Aihe: Uusi jokamieskenttä Helsinkiin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Uusi jokamieskenttä Helsinkiin

Etusivu Foorumit Yleistä Uusi jokamieskenttä Helsinkiin

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 56)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183016 Ilmoita asiaton viesti

  Helsingin kaupunginhallitus tekee ilmeisesti lähiviikkoina päätöksen, tehdäänkö Talista ns. kokokansan jokamieskenttä. (vuokrasopimus päättyy) Toivottavasti Kaupungin hallitus ajattelee asiaa kauaskantoisesti ja antaa maat takaisin kaupunkilaisten ja erityisesti koululaisten käyttöön. Eri koululaitokset voisivat hyödyntää golfia liikunnan opetuksessa. Nuorista koululaisista tulevat uudet Minnit ja Mikot. Pääkaupunkiseudulla on muita golfkenttiä, joihin nykyiset Talin jäsenet voivat liittyä tai mistä he voivat halutessaan ostaa oman osakkeen. Uusia jokamieskenttiä tarvitaan.

  #357743 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi Tali pitäisi säilyttää golfkenttänä ja vain koululaisten käytössä? Koulua kestää vain muutama vuosi.

  Eikö alue tulisi paremmin kaikkien kaupunkilaisten käyttöön, kun sinne perustettaisiin kaatopaikka kaikkien niiden menetettyjen kaatopaikojen tilalle, joiden päälle on rakennettu golfkenttä? Näin vältyttäisiin jätteiden kulketukselta matkojen taakse kalliilla kuorma-autokyydillä, vaan stadilaiset voisivat heittää roskat sinne työmatkan yhteydessä.

  Kaupunkilaisten ainoa todellinen yhteinen intressi on toimiva jätehuolto, josta kaikkien on päästävä osalliseksi, myös lähellä keskustaa.

  Kun jäteet jonnekin metsikköön kuitenkin päätyvät, kestävän kehityksen kannalta on parempi, että metsään ei ole pitkä matka.

  #357744 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Helsinkihän on jo sinänsä eräänlainen kaatopaikka, jonne on kerätty koko Suomen jätteet. :0)

  #357745 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä Suomen golf sen kestäisi, että Tali annettaisiin kaupunkilaisten jokamies käyttöön.

  Talista tulisi rakentaa golfkoulutuskeskus, jossa lajin saloihin pääsisivät tutustumaan erityiseti lapset ja nuoret. Varmasti moni lapsi innostuisi lajista, kun olisi mahdollisuus harrastaa lajia hyvissä olosuhteissa ilman vanhempien kukkaroa. Nykyisillä Talilaisilla ja sen eliittiväellä on mahdollisuus ostaa muualta osake, samaa ei voi sanoa tulevista nuorista urheilulupauksista. Yksi kaupunkilaisten jokamieskenttä ei olisi liikaa, helsingin kokoisessa kaupungissa.

  Kysymys on ensisijaisesti siitä, haluammeko tukea nuorisoliikuntaa vai emme.

  #357746 Ilmoita asiaton viesti

  Vieraspelaaja esitti kaatopaikkaa. Eikös jossain siellä golfkentän vieressä ole vuosia sitten suljettu kaatopaikka. Ei sinne kaatopaikkaa saada mutta jätteenkäsittely yhdistettynä jätteenpolttolaitokseen sinne voitaisiin sijoittaa. Asia riippuu luonnollisesti Helsingin kaupunginhallituksen asenteesta. Ei Tali ole jätteenkäsittelylle tai poltolle yhtään huonopmpi paikka kuin Mankkaa.

  #357747 Ilmoita asiaton viesti

  Kannatan asiaa, jos Ruu saa tulla leikkeihin mukaan.

  #357748 Ilmoita asiaton viesti
  R&A

  Vuokrasopimushan päättyy (edellisen Tali-keskustelun viitaten) vasta vuonna 2009. Aika huonon provon laitoit :-/

  #357749 Ilmoita asiaton viesti

  Nykyisellään Talin vuokrasopimus päättyy 31.12.2006, joten ei siihen enää niin pitkä aika ole.

