Aihe: Miten käy osakkeiden hintojen? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Miten käy osakkeiden hintojen?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten käy osakkeiden hintojen?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 279)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Hankin green cardin pari vuotta sitten ja nyt on golfkärpänen puraissut oikein kunnolla. Asun Helsingissä ja olisi mukava löytää hyvä kotiklubi. Kaverit pelottelee osakkeiden hintojen jatkuvalla laskulla, toisaalta esim. Master Golfissa vuokraus on selvästi vastiketta kalliimpaa. Voisiko joku kokeneempi antaa näkökantansa; osake vai pelioikeus?

  Pelioikeus toistaiseksi. Saat miettimisaikaa sille miten tulevassa toimit ja näet myös miten asiat ovat muuttumassa. Toisaalta joku kotikenttä sinun kannattaa valita,sellainen, jolle voisit tulevassa kuvitella itsesi.

  Köyhä kyttää osakkeen hintoja.
  Jos on rahaa, ei ole väliä mitä pelaaminen maksaa, pelaa sitten lipuilla tai omistamalla osakkeen. Jos on osake, niin silloin todennäköisesti pelaa enemmän ’omalla’ kentällä. Pelaapa sitten kummalla tavalla tahansa, aina se jotain maksaa. Jos haluaa harjoitella paljon ja haluaa ’kotikentän’, niin vuokraaminen on ihan hyvä juttu ja sitten ostaa vaan pelilippuja myös muille kentille, mikä on ihan kivaa.

  Osaketta ei kyllä kannata hankkia. Se sitoo liikaa. Vapaus on valttia.

  ensimmäinen päätös liittyy oikean kotikentän valintaan, jossa yksi tärkeimmistä on sijainti, mutta myös missä kaverit pelaa.

  minusta kannattaa joka tapauksessa vuokrata ja Master on hyvä vaihtoehto, jos vaan sijainti on ok. Sitten jos parin vuoden jälkeen
  – tykkää paikasta
  – ei aio muuttaa toisaalle asumaan
  – on kukkarossa ylimääräistä

  niin kannattaa ostaa osake ja unohtaa sitten heti mitä se maksoi. lisäksi jos tykkää seuratoiminnasta tai jos on perheessä junioreita, kannattaa ehkä sitoutua tiiviimmin.

  jos kaikki em. ei osu, niin kannattaa jatkaa vuokraamista tai jos asuinpaikka muuttuu, etsiä uusi lähikenttä.

  eli minun näkemykseni on, että vaihe kerrallaan, osakkeita on tarjolla ensi vuonnakin

  Golfreak kirjoitti: (23.4.2014 21:46:12)
  Hankin green cardin pari vuotta sitten ja nyt on golfkärpänen puraissut oikein kunnolla. Asun Helsingissä ja olisi mukava löytää hyvä kotiklubi. Kaverit pelottelee osakkeiden hintojen jatkuvalla laskulla, toisaalta esim. Master Golfissa vuokraus on selvästi vastiketta kalliimpaa. Voisiko joku kokeneempi antaa näkökantansa; osake vai pelioikeus?

  En usko että golf osakkeiden hintakehityksestä tapahtuu mitään merkittävää muutosta ihan lähiaikoina, tasainen lasku jatkuu kunnes yleinen taloustaantuma kääntyy noususuhdanteeksi.

  Toisaalta nykyisin osakkeen saa pikkurahalla joten ostamalla ei kovin suurta vahinkoa saa aikaiseksi jos ei koe epämukavuutta vastikkeen maksamisen johdosta.

  Kannattaa muistaa myös että osake ei ole helposti realisoitavaa omaisuutta, hurjimpina vuosina kotikenttänsä osakkeista vaihtoi vuosittain omistajaa noin 40 eli karkeasti 2,5% osakekannasta nyt laman aikaan se taitaa olla n. Puolet tuosta

  KL

  Eiköhän se tullut tuolta jo selväksi: vuokraa pelioikeus ja pelaa tämä kausi. Osakkeiden hinnat eivät tule kallistumaan vielä moneen vuoteen (jos koskaan), joten kiire ei ole ostaa.

