23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

PGA tason kenttä suomeen

Etusivu Foorumit Yleistä PGA tason kenttä suomeen

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Kuulin uutisen tänään . Tietääkö kukaan mihin kenttä tulee ja kuka on hankkeen takana? ja älä vaan sano että Hjallis… Vaikka kenttä olisikin lay outiltaan PGA tasoa niin menee varmaan muutama vuosi ennen kuin kentän kunto on riittävän hyvä, vai? Mitä vaaditaan että kenttä on PGA tasoa? Tarpeeksi pituutta, esteet järkevissä paikoissa, suuret greenit, hyvä kunto, tilaa yleisölle…mitä muuta?

    Olisiko Vanajanlinna?

    Muistaakseni messuillakin heidän seinillä roikkui PGA-juttuja.

    Lue lisää: Vanajanlinna

    Nimetön

    jep, se se oli..

    Tavoittelevat kuulemma Euroopan tourin kisaa suomeen.

    ME

    Kenttä tulee Hämeenlinnaan Vanajan Linnan maille. Ohessa linkki, josta irtoaa jotain lisätietoja. Paikka oli myös Helsingin Golf-messuilla edustettuna.

    http://www.egd.com/NewUnderConstruction/vanajan.htm

    Lue lisää: European Golf Design

    Nimetön

    Tällainen on jo olemassa. NRG avasi uuden 18 reiän (Kosti Kuronen) kokonaisuuden pelattavaksi viime syksynä.

    Nyt vain suurkilpailuja odotelemaan!

    (NRG = Nokia River Golf).

    Nimetön

    Ja mitä sitten uutisiin tulee, niin Pirkkalan kenttähanke on sittenkin saanut rahoituksen kuntoon (tieto radion alueuutisista) ja alkaa lykätä vauhdilla maastoon champinship-kenttää sekin. Ja Lakesidessa pelataan toista 18-reikäistä ilmeisesti v. 2005. Siellä jo metsää kaatuu ja kaivinkoneet kuopii.

    Laskeskelinkin, että parin vuoden päästä voin pelata joka viikonpäivä eri kentällä ajomatkan ollessa kotiovelta 10 min. – 40 min.

    Että näin me poloiset Hämeessä.

    Nimetön

    Epäilen, että PGA-tason saamiseen on riittänyt se että kentän toimitusjohtaja on Anssi Kankkonen. Vaikkei mies nyt niin ihmeesti koskaan pärjännytkäään, niin tuntee se jätkä silti paljon alan isoja staroja.

    Nimetön

    Vanajanlinna nettisivuilta:

    Vanajanlinnan kentän suunnittelusta vastaa European Golf Design, jonka pääomistajia ovat kilpailuorganisaattori PGA European Tour ja urheilusponsoroinneista vastaava jättiyritys IMG. European Golf Designin suunnittelemat Berliinin Sportin Clubin ja Katalonian PGA Golfin kentät on valittu Golf World -lehden toimesta parhaiksi uusiksi kentiksi vuosina 1997 ja 2000.

    Vanajanlinnan kentän suunnittelee Tim Lobb, jonka yhdessä kaksinkertaisen Golf Major -turnauksen voittaja Mark O´ Mearan kanssa suunnittelema kenttä Irlannissa on rankattu viiden parhaan uuden tulokkaan joukkoon.

    – Vanajanlinnan golf-kentän arvostettu suunnittelija takaa tyylin ja laadun. Kenttä on puistomaisen kaunis ja sen suunnittelussa on varauduttu myös kansainvälisten kilpailujen järjestämiseen, arvioi Anssi Kankkonen.

