Aihe: Urheilukanavan selostukset - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Urheilukanavan selostukset

Etusivu Foorumit Yleistä Urheilukanavan selostukset

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189398 Ilmoita asiaton viesti

  Tälläkin palstalla on monasti kritisoitu Nelosen golfselostuksia – osittain ihan aiheestakin. Askolla ja Lassilla on oma, joskus hieman outokin, tyylinsä hoitaa homma; ukkelit horisee välillä ihan omiaan ja jotkut kliseet ja maneerit toistuuvat jopa häiritsevän usein, mutta mutta… Heidän selostuksista paistaa läpi positiivisuus ja palaajien kannustaminen ja hyvien suoritusten arvostus. Nyt otan riskin sensuurin viikatteen vilahtamisesta tai jopa porttikiellosta tälle palstalle ja julkean arvostella Urheilukanavan selostuksia made by Teemu Tyry. Avasin eilen ko. kanavan hieman vaille kymmenen ja ehdin juuri sopivasti näkemään todella upen putin (katseluhetki jäi valitettavan lyhyeksi, joten en pysty tämän tarkemmin kertomaan puttaajasta etc.): kaveri upotti aivan mahtavan putin abt 10+ metristä parilla erisuuntaisella breikillä. Tähän suoritukseen TT loihe lausuman suunnilleen näin: ’näytti jäävän pahasti vajaaksi eikä se ihan keskeltä sitten uponnutkaan mutta kyllähän se kupista sitten löytyi’. Siinä kaikki. Ei pienintäkään postiivisuuden hippua. Päinvastoin; tuntui että koko putti upposi pelkällä tuurilla ja sittenkin vain vahingossa. Tällä kertaa suljin telkkarin tähän, mutta aiemmin TT:n selostuksia kuunnelleena tiedän että ko. tapaus ei poikennut mitenkään yleisestä linjasta. Golf jos mikä on menttaalilaji, missä positiivisuudella ja negatiivisuudella on käsittämättömän iso merkitys (löytyisiköhän tästä selitys TT:n omaan ’uraan’?) – niin iso että se heijastuu jopa tällaiseen ’penkkiurheilugolfiinkin’. Kyllä meidän sohvalla ainakin tunnelma laskee monta pykälää kun selostukset huokuvat pelkkää negatiivisuutta. Itseasiassa en muista koskaan kuulleeni TT:n selostuksissa puhdasta ja vilpitöntä arvostusta hyville suorituksille toisin kuin AA:n ja LT:n selostuksissa, missä hyvät suoritukset kehutaan jos ne ovat sen ansainneet – loppuaika sitten horistaan omia. Eli koetapa Teemu saada juttuihisi hieman enemmän positiivisuutta, niin meillä kaikilla (juu-u, jopa Sinulla) olisi parempi mieli ohjelman jälkeen.

  #506399 Ilmoita asiaton viesti

  Jaa. En ole kuunnellut nähtävästi tarpeeksi tarkasti Teemun selostusta. Ei se ole ainakaan tänä vuonna mitenkään negatiiviselta vaikuttanut…

  Ettei Sotolla ole mitään henkilökohtaista agendalla.

  Tänään lupaan kuunnella huomattavasti tarkemmin Teemun sujuvaa ja asiantuntevaa selostusta.

  #506400 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ole mitään hölökohtaista – ihan vaan penkkiurheilijana tässä avauduin.

  #506401 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En ole minäkään mitään negatiivisyyttä huomannut. Asiantuntevaa kriittisyyttä kylläkin. Nämä nelosen hörhöt ovat kaikin puolin niin pihalla, ettei heistä viitsi näin kuumalla edes kirjoittaa.

  #506402 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Well, kyllä asiantuntemusta varmaan löytyy avausputteineen ja muine kömmähdyksineen.

