Aihe: Pelasin kokonaisen golfkierroksen 2,5 tunnissa, miksi ei muut pysty samaan? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Pelasin kokonaisen golfkierroksen 2,5 tunnissa, miksi ei muut pysty samaan?

Etusivu Foorumit Yleistä Pelasin kokonaisen golfkierroksen 2,5 tunnissa, miksi ei muut pysty samaan?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 74)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Pelinopeudesta kun keskustellaan, niin pelasin juuri oman kotikentän 2,5 tunnissa. Kävelin reippaasti kärryjen kanssa, mutta kiirettä en pitänyt. Oli aikaa ottaa juomaa, katsoa maisemia ja nauttia. Ketään hidastelijaa ei onneksi ollut edessä, joten sujuvasti meni!

  Kysymys onkin, miksi ei muut pysty samaan ja kävelevät hitaasti ja juoruavat samalla. Jos pelikierros kestää yli kolme tuntia, niin jotain on tehty väärin. Voisiko näitä kierroksia alkaa kellottamaan ja rankaisemaan hidastelijoita?

  No, en pysty samaan, vaikka kuinka ryyppäisin, nauttisin ja katselisin maisemia. Korkeintaan 2 tuntia vartti itsellä, ihme maleksimista, ettet vaan kuulu ns. tulpparyhmään? Sinua pitäisi varmaan myös kellottaa ja rankaista. ;-D

  Seuraava nopeampi, please.

  Olisi tuosta saanut helposti 15-20 minuuttia pois. Sitä vaan ihmettelee miten jotkut saa 3-5 tuntia kulutettua golfkierrokseen. Kyllä muiden häiritsemisestä voisi jo sakottaakin.

  KL1

  Kysymys onkin, miksi ei muut pysty samaan ja kävelevät hitaasti ja juoruavat samalla.

  Useimmat tuntemani henkilöt pystyvät kävelemään ja keskustelemaan yhtäaikaa, en pidä moista suoritusta millään muotoa vaativana. Kaiken lisäksi keskustelemisen määrä tai laatu ei noilla henkilöillä mitenkään korreloi kävelynopeuden kanssa.

  Sen sijaan tunnen merkittävän määrän ihmisiä, jotka eivät korkeahkon ikänsä tai muun fyysisen syyn vuoksi pysty kävelemään niin lujaa, että kykenisivät yksinään pelaamaan täyden golfkierroksen 2,5 tunnissa. Pitäisikö heitä sen vuoksi rangaista?

  Sen sijaan tunnen merkittävän määrän ihmisiä, jotka eivät korkeahkon ikänsä tai muun fyysisen syyn vuoksi pysty kävelemään niin lujaa, että kykenisivät yksinään pelaamaan täyden golfkierroksen 2,5 tunnissa.

  Tuo porukka voisi siirtyä golfautojen käyttöön. Hidas pelaaminen johtuu omien havaintojen perusteella hitaasta kävelystä ja pallojen hakemisesta. Eli oma asenne ja pelitaidot vaikuttavat paljon. Korkea tasoitus ja hidas kävely yleensä korreloivat keskenään.

  Ilmeisesti nimimerkki Kolopallottajan kentällä ei ruuhkia ole, niin pääsee alle kolmen tunnin.

  KL1

  Tuo porukka voisi siirtyä golfautojen käyttöön.

  Juu, autoillessahan ne golfin terveyshyödyt ovat eittämättä suurimmat…

  Jaahs, golfista on nyt tullut sitten kaikille avoin Speedgolf-tapahtuma! Tyhjään kenttään pystyy pelaamaan todella nopeasti, minulla ennätys 2 tuntia 2 minuttia.

  Ainakin itse olen tyytyväinen jos 4 hengen ryhmä suoriutuu kierroksesta alle 4h ja hyvin harvoin takana näkyy porukkaa odottamassa jos ei oma ryhmä joudu odottelemaan edessä meneviä. Toki ei minua ripeää pelaaminen haittaa, nopeat kierrokset tulee jos sattuvat tulemaan.