    PGA- tai minkä tahansa suuren kilpailun järjestämiseksi tarpeelliset vaatimukset kentälle eivät ole niinkään golfillisia kuin teknisiä ja kaupallisia; sopiva sijainti, että yleisö osaa ja viitsii tulla paikalle, tuhansien ihmisten katsomot, yleisön ruokkiminen ja liikuttelu sekä riittävästi oheispalveluja tai ainakin tilaa niiden järjestämiseen. Televisiointi asettaa tietysti myös omia vaatimuksiaan; kuvaajien ja kuvausautojen pitää päästä liikkumaan vaivattomasti, kiinteille kameroille pitää löytyä hyvät paikat, kaapelia pitää vetää kilometreittän..
    Ei ole ollenkaan sanottu, että nämä vaatimukset täyttävä kenttä olisi automaattisesti ’hyvä’ tai ’mielenkiintoinen’, mitä se sitten tarkoittaakaan. Reikä voi olla ’haastava’ aivan riippumatta siitä, onko väylän varressa tuhannen auton parkkipaikka ja greenin vieressä muutama aari tyhjää tilaa katsomoa ja kaljatelttaa varten.

    Taisi muuten olla juttua Vanajan Linnasta jossain Englantilaisessa golf lehdessä ja juttu ainakin Suomalaisessa Pro Golf Magzinessa.

    Joopa joo.

    Onhan näitä nähty. Sopimus European PGA:n kanssa, mitä sitten lienee ei kyllä takaa mitään hankkeesta lyhyellä tähtäimellä. Jos kaikki toteutetaan ja lisättynä Vanajanlinna upealla ympäristöllä niin OK. Toisaalta kentän rakentaminen ja vuosittaisen hoitokulun vaatiman rahan kerääminen vielä arveluttaa.

    Jos kaikki menee OK niin hyvä. Muuten petsaisin kyllä Kytäjän hankkeeseen. Varma rahoitus ja hieno kenttä.

    Joo täytyy yhtyä Statistin näkemykseen.

    Kytäjän kuvittelisi täyttävän myös tasovaatimukset. Ainakaan en ole nähnyt minkään suomalaisen kentän yltävän lähellekään Kytäjän tasoa. Siellä ei kenttä myöskään ole enää suunnitteluasteella.

    Vielä täytyy lisätä että ennen kuín kenttä on jonkun kiertueen Challenge Tourin/European Tourin hyväksymä sen täytyy olla myös valmis. Tähän mennessä Suomessa on pelattu ammattilais tason pelejä vain Masterissa, Espoossa ja Talmassa. (Nooh talissa pelattiin ammatilaisten näytösjuttuja).

    Jos ammattilaiskiertueen saaminen kentälle on joku krediitti klubipelaajien pelaamiselle, niin silloinhan Espoo ja Talma ovat hinta/laatu suhteella parhaita kenttiä (itse en olisi aivan varma kyseisestä yhteydestä OK tourien laatuvaatimusten täyttäminen on kyllä krediitti).

    Joku kyllä voisi kertoa kuinka Masterin hintataso on noussut kilpailun jälkeen niin korkealle?

    Nimetön

    Siis tänne Linna Golfiin?

    Eiks sulla ole fyrkkaa kun hintoja kyselet?

    Miten vertailet Kytäjän kenttää muihin Suomen kenttiin ja sanot, että se on parempi. Eikö kuitenkin pelattaisi ensin ja katsottaisi.

    Mielestäni esim. Hartolan vanhat yhdeksän ovat erittäin hyvä ja monipuolinen kenttä ja haastetta riittää paremmallekin.

    Nyt Lauri tuli kylla hieman kehno lausunto sinulta (jaa taas!). ; ) Nimittain kyllahan Anssia voidaan aikas kovana pelimiehena pitaa, ainakin sellaisessa golfmaassa kuin Suomi. Ja sitten Lauri kun olet itse pelannut kolme kautta ET:lla, niin voit kertoa minkalainen tuuppari siihen suoritukseen vaaditaan.

    Mutta ei muuta kuin nyt ostaan se uusi draiveri ja saataan vahan swingia, niin kylla sa varmaan noi meriitit jatat varjoos kovinkin pian…(ei viela ensi kautena kuitenkaan, vai?) Onhan sinussa hirveesti sita potentiaalia! = )))

    Ps. Ei saisi kiusata pienempiaan, mutta on toi Lauri vaan niin kova jatka… (ethan Late suutu?)