  Vuokrasopimus neuvottelut käydään varmasti hyvissä ajoin ennen vuokra-ajan loppumista, joten ei mikään mahdottomuus olisi, että Talilaiset yrittävät jyrätä ’salaa’ uuden vuokrasopimuksen pilkkahintaan esimerkiksi 25 vuodeksi. Jos Talin seura saa vuokrata kentän, niin silloin heidän vuokransa tulee korottaa normaali maavuokratasolle. Nythän seura maksaa vain nimellistä vuokraa, joka on summana naurettava.

  Kyllä eliittiväenkin kuuluisi maksaa golfista, kuten muidenkin! Talin hyvävelijärjestelmä olisi jo lopetettava.

  Lue lisää: Keskustelua Talista

  #357750 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä aihe: nyt Talin hillittömän pitkät jäsenyysjonot varmasti purkautuvat. Vai maksaisitko itse 4.000 € (= Talin liittymismaksu) päästäksesi kentälle, johon kohta ilmeisesti pääsee ilmaiseksikin tai ainakin muutaman sadan vuosimaksulla.

  Samalla pohdittavaa kaikille, jotka pelaavat vuokramaalla sijaitsevalla kentällä: koska investointisi arvo romahtaa kun kunta tai muu vuokranantaja päättää olla uusimatta vuokrasopimusta?

  Kyllä vuokrapelioikeus on poikaa. Voi aina siirtyä pois heinäsirkkalaumojen tieltä ja jättää viulut osakkeisiin yms sijoittaneiden maksettavaksi. Tosin eihän Suomessa paljon kenttiä olisi ilman näitä sijoittajia… mutta eihän rikkaita kohden tarvitse olla empaattisia.

  #357751 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vapaana ja villinä kaukona olen sitä mieltä, että Suomen Golf kestää ja tarvitsee yhden ulkomuseon. Siis Talin.

  Säilytetään henkinen ja muunkinlainen Dinosauruspuisto entisellään, mutta kielletään uusien jäsenien ottaminen. Voitaisiin ajatella, että tiiauspaikat ja greenit häkitettäisiin lasista tai vastaavasta materiaalista. Kaupunkilaiset voisivat ulkoillessaan käydä ihmettelemässä touhua, vaikka pääsymaksua vastaan.

  Ihan mielelläni kahdenkymmenen vuoden kuluttua veisin tyttären pojanpojan ihmettelemään ulkomuseota.

  #357752 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo edell’äesitetty ajatus TALIn tekemistä :

  lasten ja nuorten poikien ja tyttöjen Kolohvikeskukseksi PIDÄN SUOMEN PARHAAN KOLHVIÄ KEHITTÄVÄNÄ IDEANA.

  mIKKO iLOSEN JA mINNEA bLOMQVISTIN LASTEN KOLOHVIKOULUT PYÖRHIMÄÄN.

  aAATOS eRKKO MKASAA OSAN KULUISTA ISÄNSÄ KISSA-KUVAN BVAATIMANA.

  kISSA = KOLOHVILAPSET .

  #357753 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos Tali vuokrasopimuksen päätyttyä muutettaisiin lasten ja nuorten golfkeskukseksi, jossa juniorit voisivat perehtyä tasokkaiden opettajien avulla golfin saloihin, niin sehän toisi uusia harrastajia lajin pariin ja sitä kautta uusia/lisää harrastajia myös muihin golfseuroihin.

  Talin jäseneksi pääsisi vain alle 20-v nuoret ja kun henkilö täyttäisi 21 vuotta, niin hän joutuisi automaattisesti pois Talin nuorisoringistä, eli silloin hänen pitäisi siirtyä jäseneksi muualle.

  Näin meillä olisi yksi kenttä Suomessa, joka palvelisi vain 0-20 vuotiaita lapsia/nuoria, muilla ei kentälle olisi asiaa kuin ehkä erikoispäivinä.

  Kyllä tällä menettelyllä Suomen golf nousisi ’tour-voittaja’ tasolle.

  #357754 Ilmoita asiaton viesti

  Meillä on tänään Suomen urheilun upee päivä HOLOMENKOLLENILLA MAAILMAN YHISTETYN JA MÄKIHYPYN MEKASSA.