  Jos kenttä ei miellytä, vaihda ensi vuonna johonkin toiseen. Vuokraamalla et sitoudu vuotta pidemmäksi ajaksi ja saat aivan riittävät pelaamiseen liittyvät oikeudet kentältä kuin kentältä.

  nominta kirjoitti: (23.4.2014 22:31:55)

  Osaketta ei kyllä kannata hankkia. Se sitoo liikaa. Vapaus on valttia.

  Eikö sittenkin kannata jos

  – on rahaa
  – yhtiön osakkeella jonkinmoinen kysyntä
  – terve yhtiö
  – ei vastikepakkoa
  – sopiva sijainti
  – hyvät osakasedut
  – kiinnostusta muuhunkin kun ’Anttilan asiakkaaksi’ halvimpia hintoja hakien.
  – ei asu vuokralla – ei ole ’sinkku’ – eikä omista autoa – ei kesämökkiä. ja vuokraa vaattensakin.
  – ei lennä halpisyhtiöillä…

  Joo, minä ostin osakkeen ja ainakin vielä olen tyytyväinen.
  Syyt:
  Osake oli muutaman satasen ja kauppa niillä käy tuolla hinnalla aika vilkkaasti.
  Vastike on kohtuullinen.
  Yhtiöllä on kaksi kenttää.
  Kuulumme kultakorttijärjestelmään, joten valinnanvaraa vieraskentissä riittää.
  Vuotuinen kokonaiskustannukseni on pienempi kuin aiemmin, mutta pelejä on enemmän.

  Omalle kohdalleni vuokrapelaaminen ei olisi ollut yhtä hyvä ratkaisu.

  Jos ostat osakkeen, niin osta Talman, Vuosaaren tai Tapiolan osake jos asut Helsingissä.
  Nämä osakkeet ovat kyllä kalliita, mutta niille on likdiivit vuokramarkkinat, näinollen niistä saa ainakin yhtiövastikkeen kattavan vuokratuoton, siinä tapauksessa että kuolet ja jos perilliset eivät pelaa Golfia.

  Mutta jos ostat esim Nurmijärven osakkeen saat sen yhdellä eurolla, mutta osakkeen vuokraushinta markkinoilla on vain n. 500/600 euroa joka ei kata läheskään vastiketta, ja tappiota tulee joka vuosi. Tosin kenttä on lähes velaton, ja kenttä on omalla maalla.

  johto kirjoitti: (25.4.2014 9:16:52)
  Jos ostat osakkeen, niin osta Talman, Vuosaaren tai Tapiolan osake jos asut Helsingissä.
  Nämä osakkeet ovat kyllä kalliita, mutta niille on likdiivit vuokramarkkinat, näinollen niistä saa ainakin yhtiövastikkeen kattavan vuokratuoton, siinä tapauksessa että kuolet ja jos perilliset eivät pelaa Golfia.

  Mutta jos ostat esim Nurmijärven osakkeen saat sen yhdellä eurolla, mutta osakkeen vuokraushinta markkinoilla on vain n. 500/600 euroa joka ei kata läheskään vastiketta, ja tappiota tulee joka vuosi. Tosin kenttä on lähes velaton, ja kenttä on omalla maalla.

  Tässä pieni brieffi aiheesta:

  Osakkeen ostamisessa pääsee hyvään alkuun kun kysyy muutamia perusasioita yhtiön johdolta ja osakkeen myyjältä.

  1.) Mitä osakkkeeseen kuuluu ja mitä se maksaa?
  – tottahan hinta pitää tietää ennen ostopäätöstä.
  – ja mitä kaikkea hintaan sisältyy, voiko vaihtaa pelilippuihin, mitä muita etuja/hyötyjä osakas saa verrattuna esim. pelioikeuden vuokraajaan, gf-pelaajaan jne..
  – onko maa-alue kenttäyhtiön oma vai vuokrattu (sopimuksen pituus?) ja kuka maan omistaa (on myös tärkeä kysymys jos lyhyt vuokrasopimusaika)
  – onko kentän kaikki investoinnit tehty? Jos esim. klubirakennusta ei ole se tietää useamman tuhannen lisäkustannusta/osakas..
  – pyydä ja lue yhtiöjärjestys sekä mahdolliset muut perustamis-/osakassopimukset ja ymmärrä mitä niissä sanotaan – selvitä jos on jostain kohdin epävarmaa. Erirtyisesti kiinnitä huomiota erilaisiin osakelajeihin (jos yhtiössä on useampia) ja niiden velvoitteitteiden ja oikeuksien eroihin.

