa kauas kärkisijoilta, eikä mahdu tuoreessa listauksessa enää 40 parhaan joukkoon.

Arvioinnin tuloksista voi selvästi lukea, että suuretkin muutokset suuntaan tai toiseen ovat Kenttärankingissa mahdollisia.

Suurin yksittäisen kentän sijalukupudotus oli 45 pykälää, mutta vastaavasti myös suuria nousuja nähtiin. Yksitoista kenttää paransi sijoitustaan vähintään 20 pykälää. Pisin loikka oli 36 sijan parannus.

Kenttärankingissa on yhteensä yksitoista palkintokategoriaa, joista peräti seitsemään saatiin uusi kategoriavoittaja. Palkintosijoille nousee kuusi uutta kenttää, jotka eivät ole aiemmin olleet Kenttärankingissa palkittavien joukossa.

Arvioinnin tuloksista voi selvästi lukea, että suuretkin muutokset suuntaan tai toiseen ovat Kenttärankingissa mahdollisia. Arviointikategorioista erityisesti kentän kunnon vaikutus kentän arviointiin ja siten myös sijoituksiin on huomattava. Kunto-ongelmat heikentävät usein myös muiden arviointikategorioiden arvosanoja ja kentän kokonaispisteitä.

Vastaavasti panostukset kentän kuntoon ja viimeistelyyn siivittävät kentän helposti nousukiitoon, kun pelaajien kokemus hyvin hoidetusta kentästä vaikuttaa positiivisesti myös muihin arviointikriteereihin.

Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 7265 golfaria, mikä oli lähes tuhat vastaajaa enemmän kuin edellisessä arviointitutkimuksessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje