Aihe: Mankkaan kaatopaikka - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Mankkaan kaatopaikka

Etusivu Foorumit Yleistä Mankkaan kaatopaikka

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 280)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183081 Ilmoita asiaton viesti

  Olen jonkin verran seurannut keskustelua suunnitelusta golfkentästä Mankkaan vanhan kaatopaikan paikalle. Turvesuon kaatopaikkaa puolustavan saitin keskustelufoorumilta löytyi tieto, että kaatopaikan etuja puolustamaan on perustettu seuraavat yhdistykset: Mankkaan jäkälä ry Mankkaan ruisrääkkä ry Mankkaan ympäristö ry Mankkaan liito-orava ry!!!!!! Turvesuon elämä ry Tarkoituksena mitä ilmeisimmin levittää liito-oravan papanoita (tai mitä ikinä ovatkaan, itse en ole nähnyt, mutta niitä löytyy yleisimmin rakennettavien moottoriteiden tai golfkenttien alueelta) ja pitkittää prosessia niin kauan kuin mahdollista. Henk.koht. mielipiteenä en ymmärrä, kuinka paljon vaivaa joku on valmis näkemään, jotta saadaan kaatopaikka säilytettyä…

  #358942 Ilmoita asiaton viesti

  … lisäksi ainakin Espoon Vihreät (http://www.espoonvihreat.fi/index.php?id=5&backPID=1&tt_news=116) ottavat kantaa asiaan sekä Pro Turvesuo -liike (http://www.proturvesuo.info/)…

  Kyseessä ei kuitenkaan ole kaatopaikan säilytystä tukevaa toimintaa vaan kaikki em. yhdistykset ja tahot puhuvat yleisen virkistysalueen puolesta – ja golfkenttä on se viimeinen paha joka sinne vois tulla…

  Mankkaan golfkentälle 55 hehtaarin alueelle mahtuu muutama jäkälä, monta ruisrääkkää ja ihan kaikki liito-oravat jotka siellä jo asuvat ja sinne haluavat muuttaa muista villieläimistä puhumattakaan – tämä omana mielipiteenäni.

  #358943 Ilmoita asiaton viesti

  Tästäkin prosessista (ja Suomenojan golf-kenttäprosessista) huomaa, miten vaikeaa, käytännössä mahdotonta, on enää rakentaa golf-kenttää sinne, missä ihmiset asuvat. Vastustus on periaatteellista ja johtuu golfista. 20 satunnaista koiran ulkoiluttajaa on aina arvokkaampaa kuin 30000 kierrosta golfia. (Ja koiratkin vielä ihan hyvin mahtuisivat pissalle kentän ympäröiviin metsiin. ) Eikä rahallakaan ole väliä, kyllähän yhteiskunnalla on rahaa…

  Uudet golfkentät syntyvät valitusrumban jälkeen lähimmillään Nurmijärvelle ja Kirkkonummelle, joka tapauksessa paikkoihin, jonne meno vaatii autoa ja vie aikaa.

  No, vastaavasti pääkaupunkiseudun olemassa olevien kenttien osakkeiden sekä green fee- hinnat jatkavat nousuaan. Kapasiteettia kun on mahdoton lisätä, kuka enää uskaltaa edes aloittaa kenttähanketta?

  #358944 Ilmoita asiaton viesti

  Jos koirien ulkoiluttajat ovat satunnaisia, mitä en usko, yhtälösi toimii.

  Jos taas ne ovat lähistöllä asuvien koiria, tulee 20 koirasta n. 21900 ulkoilutuskertaa vuodessa.

  Ihan vaan, ettei totuus vääristyisi. (;-)

  Ps. Itse en ole kaatopaikan puolustaja, enkä edes Espoolainen.

  #358945 Ilmoita asiaton viesti

  Meidän koirat käy vain kahdesti päivässä lenkillä…

  #358946 Ilmoita asiaton viesti

  Sääli niitä 🙂

  #358947 Ilmoita asiaton viesti

  On se kumma, että tässä tapauksessa koirat on niin lutusia ja kaikkien ystäviä.

  Toisena päivänä samat koirat on varsinaisia ympäristörikollisia ja ihmisten vihollisia, kun tekevät niitä jätöksiä sinne puistoon.

  Nimim. Kahden koiran omistaja

  #358948 Ilmoita asiaton viesti

  Kaatopaikan aluehan pitää kunnostaa, arvioitu kustannus näkyy olevan 14 milj EUR. Kunnostuksen rahasta voi saada osan joko golfareilta tai koirien ulkoiluttajilta. Perustettakoon siis golfkenttähankkeen rinnalle koirapuisto-hanke. Kumpi tarjoaa enemmän, kenties koko summan? Lopun rahan joutuvat espoolaiset veronmaksajat maksamaan, joten ei ole yhden tekevää, paljonko ulkopuolista rahaa saadaan.