  Golfkierros suoraan väylää pitkin kävellen on noin 8 km ja kävelynopeus noin 10 min/km. Eli 1h20 olisi ihanneaika, mutta aika moni seikka tekee tuon pelinopeuden mahdottomaksi:
  – kentät ovat erilaisia, Gumbölen tai Talin voi pelata tosi nopeasti
  – yksin pelatessa tyhjään kenttään peli voi olla hyvinkin nopeaa, mutta
  – aina kenttä ei ole tyhjä, ei edes aamulla, kn kentänhoito on työssä
  – golf on lähtökohtaisesti seurapeli, jossa pelataan max 4h ryhmissä … pelkästään tämä johtaa 3h kierrosaikaan
  – kantobägillä kierrosnopeus paranee varsinkin jos puttaa bägi selässä
  – kaikki lyönnit eivät aina päädy toivottuun paikkaan ja joskus palloa on pakko myös etsiä

  … mutta, ken haluaa pelata alle 2 tunnin, kannattaa mennä aikaisin aamusta kentälle yksin kantobägillä ja vieläpä nopealle kentälle

  Kentän pelkkään läpikävelyyn kuluu kentästä vähän riippuen 1h20-1h30. Olen kahdella erikentällä golf kauden ulkopuolella kävellyt sen läpi 11 ja 13 v tyttärieni kanssa joten tästä on kokemusta.

  Eniten aikaa kierroksella kuluu ryhmän dynamiikkaan tai sen puutteeseen. Kun ollaan eri reunalla väylää voi toinen valmistautua sillä aikaa kun yksi lyö. Samoin voi teellä olla itse valmiina pallo, tee ja maila valittuina. Green työskentelyssä samoin voi ihan hyvin mennä oman pallon linjaa tuumaakaan, ei treenillä toisten puhtia jokaisen tarvitse katsoa.

  Myöskään kantobäki ei sinällään ole nopeampi kuin työntö kärryjekärryjä käyttävä. Sen sijaan yksiakselisilla kö eräillä meno on hitaampaa kun ei voi esim ottaa huikkaa kulkiessa.

  Palloja etsitään edelleen sääntö muutoksista huolimatta ’reilusti’ – onko pallot jo liian kalliita?

  Oöe valmiina kun vuorosi tulee ja ennakoo, lyö kun se turvallisesti on mahdollista vaikka ei vuoro olisikaan = ready golf!

  Lyö – unohda – kävele – hymyile – nauti!

  Itse en hae palloja, en omia, enkä toisten. Jos menee metsään, niin olkoot. Kilpailukierrokset on sitten eri asia. Toinen juttu, kävelyvauhti on kyllä isolla osalla liian hidas. Meidän ”green card” kurssilla tätä ripeää etenemistä korostettiin monesti. Nykyään on toisin.

  Kantolaukku ei ole nopeampi, ihan päinvastoin. Otetaan selästä pois, asetetaan maahan ja takaisin.

  Eli ripeää kävelyä, jätetään ne pallot metsään.

  Nimetön

  Eiköhän suomalaisten golfaajien keskuudessa löydy paljonkin pelaajia, jotka kykenevät kiertämään 18r 2,5 tuntiin… tyhjällä kentällä, kukonlauluun, itsekseen, sujuvasti edeten. Nykyisin on usein vaan niin, että lähdössä on 2-3 muutakin ”hidastelijaa”, ja vieläpä edessä ja takana olevissa ryhmissä sama juttu. ”Kolopallottaja” on ehtinyt lyödä toisen lyöntinsä jo ennen kuin koko neljän kööri on edes saanut avauksensa liikkeelle. Laske siitä…
  Vähän sama juttu kuin aamuruuhkassa ihmettelisi, miksi ei jonossa edessä olevat 5-10 autoa lähde heti, samassa tahdissa liikkeelle, kun valot vaihtuvat vihreäksi. Saamarin hidastelijat….

  Pärren liikennevertaus on muuten aika kuvaava. Minäkin ajelin viime viikolla Pickalasta 51 tietä länteen, kun takanani oleva auto oli kiireinen ja halusi ohittaa heti Kirkkonummen jälkeisellä suoralla, vaikka rajoitus oli 80. Siinä se eteni sitten jonossa ja kääntyi Pickalaan. Olin Pickalan parkkiksella 10 sekuntia hänen jäljessään – että se oli siis hyöty siitä tiukasta ohituksesta.

  Sama siis golfkentällä. Eli jos kenttä on täysi, ei ohittamalla hyödy yhtään mitään. Eikä missään nimessä kannata pilata omaa päiväänsä sillä, että sättii hidasta pelaamista. Mutta, jos edellisen ryhmän edessä on tilaa, ohittaminen kannattaa ja se saa aikaiseksi myös sen, että takana tulevat ryhmät voivat ohittaa edessä olevat hidastelijat.

