23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Rio 2016 Olympics

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Rio 2016 Olympics

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 71)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ekat kentällä. Nyt kun odotellaan Mikkoa (15:25 Suomen aikaa) ja Roopea (15:47), ensivaikutelmia:

    -Greenit vaikuttavat järkevän vauhtisilta ja mukavan pitäviltä. Ainakaan muutaman ekan väylän perusteella lipun paikatkaan eivät ole tekemättömiä paikkoja. En olisi yllättynyt jos kärki painaisi aika selkeästikin alle parin.

    -Yleisö huutaa poissaolollaan

    -Kuten myös kaikenmoinen mittastatistiikka.

    -Kuten myös ruudussa tilanneseuranta. Ei livescoringia, sen enempää kuin lähtölistojakaan.

    -Kenttä näyttää vähän tylsältä, mutta toisaalta en ole muutenkaan koskaan oikein pitänyt links kentistä. Jos selaisista tykkää, voi tuo silmään osua.

    -ennen kisaa mietin kukahan kisaa selostaa. Suominen ei ollut ensimmäisen kahdenkymmenen joukossa. Mutta kyllä Tapsa ekan tunnin perusteella ihan ok on pärjännyt. Huomattavasti paremmin mitä ensijärkytyksestä toivuttuani pelkäisin. En minä nyt ihan Suomen ykkösgolfselostajaksi häntä asettaisi, mutta ainakin toistaiseksi ihan ok. Tapsa on varmaankin sellainen asia joka golfväen keskuudessa tulee kisan aikana herättämään moninaisia tunteita.

    Huomasin jo eilisessä maastoheppailuissa, että ohjaus / grafiikka oli aika heikkoa. Kopukat paineli pisin maastoa, mutta ei mitään aikaseurantaa tai tilannegrafiikkaa. Alun perusteella näyttäisi golfissa olevan sama.

    Netissä leaderboard on jäätävä.. 🙂
    Väyläkohtaisessa etuysiltä puuttuu kolme väylää ja takaysiltä kaksi.
    Ovat sisääntulon jälkeen näkyvissä kaikkein alimmaisina.

    mm. täältä löytyy live scoring:

    http://www.flashscore.com/golf/

    ts

    Onhan taas päästetty joku opetettu apina tekemään tulospalvelusoftaa…. voi ihmisen käsi. Olisivat edes katsoneet mallin jostain.

    Minusta tuo Tapsan selostus on syvältä, pahemempaa kuin kaksikko ne huru-ukot

    Kummallista muuten katsojien sijainti. Äsken Stensonin ryhmä avasi ja kaksi avausta putosi semiraffiin ihan katsojaryhmän viereen – eikä edes ensimmäisestä Stensonin pallosta hätkähtäneet. Tätä menoa kisan edetessä ambulanssia tarvitaan – toivottavasti ei ruumisautoa

    ts

    Onhan taas päästetty joku opetettu apina tekemään tulospalvelusoftaa…. voi ihmisen käsi. Olisivat edes katsoneet mallin jostain

    EFC

    http://www.igfgolf.org/olympic-games/scores/ tää lienee parhaiten ajantasalla,toi ylempänä oleva on väylän tai 2 jäljessä.

    Eikä taida mitaleita tulla Suomeen tästä(kään) lajista…

    Jotenkin kisa ainakin näin ensimmäisen päivän perusteella tuntuu hieman lässähtäneeltä, kun niin moni maailman huippu on poissa ja tilalla on joukko ”challenge tour -pelaajia”. Ei oikein tunnu ”majorilta” vaan pikemminkin yksi kiva kisa oikeiden olympialaisten ohessa

    Oppiipahan taas arvostamaan noita Sky Sportsien golflähetyksiä tämän päivän jälkeen. En pitänyt alkuunkaan Suomisen ”klubituuppari näkökulmasta” tai tämä pro kommentaattorina oli kanssa aika köykänen. No sitä kun on tottunut Montyyn ja Harmoniin, niin onhan siinä jotain tasoeroa näyttäväkin.

    Grafiikat ruudussa olivat valitettavan heikot. Tourin kisalähetyksissä tottunut, että pelaajan lyödessä näkyy hänen nimensä, tuloksensa ja etäisyys lipulle. Onhan se mukava, että par femman kakkoslyönnillä ilmoitetaan väylän pituus, mutta vielä parempi olisi kun selviäisi sen hetkinen matka lipulle yms. Ruudussa luki myös usein ”putt for birdie”, vaikka pelattiin useitakin metrejä greenin ulkopuolelta.

    Tulospalvelusta en kehtaa edes mainita. Kisaa oli kuitenkin mukava seurata ja ihan mielenkiintoista nähdä vähän uusiakin naamoja. Oli myös virkistävää huomata, että lyöntejä näytettiin monista ryhmistä eikä ainoastaan paria featured groupia.

    Hei mistä löytäisi parhaan tulosseurannan. Eilen esim.golf tracker katosi jonnekin. Olisiki va seurata peliä lyönti lyönniltä

    Toisenlainen näkökulma 😉

    – Historiallinen päivä golfille
    – Hienot pelaajaesittelyt, kisojen avauslyönti täynnä tunteita
    – Upeat peliasut ja hieno kenttä
    – Selostus suunnattu koko kansalle, ei kannata odottaa European/PGA Tour tason asiantuntemusta
    – Golfarit pelaavat myös omalle maalleen, ei vaan itselleen

    Aivan mahtavaa, että golf on olympialaisissa!!

