Aihe: Olisiko järkevintä sulkea Suomen golfkentät toistaiseksi? - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Olisiko järkevintä sulkea Suomen golfkentät toistaiseksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Olisiko järkevintä sulkea Suomen golfkentät toistaiseksi?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 122)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olen seurannut uutisointia mediassa ja keskustelua täällä, faktahan on että Suomen golfkentät ovat olleet melko täynnä näin pääsiäispyhinä.

  Useampi tilanne tänään (oma kokemus) että tiiboksin läheisyydessä oli yhteensä kuusi pelaajaa pienessä ryhmässä, kun pelinopeus oli hidas kuten yleensä. Meidän takana tullut kolmen hengen ryhmä kun ei malttanut odottaa kauempana ja edessä oli ruuhkaa myös. Parin metrin turvaväliä yritettiin pitää yllä, mutta melko hankalaahan tuo on kun palloa haetaan ja siirtymillä on kapeita käytäviä. Kättelyt jätettiin toki väliin ja itsellä on tapana aina pestä kädet heti kierroksen jälkeen.

  Olen silti sitä mieltä että varsinkin senioripelaajille nykyinen tilanne ei ole kentällä turvallinen, ymmärsi sitä itse kukin tai ei. Mikäli ryhmässä on viruksen kantaja, niin pelikaverit altistuu useamman tunnin kierroksella. Parkkipaikalla oli myös kuhinaa, sosiaalinen kanssakäyminen kun on olennainen osa lajia, eikä sitä mitenkään pysty estämään.

  Eli olisiko nyt järkevintä sulkea kentät toistaiseksi, jotta kenenkään terveys ei vaarannu? Hyvä että golfliitto teki omat suosituksensa, mutta melko lepsuthan ne on. Ainakin Iso-Britanniassa on koko maan golfkentät suljettu, eli siellä nähdään tilanne toisin.

  Toinen ratkaisu voisi olla omat pelipäivät riskiryhmäläisille, mutta ei sekään poista altistumisen mahdollisuutta. Golfin pelaaminen nyt ei kuitenkaan ole pakollista, toisin kun ruokakaupassa tai apteekissa käynti. Luontopolkuja ja ulkoilualueita on jo suljettu, liiallisen kävijämäärien vuoksi.

  Golfmatkojen osaltahan tilanne on selkeä, matkustaminen ulkomaille ei käytännössä onnistu.

  Olisi varmaan järkevää sulkea nuo kentät, jossa pelataan 3-4 hengen ruuhkautuvissa ryhmissä vastoin Golfliiton suosituksia. Itse pelasin suosituksia noudattavalla kentällä eikä yhtäkään Mustanaamion kuvaamaa tilannetta tullut. Kierros oli ylivoimaisesti viime viikkojen turvallisin ulkoilukokemus koronavaaran näkökulmasta.

  Joukko asiantuntijoita yhdessä päättäjien kanssa tekevät ratkaisut näissä asioissa. He pohtivat asioita kokonaisuutena. Sen sijaan me maallikot näemme asiat yksipuoleisesti. Monella ajattelua ohjaa lisäksi omat pelkotilat, samoin kateus. Itse luotan maan parhaisiin asiantuntijoihin. Ovat suoriutuneet Suomessa hyvin tähän mennessä.

  Onhan teoriassa mahdollista että sulkemalla golfkentät säästyy yksi tai kaksi hyväkuntoista golffaria tartunnalta. Sulkemalla kaupat säästyy tuhannet tartunnalta. Sulkemalla kerrostalojen porrashuoneet sadat, luontopolut kymmenet jne. Antaa asiantuntijoiden päättää.

  Liikenteessä kuolee joka vuosi noin 300 ihmistä Suomessa. Miksi emme sulje teitä. USAssa kuolee ampumalla noin 40 000 joka vuosi. Miksi aseita myydään lähes vapaasti. Monta miljoonaa lasta kuolee vuodessa ripuliin, malariaan ja infektioihin. Olisi pieni kustannus pelastaa heidät mutta miksi sitä ei tehdä. Monimutkaisia asioita, joita me ”minustatuntuu-asiantuntijat” emme pääse ratkaisemaan.

  Omakohtaiset kokemukset puoltaa toista ääripäätä: Neljä täyttä kierrosta takana, kaksi kierrosta meni yksin kiertäessä, jolloin parkkipaikalla lähin kohtaaminen oli 5 metrin päässä. Kahdella muulla kierroksella pelikaveri pysytteli kohtuudella ”käsivarsi + draiverin” mitan päässä + kertaalleen kohtasimme toisen parin 3 metrin päästä. En sanoisi, että koronariskit ovat kovinkaan korkealla tällaisilla pelikierroksilla. Enemmän kohtaamisia tulee lenkipolulla ja ulkoilureiteillä.

  Luontopolkuja ja ulkoilualueita on jo suljettu, liiallisen kävijämäärien vuoksi.