  KL1

  Golfkierros suoraan väylää pitkin kävellen on noin 8 km ja kävelynopeus noin 10 min/km.

  Kentän pelkkään läpikävelyyn kuluu kentästä vähän riippuen 1h20-1h30.

  Kovia kävelijöitä forumin kirjoittajissa. Tuo 6 km/h on nimittäin aivan saavuttamaton suurimmalle osalle väestöstä vaihtelevassa maastossa golfkärryä vetäen tai työntäen. Itse asiassa tunnin kävely tuolla vauhdilla urheilukentälläkin vaatii jo ihan hyvän suorituksen.

  Golfkierros on liikuntaa, muttei urheilusuoritus.

  Golfkierros on liikuntaa, muttei urheilusuoritus.

  Hyvin sanottu!

  Itse varaan etukäteen rundiin sen rapiat 4 tuntia aikaa ja sillä hyvä. Pystyn itse pelaamaan nopeammin, mutta hyväksyn sen etteivät muut pysty. Samaan hengenvetoon sitten pakko myöntää, että ne pari rundia tänä kesänä kun venyi lähelle 5 tunnin, niin tiukkaa otti henkisellä puolella.
  Ottakaa ihmiset se golfbägi pururadalle mukaan ja lyökää käpyjä siinä hölkkäyksen lomassa, niin pääsette rauhassa toteuttamaan unelmaanne. 😉

  GK1

  Viime Sunnuntaina olimme 5. ryhmä lähdössä kierrokselle aamulla Hillsiden punaisille. Kenttä oli jäässä joten aamulähdöt peruttiin ja klubille ilmouttautuneet pääsivät lähtemään palloränninä klo 9 alkaen. Kenttä alkaa vielä Pitkällä Par kolmosella(lue:hidas avausväylä). Maaliin tullessamme pienten odotusten kera oli kierrosaika 3h 18min. Huom. edessä vain 3-4 henk lähtöjä. Lisää tämmöistä reippailua!!

  Vastaus alkuperäiseen kysymykseen. Osa golffareita ovat vanhoja tai kärsivät jostain terveyshaitasta, jonka johdosta kävely on hidasta. On hienoa eträ kaikki voivat ja saavat pelata kykyjensä mukaisesti golffia.

  Liian useat kärsivät ylen määräisestä itsekkyydestä. He ovat maailman napoja ja koko maailma pysähtyy kun on heidän lyöntivuoro. Mailan valinta, sen puhdistaminen, sääilmiöiden havaitseminen, harjoitus swingit, kesken jääneen keskustelun jatko jne ja paljon muita asioita joita voisi tehdä kun on matkalla pallolle alkaa vasta kun tulee toinen ilmoitus ”sinun vuoro”.
  Nämä samat golf kenttiä kiertävät tuntevat säännön jos toisen, mutta pelin nopeuteen liittyvät ohjeet eivät heitä koske. Kun edessä on kolme tyhjää väylää, takana olijoita ei voida päästää ohi, sehän tarkoittaisi noin 45 sekunnin viivettä omaan hitaaseen peliin….

  Että Golf ainoastaan hyväkuntoisille, kohtuu hyville ja varakkaille pelaajille – niinkö?
  Kolopallottaja haistakoon….

  Olen golfurani aikana kokenut omasta ja muiden pelistä kaikkea mahdollista ja olen päättänyt, että en provosoidu enkä hermostu yhtään mistään. On toiminut ja toimii erinomaisesti. Ainoa aihe, joka nostaa painetta, on, kun omassa ryhmässä joku alkaa marmattaa edellä pelaavien hitaudesta ja hokea, että täytyy saada ohittaa, täytyy saada ohittaa, soitetaan valvoja paikalle, soitetaan caddie masterien toimistoon, jne. Golfista kuuluu nauttia eikä kärsiä, vaikka kylläkin jossain ulkomailla eräs startteri sanoikin, että golf ja nauttiminen eivät kuulu samaan lauseeseen.

  Niin pelasin tuon 2,5 tunnin kierroksen keskellä päivää ja lähes tyhjään kenttään. Ilmeisesti aloittelijat ovat jo lopettaneet ja sitten nämä ns. nautiskelijat ovat menneet töihin. Hieno homma kun tilaa löytyy ja hidastelijat ovat pois kentältä.