  Minua ihmetyttää myös tuo Mikko Ilosen jonnenjoutava suitsutus. Tosiasia on että Mikko pelasi todella huonon eka kierroksen ja Mikkoa edellä olevat EIVÄT ole pärjänneet millään suurella menestyksellä Teemun mukaan! Annetaan hyvilleputeille ja muille hyville suorituksille hieman kehuja ja koska Herra Tyry on PGA:n ammattilainen ja PRO, hänen jos jonkun täytyisi arvostaa hyviä suorituksia! Tietysti vaikeaa se kaiketi hänelle on kun itse pelasi Kuusankoskella 90 lyöntiä, ei siitä paljon kehuja heltiä muillekaan!

  Maailmalla kiertäneenä olen seurannut tuhansia Golf lähetyksiä ja niissä jopa selostajat tuulettavat ja arvostavat lyöntejä superlatiiveillä. Hieno putti ei ole vaikea sanoa saatikka erinomainen lyönti tai todella upea pelastus. Kentällä tapahtuu paljon ihmeellistä ja positiivista, jonka pilaa selostaja Teemu Tyryn negatiivisyys. ’Lighten up man’

  #506403 Ilmoita asiaton viesti

  Joka tapauksessa vuoden golfteko – palkinto tulisi antaa urheilukanavalle, joka on tänä vuonna tuonut Euroopan Tourin kisat meidän jokaisen klubipelaajan ihasteltavaksi.

  #506404 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni Tyry liputti paljon kaikkien suomalaisten hyvän kokonaisuuden perään. Koskaan ei ole ekan kierroksen jälkeen ollut niin paljoa suomalaisia 50 joukossa.

  Kaikkein mieluiten kuuntelen kuitenkin brittiselostuksia, jenkkien superlatiivit ovat välillä vähän liian yliampuvia.

  Kyllä Tyry ihan käypäinen selostaja on, ihan mukavaa vaihtelua tuo kun välillä on Mikko tai Timo Rauhala kommentoimassa. Tulee vähän perspektiiviä.

  Ajatelkaapa Antero Mertarantaa selostamassa pitkää puttia….

  #506405 Ilmoita asiaton viesti

  Herregud,

  vihdoinkin on saatu melkein kaikki european tourin kisat Suomen telkkariin ja vielä TODELLA ammattitaitoinen selostus kehiin. Teemu Tyry vielä kaiken lisäksi tuntuu osaavan suomen kielen, joka nykyään on monelta radio/tv-juontajalta päässyt unohtumaan.

  Muutaman minuutin päästä se taas alkaa… Hyvä Teemu!

  #506406 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Erityiskiitoksen ansaitsevat myös tilannekatsaukset muista meneillään olevista kisoista.

  Esim. Talman kisa (tulee kakkoselta tunnin pätkä klo 17 -18) on nyt paljon jännempi kuin Ruotsin. Purtsi jr. teki tänään jo toisen eaglensa kisassa ja oli äsken – 9:llä toisena!

  #506407 Ilmoita asiaton viesti

  Nautittavia ovat Teemun selostukset. Niissä on hieno annos ironiaa ja tosi reilusti ammattitaitoa.

  Kaikkea ei tarvitse vääntää rautalangasta, paljon voi lukea hänen sanojensa rivien välistä.

  On myöskin varmasti toinen juttu selostaa studiosta kuin paikanpäältä.

  Kiitos Teemu! Ja tämä ei ole äiti.

  #506408 Ilmoita asiaton viesti

  -on tääki kyl taas maailmanhuippu ku kaikkee pitää kritisoida… kaikkihan sen tietää mikä ero on teemulla ja nelosen selostajilla…

  sotogransehan vois itse kokeilla tuota selostusta… ku kenenkään muu selostus ei kelpaa…

  -luulis proffanki tietävän että kenelläkään ei peli aina kulje…ei edes pro tyryllä…… sehän kuuluu golffiin!!!!

  ps: jatka samaan malliin teemu

  #506409 Ilmoita asiaton viesti

  Kattokaa nyt, mitä saitte aikaan kaikella arvostelulla! Teemulla tossa alalaidassa meni ilme ihan totiseks:)

  Hieno juttu, että Suomessakin on ruvettu näyttämään golfia TV:ssä. Sitäpaitsi Teemu on erittäin asiantunteva selostaja. Eikä höpötä samoja ja turhia asioita uudestaan ja uudestaan ja uudestaan…. Kuten Eräät!

