23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Ryder Cupin selostukset

Etusivu Foorumit Yleistä Ryder Cupin selostukset

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 106)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kukaan saanut neutralisoitua suomenkielistä selostusta vai pakottaako Nelonen sitä kuuntelemaan. Paljon mielenkiintoisempaa olisi kuulla mitä pelaajat puhuvat kuten oli tänä aamuna vartin verran ennen kuin selostukset löivät päälle. Useissa digilähetyksissähän voi audiota muuttaa helposti, mutta nyt ei onnistu. Minulla on HTV ja Handanin boxi.

    EFC

    Ei onnistu Medionissakaan.

    Eli ilmeisesti nelonen laittaa tulemaan yhtenä ääniraitana. Teknisesti voisivat pitää ne erossa jos vain haluaisivat.

    Nyt asiakaspalautekampanja pystyyn!

    Pistäkää palautetta neloselle:

    http://www.nelonen.fi/info.asp?f=12&s=20&d=26323

    Myös keskusteluun tekniikkapuolelle josko sitä siellä joku seuraisi:

    http://www.nelonen.fi/keskustelu/tm.asp?m=413232&appid=&p=&mpage=1&key=&language=&tmode=&smode=&s=#413232

    Mielestäni nelosen selostuksessa ei ole mitään vikaa. Pienet kömmähdykset selostajilta ovat mukava lisämauste selostukseen.

    Nimetön

    Näistä selostajavertailuista noin yleisesti voisi sanoa, että joku haluaa kuulla selostusta, jota tehdään rakkaudesta golfiin ja toinen vaihto on selostaminen rakkaudesta rahaan, pelaajien suorituksia miltei väheksyen. Ymmärtänette mitäketäkuta tarkoitan. Choice is yours.

    Mielestäni ihan kelpo selostusta parina viime päivänä.

    Onko jokin tietty asia joka selostuksessa ottaa pattiin? Täytyykö selostuksen olla jotakin virkamiespuhumista?

    No niin!

    Palautetta laitettu molemmille sivuille…

    Mitä kaikkea tuolta selostusten seasta muuten onkaan pongattu, itsellä seuraavia havaintoja näissä kisoissa:

    – joku ramppaa narisevassa ovessa aika paljon (huono rakko?)
    – kun Furyk tänään tiiasi, joku avasi kruunukorkin (olut?)

    Aikaisemmin:
    – ukot pakkaa kamoja, kuulu vetoketjun vetoja yms.
    – windows’n alasajoäänet, kun konetta sammutellaan.

    Normaalisti olen katsellut Viasatin puoleta, kun ei ollut digiboksia vielä maanpäälliseen verkkoon, nyt on nämä selostukset tulleet tutuiksi minullekin.

    Kertokaahan kokemuksia.

    Ei niiden palautteiden laittaminen oli mitään auttanut aiempinakaan vuosina. IHan turhaa sanon minä.

    Itsellä kävi sen sijaan tuuri. Oli muutto just tällä viikolla ja tein kaapeli-tv sopparin. Siihen kuului 1 viikko ilmaista katselua kaikilta kanavilta. Yllättäen on sitten tullut katsottua Ryder Cupia Viasatilta. Selostus on aivan loistavaa!!! Kunhan vaan tästä saa tuota raksahommaa vähemmäksi ja vapaa-aikaa alkaa olla telkun katseluun muutenkin niin Viasatin paketti menee kyllä vakavaan harkintaan.

    Miksei kanavia saisi auki vaikka vain viikoksi? Viasat selostuksesta ja koko päivän suorasta lähetyksestä olisin ehkä valmis maksamaan luokkaa 10-20e per viikonloppu. Ehkä tuo ei ole sitten kuitenkaan heille hyvä tapa tehdä bisnestä. Olis kai ne muuten sen keksineet jo 😀

    Eihän tässä ole muuta ongelmaa kuin se, että nämä herrat ovat ymmärtäneet täysin väärin hommansa perusidean.
    He selostavat sitä, minkä katsoja jo näkee ruudussa. Ja aika usein vielä väärin.
    Se, että kavereiden faktat ovat metsässä on on heidän selostuksensa paras/hauskin puoli. Sitä ei ole syytä kritisoida.
    Huunnelkaapa näitä parempia selostajia, siellä jätetään ruudussa näkyvä kuva katsojan ymmärrettäväksi. Selostus kertoo taustoja ja yrittää auttaa katsojaa näkemään pelin ja pelaajan tilanten hieman syvemmällekin. Kyllä meistä jokainen näkee uppoaako se putti vai ei.

    En epäile näiden herrojen rakkautta lajiin lainkaan. Samoin tiedän Tyryn selostushommista urheilukanavalle sen verran että ilman rakkautta lajiin ei sitä työmäärää tehdä. Kyse ei siis ole rakkaudesta eikä rahasta, Tyry vaan sattuu ymmärtämään paremmin mikä hyvä golfselostuksen idea on.

