18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Golfpisteen Kenttäopas ja kenttäbongauspalvelu uudistuivat – Suomi on 216 golfkentän maa

Golfpisteen Kenttäbongauslaskurin bongatuin kenttä. Tunnistatko mikä kenttä on kyseessä? Kuva: Lassi Pekka Tilander

Kenttäbongareiden toivelistalla on lukuisia yllätyskenttiä.

Golfpisteen kattava Kenttäopas sekä sivustomme kenttäbongauspalvelu on uudistettu. Teknisesti suuri muutos on, että palvelut pohjautuvat nyt samaan tietokantaan ja keskustelevat keskenään, mikä parantaa palveluissa navigointia.

Samalla palveluiden kenttävalikoima on päivitetty ja ulkoasua on parannettu. Kenttäoppaaseen on nostettu mukaan kaikki Suomessa sijaitsevat, normaaleilla golfvälineillä pelattavissa olevat golfkentät. Valikoima pitää sisällään muun muassa par 3 -kentät, Golfliittoon kuulumattomat kentät ja jopa Rovaniemen ja Jämin talvigolfkentät.

Uudistus tarkoittaa samalla sitä, että Golfpisteen kenttäbongauslaskurin käyttäjillä on nyt uutta bongattavaa. Kenttäoppaassa on nyt yhteensä 216 golfkenttää, jotka kaikki löytyvät myös bongattavien kenttien listalta.

Karttahaku näyttää golfkenttien sijainnin ja maamme kenttäkeskittymät.

Erityisen kätevä toiminto palvelussa on golfkenttien karttahaku, jonka käytettävyyttä ja ulkoasua on selvästi parannettu.

Mikäli olet tehnyt oman kenttäbongaus- ja toivelistasi ja olet kirjautuneena Golfpisteeseen, saat myös bongaamasi/bongaamattomat sekä toivelistasi kentät kätevästi näkyviin kartalle, mikä helpottaa pelireissujen suunnittelua. Kentän paikan osoittavan lipun väri (ks. yllä oleva kuva) päivittyy sen mukaan oletko kentän jo bongannut vai et.

Golfpisteen Kenttäbongauslaskuri on ollut jo pitkään rekisteröityneiden Golfpiste.com-lukijoiden käytössä, mutta palvelun on löytänyt vasta runsaat 1500 käyttäjää. Vasta sikäli, että täysin ilmainen palvelu on golfarille helppo tapa selvittää jo pelattujen kenttien määrä ja löytää ideoita pelireissuille ja uusille bongauksille.

Kenttäbongauslaskurissa pääsee sekä listaamaan ja arvostelemaan pelaamaansa kentät että laatimaan toivelistan kentistä, jotka haluaisi pelata. Palvelun filtteröintiominaisuuksia on parannettu ja kenttiä on nyt entistä helpompi listata eri kategorioilla.

Vaikka käyttäjiä kenttäbongauspalvelulla on vasta vähän, palvelun jo käyttöön ottaneet golfarit ovat pelanneet keskimäärin varsin paljon, keskimäärin 59 kenttää per käyttäjä.

Eniten bongattu kenttä on Linna Golf 1176 bongauksellaan. Toisena on Kytäjän South East (1094) ja kolmantena Kytäjän North West (1075). Yli tuhanteen bongaukseen yltävät myös molemmat Vierumäen kentät Classic (1044) ja Cooke (1032). Kaikki nämä kentät ovat myös saaneet käyttäjiltä erinomaisen arvosanan. Yhteensä käyttäjät ovat bonganneet yli 93 000 kenttää.

Bongareiden kenttäranking, top 10.

Varsin mielenkiintoinen on myös toivelista. Kaikkein eniten käyttäjät odottavat Ålands Golfklubbin Slottsbanan-kentän pelaamista. Saman klubin toinen kenttä, Kungsbanan, on listan kakkosena – Ahvenanmaa siis kiinnostaa suomalaisgolfareita todella paljon.

Eksotiikka ja lomatunnelma puhuttelevat bongareita, sillä listan kolmosena on Suomen pohjoisin kenttä, Levi Golf. Varsin harva on päässyt vielä maistamaan Lapin golfeksotiikkaa, sillä Levi Golfin on pelannut vasta 338 käyttäjää.