  HALLITSEVA LENTOMÄEN ME-MIES VOITTTI KUNINKAAN KANNUN JUST ISOOS MÄESS

  RUOTSIN SELÅNGER VOITTI EKANA ULKOLAISENA KOLLENIN MÄKIHYPYN 1936 KUNINKAAN KANNUN – TOISENA ULKOLAISENA VOITTI AULIS KALLAKORPI 1955. TÄNÄÄN VOITTI SIIS LENTOMÄEN ME-MIES MATII HAUTAMÄKI. OULULAISELA ON 5 VOITTOA PERÄKKÄIN MC:SSA.

  JANNE VOITTI 6 KERTAA PERÄKKÄIN ALKUKAUDESTA.

  JANNEHAN JO VOITI MM ISOSS MÄES ITALIAAS JA VIERSCHANTSTURNEEN. NYT POJAT HYPPÄÄVÄT VIIKON KULUTUA PLAINCASSSA UUDEN ME:N ??

  HANNU MANNINEN OLI TOKA JA EKA SAMAISESSA MEKASSA. VOITTA MC:N JA TAAS KUNINKAAN KANNUN YHISTETYSSÄ, JOKA ITSE ASIASSA ON HIIHDON JA MÄKIHYPYN KUNINKUUSLAJI.

  MITE N SE ON MAHOLLISTA. ????????????????????????????????????????????????????????????

  NO SORKKU ROVANIMELL, SALPAUSSELKÄ LAHESS , HERTSIKA HESAAS JA PUIJO SAVOOS ON NUORTEN MÄKI – JA YHISTETYN LASTEN LEIKKIKENTTÄ, JOSSA HE SIELUNSA LAJILLE ( HUOM EI RAHALLE ) MYYNEIDEN LAJIKAHKOJEN OPASTAMINA JAKSAVAT VUOSIKYMENIÄ INNOSTAA LAPSIA LEIKITEN MÄKIHYPYN JA YHISTETYN MAAILMAAN.

  NÄMÄ MÄKIHYPYN KESKUKSET OVAT LÄHJELLÄ’ KAUPUNGIN KESKUSTA JA BUSSILLA SAAVUTETTAVISSA. ELI KAIKK LAJISTA KIINOSTU8NEET VOIVAT PÄÄSTÄhkl:N BUSSILA TALIIN SKULAAMAAN KOLOHVIA.

  MEM,UUT VOIMME TALILAISET VOIMME SIROUTTAUTUA AUTILLAMME MAAKUNNAN LUKUISILLE NYKYISILE JA TULEVILLE KOLOHVIKENTILLE.

  NYT VOISI TALIIST TULLA TÄMMÖNEN LASTEN KOLOHVISORKKU. TALISSA SAISI LAPSET ALLE 16 VUOTIAAT SAADA KOLHVIN PERUSIDEAT LAJIKAHKOJEN OPASTAMINA ;

  PELATA AAMUSTA ILTAAN – PUOLEET AJAST REENIÄ PUOLET 9 REIÄN PELAMISTA.

  10 – 15 VUODEN KLUTTUA JANNE AHONEN VOITTA BRITISH OPENIN, HANNU MANINEN PGA- OPENIN, MATTI HAUTAMÄKI US OPENIN JA SAMPA LAJUNEN MASTERSIN. VASTAAVASTI KALLE PALNDER REIKÄPELIN M:N JA TANJA POUTIAINEN SEKÄ MINNEA BLOMQVIST LPGA:N KAKSOISVOITON.

  SIIS AATOS ERKKO JÄTÄ ISÄSI PERINTÖNÄ RAHHAA JALO GRÖNLUND JR – GOLFSENTERIN PERUSTAMISEEN JA ’THE ERKKO OPEN ’ ON ALLE 16V HOPEASOMPAKOLOHVIKISA VUODESTA 2007. .

  EI KAI TARVIITTE MAINITA , ETTÄ TANJA SAI SUURPUJOTTELUN KRISTALLIMALJAN JO VOITETUN PUJOTTELUKRISTALLIN RINNALE.

  #357755 Ilmoita asiaton viesti

  Tosi loistava idea tehdä Talista junnujen golfopetuskeskus! Olisiko SGL oikea elin aloittamaan ajoissa lobbaus Helsingin kaupungin liikuntavirastoon päin? Jos SGL:ssä on junioritoimikunta, sen pitäisi ottaa tämä asia ohjelmaansa.