  Koirapuistoon voidaan myydä samalla lailla osakkeita kuin golfkentälle, ja satunnaiselta käynniltä ulkoilutusmaksu, esim. 40 EUR.

  #358949 Ilmoita asiaton viesti

  Ei koirissa mitään vikaa ole, vaan niiden omistajissa yleensä se vika on…

  #358950 Ilmoita asiaton viesti

  Aina löytyy vastustajia tehtiin mitä tahansa. Golffareiden pitäisi todella huolestua, jos kaatopaikalle rakennettava golfkenttä kerää taakseen suurta vastustusta. Mikä tässä kivassa lajissa on pielessä, kun laji koetaan niin eliittiseksi, että sitä periaatteessa vastustetaan? Johtuuko vastustus kateudesta, että jotkut todennäköisesti hyötyvät kentästä?

  Taannoin kävin muksujen kanssa pulkkamäessä laskettelukeskuksessa. Rinteessä oli hyppyreitä kaiteita ym. temppujuttuja. Pikkupoikana muistan, että 80-luvulla kaikki tekemämme hyppyrit tuhottiin rinnekoneella mahdollisemman nopeasti. Nyt Etelä-Suomen laskettelukeskuksiin riittää muksuja laskettelulla on tavallisen kansan hyväksyntä.

  Pukeutumis-, sääntö-, kilpailu- ym. asioita seuratessani, olen pohtinut, että olemmekohan me golffarit liian konservatiivisia, jotta golf saisi koko kansan hyväksynnän? Miksei voisi olla kenttiä jenkkilän tapaan, joissa voisi golfata esim. t-paidassa. Pääseehän sitä nykyään tenniskentällekkin t-paidassa.

  #358951 Ilmoita asiaton viesti

  Voi olla, että sama vastustus olisi tullut futiskentällekin/jäähallille, sillä osa ihmisistä vastustaa kaikkea. Eikös Hartwall areenaa vastustanut kovasti joku Turkulainen, joka varmaan vastustaa myös kaikkea muuta… Mielestäni vika ei ole suoraan golfissa.

  Erästä golfkommentaattoria lainaten: ’Vian ei tarvitse olla suuri, jos se on päässä.’

  #358952 Ilmoita asiaton viesti

  Olen samaa mieltä kanssasi, kyllä kai me golffarit välitämme itsestämme ja lajistamme vääränlaista informaatiota muulle kansalle koska vastustus on niin kova.

  Niin kuin sanotaan, ’viesti on aina lähettäjän vastuulla’, paitsi savolaisilla vastaanottajan.

  #358953 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä golfin vatustaminen on varmasti vain ja ainoastaan pukeutumisesta ja säännöistä kiinni.

  Tarkastellaampa todellisia kansanlajeja eli jääkiekkoa ja hiihtoa tai vaikka sitä lumilautailua. Näissä lajeissa kilpailut käydään kansanomaisesti, käytännössä ilman mitään sääntöjä ja turhia pukeitumismääräyksiä. Mitään numerolappuja ei rinnassa tarvita, koska kilpaladuilla suihkivat sulassa sovussa risaiset farkut kahisevien tuulipukujen joukossa, eikä kilpailijoita ole mitenkään mahdollista sekoittaa toisiinsa, kun toisistaan täysin poikkeavat värikkäät sortsit ja t-paidat luovat vapaan ja rennon meiningin paukkupakkasillakin. Mitään aikatauluja tai lähtolistoja ei ole, kouruun, kaukaloon tai kilpaladuille voi lähteä kuka tahansa juuri silloin kun sattuu huvittamaan ja juuri sellaisilla välineillä jotka itseä miellyttävät.

  Vaikka jääkiekossa jonninmoiset tuomarit taitaa ollakin, siihen tehtävään kelpuutetaan vain umpisokeita ja kuuroja, ja niinpä yleisö aina buuaakin kun nämä sählärit pikkumaisesti estävät pelaajia viihdyttämästä yleisöä ja toteuttamasta luovuuttaan vastustajan kampittamisessa ja mailalla lyömisessä

  #358954 Ilmoita asiaton viesti

  aamen.

  #358955 Ilmoita asiaton viesti

  Näin rakentavia ja ymmärtäviä kommentteja heitellen varmaan kohta vaaditaan jo olemassa olevien kenttien muuttamista suojeltaviksi kaatopaikoiksi.

  #358956 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golfin pukeutumissääntöjä ei voi verrata muiden lajien pukeutumisvaatimuksiin. Ensinnäkin suurimmassa osassa lajeista ei harrastustasolla (siis kun ei kilpailla) ole lainkaan pukeutumissääntöjä. Yleensä pukeutumisen määrää mukavuustekijät ja tarkoituksenmukaisuus. Toiseksi useimmissa lajeissa ei kilpailuissakaan ole kummoisia vaatimuksia pukeutumisen suhteen kuin vasta ylimmillä tasoilla, jos silloinkaan. Kolmanneksi useimmiten muiden lajien pukeutumissäännöissä (jos niitä on) perusteena on esim. turvallisuus tai muu tarkoituksenmukaisuus (erottuminen vastustajasta tms.).

