28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Tapoin linnun

Etusivu Foorumit Yleistä Tapoin linnun

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 65)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Eilen tapahtui se, mitä olen pelännyt Tuusulassa jo jonkin aikaa. Kentällä on aina ollut vakioasukkaina sorsia ja telkkiä mutta viime päivinä sinne on myös kotiutunut valtava määrä lokkeja. Sorsat uinuvat yleensä vesiesteiden ympärillä ja ne voi parhaiten väistää pysymällä väylillä. Lokit sen sijaan parveilevat väylillä, ilmeisesti saalistaen sateiden jäljiltä pintaan nousseita kastematoja. Puulyöntini 15. väylällä koitui eilen nuoren lokin kohtaloksi. Pallo osui linnun päähän ja se oli laakista vainaa. Lokin kaverit siirtyivät metrin, pari syrjään ja jäivät toljottamaan tapahtunuttta. Siirsin kaatuneen aidan viereen ja ilmoitin asiasta kenttähenkilökunnalle. Yritin hätistellä muita lokkeja pois väylältä mutta se oli toivoton tehtävä. Arvata saattaa, että meni maku pelaamisesta ja ikävä olo jatkui iltamyöhään. Onko kellään tiedossa keinoja, joilla voisi hätistellä lintuja kentiltä? Mukaviahan linnut ovat mutta niitä on vaikea varjella kun pelatakin pitäisi.

  Ymmärtäisin surusi, jos olisit osunut merikotkaan tai valkoselkätikkaan (tai edes johonkin niistä telkistä), mutta lokkien perään itkeminen tuntuu vähän ylireagoinnilta. Olivat varmaan eniten kiinnostuneita tiiauspaikkojen roskiksista. Mitä tulee kysymykseesi, lokkeja voi hätistellä esim. haulikolla.

  Mä ajoin kerran autolla oravan päälle. Se vaan hyppäs alle. Mitään ei ennättäny tehdä…

  Seuraavana päivänä olin sattumoisin Tuusulassa pelaamassa (golf)kisaa ja yhellä tiillä näin, ku kuusen oksalla yks orava tuijotti mua. Meinas itku tulla…

  Mut joskus elämä on rankkaa, eläimillekin!

  Meillä Hyvinkäällä lokkien raatoja näkyy melkein päivittäin kentällä. Mut eiköhän ne oo yleensä kuollu johonki muuhun ku golfpalloon…

  Kai merkitsit birdien myös tuloskorttiin?

  Nimetön

  Olis pitänyt varmaan lyödä jonkun kanssa vetoa, monennessako vastineessa joku keksii tähänkin mielestään hauskan birkku-vitsin. Oikea vastaus siis 3!

  Okei, myönnetään. Vanha vitsihän toi oli.

  Mitäs vikaa noissa vitseissä on? Kaikista isoista (lokki ei tosin mikään iso onnettomuus ole) onnettomuuksista tulee alta aikayksikön myös vitsejä, joka taitaa olla joillakin ihmisillä yksi tapa päästä asiasta yli (näin muistan lukeneeni jostain lehdestä). Vrt. Titanic, WTC, Estonia jne…

  En ota kantaa onko se oikein/väärin.

  Eilinen linnun kuolema oli kaikkea muuta kuin hauskaa. Toivottavasti sellainen ei satu vitsailijoiden tai kenenkään muunkaan kohdalle.

  Nimetön

  no joo, myönnetään että tohon kuluneeseen juttuun sortuu joskus itsekin, kun on lyömässä ja näkee edessä väylällä lintuparven!

  oLEN ENEMMÄN YLPEÄ ASENTEESTASI ELINKUMPPANIAMME KOHTAAN TÄLLÄ LIKAANTUVALLA MAAPAOLLAMME KUIN , JOS OLISIT KEHUNUT TEHNEESI hio:N.

  mINUN MIELSTÄNI MEIDÄN TULEE KUNNIOITTAA NÄIÄTÄ ELINKUMPANEITTAMME VERTAISINAMME .

  nE KAUNISTAVAT KOLOHVIKENTTIÄMME – MIKÄ ON SÖÖTIMPÄÄ KUIN ESIM. nOKIALLA VIMME KISASSA KATSELLA SORSAN POIKIEN TEKEVÄN YKSLÖIS-, KAKSOIS- JA KOLOMOISHYPPYJÄ KOLMANNE ULOSMENOVÄYLÄN PAALUTETTUUN VESIESTEESEEN N. METRIN KORKEUDESTA.

