23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Wedge setup

Etusivu Foorumit Välineet Wedge setup

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Wedge kokoonpano harkinnassa. Näissä olikin noviisille liikaakin specsejä ja niiden teoriaan koittanut tutustua. Tämä kesä menny ilman sw kun uudessa rautakokoonpanossa sitä ei ollut. Hiekasta koittanu selvitä 52/8 vanhalla vokeylla vaihtelevalla menestyksellä. Fullswingin huonoista lyönneistä 90% kuokkimista, eli aattelin ainakin gw vähän suuremman bouncen.

    46 asteinen PW löytyy, eli sille kaveriksi wedget (ehkä cleveland zipcore rtx). Tällaista kokoonpanoa ajattelin:

    50 GW, bounce 10, M grind. Tällä lähestymiset 90-110m (arvio), chipit
    54 SW, bounce 12, F grind. Hiekka, paksut raffit, lähestymiset märältä nurmelta 70-90m (arvio)
    58 LW, bounce 6, L grind. Lobit, chipit?, ehkä lähestymiset kivikovalta kentältä

    Onko LW 58/6 muuta käyttöä kuin lobit? Onko vaikea normi tai kovemmasta hiekasta? 6 bouncella voi nurmelta fullswing olla vaikea?
    Jos sen tilalle ottaisikin 58/10,M niin soveltuisi sekin paremmin hiekkaan ja muuhun käyttöön, mut lob-lyöntien kustannuksella?
    Toimiiko 50/10 hiekassa jos avaa lapaa reippaasti?

    Wedgien kokemus jää yhteen vanhaan 52/8 joten mielipiteitä arvostaisin.

    Fullswingin huonoista lyönneistä 90% kuokkimista, eli aattelin ainakin gw vähän suuremman bouncen.

    Wedge-setin hankinta ei korjaa tuota ongelmaa. Sen sijaan pari tuntia prolla voi hyvinkin auttaa asiaa.

    Miksi sitten wedgejä kannattaa olla esim. 50 / 54 / 58 liittyy ainakin itsellä erityisesti pituuden hallintaan. Lyönnin pituuden hallinta swingin pituutta muuttamalla (1/2, 3/4 jne.) on aika paljon vaikeampaa kuin valitsemalla oikean asteinen wedge. Itse miettisin siten, että 50 on erityisesti täysiin lyönteihin normaalilla boncella, 54:llä voi varioida griinin ympärillä ja 58 on täydellä bouncella lähinnä bunkkereihin.

    Kiitos kommentista.
    Sen voisi tosiaan vääntää noinkin päin.

    Sit olis:
    50/10/M
    54/10/M
    58/12/F

    Fullswing lyöntien kontrolli on parempi kun ei tarvitse niin paljon kikkailla 1/2, 3/4 lyöntejä
    LW ”puuttuu”

    Wedge-setin hankinta ei korjaa tuota ongelmaa. Sen sijaan pari tuntia prolla voi hyvinkin auttaa asiaa.

    En maininnut kuinka usein se huono lyönti tulee. Vaan jos se tulee, niin silloin kyse kuokkimisesta se 90%

    Tuo setti kuullostaisi fiksulta ainakin omiin tarpeisiin. Lobby wedgelle on kyllä niin harvoin tarvetta, että en satsaisi siihen.

    Wedge lyönnit on finesse lyöntejä vaikka sitten lyödään täydellä swingillä. Eli osuman hyvyys on kaikki kaikessa. Bob Vokey taisi todeta että ”bounce is your friend”, mutta oleellista on ymmärtää miten bouncea käytetään ja siinä pro on avuksi. Ja toki wedge fittingissä osaava fittaaja katsoo millainen on swingityylisi (jyrkkä / neutraali / ”pyyhkäisevä”) ja osaa suositella siihen oikeanlaisen setin.

    Itselläni on bäkissä 5 wedgeä, sisältäen 60 ja 64 lobbyt. lobby wedget on joka kierroksella käytössä. Hommaa ne wedget mitä tarvitset/ haluat.

