23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Vijay Singhin kommentti Sörenstamista??

Etusivu Foorumit Yleistä Vijay Singhin kommentti Sörenstamista??

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 65)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Kuullostaa minusta siltä että Vijay pelkää että hän vielä häviää naiselle. Muutenkin aika outo kommentti tumma ihoiselta henkilöltä, ehkä häntä tarvitsisi muistuttaa vielä siitä ajasta kun tumma ihoiset saivat olla vain caddyinä clubeilla? Minun mielestäni on hyvä asia että Sörenstam saa kokeilla miten hän pärjää, varmasti lisää myös golfin markkina arvoa ainakin sen kilpailun osalta. Mitäs muut on mieltä?

    Minun mielestäni naiset saisivat pelata naisten sarjassa ja miehet miesten sarjassa.

    Jos tämä on ainoa tapa saada golfin markkina arvoa kohotettua, niin ei olla oikeilla linjoilla. Mitä ne sitten pitäsi olla? Tuskin siihen poppaskonsteja tarvitaan. Golf ruokkii itse itseään.

    Taas on media hiukan paisutellut tätä asiaa.

    Vijay kommentti tässä

    http://www.golfdigest.com/newsandtour/index.ssf?/newsandtour/20030513singh.html

    Joo, seuraavaksi varmaan heiveröisimmät äijät

    haluaa leidien tourille ’kokeileen’, miltä tuntuu

    lyödä naisten tiiltä takalaittomia.

    JJP

    On se surkeeta huomata kuinka vielä jotkut tuosta viitsivät nähdä vaivaa. Siitä voidaan tietenkin keskustella oliko tuo oikea tapa päästä mukaan kisaan. Toisaalta onhan ’huonotkin’ pelajat saaneet villejä kortteja.

    Olen sitä mieltä että sinne vain naisia pelaamaan jos taidot riittää.

    Eihän ole mitään sen mukavampaa kuin huomata että nainen lyö pidemmälle 😉 onkohan tuo jo hieman .ervoa….

    Niin olen sitä mieltä, että Vijay puhuu asiaa. Tämä on vain yksi niistä asioista, joista on parempi olla puhumatta julkisesti omalla nimellään, koska kaksinaamainen poliittinen korrektius vaivaa näköjään tässäkin asiassa.

    Näistä on esimerkkejä Suomessakin, ihan muilta aloilta. Taannoinhan nousi valtava kohu siitä, että HBL julkaisi poliisin tilaston eri etnisten ryhmien suorittamista rikoksista helsingissä. Poliisin selvitettyihin rikoksiin perustuva tilasto siitä, miten paljon eri etniset ryhmät tekevät rikoksia (suhteessa väkilukuunsa) oli kuulemma rasistinen… No joo meni asian vierestä!

    Media on suurennellut tätä Singhin asiaakin tietysti. Mielestäni voitaisiin mielihyvin järjestää erillinen näytösottelu naishuiput vastaan mieshuiput, tyyliin tenniksen taannoiset Battle of Sexes ottelut. Mutta se että Annika vie ainakin periaatteessa paikan yhdeltä miesten tourin pelaajalta on periaatteessa arveluttavaa. Pieni asiahan tämä on ja silti tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, miten Annika pelaa…

    Kuten huomaatte, ei Singhin kommentti ollut ihan tuollainen, kuin toimittaja sen oli julkisuuteen laittanut.

    Olen Singhin kanssa täsmälleen samaa mieltä. Naisille on oma tourinsa ja miehille omansa.

    Jos minä saan osallistua naisten kiertueelle, minun pitää läpäistä karsinnat tai päästä sinne sääntöjen mukaan.

    Enhän minä pääse ammattilaisten kisaan muutenkaan, saatika ammattilaiset pääse meidän kisoihimme.

    Tässä ei ole kyse naisten arvostamisesta tai aliarvostamisesta. On kyse siitä, että sarjat eivät ole samat.

    Jos perustetaan kaikille avoin sarja, siihen osallistuu sitten vaikka naapurin hevonen.