  PG

  Pelasin kokonaisen golfkierroksen 2,5 tunnissa, miksi ei muut pysty samaan?
  —-
  Jos pelikierros kestää yli kolme tuntia, niin jotain on tehty väärin.

  Speedgolf tourilla 2021 on tähän mennessä 18 miestä ja yksi nainen selvittänyt vähintään yhden kilpailukierroksensa alle tunnin. Talin SM- kilpailuissa neljä miestä pääsi alle 50 minuutin. Tourin nopein aika 39 min 55 s (Salon kenttä, n. 5400 m (keltainen tii), par 71, juoksumatka n. 7,2 km, korkeuserot n. 12 m).

  No, eihän golf ole speedgolfia, mutta niiden säännöt eivät paljon poikkea toisistaan. Yhteistä Kolopallottajan kierrokselle on myös se, että pelataan yhden hengen ’ryhmissä’ käytännössä lähes tyhjään kenttään. (Säännöt: ”Jos pelaaja saa edellä olevan kilpailijan kiinni, niin edellä oleva kilpailija on velvollinen päästämään takana olevan pelaajan ohi ilman, että tämän tarvitsee odottaa”). Mm. speedgolf-tourilla tehtyjen kierrosaikojen perusteella arvioinkin, että ainakin 10% Golfliiton jäsenistä pystyisi halutessaan vähintään 2,5 tunnin kierrosaikaan tyhjää kenttää yksin pelatessaan.

  Jos ryhmän kaikki neljä pelaajaa olisivat Kokopallottajan tapaan ’2,5 tunnin miehiä’, niin kuinka kauan tyhjän kentän pelaaminen silloin kestää? Veikkaan, että huomattavasti kauemmin kuin 2,5 tuntia.

  Jos kenttä on täysi, niin kuinka kauan kierros silloin kestää? Veikkaan, että huomattavasti kauemmin kuin 3 tuntia, vaikka kaikki pelaajat olisivat 2,5 -tunnin miehiä.

  jos lyö 85 lyöntiä kierroksella ja yhden lyönnin viive edellisen pelaajan jälkeen on 15 sekuntia, tulee 3 pelaajan lisäyksellä kierrosaikaa lisää noin tunti.

  PG: Jos kenttä on täysi, niin kuinka kauan kierros silloin kestää? Veikkaan, että huomattavasti kauemmin kuin 3 tuntia, vaikka kaikki pelaajat olisivat 2,5 -tunnin miehiä.

  Voin kokemuksen pohjalta kertoa että täydellä kentällä kierros kestää parhaassakin tapauksessa n. neljä tuntia. Se kun tapaa olla varsin monella kentällä 18-reiän kierroksen tavoiteaika neljän hengen ryhmälle.

  Käytännössä kierros kestänee jopa 20-30 minuuttia pidempäänkin sillä kaikki ryhmät eivät pääse tavoiteaikaan.

  Jos sitten kävisi vielä niin onnettomasti että jokin porukka ryntäisi ohittelemaan niin siitä aiheuttuu kaikille ohittelijaporukan jäljessä pelaaville vielä lisää viivästymistä, ehkä sellaiset luokkaa 10 minuuttia.

  Siis kaiken kaikkiaan täydellä kentällä(=kaikki lähtöajat bookattu neljän pelaajan ryhmille) voi varautua että kierros tulee kestämään jopa sellaiset 4 1/2 tuntia. Jossain hieman enemmän tai vähemmän, kentästä ja kelistä riippuen.

  KL1

  Jos sitten kävisi vielä niin onnettomasti että jokin porukka ryntäisi ohittelemaan niin siitä aiheuttuu kaikille ohittelijaporukan jäljessä pelaaville vielä lisää viivästymistä, ehkä sellaiset luokkaa 10 minuuttia.

  Tarkoittaako tämä lausuntosi sitä, että kun edellä menevän ryhmän edessä on kaksi tyhjää väylää, niin ohi ei pidä mennä, koska takana tulevien ryhmien kierrosaika pitenee?