  Liittyikö Laukkosken sulkeminen koronan leviämisen estämiseen…? Vai liian suurten kävijämäärien aiheuttamaan ympäristön kuormittumiseen?

  Ihmettelen miten itse toimit jos altistut useille ihmisille kierroksen aikana? Jos takana tuleva ryhmä alkaa tulla iholle niin et sitten osaa sanoa että pidetäänpä vähän etäisyyttä?! Miten mahdat hoitaa muut arjen rutiinit?

  Vai olisikohan Mustanaamio vaan trollaamassa täällä? Ihan kuten yksi kaveri joka löi helposti yli 300 m draiveja…

  Mustanaamio on niin huolissaan golfin koronariskistä että on rekisteröinyt tänään nimimerkin ja väsäillyt yhden ainoan kirjoituksen. Selvä trolli😷 Ja spede vielä kaiken päälle, koska kukaan itseään arvostava golffari ei päästä seuraavaa ryhmää saman aikaisesti tiiboksiin josta on itse avaamassa.

  Jos et halua pelata, älä pelaa. Jos toiset haluaa pelata, iloitse heidän puolesta.

  Nyt on sopiva aika kehua hyväkuntoisia kenttiä ja niiden hoitajia.

  Näyttää vaihetteleva kevätsää hoitavan muutaman päivän tauon pelaamiseen. Sen verran valkoiselta maailma ainakin Uudellamaalla tänä aamuna näyttää. Tauko tehnee ihan hyvää monessakin mielessä…

  Seniorille riskittömin tapa saada tehokasta liikuntaa ja henkistä hyvinvointia on mennä pelaamaan golfia sellaiselle kentälle, joka noudattaa Golfliiton ohjeita.

  Ei golfkentät eroa juuri mitenkään esim. laskettelukeskuksista, jotka suljettiin ihan yrittäjien omasta toimesta. Kenttäyhtiöt menevät kuitenkin raha edellä, koska moni niistä on jo muutenkin ns. ”taskut tyhjänä”.

  Erikoista on että hallitus/valtioneuvosto on vedonnut kansalaisia pysymään kotona, mutta sitten joku golfliitto kannustaa yli 100 000 jäsentään menemään kentille?

  Itse olen laittanut viestiä aluehallintovirastolle ja kertonut omista havannoistani. Ehtii sitä golfia pelata myöhemminkin, esim. syksyllä kun tilanne lienee jo turvallisempi.

  Maantiekiitäjä, voisitko hirman avata edellistä viestiäsi. Minulla on suuria ongelmia ymmärtää sitä.

  Kaksi kierrosta takana Lahden Kisällillä. Ryhmäkoot rajoitettu max 2, ja lähtöajat 7-8min. välein. Lähdöt olleet kummallakin kierroksella kun olen käynyt niin sinä päivänä kaikki täynnä. Hyvät opasteet koronatilanteesta. Ykköstiille ei kerry mitään ihmisjoukkoa koska tiille ei saa mennä ennen kuin edellinen ryhmä on poistunut. Kertaakaan ei ole tarvinnut 15 metriä lähempänä olla toista ihmistä. Näkisin että riski joutua lähemmäksi toista henkilöä on kun lähtee kävelylenkille tuohon viereiselle lenkkipolulle…

  @maantiekiitäjä ”Itse olen laittanut viestiä aluehallintovirastolle ja kertonut omista havannoistani. ”
  Saatko jonkin palkkion tuosta touhustasi? Vai kunniamaininnan ensi itsenäisyyspäivänä?

  Jotta skinin pelaaminen olisi mielekästä niin mitä pikemmin pitää mennä 3 ryhmiin.Nämä rajoittajat voisivat pelata yksinäänkin ,kun siinä tartuntariski heille sopivin.!??🤑

  Siellä missä nyt ainoastaan pelataan niin lukema 1924 tartuntaa.Koko maassa vain nyt 59 kuollut.Ja se paikka on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoito piiri.Jos pelaaminen kielletään muualla Suomessa myöhemmin niin mielivaltaa ainoastaan.Voiko tilanne olla enää pahempi muualla kuin se nyt on edellä mainitussa Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirissä?

  Lähde Iltasanomat.

  Te golffin pelaamisen kieltävät voitte vaihtaa lajia kuten Martta kerhoon juoruakoiksi kun seuraavaksi eniten tartuntoja saa vain alle 200 kuten
  Pirkanmaa.

  Tuo sinun asenteesi on sama kuin eilen uutisoidulla Porin nuorilla, uhoamista ja ei ymmärretä tilanteen vakavuutta. Epidemian keskellä ei mielestäni todellakaan ole soveliasta pelata golfia ryhmissä, yksin harjoittelu omalla takapihalla (esim. chippailu) on asia erikseen. Uusia tartuntoja tulee tilastojen mukaan päivittäin, siksi ihmettelen golfliiton hyssyttelylinjaa.