    Aivan mahtavaa, että golf on olympialaisissa!!

    Samaa mieltä. Ja tuossa kun eilen seuraili telkusta pelaajien menoa kentällä, niin jotenkin vain läpi tuli sellainen vaikutelma, että hekin ottavat tämän turnauksen rennommin ja ihan erilaisessa tunnelmassa kuin keskimääräisessä majorissa, jossa yksikin putti voi maksaa tai tienata helposti tavallisen urpon vuosipalkan verran. Kentällä on myös melko erilainen mix pelaajia kuin missään muussa turnauksessa, ja sekin tuo oman tunnelmansa.

    Sitä en osaa arvioida, että onko tämä nyt sitten parempaa vai huonompaa golfia, mutta ainakin erilaista, ja minusta hyvin viihdyttävää. Jännä nähdä, muuttuuko pelityyli jatkokierroksilla, kun nythän ei pelata cutista ja sen mukanaan tuomasta palkkapäivästä, vaan ainoastaan mitalisijoista. Alun, varsinkin ykköstiin avauksen, kaikki tuntuivat ottavan hyvinkin varman päälle, mutta Ilonenhan jo vihjaili, että pitää laittaa lisää pökköä pesään.

    Kaiken järjen mukaan johdossa pelataan varman päälle ja takana otetaan riskejä eli viihdyttävää tupla/tai kuitti golfia tiedossa. Osa vajoaa syvemmälle ja osa ottaa kärkeä kiinni ….

    Kuten useimmissa isoissa kilpailuissa tänä vuonna (esim Open, US Open, PGA Championship), kenttä on TV-KATSOJAN näkökulmasta harvinaisen tylsä. Kun nämäkin golfkisat, ja kenttä, on pääasiassa TV-katsojia varten tehty niin voisi se olla parempikin. Ai kun tulee ikävä Senior Open Championshipin Carnoustie-kenttää.

    Näkyykö muilla Rio Areena lähetys oikein? Ei kohtaa kuva ja ääni ollenkaan.

    areena pyörii hienosti! ja kyllä on mukava seurata golffia näin ylen lähettämänä. meinasi kyllä herättää myötähäpeää kun heppu löi vajaan wedge hyvällä backspinnillä ja tapsa kysyi että tuliko lyönti yli 200 m:stä. että tuleeko eagle… mitä näitä toisaalta!

    No onhan se hienoa seurata Ylen lähettämänä mutta lähetyksen tasoa en mielelläni lähde edes kommentoimaan. Haikeana muistelen haudattua urheilukanavaa ja sen Golf lähetyksiä, terveisiä vaan Jungnerille voit uskoa että muistutan sinua siitä loppuikäsi.

    Nyt nousi lähetyksen taso eri ulottuvuuksiin, kun Vaalas kommentaattorina 🙂 Eri tavalla mielyttävää seurata.

    PJ:n kanssa samoilla linjoilla. Erittäin paljon miellyttävämpää seurata lähetystä, kun mukana on pelaajia tunteva, golfia ymmärtävä ja ulosanniltaan selkeä henkilö kommentoimassa. Vaikka Suominen sinne jäikin:(

    Ihan turhaan haukutte tällä palstalla Tapsaa. Kaveri pelaa itse golfia singelitasoituksella ja tuntee hyvin lajin, jonka kyllä kuulee selostuksesta.Nyt toimii sekä selostus että kommentointi. Ja kun aika ajoin on Ylen oma kamerakin kentällä niin mikäs tässä sateessa seuratessa. Oletteko muuten huomanneet että selostaja osaa myös olla välillä hiljaa lyöntien aikana? Suomessa tätä ei usein osata. Edit: Nyt kun lähetys femmalla siirtyi soutuun niin selviää ett Ylen Rioareenan selostusongelmat eivät ole ohi: suomenkielinen selostuson puolisen minuuttia myöhässä joten pakko siirtyä englanninkieliseen selstukseen joka on vain noin 3 sekuntia myöhässä kuvaan nähden. Surkeata.

    Muuten kohtuullista katseltavaa mutta Rio areenalla ääni on selvästi jäljessä niin jää Tapsa ja Vaalas nyt kokematta, onneksi ääneksi saa valittua myös enklannin joka on synkassa.

    Garbera Bello loi ykkösväylän avauksen, joka vieri bunkkerin taakse ja haravan vierestä päätyi bunkkeriin. Harava oli siis takana vinolla, sileällä, bunkkeriin kallistuvalla rinteellä.

    Jäin pohtimaan, mitä olisi tapahtunut, jos lyönti olisi kaartanut 10cm kauempaa ja päätynyt nojaamaan haravaan. Kyse on irrallisesta haitasta ja kun se poistettaisiin, pallo vierii bunkkeriin. Pallo dropattaisiin siihen rinteeseen kahdesti ja joka kerta se vierisi bunuun. Kolmas kerta yritetään asettaa, mutta ei pysy vinolla sileällä pinnalla. Läheltä vierestä tai takaa ei löydy aluetta, jossa pallo pysyisi.

    Mitä siinä tilanteessa pitäisi tehdä?

    Eipä sitä palloa pudoteta vaan asetetaan paikalle josta se liikkui. Jollei pysy siinä, niin asetetaan lähimpään paikkaan, jossa pysyy, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua kuin alkuperäinen paikka.

    Mitenkäs sitten, mikäli pallo on haravan päällä niin , ettei se kosketa hiekkaa??

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 71)
Vastaa aiheeseen: Rio 2016 Olympics

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Rio 2016 Olympics