  Minusta valkoposkihanhet ovat kiva lisä faunaamme . kaipaan myös puluparvia kolmewn sepän patsaalle – Ventesian Markuksen torin tapaan.

  Baskervillen kettu vei palloni lempikentälläni Vuosaaren humisevill links-nummill. Milloinkohan sieltä pöllähtää ite Sherlock Holmes ??.

  Kotikentälläni Rantasalmella kyy luikerteli niin hitaasti, että sain sen kepillä painetua maata vasten. Avuttomana se katseli mua kertoen katseellaan ; jos tiiiät mitä teet niin tee se.. . No mie en tiennyt – laskin ve3ijarin jatkamaan matkaansa – kerroin kyll lähikolhvareile varsinkin lapsill – ett varokaa siell kyy. Eiks se oo rauhoitettukin ??

  Mikä on sen mukavamppa kuin käydä reissuilla vuorotellen pngaamasssa ruskosuohaukkoja ja taivaanvuohia sekä kolohvata. ??

  A jellessani Rantsalmelt kotin yhessä alamäessä oli räksänpoikanen keskell’ä tiellä – no mä luulin et se hyppää pois- mut ei . se kuol mun huolimattomuuden takia . ..

  ……pysäytin auton ja nostin pienokaisen tien sivuun räksävahempien huutaessaa Murderer, murder !

  , mull ol väh pah ol. näen vieläkin sen viimeisenklatseen- se oli

  luottavainen . ne eläimet varsinkin poikaset .

  luottavat meihin .

  tän vuoden saldo 13 kisaa 5 reenikierrosta 71 lintubongausreissua à 3- 5 tuntia 20 min kodistani viikissä. elämä jatkuu.

  Mitä puhun eläimistä koskee paljon enmän omia jäkeläisiämme omia lapsiamme.. toiella kertaa..

  niin, onhan se ikävää.

  Mutta jos väistää 100 km vauhdissa jänistä ja ajaa sen takia pöpelikköön, niin hienolta tuntuu jos kyydissä on vaikka perhe ja sattuu se pahin. ’Olisinpa sittenkin ajanut sen jäniksen päälle’.

  Elämä on laiffii ja täynnä valintoja.

  Nyt tästä säälin määrästä johtuen mua alkaa epäilyttää, että tämä lokki onkin ollut ’lokki’ eli lähtöihin kyttäävä vieraspelaaja, joka on yrittänyt kätkeytyä väylällä matoja etsiskelevien lokkien joukkoon?

  Näistä kavereista on ollut palstalla enemmänkin juttua esim. viime kesänä. Sääliä ei tosin sillon muistaakseni paljoa tunnettu.

  Ajelin kerran työmatkalla maaseudulla, ja eteen ponppas helevetin iso metso.

  Eipä siinä muuta ku metso vauhdilla syyläriin ja vahinkoja tarkastelemaan. Metson jämä oli tarttunut auton keulaan oikein kunnolla, ja vartin verran sitä sai kepillä rapsutella maskista pois, ennenku matka saattoi jatkua.

  En pelannut golfia, kun tämä sattui. Aasinsiltana voidaan kuitenkin sanoa, että tapahtui Talman lähellä.

  Samaa mieltä MP-33:n kanssa! Jos otsikko olisi ollut: ’Tapoin lokin’ niin monella olisi naama valahtanut valkoiseksi (myös minulla) ennen kuin luettuaan olisi selvinnyt, että kyse on linnusta.

  Hanhet ja joutsenet, ehkä siinä menee minulla se pahan mielen raja, mutta toki kunnioitan ketjun aloittajan arvoja.

  Nimetön

  Tämä kuuluu sarjaan surkeita sattumuksia… Onni onnettomuudessa, ettei tämä tipunen ollut tosiaan mikään uhanalainen laji, vaan ’pelkkä’ lokki. Kuitenkaan yhtään tätäkään lajia väheksymättä.