    Sitä paitsi paras golf-nautintoni oli pari vuotta sitten, kun näytöspelissä Laura Davies hakkas äijät ketoon samalta tiiltä pelaten miten tahtoi.

    Nimetön

    PGA tourin kilpailut ovat avoimia kaikille sukupuoleen rotuun ym katsomatta. Paikka pitää ansaita PGA:n sääntöjen mukaisella tavalla.

    Sponsoreilla on tietty määrä villejä kortteja joka kisaan ja niillä mukaan pääsy on myös sääntöjen mukaista.

    Tämän kisan sponsoreilta tosi hyvä välistäveto antaa kortti A.S:lle ennekuin se toinen jenkkirouva ehtii pelaamaan miesten kisassa, mikä olisi jo laimentanut tätä ’mediamyllytystä’.

    Puolet mielenkiinnosta olisi ollut pois, jos e.m. kisa olisi käyty ennen tätä.

    Jos kuvitellaan, että yhdelle naiselle per kisa annettaisiin villi kortti vaikka seuraaviin 10 kisaan, niin hohhoijaa… ketään ei kiinnostaisi.

    Eri asia olisi jos A.S. taistelisi voitosta.

    Olisi tosi mielenkiintoista nähdä lähipelikisa naisten ja miesten välillä.

    Mikä on arvionne LPGA ja PGA-tourien lähipelitaidoista? Mitä sanovat tilastot??

    Nimetön

    Tottakai nainen saa kokeilla miesten sarjassa, mutta menköön sitten normaalia reittejä myöten. Esim karsikoon paikasta touriin, jos on riittävän hyvä niin onneksi olkoon. Muutoinhan minäkin voisin esim. ostaa paikan suurkisoihin (jos olisi rahaa) tai miesten pitäisi päästä naisten kisoihin. Tasa-arvon pitää toimia molempiin suuntiin ja joka tasolla.

    No kuitenkin nykymaailmassa täytyy toimia nykymaailma sääntöjen mukaan. Tasa-arvoa tai muita arvoja toteutetaan valikoidusti. Joten onnea Sörenstamille.

    Minusta Annika saisi saada vaikka pysyvän kortin PGA Tourille, _jos_ pelaa tarpeeksi alhaisia tuloksia ja menestyy miesten seurassa. Samoin jos olette lukeneet hawaijilaisesta tytöstä nimeltä Michelle Wie, joka draivaa pidemmälle kuin keskiverto foorumilainen täällä, vaikka on vasta 13-vuotias. 😉 PGA Tour on golfin kuninkuussarja, jossa ainoastaan taitojen tulisi merkitä jotain, ei sen mitä roikkuu tai ei roiku jalkojen välistä. Hyvin yksinkertaista.

    Nimetön

    Annika vie siis paikan joltain muulta jolle tuo villikortti olisi voitu antaa, ei siis keneltäkään joka paikan sinne on karsintojen kautta ansainnut. Mielestäni mielenkiintoinen kokeilu ja jos on rahkeita vaikka ei oo lahkeita niin mukaan vaan, tyyliin parhaat pelaajat ei miehet.

    Miehen jonka peliuraa varjostavat toistuvat epäilyt pallonsiirroista tms. uran alkupuolella, kommentit voi jättää näiden Uotien ja Frykcmanien juttujen sarjaan.

    Mutta muuten naisten oikeudesta pelata miesten kanssa voi tietysti vääntää peistä paljonkin.

    Meillähän syytetään rasistiksi tai sovinistiksi heti jos sanoo sanankin poikkipäin, mutta eikö tässäkin ole hieman ylitasa-arvoistamista.

    Naiset tulee (halutessaan) armeijaan, miesten tourille, lätkän miesten joukkueeseen ja kuten useimmat vanhemmat tietävät, vuotta paria poikia vanhemmat tytöt junnujen eri pallopelien poikajoukkueisiin ja se on tasa-arvoista ja kaikinpuolin kivaa.

    Mitä nyt se lihava poika vähän itkua vääntääkin siellä vaihtopenkin päässä kun tytöt vei peliajan, luonnetta se kasvattaa.

    Mutta tarjoapa pikkupoikaa tyttöjen vajaaseen pesisjengiin, tulee isot ja pienet naarastiikerit päälle alta aika-yksikön.