  2.) Onko yhtiöllä velkaa?
  – jos ei ole ja kaikki investoinnit on jo toteutettu ja yhtiön talous on kunnossa = OK hankinnan kannalta.
  – kts. muutaman aikaisemman (ainakin edellisen) vuoden tilinpäätökset, onko balanssissa ja onko esim. poistot kiinteistöstä ja kalustoista tehty asianmukaisesti.
  – katso myös myös kuinka paljon vieraspelaamista ja mitä se on tuottanut yhtiölle. Voit niistä luvuista hieman arvioida kuinka yhtiön johdossa arvostetaan osakkaita vs. sistoutumatonta pelaamista.
  – jos on velkaa, selvitä kokonaismäärä ja jaa se maksuvelvollisten osakkaiden määrällä = oma velkaosuutesi.
  – m u i s t a ! Yhtiön velkaan sisältyy aina oma velkaosuutesi, sen joudut maksamaan yhtiölle.

  3.) Selvitä kenellä tai millä osakkaiden ryhmällä on todellinen päätösvalta yhtiön asioissa.
  – katso onko kaikilla osakkailla (osakkeilla) sama äänivalta ja yhteneiset velvoitteet. Esimerkiksi vastikkeiden maksuvelvoite kaikille osakkeille.
  – Onko osakkeet pelaavilla osakkailla vai onko päätösvalta grynderillä jolla ei ole minkäänlaisia maksuvelvoitteita.
  – hyvä merkki on jos kaikilla osakkeilla/osakkailla on yhtäläiset velvoitteet ja oikeudet.

  Tuossa yllä on pääasiat, talouteen ja velvoitteisiin liittyen.

  Sitten sopii miettiä kuinka kenttä muuten sopii omalle kohdalle.
  – onko sopiva sijainti?
  – miellyttääkö kenttä pelillisesti ja on kyseinen yhteisö muuten sopiva itsellesi?
  – miten pelikaverit?, löytyykö peliseuraa ja/tai onko kyseinen kenttä sellainen jonne on kiva kutsua kavereita/tuttavia/businesskumppaneita jne. pelaamaan hyvillä ehdoilla, jolloin saa samalla vastakutsuja jne..Jokainen katsoo asioita omalta kannaltaan.
  – silläkin saattaa olla merkitystä itsellesi ja lähipiirillesi että olet nimenomaan omistajana etkä vain vuokrapelaajana ko. kentällä.
  – käytä hankintaasi vain sellaista rahaa jonka sitoutumista ei tarvitse harmitella vaikka osakkeen hinta jälkimarkkinoilla laskisi. Kysymys ei ole taloudellisesta investoinnista vaan golf’in pelaamisesta mahdollisimman mukavassa ympäristössä. Haluatko ylipäänsä sijoittaa rahaa itseesi ja omaan harrastamiseensi.
  – toisaalta kun huomio edellä mainitsemani asiat ei tule pettymään rahallisen sijoituksenkaan suhteen. Golfosakkeiden hinnat ovat nyt ostajien kannalta erittäin sopivalla tasolla.

  Jos ei ole aikaisempaa kokemusta tai tietoa kenttäyhtiöiden taustoista niin suosittelen myös vuokraamaan pelioikeuden kesäksi ja tutustumaan sen myötä kenttään ja siellä pelaavaan yhteisöön.

  No huh, huh.

  Kuten petsari asiallisesti heitti kannattaa tutustua hyvin yhtiöön ennen osakkeen hankkimista. Muita näistä en tunne, mutta Tapiolan osakkeeseen tutustuin ennen kentän valmistumista koska kenttä kiinnosti. Siellä vaan on muistaakseni D-osakesarja jossa on muistaakseni 200 osaketta ja olisiko ollut peräti kaksi ääntä per osake. Sattumalta tämä D-osakesarja ei maksa vastiketta, mutta käytännössä on määräävässä asemassa yhtiössä ja niiden omistaja tekee mitä haluaa. Lisäksi 20Keur vuokramaalla olevasta osakkeesta on mielestäni kohtuuton, toki sijainti on erinomainen Espoolaisille.