  Valtioneuvoston ohjeistus on selkeä, pysykää kotona, ei jätä tulkinnanvaraa. Kaikki liikuntasarjat ovat nyt tauolla, olisi jo ihan solidaarisuuden nimissä golfliitonkin herättävä todellisuuteen.

  Vai onko niin että yksi laji kokee olevansa muiden yläpuolella?

  Valtioneuvoston ohjeistus on selkeä, pysykää kotona, ei jätä tulkinnanvaraa.

  Valtioneuvoston selkeä ohjeistus edelleenkin on turhien LÄHIKONTAKTIEN välttäminen, ei koko kansakunnan kotieristys.

  Olisiko järkevää jättää julkaisematta tällaisia keskustelunaloituksia. Tunnen oloni paljon turvattomammaksi kaupassa kuin golfkentällä. Kaupassakin pitäisi kieltää yleiset ostoskärryt, kaikilla pitää olla oma kärry tai sitten kantokori. Hanskat ehdottomasti molempiin käsiin, nythän ihmiset käpälöivät saastaisilla sormillaan vihannekset, hedelmät, pakkaukset ja kaikki mahdolliset tavarat, puhumattakaan vaaoista ja kassapäätteistä. Kaupassa on mahdotonta pitää turvaväliä kapeilla käytävillä.
  Kyllä golf on turvallista ja auttaa jaksamaan tämän muun ankeuden keskellä.

  Kaikki liikuntasarjat ovat nyt tauolla, olisi jo ihan solidaarisuuden nimissä golfliitonkin herättävä todellisuuteen.

  Kaikkea liikuntaa ja urheilua saa kyllä vielä harrastaa kunhan se tehdään alle 10-hengen ryhmissä. Lähikontaktien välttämistä suositellaan (THL vähintään metrin etäisyys). Kansalliset kilpailut on myös golfissa tauolla.

  Maantiekiitäjältä puuttuu nyt suhteellisuuden taju.

  Kiellettyä on yli 10 hengen kokoontumiset joten miten se voisi koskea 4 hengen golfkierrosta valvotuissa oloissa? Liian kilttiä tuo Golfliiton peeseily hallitusta kohtaan eli 2 hengen ryhmät.Marketeissa väylä täynnä ja vieläpä sisätiloissa? Kiellä ne jos jotain haluut kieltää!

  Poliisit ovat kiertäneet ainakin etelän golfkentillä katsomassa onko niissä noudatettu ohjeita. Mitään huomautettavaa ei ollut eli lopettakaa toi vinkuminen. Eiköhän POLIISI hoida työnsä. Voisiko mode pistää kitinäketjut lukkoon?

  THL:n pääjohtaja on tänään suositellut kangasmaskin käyttöä ulkoillessa ja julkisilla paikoilla. Golfliittohan ilmoitti seuraavansa näitä suosituksia, niin tuleeko pelaajille nyt ohjeistus käyttää kangasmaskia?

  Ei maski riitä! Kaikkien pitää tietenkin pukea mustanaamiopuku😄😄

  Suurin syy siihen että kaikki kilpaurheilu on tauolla lienee ennemmin katsojat kuin itse urheilijat.
  Tyhjälle katsomolle on turhan kallista ja ei kovin tunnelmallista urheilla. Voisihan toisaalta katsojien määrän rajata 10:een.

  THL:n pääjohtaja on tänään suositellut kangasmaskin käyttöä ulkoillessa ja julkisilla paikoilla. Golfliittohan ilmoitti seuraavansa näitä suosituksia, niin tuleeko pelaajille nyt ohjeistus käyttää kangasmaskia?

  Jos tulee, niin siinä kohtaa minunkin pelaaminen loppuu. Tämä on jo tarpeeksi hullua, etten saa pelata kahden junnuni kanssa samassa ryhmässä vaan joudumme jakautumaan niin, että yksi joutuu lisäämään tartuntariskiä ja pelaamaan ulkopuolisen kanssa. Maskisääntö tarkoittaisi sitä, että autosta ulos kentälle astuessamme pukisimme jotkut lakananriekaleet naamalle suojataksemme toisiamme kierroksen ajan, kun muun ajan vuorokaudesta asumme ihan samojen seinien sisällä 24/7.

  Mutta tätähän sitä toivotaankin, että kaikki vaan loppuisi. Kiitäjä oli tuolla ylempänä myöntymässä, että omalla pihalla saisi chippailla. No, jos kentät suljetaan, niin sitten alkaa vaan pohdinta että mitäpä seuraavaksi kiellettäisiin, kun sama pelko siellä persiissä edelleen kylmäisi. Kiellettäisiinkö vaikka pihalla chippailu, chillailu, grillailu ja kaikki muukin tarpeeton?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 122)
Vastaa aiheeseen: Olisiko järkevintä sulkea Suomen golfkentät toistaiseksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Olisiko järkevintä sulkea Suomen golfkentät toistaiseksi?