  KL1: edellä menevän ryhmän edessä on kaksi tyhjää väylää

  Tuo on ikävä tilanne ja ongelmaan pitäisi löytyä ratkaisu joka auttaisi muitakin pelaajia kuin välittömästi hitaan ryhmän takana tulevia. Niinkin saattaa joskus käydä että KL1:n peliryhmä tuleekin vasta neljä-viisi väylää taaempana.
  – jos sille ongelman varsinaiselle aiheuttajalle (=hitalle ryhmälle) ei kyetä tekemään mitään niin ko. kentällä koko loppupäivä on enemmän tai vähemmän pilalla. Kierrokset kestää jopa viisi tuntia.
  – ja ikävä kyllä joskus näin myös tapahtuu, yksi ”etanaryhmä” aiheuttaa kaikkien takana tulevien peliryhmille viipymisen.

  Ikävä kyllä ohittaminen ei ole pelkästään kahden peliryhmän paikanvaihto kentällä. Vaikka osattaisiin toimia kuinka tahansa fiksusti niin siitä (ja jokaisesta ohituksesta) aiheutuu väistämättä haittaa ja odottelua kaikille takaatuleville peliryhmille.

  Ohittamalla voi pari kolme ryhmää päästä hidastelijoiden ohitse ja ne selviytyvät hieman vähäisemmällä viivästyksellä kierroksestaan.
  – ikävä kyllä näiden ”onnellisten ohittajien” vuoksi, ”etanaryhmästä” koituu kaikille muille takana tuleville entistäkin enemmän viipymistä.(ja siellä jälkiporukassa voi tosiaankin olla mukana juuri se KL1:n ryhmä).

  Siis, en lähtisi kieltämäänkään ohittamista. Mutta uskoisin että fiksut ja kokeneet pelaajat osaavat käyttää harkintaa. Tässä olisi aihetta sellaiseen.

  Juuri tällaisia tilanteita varten kentällä pitää olla valvojia (players assistance) jotka ovat juuri oikeita henkilöitä opastamaan. Hyvin monella kentällä tällaiseen on varauduttu, varsinkin ns. ruuhkaisimpina loma-aikoina jne.
  – aina tulisi pyrkiä ratkaisemaan tilanne korjaamalla sen perimmäinen syy. Eikä niin että korjauksesta aiheutuu lisäongelmia.
  – tilanne korjaantuisi parhaiten jos ”hidas ryhmä” ottaisi pallonsa taskuun ja kävelisi pari kolme väylää huoltotietä pitkin edellä menevien perään. Siis juuri siihen paikkaan missä heidän kuuluisikin pelata.

  Toisekseen KL1:n esimerkissä edessä oli jo pari väylää tyhjänä..toki niinkin voi joskus olla. Vaikka ei todellakaan saisi olla.
  – langettaisin hieman vastuuta tilanteen eskaloitumisesta muillekin kuin ko. hitaalle ryhmälle.
  – esim. kentän henkilöstön tehtävänä on varautua juuri tällaisiin tilanteisiin.
  – joskus jopa ns. Startteri voi katsoa hieman kentälle lähtevien osaamistasoa ja jopa vihjaista valvojalle asiasta.
  – mahdpllisesti myös CM-voi antaa ohjeistusta tuntemattomalle ja korkealla HCP:llä pelaaville vieraille jne.
  – kentällä jossa etu-9 päättyy klubille tulisi henkilökunnan kyetä seuraamaan jos täydellä kentällä on väylänkin mittainen tyhjä väli..
  – tilannetta saattaa helpottaa jos ohitukset suunnitellaan ja pidetään taukopaikalla jne.

  Joskus aikanaan painotettiin varsin paljon pysymistä ”kentän tahdissa”. Pelataan pistepogeytä ja pallo nostetaan aina kun lyönnit täyttyy ja kävellään väylät loppuun. Peliryhmässä matalimman tasurin omaava on vastuussa koko ryhmän etenemisestä jne.
  – osataakohan uusia pelaajia opastaa näissä asioissa riittävästi, nykyisille tunninparin netti-alkeiskursseilla jne.

  Paljon muutakin voisi tässä huomioida mutta kertokaa muutkin miten KL1:n pitäisi menetellä ohituksien suhteen jotta tulisi parhaiten huomioitua kaikki kentällä pelaavat.
  – kuten sanottu, täydellä kentällä kaikki eivät suinkaan ole juuri sen hitaan ryhmän takana, josta todellakin voi helposti korjata omaa tilannettaan ohituksella.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 74)
Vastaa aiheeseen: Pelasin kokonaisen golfkierroksen 2,5 tunnissa, miksi ei muut pysty samaan?

Etusivu Foorumit Yleistä Pelasin kokonaisen golfkierroksen 2,5 tunnissa, miksi ei muut pysty samaan?