  En muuten ostanut osaketta.

  nominta kirjoitti: (23.4.2014 22:31:55)
  Köyhä kyttää osakkeen hintoja.
  Jos on rahaa, ei ole väliä mitä pelaaminen maksaa, pelaa sitten lipuilla tai omistamalla osakkeen. Jos on osake, niin silloin todennäköisesti pelaa enemmän ’omalla’ kentällä. Pelaapa sitten kummalla tavalla tahansa, aina se jotain maksaa. Jos haluaa harjoitella paljon ja haluaa ’kotikentän’, niin vuokraaminen on ihan hyvä juttu ja sitten ostaa vaan pelilippuja myös muille kentille, mikä on ihan kivaa.

  Osaketta ei kyllä kannata hankkia. Se sitoo liikaa. Vapaus on valttia.

  Nyt on kohtalaisen vaikea ymmärtää, että miten se omistaja olisi niin kiinni kotikentässään, että hän ei voisi yhtälailla ostaa pelilippuja ja pelata gf:llä muilla kentillä verrattuna vuokralaiseen. Osake ei sido yhtään enempää kuin pelioikeuskaan. Pelaaminen toisilla kentillä toimii aivan samalla tavoin, usein jopa helpommin omistamisen ansiosta. Väitänpä, että omistajat pelaavat enemmän vieraskentillä kuin vuokralaiset heidän keskimääräisesti suuremman varallisuutensa johdosta. Se mahdollistaa heille vapauden pelata siellä missä haluavat ja milloin haluavat, tarvitsematta erityisemmin pohtia lippujen ja lappujen ja muiden halpojen pelitapojen käyttöä.

  Tässä on taas vallalla se ihmeellinen käsitys, että omistajapelaaja on jotenkin enemmän sidottu pelaamiseen omalla kentällään kuin vaikkapa vuokralainen.

  Chip Greenside kirjoitti: (25.4.2014 15:34:24)
  Tässä on taas vallalla se ihmeellinen käsitys, että omistajapelaaja on jotenkin enemmän sidottu pelaamiseen omalla kentällään kuin vaikkapa vuokralainen.

  Siitä ei olekaan kysymys vaan siitä, että omistus sitoo osakkaan golfyhtiön vastuisiin. Vuokrapelaaja ei näitä vastuita kohtaa. Lisäksi vuokrapelaaja voi helposti vaihtaa seuraavana vuonna pelimaisemaa, jos tänä vuonna valittu paikka ei miellytä.

  Happosetä kirjoitti: (25.4.2014 12:44:15)
  No huh, huh.

  Kuten petsari asiallisesti heitti kannattaa tutustua hyvin yhtiöön ennen osakkeen hankkimista. Muita näistä en tunne, mutta Tapiolan osakkeeseen tutustuin ennen kentän valmistumista koska kenttä kiinnosti. Siellä vaan on muistaakseni D-osakesarja jossa on muistaakseni 200 osaketta ja olisiko ollut peräti kaksi ääntä per osake. Sattumalta tämä D-osakesarja ei maksa vastiketta, mutta käytännössä on määräävässä asemassa yhtiössä ja niiden omistaja tekee mitä haluaa. Lisäksi 20Keur vuokramaalla olevasta osakkeesta on mielestäni kohtuuton, toki sijainti on erinomainen Espoolaisille.

  En muuten ostanut osaketta.

  Mutta ei noilla D osakkeilla ole pelioikeuttakaan. mitä hintaan tulee, onhan se paljon rahaa. Mutta ei kannata ostaa parin tonnin osaketta jos siitä ei pääse ikinä irti ja itse tai kuolinpesä (perusolettama on että jokainen kuolee joskus) kärsii joka vuosi parin/kolmen sadan euron tappion kun ei saa vuokrana ede vastiketta.

  No huh, huh, huh

  Mistä näitä sikiää…. Kuulepa hyvä Johto. Jos minulla on äänivalta ja sinä olet maksumies, minä voin vaikka hommata itselleni palatsin ja sinä maksat sen. Sillä, että saako D-osakesarjalla pelata ei ole paskankaan merkitystä. Tutustu vaikka Kulloon tai Kotojärven tilanteeseen.

