28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkentänhoito

Kumppanuus on molemminpuolinen etu

Yhteistyössä yhteistyossa

Monivuotiset yhteistyösopimukset säästävät vaivaa ja tuovat mukanaan keskittämisetuja.

Grounds & Golf -liiketoimintayksikköä Hako Ground & Gardenilla johtava Petri Aaltonen on tyytyväinen. Monen vuoden tähtäimellä laadittuja kumppanuussopimuksia on syntynyt useiden kotimaisten golfkenttien kanssa.

”Kun Virpiniemi Golf ja Rauma Golf saatiin mukaan, meillä on tällä hetkellä kirjallinen sopimus 15 kentän kanssa. Vakiintunutta yhteistyötä tehdään tämän lisäksi yli 20:n kentän kanssa.”

Sopimukset räätälöidään tapauskohtaisesti asiakaskentän tarpeista lähtien. Suunta on kuitenkin kohti päälinjoiltaan yhteneväisiä sopimusmalleja. Ensimmäisiä askelia otettiin 2010-luvun ensi vuosina, kun yhteistyötä Kuusamon, Tapiolan ja Pärnu Bayn kenttien kanssa aloitettiin.

”Laadimme yhdessä investointisuunnitelman, joka kattaa laitetoimitukset ja tukipalvelut usealle vuodelle”, Aaltonen tiivistää.

”Yksi suurempi kauppa reilumpine alennuksineen on asiakkaan kannalta useissa tapauksissa tarkoituksenmukaisempi vaihtoehto kuin kaupan hierominen kausi kaudelta. Energiaa jää silloin muuhunkin. On hyvä muistaa, että pelkästään konekannan ylläpito vaatii yhden laitteen uusimista joka vuosi.”

Kumppanuuden ansiosta asiakas on oikeutettu normaalia suurempaan alennukseen myös myöhemmissä hankinnoissa. Alennus koskee lisäksi alkuperäisiä varaosia ja tarvikkeita.

”Uusiin sopimuspohjiin on otettu mukaan myös normaalia tehdastakuuta pidempi takuuaika. Se tuo lisäturvaa hankintoihin.”

Asiakas puolestaan sitoutuu hankinnoissaan Toron tuotteisiin silloin, kun tuotevalikoimasta löytyy ominaisuuksiltaan tarkoitukseen soveltuva laite. Pelin henkeen kuuluu sekin, että kumpikin osapuoli kertoo kumppanuudesta omissa viestintäkanavissaan. Näkyvyys on molemminpuolinen etu.

Kattavat tukipalvelut

Tukipalveluja on tarjolla joustavasti ympäri vuoden. Teknisen tuen puolella asiakkaiden käytössä on kaksi ammattilaista, joilla on Toron lisäksi runsaasti kokemusta myös muista laitemerkeistä. Uudet nykyaikaiset tilat Vanhalla Porvoontiellä viimeistelevät kokonaisuuden.

”Pystymme nykyisin tekemään esimerkiksi laajoja talvihuoltoja merkistä riippumatta”, Aaltonen lupaa.

Aaltosella ja myyntityötä tekevällä Jesse Kaanilla on itsellään kenttämestarin tausta. Tiimiä kesällä 2018 vahvistamaan tullut Teemu Vaalio on puolestaan kentänhoidon ammattilainen urheilukenttien puolelta.

Kumppanuus on molemminpuolinen etu

Toron tiimi pystyy kokemuksellaan auttamaan kenttätoimikuntia, toimitusjohtajia ja kenttämestareita silloin, kun pitkälle tähtääviä kentänhoitoon liittyviä suunnitelmia tehdään.

Hätäapuakin on usein pystytty lainakaluston muodossa tarjoamaan silloin, kun koneet ovat vaatineet huoltoa kesken kiireisimmän sesongin.

Säännölliset kenttävierailut kuuluvat kokonaispalveluun ilman erillistä laskua.

”Moni kenttäyhtiö on säästynyt paljolta vaivalta, kun teknikkomme ovat kenttävierailuillaan antaneet arvokkaita neuvoja tai kiinnittäneet huomion johonkin pikaista korjaamista vaativaan asiaan”, Aaltonen kertoo.

Viime aikoina Hako on tullut tarvittaessa vastaan myös rahoitusjärjestelyissä.

”Suora kauppa ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Moni asiakas turvautuu leasingiin, minkä lisäksi muutama yhtiö vuokraa koneet suoraan Hakolta”, Aaltonen kertoo.

Ulkoistamistakin tapahtuu.

”Lähihistoriassa on sellainenkin case, jossa ostimme kenttäyhtiön kaluston ja vuokrasimme sen sitten takaisin. Se antoi yhtiölle pelivaraa muihin ajankohtaisiin investointeihin.”

Master Golf tyytyväinen yhteistyöhön

36 reiän Master Golf on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Hakon kanssa. Viime vuoden lopulla laadittu kumppanuussopimus tiivistää yhteistyötä entisestään.

”Meillä on käytössä muunkin merkkisiä koneita ja laitteita, mutta viime aikoina on alkanut näyttää siltä, että Toro on mennyt tuotekehittelyssä muiden edelle”, kenttämestari Pekka Nieminen kertoo.

Hakon ja Master Golfin välinen sopimus on viisivuotinen.

”Pitkä sopimus selkiyttää tilannetta ja toimii hyvin molempiin suuntiin. Huolto- ja varaosapalvelu sekä muut tukitoimet ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Meillä ei ole varaa seisottaa koneita kesken kauden.”

Nieminen kertoo, että sopimusta laadittaessa liikkeelle lähdettiin konekannan kartoituksesta. Sen pohjalta tehtiin yhdessä päivityssuunnitelma.

”Summat elävät vuodesta vuoteen. Viiden vuoden kuluttua koko leikkurikalustomme on uusittu.”

Master Golfissa ollaan Niemisen mukaan tyytyväisiä siihen, että askelmerkit usealle vuodelle on otettu. Myös siihen, että suunnitelmaa voidaan tarvittaessa päivittää.

”Tärkeää on sekin, että kumppanuus ei sido meitä liiaksi. Voimme edelleen kääntyä muiden laitetoimittajien puoleen, jos toiselta laitemerkiltä löytyy tarpeitamme paremmin vastaava kone.”

Rahoitusjärjestelyissä Master Golf ei ole tarvinnut Hakon apua.

”Master Golf on vakavarainen yhtiö. Hallitus on linjannut, että koneet hankitaan aina omaan omistukseen suorilla ostoilla. Keskittämällä saamme taloudellista etua erilaisine alennuksineen.”

Kumppanuus on molemminpuolinen etu