    Itselläni on bäkissä 5 wedgeä, sisältäen 60 ja 64 lobbyt. lobby wedget on joka kierroksella käytössä.

    Millaisessa tilanteessa tarvitset lobby wedgeä? Siis joka kierroksella…?

    KL1

    Millaisessa tilanteessa tarvitset lobby wedgeä? Siis joka kierroksella…?

    Samaa ihmettelin minäkin. Liekö Arska niitä GIR+1 -pelaajia, jotka pelaavat enemmän griinin ympäristöstä kuin griiniltä…

    Omasta mielestäni 64-asteinen on vahvaa liioittelua. En jaksa uskoa klubipelaajan kykenevän sillä yhtään sen parempiin suorituksiin kuin 56-58 -asteisella.

    Oma wedge peli parani merkittävästi kun aloin käyttämään 56 asteista 60 sateisen sijaan , 60 asteista käytän punkkereissa ja jos pitää saada pallo pysähtymään nopeasti veden tai punkkerin ylityksen jälkeen. 60 asteinen menee minulla herkästi pallon alta.

    58/12/F

    Aika iso bounce, mikä johtaa siihen, että kovalta alustalta tulee helposti toppi. Esimerkiksi kun alusta on ruohoton (esim auton ajoura, mutta ei päällystetty tie) etenkin kun on pakko nostaa bunkkerin yli griinille. Tai aika ajoin kova bunkkeri, esimerkiksi Aurinkorannikolla Mijaksessa.

    Eli vaihtaisin tuon 58 asteisen sellaiseen, jossa bounce 4-8 ja loft 58 tai 60.

    KL1

    Aika iso bounce, mikä johtaa siihen, että kovalta alustalta tulee helposti toppi.

    Niin, tuupparin käsissä. Osaavan pelaajan lapa kulkee osumahetkellä riittävän jyrkästi alaspäin ja bounce vaikuttaa vasta osuman jälkeen.

    Olet kuitenkin oikeassa siinä, ettei moinen bounce ole kovin käyttökelpoinen muualla kuin bunkassa.

    Olet kuitenkin oikeassa siinä, ettei moinen bounce ole kovin käyttökelpoinen muualla kuin bunkassa.

    Nimenomaan pehmeässä hiekassa esim Titun 58.14 K grindilla on loistovalinta. Suosittelen testaamaan. Ja 54 asteisella normaali grindilla (54.10 S) saa varioitua kaiken muun griinin ympäristössä.

    Aiheeseen liittyen, Padraig Harrington tarjoaa loistavaa opetusta youtubessa wedgelyöntien pituuskontrolliin (ei bunkkereita tässä) videollaan How to master pitch shots.

    Ja 54 asteisella normaali grindilla (54.10 S) saa varioitua kaiken muun griinin ympäristössä.

    Pallo 5-10m reiästä, alusta ”tiukka” griini viettää poispäin, bunkkeri pallon ja griinin välissä … tai edes pari näistä haasteista. Kyllä vaatii erityistä näppäryyttä 54.10S’llä.

    Päädyin ArnoldPalmerin ehdottamaan kokoonpanoon:

    50/10/M. n. 100m lähestymiset
    54/10/M. n. 80m lähestymiset, greenin läheisyyden kikkailut, kovemmat bunkkerit
    58/12/F. n. bunkkerit, paksut raffit

    Tämä vastaa parhaiten omiin tarpeisiin. Näille kaikille on kierroksen aikana todennäköisesti tarvetta. LW käyttö minimaalista näihin verrattuna. Griiniosumiakin pitäisi tulla enemmän mikä vähentää lw käyttöä entisestään 🙂

    Kiitos kommenteista.