    Parti kirjoittaa asiaa.

    Tätä mieltä on

    Nimetön

    Ensinnäkin pitää antaa täydet pisteet Neloselle siitä, että saamme seurata kilpailua suorana lähetyksenä. Kiitos!

    Toisaalta selostuksen kunnianhimottomuus, flegmaattisuus ja itsestäänselvyyksien kertominen leikkaa lähetyksistä pois niitä mahdollisuuksia, joiden kautta nautinnosta tulisi paljon suurempi – statistiikan, henkilökuvien ja golf-anekdoottien kautta.

    Selostajakaksikon asiantuntemus lienee vertaansa vailla, mutta karisma ja selostuksen monimuotoisuus puuttuu.

    Urheilu-suomi on aina elänyt selostajiensa kautta ja tulee elämään edelleen. Mielestäni golf odotukset täyttyvät urheilukanavalla – toistaiseksi.

    Minä kuuntelen selostuksen netistä http://www.rydercup.com.

    Tulee pienellä viiveellä, mutta pesee dd:n sekoilut mennen tullen!

    Ollaan nyt kuitenkin onnellisia siitä, notta selostuskoppiin ei oltu kutsuttu Arto Bryggarea kommentoimaan lajkia jota hän ei tunne pätkääkään. Hänhän oli Teemun vieraana viikko takaperin ja onnistui täydellisesti pilaamaan tunnelman vain sillä, että hän rakastaa omaa ääntään, eikä koe rasitteeksi sitä, ettei tajua kuvan tapahtumista hevon paskaa.

    Mieleeni jäi Teemun toivottelut, notta Bryggare tulisi toistekin selostamoon. Toivon, että tuo uhkaus ei toteudu, vaan oli karkeaa pilaa…

    Parti kiteytti oleellisen, kun KATSOJA KATSOO tv lähetystä televisiosta ei jokaisen ’selostettavan’ asian kohdalla tarvitse todeta ’KATSOKAA!’, se on niinkun fakta että katsoja katsoo.

    Toinen ääääääärettömän ärsyttävä ja selostajalta/kommentaattorilta ammattitaidottomuutta osoittava kommentti oli eilisessä lähetyksessä Cinkin kavennettua 10-7 toteamus ’jännitys on mennyt ja peli on selvä’ (tms). 1. peli ratkennut ja lähetystä 4 tuntia jäljellä ja ukot julistaa voittajan. Sivistysmaassa tuottaja olisi sanonut ’mainoskatko’ ja sitten ’kiitos ja näkemiin’, koska hommahan on ratkennut.

    Harras toiveeni on, että dd ymmärtäisi siirtyä kauas sivuun ja tilalle tulisi teemu tyry ja mika piltz, jotka yhdessä ovat ylivoimaisin selostaja&kommentaattori parivaljakko.

    ’hetkinen’..

    Viasatin Göran on edelleen huippu. Ei kaipaa välttämättä ketään kommentaattoria vierelleen. Mistä löytyis vastaava neloselle?
    Itse kisa oli kyllä urheiluviihdettä parhaimmillaan, eurojen ylivoimasta huolimatta/johdosta.

    Kyllähän tuota sai eilen taas naureskella DD:n kommenteille ja ’selostukselle’. Miksi kukaan ei ole tehnyt vielä fanisivuja? Kuten tyyliin:
    Katso ja naura

    Tuntuu kyllä vähän siltä, että nyt on menossa jonkinlainen ajojahti –
    Lassia ja Askoa kohtaan.

    se ei tunnu objektiiviselta-

    tällä politiikallahan kuka tahansa saadaan
    tuntumaan ouodolta.

    KAIKKI RADIO ja tv-selostajat ovat ja ovat olleet jonkun ryhmän hampaissa.

    Älkää hyvtä ihmiset ny myöskään tuputtako Teemu Tyryäkääkään jokaiseen g:llä alakavaan hommaan. Teemuhan ei kerta kaikkiaan voi jaksaa vetää kaikkia hommia – pitäähän sen pelata itekin kolohvia, jota se rakastaa..

    mäkisuksi kirjoitti: (25.9.2006 10:22:56)
    Tuntuu kyllä vähän siltä, että nyt on menossa jonkinlainen ajojahti –
    Lassia ja Askoa kohtaan.

    se ei tunnu objektiiviselta-

    No ei tässä mitään henkilökohtaista ole. Jos et ole huomannut niin jokaisen näitten herrojen sekoilemien lähetysten jälkeen tulee samansuuntaisia kommentteja, joten kyllä jossain on silloin vikaa oltava. Se nyt vain on niin että kun on kuullut vaikkapa BBC:n golf-kommentaattoreita tai Teemu Tyryäkin niin kyllä sen jälkeen DD:n mokellus kuulostaa todella tökeröltä.