  Onhan toki golfseuroilla junioritoimintaa, mutta sen piiriin pääsevät erilaista syistä etupäässä vain kentän osakkeenomistajien/ vuokrapelaajien lapset. Tämähän on ennen kaikkea kuljetusongelma, jota ei olisi Talissa hyvien raitiovaunu/bussiyhteyksien ulottuvilla. Kannatetaan jyrkästi!!

  #357756 Ilmoita asiaton viesti

  Bongasinpa juuri telkusta YLE24:ltä Uudenmaan uutisissa jutun Talista. Siinä tuotiin juuri esille (vapaasti lainaten) miten ’yksityinen herrakerho pitää nimellisellä vuokralla 55ha kaupungin maata hallussaan ja ylitiukoilla tasoitusrajoilla ja naurettavalla jäsenyysjonolla tavikset poissa viheriöiltä.’ Jutussa myös haastateltiin erästä kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsentä jonka mielestä Talin jokamieskentäksi avaaminen olisi erinomainen idea, kuten myös Jan Vapaavuorta, joka kuitenkin oli ajatusta vastaan.

  Joka tapauksessa, media on siis tarttunut asiaan. Näinköhän tässä oikeasti tulee tapahtumaan jotain?

  #357757 Ilmoita asiaton viesti

  Tosi typeriä ideoita. Sananvapaus on perseestä, demokratia saks.

  Jutuista päätellen näyttää tosiaankin siltä, että golf on jo nyt jokamiehen laji.

  Ottakaa vaan mallia Ilkka Kanervasta ja siirtäkää katse aina viiden vuoden välein seuraavaan ikäpolveen. Toivossa on hyvä elää, sano lapamato kun Usko kuoli.

  #357758 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olisi aika saada keskeisellä paikalla sijaitseva ja aloittelijoille hyvin sopiva kenttä parempaan käyttöön. Toivottavasti päättäjät asettavat enemmistön edun muutaman papparaisen sunnuntairundin edelle.

  #357759 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei juma*****. Tää on niin provo että pakko kommentoida. Mistä tää negatiivisuus Talia kohtaan kumpuaa? Tässä muutama vaihtoehto:

  – Kirjoittajat eivät ole koskaan käyneet Talissa ja eivät ainakaan tunne ketään ko. klubin jäsentä.

  – Juntteja vit***** kun jotkut onnekkaat saa pelata Suomen hienoimman kaupungin melkeinpä keskustassa.

  – Puhtaasti perisuomalainen kateus

  – Täydellinen ymmärtämättömyys perinteiden merkityksestä golfissa

  -Huono huumorintaju

  Jos papat ja mummot ärsyttää niin tulevaisuus golfin suhteen näyttää pahalta… niitä on kohta kaikilla kentilla enemmän kun koskaan. Huvittaa myös tuo ainainen ’eliitti’ ruikutus Talin kohdalla, mihin se perustuu? Ei ainakaan faktoihin. Ja mitä kasvatus työhön tulee niin siinä Tali on todellakin kantanut kortensä kekoon.

  Itse en ole ko. klubin jäsen (valitettavasti) mutta vierailen siellä muutaman kerran kaudessa erittäin mielelläni.

  #357760 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuulun keskiluokkaan. Käyn töissä, maksan huomattavan osuuden palkastani veroja ja jäljelle jääneestä siivusta maksan itse golfin pelaamisen. Minulla ei riitä sympatiaa sille alapään porukalle, jonka keskioluet maksetaan verovaroista. Ei myöskään sille yläpään porukalle joka maksattaa golfinsa verovaroista. Tiedän että molemmat ryhmät ovat selustansa turvanneet ja aasin rooli pysyy varattuna duunarille. Turha kuitenkin odottaa taputuksia Talin klikille täältä suunnalta.

  #357761 Ilmoita asiaton viesti

  Toi 4000 euron liittymismaksuhan on ihan kohtuullinen. Ja kyllähän sitä nyt muutaman kymmenen vuotta odottelee, että pääsee noinkin hienolle kentälle pelaamaan… 😉

  Odotellessa voi vaikka katsoa YLEn laadukkaita golflähetyksiä.