  #506410 Ilmoita asiaton viesti

  Teemun selostukset on huippuja verrattuna nelosen säheltäjäkaksikkoon. Ammattitaitoa, kritiikkiä, huumoria, jne… löytyy Teemun selostuksista joka ilta. Myös pokkaa nauraa tai kritisoida myös itseään kun kämmäilee inhimillisesti välillä selostuksensa lomassa. Go Teemu! 🙂

  #506411 Ilmoita asiaton viesti

  Teemu keräsi jälleen pisteitä minun korvissani, kun kertoi Nick Faldon poisjäännistä PGA:sta 65 perättäisen major-turnauksen jälkeen. Teemu selvästi kunnioitti Faldoa.

  Toisin kuin eräs SUURI suomalainen golfinpelaaja, joka ei tunnu pääsevän cuteista läpi Euroopan turneella väkisinkään ja hamuaa kuitenkin U.S. Tourille. Kyseinen henkilö arvosteli viime vuonna Faldoa, kun oli muistaakseni Teemun studiovieraana: sanoi, että Faldon pituudet ei enää riitä. Pituuksista en tiedä, mutta niinpä vaan kyseinen herra Faldo oli jakamassa parasta kierrostulosta Openissa tänäkin vuonna.

  Teemu, jatka samaan malliin ja kerro sille em. suomalaispelaajalle, että draivin pituus ei ole tärkein asia golfissa…

  #506412 Ilmoita asiaton viesti

  Katselin eilen sunnuntaina urheilukanavan lähetystä, jossa Teemu ja Mika Piltz tekivät selostusta yhdessä. Minua miellytti se leppoisa jutustelu ja pieni keskinäinen kirveenheittokin asiatekstin välillä. Kisan lisäksi tuli tietoa alueen muistakin kentistä ja pelimahdollisuuksista.

  Toivon Teemun jatkavan samalla linjalla ja erityisen mielenkiintoista on ollut kuulla mm. Mikko Ilosen ja Timo Rauhalan ajatuksia lähetyksissä.

  Joku tietysti kuuntelisi mieluummin Matti Kyllösen selostusta, makuasioistahan ei kannata kinata. Ja nelosen horisijat, jotka eivät ymmärrä olla hiljaa edes the Open’in voittajan lyhyen puheen aikana, aliarvioivat katsojia tosi raskaasti.

  #506413 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No mähän kuulun niihin harvoihin jotka tykkää nelosenkin selostuksista… Mutta TT on mielestäni selvästi asiantuntevampi ja huumoria on mukana paljon….

  Tosin vähän enemmän hehkutusta olisi ehkä tarpeen… Toisaalta monenko hyvän golfarin olette nähneet kentällä hyvää lyöntiä näyttävästi tuulettaneen? Joskushan on ihan pakko, kun tapahtuu jotain aivan poikkeuksellista….

  Jaa on TT pelannut joskus 90 lyönnin kierroksen… Kaikki palstalle kirjoittavat tietänevät, että sellaista sattuu itse kullekin…

  #506414 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä kiitoksen arvoisesti hoitelivat hommansa kakkosen puolella myös Hannu-Pekka Hänninen ja Mikko Manerus. Hännisen voi näemmä pistää selostamaan lajia kuin lajia, perustietous on hyvin hallussa.

  Ja Tapio Suominen on ihan yhtä hyvä. Taitavat jätkät itsekin olla hurahtamassa golfin pariin.

  Oma number 1 on kuitenkin vielä TT.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Urheilukanavan selostukset