Pitkälti toista tuhatta käyttäjää ja yli 74 000 bongausta – joko olet käyttänyt Kenttäbongauslaskuria? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Pitkälti toista tuhatta käyttäjää ja yli 74 000 bongausta – joko olet käyttänyt Kenttäbongauslaskuria?

Molemmat Vierumäen kentät ovat Suomen viiden bongatuimman joukossa. Kuva: Tomi Natri.

Kenttäbongauslaskurissa voit selvittää pelaamiesi kenttien määrän. Laskuri näyttää myös, miten kentät on arvioitu ja mitkä kentät ovat toivelistalla korkeimmalla.

Golfpisteessä avattiin Kenttäbongauslaskuri noin vuosi sitten. Laskurin idea on yksinkertainen: listalta löydät kaikki Suomen golfkentät, myös par 3 -kentät ja harjoituskentät, ja sen avulla pystyt selvittämään ja pitämään kirjaa pelaamistasi kentistä.

Kaikkia pelaamiaan kenttiä on vaikea muistaa, ja kun ne sitten pääsee ruksimaan kattavalta listalta, kertyy bongauksia helposti enemmän kuin arvaisikaan. Yleensä bongattujen kenttien lukumäärä onkin suurempi kuin käyttäjä on itse kuvitellut.

Kenttäbongauslaskuria on hyödyntänyt jo 1253 käyttäjää. He ovat bonganneet kaikkiaan 74173 golfkenttää.

Kaikkiaan listalla on 183 golfkenttää. Nimimerkki ”Uope” on listannut niistä pelatuiksi 177, kakkosena oleva ”Emppa” on pelannut 174 ja kolmantena oleva ”Mara57” 172. Yli 150 kenttää pelanneita käyttäjiä on 17, yli sata pelanneita pitkälti toista sataa.

Palvelussa on listattu myös bongatuimmat golfkentät. Suomen ykkönen on Linna Golf 942 maininnallaan. Kytäjä Golfin South East on listan kakkonen 874 maininnalla ja Kytäjän North East kolmonen 865 maininnalla. Nelossijan vie Vierumäen Cooke ja viitossijan Vierumäen Classic.

Voit myös nimetä toivekenttäsi, jonka pelaamista eniten odotat. Sen listan ylivoimainen ykkönen on Ålands Golfklubbenin Slottsbanan. Kakkonen on saman klubin Kungsbanan. Kolmossijalla tarjolla on pienoista eksotiikkaa, eli Isosaaren golfkenttä, nykyinen GoGolf Isosaari. Helsingin edustalla vanhassa varuskuntasaaressa sijaitseva erikoisuus siis kiinnostaa! Listan viidentenä on Levi Golf, joka sekin lukeutuu maassamme erikoisuuksien joukkoon jo pelkästään pohjoisen sijaintinsa ansiosta.

Levi Golfin eksotiikka puhuttelee kenttäbongareita.

Kenttäbongauslaskurissa voit arvioida pelaamasi kentät 1–5 tähden asteikolla sekä myös sanallisesti. Viiteen tähteen ei ole päässyt yksikään kenttä ja vain kaksi kenttää on kerännyt 4,5 tähteä: Linna Golf ja Kytäjä Golfin South East. Neljä tähteä on 15:llä kentällä.

Raati on ollut armoton, 1,5 tähden kenttiä on joukossa kaksi, kahden tähden kenttiä niin ikään 15. Suurin osa kentistä lukeutuu tasaiseen keskikastiin, eli niille on annettu 25,–3,5 tähteä. Kenttäbongauslaskuri toimiikin oivallisesti myös silloin kun pohdit, mikä kenttä voisi olla pelaamisen arvoinen seuraavalla pelireissulla tai vaikka kesälomalla.

Palvelussa voit valita myös jokaiselta kentältä oman suosikkireikäsi. Riippuen siitä, miten äänet ovat jakautuneet, palvelu listaa jokaisen kentän kohdalla 1–3 reikää. Tutun kentän kohdalla onkin mielenkiitoista pohtia, onko oma suosikkireikäsi innostanut muita käyttäjiä yhtä paljon.

Kenttäbongauslaskurin käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista, sillä vastaukset rekisteröityvät palveluun. Löydät jatkossa oman listasi sivuilta ja voit päivittää listaa sitä mukaa, kun kenttiä kertyy. Pystyt myös muuttamaan arviointejasi ja kommenttejasi. Halutessasi voit myös piilottaa listasi, jolloin se ei näy muille käyttäjille.

Kenttäbongauslaskuri on hyvää muistinvirkistystä pian käsillä olevaan Kenttäranking-kyselyä ajatellen. Kysely tupsahtaa sähköpostiin vielä ennen joulua ja sen tulokset julkaistaan Golflehden 2022 ensimmäisessä numerossa.

Tästä pääset Kenttäbongauslaskuriin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Nahkamaila says:

    Sarpakunnas kirjoittaa:
    ”Kaikkiaan listalla on 183 golfkenttää. Nimimerkki ”Uope” on listannut niistä pelatuiksi 177, kakkosena oleva ”Emppa” on pelannut 174 ja kolmantena oleva ”Mara57” 172. Yli 50 kenttää pelanneita käyttäjiä on 17, yli sata pelanneita pitkälti toista sataa.”

    Yli 50 kenttää pelanneita vähemmän kuin yli 100 kenttää pelanneita?

    Missä muuten menee golfkenttäranking 2021?