  #357762 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Dear A.Bunker,

  Tämän keskustelusäikeen ensimmäinen viesti, kuten varmasti moni muukin viesti, on saatettu kirjoittaa tänne provo-aikeissa, mutta entäs sitten?

  Ilman näitä kärkeviä ja kantaa ottavia viestejä ei keskustelua mistään aiheesta syntyisi ja tämäkin foorumi hiljenisi hyvin nopeasti.

  Ja sitten vielä pari kommenttia A.Bunkerin kommenttehin:

  >’- Kirjoittajat eivät ole koskaan käyneet Talissa ja eivät ainakaan tunne ketään ko. klubin jäsentä.’

  Minä en ole ikinä käynyt Talissa pelaamassa, vaikka melko lähellä kenttää asunkin, koska olen elänyt siinä käsityksessä, että sinne ei vieraspelaajat ole kovin tervetulleita. Oliko siellä joskus jopa sellainen käytäntö, että rangellekin pääsy vaati HGK:n jäsenkortin tai sitten kutsun joltakin seuran jäseneltä?

  >’- Juntteja vit***** kun jotkut onnekkaat saa pelata Suomen hienoimman kaupungin melkeinpä keskustassa.

  – Puhtaasti perisuomalainen kateus’

  Täällä saattaa kukkia kateus, joka kyllä sinällään on täysin ymmärrettävää ja myös hyväksyttävää, kun muistetaan vaikka se, että sosialismilla on hyvinkin vahva jalansija suomalaisessa yhteiskunnassa. Jotkut saattavat pitää hieman epäreiluna sitä, että joku pieni piiri selviää oman klubinsa maanomistuskustannista vain murto-osalla siitä mitä monet huonommilla paikoilla sijaitsevat seurat joutuvat maistansa maksamaan.

  Näinkin merkittävää asiaa on muuten mielestäni käsitelty golfmediassa aivan liian vähän. Ei kai vaan suomalaisen golfmedian naruja vetele joku tämän Suomen ensimmäisen riistäjägolfklubin jäsen…

  Sincerely Yours,

  #12

  #357763 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  Eipä tämä Talin vieraspelaaminen nyt kovin mahdottomia vaadi, eli ei kovin ’suljetulta’ kentältä ainakaan näiden tietojen pohjalta näytä.

  >>>>>

  Vieraspelaajien ajanvaraus säännöt:

  – Vieraspelaajien tasoitusrajat on naisille -30 ja miehille -24.

  – Greenfee on 50 euroa (juniorit 25 euroa).

  – Lähdöt varattavissa puhelimitse kaksi päivää aikaisemmin.

  – Vieraspelaajien lähdöt arkisin ennen kello 15.00, viikonloppuisin ei aikarajoituksia.

  >>>>>

  Kyllä Suomeen yksi Talin tyyppinenkin kenttä omine ’etuineen’ mahtuu.

  #357764 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Edut on ok, jos ne maksaa itse. Toisilla maksattaminen ei oikeuta mihinkään.

  #357765 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitos tmv tiedoista. Pitänee käydä Tali sitten joskus kokeilemassa.

  Nyt kun huomasin, että nuo aiemmin esittämäni tiedot Talin vieraspelaajapolitiikasta osoittautuivat täydeksi pupuksi, aloin miettiä sitä että liikkuuko Talista paljonkin ns. yhdeksännentoistareiän legendaa golfkansan keskuudessa?

  #357766 Ilmoita asiaton viesti

  viittaan edellisiisn puheenvuoroihini ja väitän, että jos Talista tehtäisi nuoretn kolohvareiden keskus. Erkko – Grönlund jr kolohivikeskus,

  se veisi Suoken kolohvi aetteenpäoin huimasti.

  Tali ei ole enää mikään aikamiesten hyvä ewnttä

  sitä ovat Kytäjä, Nordcenter, Espoo, Vuosaari etc.

  Juniofreille 5- 18 v Tali olis ihanteelinen.

  Siis Erkko ja Geröönlunti hauan takka- lapsille kolohvikeskus OK.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 56)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Uusi jokamieskenttä Helsinkiin