Listan neljäntenä on todellinen yllättäjä, pieni ja piskuinen Isosaaren golfkenttä, joka tunnetaan tätä nykyä nimellä GoGolf Isosaari. Listan viidentenä on turkulaisklassikko Aura Golf. Sen on pelannut lähes 900 kenttäbongauslaskurin käyttäjää, mutta kenttä löytyy todella monelta toivelistalta. Kärkikenttien joukossa on muitakin yllättäjiä. Koko listan löydät täältä.

Kenttäbongauslaskuria pääsevät käyttämään ja sen tilastoja tarkastelemaan kaikki Golfpiste.com:n rekisteröityneet käyttäjät. Käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista.

Lue seuraavaksi: Pitkälti toista tuhatta käyttäjää ja yli 74 000 bongausta – joko olet käyttänyt Kenttäbongauslaskuria?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (10 kpl)

  hdm says:

  Bongaussivuille voisi laittaa myös jonkunlaisen ’palautekanavan’.
  Poltinkoski Golf, ihan hieno 14-väyläinen kenttä, mutta ei kai siitä saa erillisiä bongauksia pelaako niistä 9/14/18 väylää.. Nyt bongauksissa näyttäisi kuin olisi 27-reikäinen

   KL1 says:

   Tuota asiaa on täällä aikaisemmin hieman sivuttu enkä tiedä onko siihen mitään kattavaa virallista linjaa. Miten esimerkiksi Nevasta käsitellään? Onko se 1, 2 vai 3 kenttää, kun siinä on kolme erillistä ysiä, joita voi yhdistellä kolmella eri tavalla?

   Miten se on tässä kenttäbongaussysteemissä käsitelty?

    KL1 says:

    Vastaan itse itselleni. Jos oikein ymmärsin, kolmen ysin kentällä on kolme bongattavaa ”yksikköä”, mutta kaikkien bongaamisesta saa yhteensä vain kaksi bongauspistettä. Moinen kokonaisuus siis katsotaan ikään kuin kahdeksi kentäksi yhteensä.

    Sami Markkanen says:

    Juurikin noin eli kahden ysin pelaaminen antaa yhden pisteen ja kaikkien ysien kaksi pistettä.

   Sami Markkanen says:

   Tämä oli hyvä huomio, Poltinkosken osalta yhdeksän reiän Jokivarsi on nyt poistettu kenttäoppaasta ja -bongauksesta, Teurulampi sisältää kaikki Poltinkosken 14 eri reikää. Eli Poltinkoskesta voi saada vain yhden pisteen.

  KL1 says:

  Kenttäopas on ihan jees, mutta muuan seikka siinä oudoksuttaa. Jos olen bongannut vaikkapa Ruukki Golfin 18-reikäisen kentän, mutten par3-kenttää, niin kartassa kokonaisuus näyttää bongaamattomalta. Henkilökohtaisesti en noista par3-kentistä järin innostu (enkä etenkään matkusta sellaista vasiten pelaamaan), ja siksi olisikin hyvä, että kartassa eroteltaisiin ne siitä pääkentästä ihan vain hahmottamisen ja matkasuunnitelmien tekemisen helpottamiseksi.

   Sami Markkanen says:

   Kartassa (ja listauksessa) näytetään kolmea eri lippua: vihreä = olet bongannut klubin kaikki kentät, keltainen = olet bongannut osan klubin kentistä ja harmaa = et ole bongannut yhtään klubin kentistä. Bongauslistaasi voit toki sortata reikämäärän mukaan, jolloin näet peräkkäin 18-reikäiset ja on helpompi hahmottaa mitä niistä pelaamatta. Kartassa ei tuollaista rajausta näkymään ole, mutta voidaan kyllä varmasti lisätä. Tällaisia hyviä kehitysideoita otamme mielellämme vastaan!

  Jari Valimaki says:

  Listalta puuttuu ainakin Kit-Tee golf, Ähtäri Family Golf ja mahdollisesti Kurikka Golf jos kriteerit täyttyvät.

  Slicehook says:

  Voi hyvänen aika, päivittäkää nyt Outokummun Golfseuran Keretin kentän tiedot (myös slope-laskureineen) välittömästi ajan tasalle ! Siitä on mielestäni jo 7 vuotta aikaa, kun reikä 4 pidennettiin par-5:ksi, ja reikien 3 ja 5 pelaamisjärjestys vaihtoivat paikkaa. Seuran kotisivuilta (ogs.fi) kyllä löytyvät ajantasaiset tiedot.

  perttijuhani says:

  Voisiko palvelun lisätä myös suljetut kentät esim Mäntsälän ja Rukan?