    Lipsahti vähän asian viereen, en menetä yöunia Annikan pelaamisen vuoksi.

    Mielenkiintoista nähdä miten käy.

    Olen samaa mieltä Antin kanssa: Erilaiset näytösottelut voisivat tulla kyseeseen. Tokihan näitä otteluita järjestetään jo nyt (ainakin sellainen, jossa PGA:n, LPGA:n ja Senior Tour:n pelaajista kootut 3-henkiset joukkueet kohtaavat. Viimeisin kisa päättyi, yllätys yllätys, PGA:n voittoon).

    Tenniksen puolelta muistan tapauksen, jossa silloinen naisten maailman-listan ykkönen Venus Williams pelasi miesten listalla sadannen huonommalla puolella olevaa Jeff Tarangoa vastaan. Jeff kuului jo todellisiin jäähdyttelijöihin, aktiiviura oli jo ehtoon puolella (ikää noin 40) ja alla oli juuri 18-reikää golfia ja aski röökiä. Tulos oli muistaakseni 6-2, 6-0 Jeff:lle.

    Sörenstamin draivipituudet ovat luokkaa 275yrds, jolla olisi PGA Tourilla n. sijoilla 150-160. Näissä pituuksissa liikkuu myös herroja kuten Scott Hoch, Mark O’Meara ja Shigeki Maruyama, joten tuskin lyöntipituudet ovat ainoa ratkaiseva asia.

    Ihmetyttää myös kommentti paikan viemisestä joltain miespelaajalta jos kyseessä on kumminkin villikortti. Ei kai sillä oikeasti ole merkitystä onko mukaan päässyt mies vai nainen.

    Eihän tässä muutenkaan olla romuttamassa koko PGA Touria tai LPGAta!

    Varmasti tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten Sörenstam pärjää.

    vieläkin oli pakko laittaa lyhyt kommentti. Tarkoitin vain että periatteessa olen samaa mieltä Singhin kanssa. Sitä en ole väittänyt että kyseessä olisi iso asia =) Ihan kiva kokeilu, mutta itse järjestäisin tosiaan kokeilut noiden näytösotteluiden puolella.

    Kylläpä tuntuu olevan tiukkapipoista porukkaa…

    Taitaa teille tulla hauska perjantai, kun tytötkin tulee mukaan. Oiskohan pitänyt naisille järjestää oma ’Naiskaverille ei jätetä’?

    Tsemiä Annikalle! Vaikka en rintsikoita polttava feministi olekaan niin mun puolesta saa pelata. Ja pärjätäkin. Tosin arvelen että viikonloppuna ei Annikan tarvitse enää poikain kanssa leikkiä.

    Onko tasta nyt taas kerran tarpeellista tehda niin suurta periaatteellista taistoa?? Annika on mukana vain siksi, etta ihmisten mielesta on hauska nahda, miten maailman paras nainen parjaa miesten sarjassa. Minunkin mielestani se on oikein mielenkiintoista. Samalla tapaa mielenkiintoista kuin miten nyrkkeilija parjaa karatekalle tosi taistossa jne.

    Ei tama hauska pikku detalji romuta lajin perinteita.

    Saatan nyt olla väärässäkin, mutta ainakin Singhin nimi viittaa maahan ja kulttuuriin, jossa tasa-arvo ei välttämättä ole ihan samalla tasolla kuin Suomessa. Jos on tottunut näkemään naisen aina hieman alempiarvoisena, voi olla kova paikka pelata naisen kanssa tasaväkisesti.

    Odotan tulosta mielenkiinnolla. Minusta nainen sopii touriin mukaan aivan hyvin, jos vain pelillisesti pärjää. Monissa urheilulajeissa ns. miesten sarja on oikeasti avoin sarja, johon saavat osallistua naisetkin, jos pärjäävät.

    Jos tämän jälkeen PGA tour täytyy naisista, se osoittaa yhden asian. Saa nähdä, miten käy. Minusta tuollaisen tourin pitäisi olla tarkoitettu lajin parhaimmistolle – sukupuolesta riippumatta. Naisille on oma tourinsa, mutta niin on veteraaneille, junioreille, ei niin hyville ammattilaisille ja amatööreille.