    Furykin lyödessä 100 jaardin lätkän viereen: ’Nyt on Tigerilla jäljellä enää wedge tai korkeintaan kevyt ysi lipulle – Tiger ja kevyt ysi…’ Jos itse lyö 90m rautaysillä ei se tarkoita että maailmanlistan ykköspelaaja lyö samalla mailalla. Kaverit saavat kuitenkin korvanappeihin koko ajan ihan asiantuntevaakin tietoa mailavalinnoista yms. (tai ainakin pitäisi saada…) ettei tarvitsisi ihan hatusta noita heittää.

    Toinen sutkautus taas kertoi kuinka pitkä muisti kaksikolla on: Eurooppa voitti reiän jenkkien tehdessä bogin – ’Ja näin ensi kertaa reikä viedään parilla’ — …kaksi aikaisempaa reikää vietiin juuri parilla.

    Että näin…

    Lauantaina muuten narisi ovi jatkuvasti lähetyksessä mutta sunnuntaina ei enään??? Eli herrat taitavat lukea tätäkin palstaa ja olivat jollain rasvanneet narisevat saranat 😀

    Jamasa kirjoitti: (25.9.2006 10:11:47)
    Kyllähän tuota sai eilen taas naureskella DD:n kommenteille ja ’selostukselle’. Miksi kukaan ei ole tehnyt vielä fanisivuja? Kuten tyyliin:
    Katso ja naura

    Oli hauska fanisivu *naupaa kippurassa vedet silmissä*

    Mutta ihan tosissaan, ei saa olla liian julma setiä kohtaan. Aivan varmasti tekevät työtä rakkaudesta lajiin, suurella sydämellä :-). Sattuuhan noita höpöhöpöjuttuja kaikille joskus, toiset vaan sattuvat lipsauttamaan niitä telkkarissa.

    Minusta on ainakin hassunhauskaa kuunnella setien juttuja.

    Kiara kirjoitti: (25.9.2006 12:38:15)

    Jamasa kirjoitti: (25.9.2006 10:11:47)
    Kyllähän tuota sai eilen taas naureskella DD:n kommenteille ja ’selostukselle’. Miksi kukaan ei ole tehnyt vielä fanisivuja? Kuten tyyliin:
    Katso ja naura

    Oli hauska fanisivu *naupaa kippurassa vedet silmissä*

    Mutta ihan tosissaan, ei saa olla liian julma setiä kohtaan. Aivan varmasti tekevät työtä rakkaudesta lajiin, suurella sydämellä :-). Sattuuhan noita höpöhöpöjuttuja kaikille joskus, toiset vaan sattuvat lipsauttamaan niitä telkkarissa.

    Minusta on ainakin hassunhauskaa kuunnella setien juttuja.

    Niin, joskus mutta kun joillekin tapahtuu minuutin välein.

    Kiara kirjoitti: (25.9.2006 12:38:15)
    Minusta on ainakin hassunhauskaa kuunnella setien juttuja.

    Juu olihan niitä hauska kuunnella vielä pari vuotta sitten ja naureskella, nyt ei naurata, lähinnä itkettää…

    Ei tahattomalle huumorille kovin pitkää jaksa nauraa.

    januz kirjoitti: (25.9.2006 11:36:50)
    Furykin lyödessä 100 jaardin lätkän viereen: ’Nyt on Tigerilla jäljellä enää wedge tai korkeintaan kevyt ysi lipulle – Tiger ja kevyt ysi…’ Jos itse lyö 90m rautaysillä ei se tarkoita että maailmanlistan ykköspelaaja lyö samalla mailalla. Kaverit saavat kuitenkin korvanappeihin koko ajan ihan asiantuntevaakin tietoa mailavalinnoista yms. (tai ainakin pitäisi saada…) ettei tarvitsisi ihan hatusta noita heittää.

    ..

    Eikös tuossa kohdassa lipulle ollut kuitenkin matkaa joku 135 jaardia joten tuo kommentti osui ihan kohdalleen….

    Itseäni kävi eniten ahdistamaan se että DD jotenkin kuvitteli kaikilla pelaajilla olevan puu-nelonen bägeissään 😉 Ja hybridit oli tietty puu-vitosia..

    Piepo kirjoitti: (23.9.2006 11:09:29)
    Pistäkää palautetta neloselle:

    Eipä taida nelosta muutaman golfarin ininät riittävissä määrin kiinnostaa. Itse yritin keväällä agitoida palstalaiden keskuudessa jonkinlaista palautekampanjaa jotta saataisiin vaihtoehtoinen äänifeedi noihin nelosen lähetyksiin, mutta kaipa se maksaa sen verran rahaa ja vaivaa ettei ole kannattavaa.

    Ehdotankin – vähän jo tappiomielialalla – että ollaan hiljaa tyytyväisiä L&A:han kun nähdään edes jotain golfia telkusta ilimatteksi ja toivotaan ettei Canal+ vie näitäkin tuhkia pesästä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 106)
Vastaa aiheeseen: Ryder Cupin selostukset

Etusivu Foorumit Yleistä Ryder Cupin selostukset