  Kiitos kaikille kysymyksiini vastanneille ja keskustelussa mukana olleille. Asia on näköjään hyvin ajankohtainen ja mielipiteet varsin erilaisia. Yllättävää että kannanotot olivat aika jyrkkiä. Vaikuttaa siltä että yhteen kenttään sitoutuminen ei ole minulle kiinnostava vaihtoehto. Taloudellisesti osakkeen omistaminen, pelioikeuden vuokraus tai mikä tahansa muu vaihtoehto ei vaikuta päätökseen. Toimivuuden kannalta päätin valita vaihtoehdon jossa pelaan useilla kentillä, koska vaihtelevuus ja kaveriten kanssa pelaamien toteutuu parhaiten. Toivottavasti kaikki te aktiivisesti kirjoittelussa mukana olleet olettee tyytyväisiä pelitilanteeseenne. Lähtöasento kuntoon ja katso palloon!

  johto kirjoitti: (25.4.2014 20:01:32)
  Mutta ei noilla D osakkeilla ole pelioikeuttakaan. mitä hintaan tulee, onhan se paljon rahaa. Mutta ei kannata ostaa parin tonnin osaketta jos siitä ei pääse ikinä irti ja itse tai kuolinpesä (perusolettama on että jokainen kuolee joskus) kärsii joka vuosi parin/kolmen sadan euron tappion kun ei saa vuokrana ede vastiketta.

  Samaa mieltä. Ei kannata ostaa osaketta jos siitä ei ole minkäänlaista hyötyä ja kaiken lisäksi juuttuu ikuiseksi maksumieheksi. Yleensä löytyy hyvä syy sille miksi tilanne on päässyt tällaiseksi. Lähes aina kyse on siitä että kenttäyhtiöllä on huomattavan paljon velkaa ja liian vähän vastikkeita maksavia osakkaita. Jos näiden lisäksi on tiedossa isoja investointeja tulevaisuudessa pitäisi hälytyskellojen soida kuin sumutorvet hinaajan mastossa.

  Suurimmalla osalla golfkenttä on omalla maalla, kaikki rakennusinvestoinnit on tehty ja velat (jos niitä on ollutkaan) on maksettu. Talousasiat ovat muutenkin kunnossa ja osakekauppa käy likimain normaalisti. Toki niiden hinnat ovat pudonneet parhaimmista ajoista. Se kertoo vain siitä että nyt saattaa olla juuri oikea hetki hankkia osake. Olettaen että muut edellytykset hankinnan suhteen täyttyvät.

  ts

  Ballmarker kirjoitti: (25.4.2014 15:54:42)

  Siitä ei olekaan kysymys vaan siitä, että omistus sitoo osakkaan golfyhtiön vastuisiin. Vuokrapelaaja ei näitä vastuita kohtaa. Lisäksi vuokrapelaaja voi helposti vaihtaa seuraavana vuonna pelimaisemaa, jos tänä vuonna valittu paikka ei miellytä.

  Juuri näin ja tuota olen koittanut omille lapsillenikin välittää kasvatuksellisena viestinä, että välttäkää ihmeessä elämässä kaikkea missä voitte joutua vastuuta kantamaan asioista. Ei tää yhteiskunta meinaan silää pyöri että vastuuta kaikki kantais..

  Niin ja toi ohje lähinnä siksi heille, että sulautuisivat paremmin joukkoon eivätkä vaikuttaisi oudoilta ja vanhanaikaisilta…

  Tää on kyllä jännää näissä golfyhtiöden omistukseen liittyvissä keskusteluissa, niin omistajista tuleekin kummallisesti niitä suurimpia sosialisteja kun ruvetaan vastuista puhumaan.

  No hyvänen aika, eikö se ole näin. Jos on rahaa, niin ei sen väliä mitä osake maksaa tai millaisia vastuita siinä on. Antaa palaa vaan. Ihan hyvin voi maksaa osakkeen omistajana köyhän äänivaltaa hallitsevan pelaamiset ja muun elämisen. Samalla saa suuren arvostuksen kentän omistajana (samalla kun äänivaltaa nauttivat naureskelevat reikäpäille).