  Näitä kuitenkin sattuu ja pahempaakin, joten life goes on…

  Jos huusit ’FORE!’ vastuu tapahtuneesta siirtyi lokeille. Toki voidaan vielä spekuloida sillä miksi otit puumailan käteen kun olisit rauta-6:lla voinut jättää lokkiparven eteen.

  Jookka väheksyvät lokin elämää lukekaa toki ’lokki Joonatan ’ -kirja. kauneus on kattojan öögasa.

  KL

  Niin, ikävä juttuhan tuo on, mutta kuvastaa täydellisesti meidän ihmisten tekopyhyyttä. Onhan nimittäin niin, että elävän olennon tappaminen on sitä vaikeampaa mitä kookkaampi se on. Jokainen tappaa hyttysen tai paarman mielellään ja ilman tunnontuskia, mutta jäniksen tai vaikkapa oman lemmikkieläimen teurastaminen on jo paljon vaikeampaa. Mutta pistetäänpä hieman pökköä pesään.

  Maapallollamme kuolee yksi eliölaji sukupuuttoon joka päivä. Kuulepas Ikävä Juttu: Sinä olet syyllinen. Me kaikki olemme.

  Golkentän rakentaminen murhaa satoja tai tuhansia eläimiä niiden tyypillisen elinympäristön tuhoutuessa. Kuulepas Ikävä Juttu: Sinä olet syyllinen. Me kaikki olemme.

  Tappaminen koskettaa vasta siinä vaiheessa, kun sen tekee itse. Jokainen kilometri moottoritietä, jokainen hehtaari hakattua metsää, jokainen järvellinen saastutettua vettä tappaa paljon enemmän kuin yhden onnettoman lokin. Sitä vain ei näe, siitä ei siis välitä. Eihän se vaikuta minun lauantaiseen golfkierrokseeni p….n vertaa.

  Olen Mäkisuksen kanssa aivan samaa mieltä elämän kunnoittamisesta. Se kunnoittaminen pitäisi vain aloittaa jostakin muualta kuin itkemällä yhden golfpallon tappaman lokin perään. Aikuisten oikeesti.

  Se on ihan sama mistä sen aloittaa, kunhan sen aloittaa ja ..välittää. Siksi ikävä juttu on parempi kuin moni tyhjänpäiväisempi. Tulin juuri RUK 118 40v -kurssijuhlasta. Haminan ja Stadin välillä oli kuollut supikoiria, siili, jänis, kissa ja orava – just name it how many – ja tietyusti ihmisiäkin.

  Tuoreena lintubongarina olen alaknut arvostamaan, jokaista lintua, linnunlaulua ja näiät poiaklsia, en itke sen kummenjkin minkään perään- tymyss vaan harmitaa kaikilla tasoilla.

  Miksi on vaikeeta kiiittää jotain – joka sen ansaitsee??

  Kiitos vielä ’ ikävä juttu 3. tapauksesi oli tois ikävä- ja jos yhenkin sorsan pojan – hanhen voi rampautumiseklta sääsätä – ootamalla vaikka hetken – TEE SE .

  Ruvetaan vaalimaan kolohvikenttien faunaa !?

  Tällä viikolla yli puolimiljoonaa koululaista aloittaa kouluissa ja lukioissa ympäri maata. Muistakaa ajella isoilla Bemareillanne varovaisesti kun kiiruhdatte 1 teelle.

  Ymmärätte varmaan mitä tarkoitan…

  Onko kukaan tullut ajatelleeksi, kuinka monen madon, sorsanpojan jne henki säästyi tämän lokkiparan saatua pallon päähänsä?

  Eivät ne kaikki elä kauppatorille heiteltävistä lörtsynpalasista.