  #358957 Ilmoita asiaton viesti

  Muakaan ei kerran päästetty salibandyn divaripeliin, kun mulla ei ollu säärisuojien päällä sukkaa. Pakko oli ottaa vaihtosukiks tarkoitetut sukat ja repiä pää auki ja ujuttaa ne säärisuojien päälle. Sit ei ollu enää uusia sukkia laittaa suihkun jälkeen… 🙁

  #358958 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän golfin suurin synti ole siinä, että sitä pystyy auttavasti pelaamaan vielä kolmikymppisenäkin. Sen takia sitä ei voi missään tapauksessa harrastaa – ymmärtämisestä puhumattakaan – kukaan, joka inhoaa aikuisuutta niin paljon, että uskoo kuolevansa viimeistään kaksikymppisenä

  #358959 Ilmoita asiaton viesti

  Totta ainakin toinen puoli. Mutta kyllä suurin syy lienee meissä golfareissa. Joku meidän käytöksessä ja viestinnässä mättää koska vastustajia on niinkin paljon. Kannattaa ensin tutkailla itseään, mitä voi tehdä fiksummin. On helpompi muuttaa itseään kuin viittä miljoonaa muuta suomalaista. Jos et voi voittaa vastustajaasi, liity heihin.

  #358960 Ilmoita asiaton viesti

  Miten lähestyä ’fiksummin’ ihmisiä, jotka vihaa herroja niin, etteivät suostu pitämään puhdasta paitaa ihan periaatteesta?

  #358961 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Totta että golfissa vaaditaan tietyn tyyppinen pukeutuminen, mutta ei varmaan ole ainoa laji, esim. eikös vaikka Snookerin pelaajilla ole aina tummat suorat housut ja liivit, ratsastajilla omansa jne….

  #358962 Ilmoita asiaton viesti

  Vieraspelaaja: siinähän se taito mitataankin..

  EFC: tuskin noissakaan lajeissa harjoitellessa/harrastettaessa lajiasuja käytetään

  #358963 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikka ajatuksesi juoksu kohtaa omani tässä asiassa, haluaisin tuoda julki mielipiteeni tähän herra-systeemiin.

  Mielestäni Suomessa ei ollut herroja sen jälkeen kun viimeisistä tehtailija-patruunoista aika jätti joskus 70-luvulla. Nykyään jos joku koittaa esittää herran elkeitä, niin sehän dumataan välittömästi nousukkaaksi ja pyrkyriksi. Nykyajan ’herrat’ istuvat kiltisti omissa porukoissaan ja haikailevat menneitä aikoja. Jos uskaltavat. Tai töiltään ehtivät. Kohta ei varmaan Suomessakaan tehdä muuta kuin ’diskuteerataan’ länsinaapurin malliin. Ja ollaan niin tasa-arvoisia että.

  No nyt jälkeenpäin tuosta ylläolevasta on ehkä vaikea löytää punaista lankaa mutta postaan sen silti.

  Jos Mankkaalle joskus se kenttä saadaan aikaiseksi, niin mä olen ekana (tai ainakin ekojen joukossa) hankkimassa sinne osaketta.

  #358964 Ilmoita asiaton viesti

  Kotikaupunkini pool/snooker/kaisa mestaruuskisoja kävin kurkkaamassa ja muistaakseni silloin oli menossa snookermatsit. Kaikilla pelureilla oli farkut ja rähjäinen T-paita. Ja silloin kun ei ollu oma vuoro ni oli rööki huulessa ja olutlasi kourassa.

  Kauaa en viitsiny pelejä katella, ku oli nii karsee tupakansavu, että silmiä kirveli. Itse ku olin selvinpäin…

  Vain ammatilaiset pukeutuu peliasuun noissa lajeissa..

  #358965 Ilmoita asiaton viesti

  Omien etujen ajamisesta on kysymys. Kaatopaikan läheisyydessä asuvat (pl golfarit) haluavat sen kauniiksi ja siistityksi takapihakseen ja keksivät keinot tarkoitusperiensä ajamiseksi. Keinovalikoima voi olla hyvinkin laaja. Kuuleman mukaan jossain on liito-oraviakin istutettu kohteisiin tarkoitusperien saavuttamiseksi, eikä siinä liito-orava ole kuin välikappale.

  Lisäksi on ymmärrettävää, että lähiasukkaat eivät halua mitään sellaista, joka toisi alueelle liikennettä ja ulkopuolisia ihmisiä – sehän rikkoo heidän luonnonrauhaansa. Usein aktiviteetit kanavoidaan joidenkin ’bulvaanitahojen’ kautta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 280)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mankkaan kaatopaikka