  Jos taas sellaiseen elämiseen ei ole varaa, niin sitten pelioikeuden vuokraaminen tai pelilipuilla pelaaminen on parempi ratkaisu. Vapaus on elämisen laatua.

  ts

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 10:25:13)
  Tää on kyllä jännää näissä golfyhtiöden omistukseen liittyvissä keskusteluissa, niin omistajista tuleekin kummallisesti niitä suurimpia sosialisteja kun ruvetaan vastuista puhumaan.

  Juuri näin. Yksilön vastuuhan on juuri yksi sosialismin kulmakivistä.

  ts kirjoitti: (27.4.2014 12:08:54)

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 10:25:13)
  Tää on kyllä jännää näissä golfyhtiöden omistukseen liittyvissä keskusteluissa, niin omistajista tuleekin kummallisesti niitä suurimpia sosialisteja kun ruvetaan vastuista puhumaan.

  Juuri näin. Yksilön vastuuhan on juuri yksi sosialismin kulmakivistä.

  Olemme siis samaa mieltä, kun osakas subventoi vuokralaisen pelaamista niin kyseessä on win win tilanne. Hienoa että jaat tätä eteenpäin.

  ts

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 16:17:00)

  ts kirjoitti: (27.4.2014 12:08:54)

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 10:25:13)
  Tää on kyllä jännää näissä golfyhtiöden omistukseen liittyvissä keskusteluissa, niin omistajista tuleekin kummallisesti niitä suurimpia sosialisteja kun ruvetaan vastuista puhumaan.

  Juuri näin. Yksilön vastuuhan on juuri yksi sosialismin kulmakivistä.

  Olemme siis samaa mieltä, kun osakas subventoi vuokralaisen pelaamista niin kyseessä on win win tilanne. Hienoa että jaat tätä eteenpäin.

  Nope… win win syntyy silloin kun osakas saa vastikkeen lisäksi 5% tuoton osakkeen hinnalle. Vuokraaja saa tällöin pelata, vaikka häneltä ei löytyisikään rahaa osakkeen ostamiseen.

  ts kirjoitti: (27.4.2014 18:21:55)

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 16:17:00)

  ts kirjoitti: (27.4.2014 12:08:54)

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 10:25:13)
  Tää on kyllä jännää näissä golfyhtiöden omistukseen liittyvissä keskusteluissa, niin omistajista tuleekin kummallisesti niitä suurimpia sosialisteja kun ruvetaan vastuista puhumaan.

  Juuri näin. Yksilön vastuuhan on juuri yksi sosialismin kulmakivistä.

  Olemme siis samaa mieltä, kun osakas subventoi vuokralaisen pelaamista niin kyseessä on win win tilanne. Hienoa että jaat tätä eteenpäin.

  Nope… win win syntyy silloin kun osakas saa vastikkeen lisäksi 5% tuoton osakkeen hinnalle. Vuokraaja saa tällöin pelata, vaikka häneltä ei löytyisikään rahaa osakkeen ostamiseen.

  Nimenomaan ja silloin kuin se ei tapahdu niin osakkaasta syntyy se sosialisti.

  ts kirjoitti: (27.4.2014 18:21:55)

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 16:17:00)

  ts kirjoitti: (27.4.2014 12:08:54)

  toveri kirjoitti: (27.4.2014 10:25:13)
  Tää on kyllä jännää näissä golfyhtiöden omistukseen liittyvissä keskusteluissa, niin omistajista tuleekin kummallisesti niitä suurimpia sosialisteja kun ruvetaan vastuista puhumaan.

  Juuri näin. Yksilön vastuuhan on juuri yksi sosialismin kulmakivistä.

  Olemme siis samaa mieltä, kun osakas subventoi vuokralaisen pelaamista niin kyseessä on win win tilanne. Hienoa että jaat tätä eteenpäin.

  Nope… win win syntyy silloin kun osakas saa vastikkeen lisäksi 5% tuoton osakkeen hinnalle. Vuokraaja saa tällöin pelata, vaikka häneltä ei löytyisikään rahaa osakkeen ostamiseen.

  Pääoman tuotto on monelle osakkeensa ulos vuokraavalle -10%. Golfin markkinatalous toimii hienosti kuin sosiaalidemokratia, joten veljet, pulinat pois.

  -r

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 279)
Vastaa aiheeseen: Miten käy osakkeiden hintojen?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten käy osakkeiden hintojen?