    En sinänsä verrannut Kytäjän kenttää muihin Suomen kenttiin vaikka viime syksyisen käynnin perusteella voisi jopa uskaltaa tehdä niin (keskeneräistä ei pitäisi arvostella). Lähinnä kommentoin PGA tasoisen kentän saamista Suomeen. Kytäjän suunnitelmat (ja tähän mennessä toteutuma) viittaa siihen että Suomeen saadaan todella korkeatasoinen kenttä. Kun rahoitus on kunnossa vaikka kaikkia osakkeita ei ole myyty niin samaan aikaan rakennetaan 36 reikää. Täysin ainutlaatuinen projekti koko maassa.

    Itselleni Kytäjä on pikkaisen liian kaukana, mutta täytyy kaydä ensi kesänä joka tapauksessa kurkkaamassa. Arvostelen sen jälkeen valmista kenttää.

    Yhtyisin kyllä vieraspelaajan kommentteihin tässä että kentän PGA- tai ET-kelpoisuus ei riipu kuin pieneltä osin sen golfillisista meriiteistä.

    Vaikka kentällä olisi pituutta ja ulkonäköä ja kuntoa yllin kyllin, ET-kisoihin liittyvät suuret yleisömassat vaativat, että layoutia tehtäessä on ajateltu, missä esim reiän 18 griinin ympärillä olevat 2000 katsojaa seisovat/istuvat, miten he sinne kävelevät tallomatta mennessään väyliä/griinejä, mistä ostavat kaljaa, missä käyvät kusella ja mihin parkeeraavat autonsa. Miettikääpä 1000 ihmistä seuraamassa vaikkapa Ernie Elsin taivalta joidenkin maan korvessa kiertävien metsäväylien läpi, sanotaan nyt vaikkapa Keimolan B- tai C-lenkki.

    Sen PGA-kelpoisuuden merkitys tavallisen klubituupparin pelissä (varsinkin jos ei pelaa takatiiltä) taitaa olla melkoisen suppea. Toki puitteet varmasti tulevat esim Vanajanlinnassakin olemaan hienot, ja varmaan väylien ympärillä tulee olemaan tilaa, johon voi slaissia paiskoa olan takaa…

    Vanhan herraskartanon osto, klubirakennuksen siirto sinne ja tähän liittyvät väylien uudelleenjärjestelyt.

    Joo kyllä ymmärrän että lyhyellä tähtäimellä maksaa nuo edellä mainitut jutut. (Eri asia kannattaako uudesta klubitalosta ja reikien siirrosta maksaa noin 6-9 uuden väylän verran).

    Ihmettelen vaan että joku todellakin haluaan kentän läheisyyden takia maksaa yhden pelioikeuden osakkeesta n.30000 euroa kun layoutiltaan paremmalta kentältä (St Laurence) osakkeen saa reilulla 8000 eurolla.

    Nooh jokainen maksaa sen hinnan siitä mitä haluaa,

    Minä kyllä ainakin perheenä ajattelisin että yhden Masterin hinnalla saa 4 St Laurencea. Toisaalta olen sitä mieltä (muutaman kerran siellä pelanneena) että se on hinta/laatu suhteelta yksi Suomen parhaista kentistä. Valitettavasti asuinpaikkani puolesta kotikenttäni on joku muu.

    No tämä juttuhan nyt taas harhautui omille teilleen alkuperäisestä aiheesta. ’Näinhän meille aina täällä käy käy käy käy’. -Ai et tunne melodiaa? Ei se mitään, seniorit tuntevat. -No niin, jos nyt taas ruvetaan kertoilemaan, mikä kenttä on hyvä tai ei, niin sopisiko ottaa hieman laajemman kaikupohjan mielipiteitä: Peugeot Golf Guide listaa vuosittain Euroopan 1.000 parasta kenttää. Suomestakin on mainintoja. Suomen parhaat kentät ovat ns. PGA -kisan kelpoisia, muta eihän niitä monta ole. Hanki opas ja lue! Näillä Golfpisteen sivuillahan on myös se kenttäranking. Kovasti, siis KOVASTI poikkevat suomalaisten rankkaajien mielipiteet eurooppalaisesta.

    Kyy

    Suomen parhaat golfkentät Peugeotin mukaan olivat ????? Kerro heti -älä panttaa !!!

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: PGA tason kenttä suomeen

Etusivu Foorumit Yleistä PGA tason kenttä suomeen