  Jaapa-jaa, lähtisköhän pelaamaan, kun aurinkokin paistaa…

  Tähän asiaan voimme soveltaa pykälää, jonka mukaan FORE-huuto vapauttaa sinut osaltaan vastuusta. Tietysti sinua voidaan syyttää varomattomuudesta, jos lokit olivat silminnähtävästi liian lähellä. Asiaan oman mutkikkuuden tuo tietysti se, että jos lokit eivät olleet golfvakuutuksen piirissä, jää lokkiperhe ilman korvauksia. Tietysti myös sinä säästyt paperisodalta. otan syvästi osaa tämän erittäin ikävän tapahtuman johdosta ja toivonkin, ettei näitä Suomen luonnon kultakurkkuja enää kuolisi näin traagisisesti ja ne saisivat elää rauhassa, ilman ihmisten väliintuloa.

  Kuulin muuten, että jossain Kreikassa olisi kuollut 121 ihmistä tai jotain, mutta tämä lokki on ansainnut paikkansa keskustelujen aiheena.

  kyyl ootte kovia poikii ku noin pystytte vähätteleen

  yhtä lokin kuolemaa – jo tulevi olitikoi. yhestähän tuli superministeri ku pysty erottamaan yli-ikäiset

  valtion yritysten halinntoneuvostista. yks pressa harjoittele vielä kovemmilla teoilla. nuorna vits vänett’ävä.

  eläimet lenteleväöt usein elääkseen ihmiset saadakseen elämyksiä lisää.

  Nimetön

  Koita nyt ymmärtää. Nää räkänokat luulee olevansa vitsikkäitä. Nykyään kun ei mitään tarvi ottaa tosissaan. Mitä enemmän jauhaa paskaa ja yrittää väkisin vääntää vitsiä asiasta kuin asiasta, niin sitä katu-uskottavampi ja kovempi jätkä on. Nähtiinhän se viimeksi tsunamin yhteydessä. Silloin nää samat isänmaan toivot taas vastaavasti selitteli, ettei se nyt niin kauhea ja voivottelun arvoinen juttu ollukaan, jos vapaaehtoisesti sinne matkustaneet länsimaalaiset kuoli, kun viattomia eläimiäkin kuolee joka päivä niin ja niin paljon ja maailmassa on nälänhätää ja aidsia jne.

  Linnun kuolema golfkentällä on silloin tällöin, mutta onneksi kovin harvoin vastaan tuleva, vääjäämättä tapahtuva onnettomuus. Lintuja kun ei mitenkään saa pysymään poissa kentiltä. Onnettomuuden todennäköisyys on kuitenkin häviävän pieni verrattuna esim. autolla suoritettuihin lintujen tappoihin. Siitä huolimatta mielestäni saa olla pahoillaan, kun tapaus sattuu kohdalle.

  Muutamat ovat lohduttaneet, että onneksi kyseessä ei ole uhanalainen laji. Miten niin ei ole? Suomessa pesii yleisenä kuusi lokkilajia. Niistä kaksi, selkälokki ja naurulokki ovat uhanalaisia. Tosin tässä onnettomuustapauksessa 99 prosentin todennäköisyydellä kyseessä oli kalalokki, jolla ei vielä ole Suomessa mitään hätää. Tuon mainitun elämän kunnioituksen periaatteen kannalta lintulajien välillä ei kyllä ole eroa.

  En malta olla saivartelematta lisää. Mielestäni golfkenttiemme rakentaminen ei tuhoa merkittävissä määrin elämää. Niin tapahtuisi siinä tapauksessa, että kentät rakennettaisiin täysin neitseelliseen luontoon. Meillä aina kentän paikalla on ollut ihmisen eri tavoin jo käyttämää luontoa. Golfkentät eivät edes köyhdytä luontoa, sillä niiden tarjoama vaihtoehto on monin tavoin lajistoltaan rikas ja auttaa jopa melkoista määrää esillä olleita uhanalaisiakin lajeja.

  Pari sanaa elämän kunnioittamisesta. Minä veden rajan selkärankaisten ja selkärangattomien eläinten väliin. Selkärangattomien vähäinenkin huomioiminen tekisi elämästä äärimmäisen vaikeaa. Esim. polulla kulkiessa kulkiessa kun jalan alle litystyy kymmeniä yksilöitä. En tunne sääliä imevää hyttystä kohtaan ja sisälle pesiytyneen sokerimuurahaisyhdyskunnan minähän menin ja myrkytin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 65)
Vastaa aiheeseen: Tapoin linnun

Etusivu Foorumit Yleistä Tapoin linnun