    KL1

    Griiniosumiakin pitäisi tulla enemmän mikä vähentää lw käyttöä entisestään 🙂

    Onko tuo päättäväisyyttä vai silkkaa optimistia? Ihaltavaa joka tapauksessa 😀

    Onko tuo päättäväisyyttä vai silkkaa optimistia? Ihaltavaa joka tapauksessa 😀

    Loppukevennys

    Nimetön

    50/10/M. n. 100m lähestymiset
    54/10/M. n. 80m lähestymiset

    Ei hassummin noviisilta. Tuosta voi varmaan jatkaa ett P:llä 120m, r9_llä 140m, r8:lla 160m ja r7:lla 180m, r6:lla 200m, r5:lla 220m. Driverilla varmaan siinä puolen kilometrin kohdalla tulee alas.

    Olen kade.

    50/10/M. n. 100m lähestymiset
    54/10/M. n. 80m lähestymiset

    Kyllä se aika hyvin vastaa ”normia”, vaikka en jatkaisi sarjaa Möllikän tapaan 20m/maila.

    Minulla sarja toimii 54ast 75m, 50ast 95m, P 105m, r9 115m, r8 125m, r7 135m, r7 135m, r6 145m, r5 155m, r4 165m, hysse 180m, puu3 200m, Driver 220m. … ja nämä siis sennuswingillä. Kun lisänä vielä LW 60ast, niin setti on toimiva – ainakin mulle

    Olen kade.

    Vai trolli?

    Nimetön

    Kade ilman muuta. Omat lyönnit on lyhyempiä. Eikä kaikkee tartte niin vakavasti täällä ottaa. Hyvähän se on jos pallo lentää pitkälle jo noviisina, tosin en tiedä kuinka noviisi olet. Mulle tää on vaikee laji.

    Mulla on bounce erit, 50/12, 54/12 ja 58/10. Sopii mulle näin. Entinen oli 54/10, tämä uusi on parempi.

    Greenibunusta lyön lobylla aina. Ei tulis mieleenkään lyödä jollain perus sändillä. Yks päivä par-4 kakkoslyönti lobbylla alle 2 metriä lipusta, niin että mihin sitä lobbya tarvii? voitin sen kisan. Onnekso on lobbyja bäkissä. Koittakaa ottaa rennosti, jos ei taidot riitä lobylla lyömiseen niin lyökää jollain muulla. Chippejä tulee lyötyä forelta lobbylla. Kyllä se siittä. Jos toisten pelaajien mailasetti ottaa noin koville niin suosittelen lajin vaihtoa tai psykiatria.

    Putti-P Mijaksessa kovat ajoittain entä Santanassa tai Marbella Golfissa?😊

    Nimetön

    En ole Putti-Possu mutta olen kiertänyt Mijas/Olivoksen 40 kertaa ja Lagosin 15 kertaa ja Santanan 5 kertaa ja 30 muutakin kenttää Aurinkorannikolla enkä ole huomannut mitään erikoista. Joskus on noin ja joskus on näin kuten muillakin kentillä.

    Mijas Olivoksen bunkkerit olivat muutama vuosi sitten kivikovat, mutta yksi kerrallaan ryhtyivät korjaamaan niitä. Luultavasti nyt on kaikki saatu korjattua. Aikaisemmin olivat siis kivikovia, jolloin maila ei uponnut hiekkaan lainkaan ja bounce ohjasi bunkkerimailan topiksi. Ainut keino saada pallo ylös oli lyödä loby-lyönti hiekan pinnasta. Mutta se oli siis esimerkki, vaikka pihvi oli se, että jos bunkkeri on kyllin kova, hiekkamailan bounce ei toimi

    Siis, nua Klunssin kuvaamat lyöntimitat on aika klubipelaajallekin ihan normaaleja – itsellekin vaikka sennu olenkin. Toinen juttu on, tuleeko paras tulos lyömällä 50-56 asteisilla ns täysiä mittoja.
    Ja noista Fugen seudun kentistä, ovat ne olleet viime talvina väyliltään varsin kovia ja lyhyessä ruohossa (pelannut noita kenttiä yli 20 v ja nyt hieman kyllästynyt noihin asioihin).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
Vastaa aiheeseen: Wedge setup

Etusivu Foorumit Välineet Wedge setup