    Taitaa muutamilla pojilla alkaa puntti tutisemaan ja puristaavat mailasta enemmän kuin Annika 😉 Heh heh. Saahan nähdä montako äijää nöyrtyy.

    Minäkin olen kyllä sitä mieltä että omat sarjat miehille ja naisille on kyllä se oikea tapa pelta, aivan kuten kaikissa muissakin urheilulajeissa. Tuollainen näytöstyylinen peli on kyllä ihan mielenkiintoinen seurata että miten Annika pärjää, varmasti kyllä ’hakkaa’ suuren määrän miespelaajia.

    Toisaalta Ryder Cup voitaisiin kyllä mielestäni hyvinkin pelata sekajoukkueilla, reikäpelit mies vs. mies ja nainen vs. nainen. Joukkueosiot voitaisiin ainakin osittain pelata sekapareilla.

    On sekin kumma juttu kun ei saa edes sanoa OMAA MIELIPIDETTÄÄN kun joku on jo siitäkin vaahtoamassa, että olet jonkin sortin tiukkapipo, kele :-).

    Sanonpahan nyt vielä, että hauska nähdä miten pärjää Annika miesten pelissä.

    Nimetön

    Miksei samantien joku mies mene pelaamaan naisten tourille? Kyse on siis vain siitä että miesten tourilla liikkuvat suuremmat rahat ja halutaan nähdä miten tällä hetkellä ylivoimainen naisgolffari pärjää miesten seassa. Sinäänsä mielenkiintoista nähdä, miten Annika pärjää, vaikkei fyysiset ominaisuudet ole aivan samaa luokkaa kuin miehillä. Annikahan joutuu/saa lyödä samoilta lyöntilavoila kuin miehet.

    Singhin kommentti on mielestäni hieman yli lyövä. Tottakai sitä mieltä saa olla että naiset kuuluvat omalle tourilleen (niinkuin kuuluvatkin), mutta luulisi olevan yhdentekevää pelaako Annika yhden kisan miesten tourilla vai ei. yhteen kisaan se nimittäin luultavasti jää.

    Asian sivusta…

    monilla klubeilla on naispäiviä…

    missäs on päivät jolloin voi takuuvarmasti pelata kierroksensa ilman ladyjä ryhmässä?

    (Ainahan ne eivät ole 20-25 vuotiaita blondeja)…

    Tiukkapipoille tiedoksi… tämä oli sitten provosointia…

    Nimetön

    Todella hyvä pointti.

    Onhan se totta, että naiset kärsivät kun joutuvat pelaamaan pitkälyöntisten miehien kanssa eivätkä näin ollen pääsee nauttimaan golffista oman ’peer grouppinsa’ kanssa. Tätähän varten naistenpäivät ovat.

    Mutta missä miesten päivät sitten? Kyllä se itseäänkin kummastuttaa välillä kun mummo työntää palloa 15m eteenpäin kerralla eikä ikinä nappaa palloa taskuun. Kyllä silloin kunnon äijämättöä kaipaa.

    Sitähän voisi pitää golfpäivät ekanakin sukupuolen mukaan ja sitten vielä ikäluokittain. Tämän lisäksi vielä otettaisiin huomioon lyönnin voimakkuus. Täten esimerkiksi olisi sarja miehet 20-30 vuotta, swingspeed 100-110mph.

    Luulisi jo että oikeudenmukaisuus toteutuisi. Perhana! No mutta kun tuokaan ei riitä. Mun mielestä kaikki niuhottajat pois kentältä minun aikana, joten tulisi vielä ylimääräinen sarjajako, eli miehet 20-30 vuotta, 100-110mph, ei nipota säännöistä.

    Tämän jälkeenhän voisi sitten käydä pelaamassa kerran kuukaudessa kun oman ’sarjan’ vuoro tulisi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 65)
Vastaa aiheeseen: Vijay Singhin kommentti Sörenstamista??

Etusivu Foorumit Yleistä Vijay Singhin kommentti Sörenstamista??