Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista

Lyönti vinoilta pinnoilta !

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyönti vinoilta pinnoilta !

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Tämä on paha aihe. Eilen löin lähestymisen 20 metriä oikealle kun pallo oli alempana noin 5 asteisessa rinteessä. Olisi pitänyt ilmeisesti stanssata hieman lipun vasemmalle puolelle. Viikko sitten olin alamäessä bunkassa..no sen nyt tietää mitä siitä seurasi; hillitön kylkkäri bunkan ja pallo osui reunaan..jne. Mitä ohjeita näihin erikoistilanteisiin ? Maltti on valttia mitä muuta ? Otetaanko isompaa tai pienempää mailaa tms ?

  ==========

  Siirretty Kilpagolf & harjoittelu alueelle.

  LDR-MOD Dole

  Pääpiirteittäin näin…

  Pallo ylärinteessä – draw/hook

  Pallo alarinteessä – fade/slice

  Kallistuksen mukaan stanssi vasemalle/oikealle kohteesta ja sitä rataa…

  IsoPahaR kirjoitti: (4.8.2006 14:11:00)
  Pääpiirteittäin näin…

  Pallo ylärinteessä – draw/hook

  Pallo alarinteessä – fade/slice

  Yllä mainittu pitää paikkansa mutta jälkimmäisestä olen kyllä eri mieltä. Tuo draw/hook johtuu siitä että mailan varsi on normaalia enemmän vaakatasossa ja täten lapa on enemmän pystyssä. Tällöin lavan lofti aiheuttaa sen että lapa vaikuttaa suljetulta, hence draw -taipumus.

  Mutta kun pallo on jalkoja alempana pelaaja ei suinkaan nojaa eteen päin pallon yläpuolelle niin että varsi olisi enemmän pystysuorassa. (Kokeilepa, et varmana pysy lyödessä pystyssä niin.) Paremminkin pelaaja joustaa polvista enemmän ja laskee koko yläkroppaa alaspäin niin että osuu palloon, mailan liekulma pysyy about normaalina. Tietysti epätavallinen stanssi voi aiheuttaa slicen mutta mitään systemaattista oikealle puskemista ei pallo jalkojen alapuolella minusta aiheuta.

  Mutta pelaajan on mentävä lähemmäs palloa (pitääkseen painon enemmän kantapäillä ja välttääkseen kaatumisen, kuten itsekin totesit), jolloin maila tulee pystymmin palloon ja helposti hiukan ulkoa sisään. Eli ohje tähdätä hiukan kohteesta vasemmalle (oikeakätisesti lyövillä) on aivan oikea.

  IsoPahaR kirjoitti: (4.8.2006 14:11:00)Pallo ylärinteessä – draw/hook

  Pallo alarinteessä – fade/slice

  Jaahas – tässä mennään taas enemmän ku 20m metsään.

  (Esimerkissä oikealta pelaava)

  1) Otetaas oikeen hitaasti sellanen n. neliön alue, missä siis jalat ja pallo (sis. pelaajan ja mailan). Normaali sivukierteetön pallo nousee ensin ylös ja pikku g hoitaa pallon takas alas jonkin matkan päässä. Korjatkaa, jos minä puolestani puhun JO tässä vaiheessa paskaa.

  2) Nyt nostamme tätä neliön kokoista ’lavettia’ pelaajan takaa. Seurauksena pallon lentokaaren alku pätkä osoittaa horisonttiin verrattuna oikealle, eikö? Ja kun aikanaan pikku g kerkeää hommaan mukaan, niin pallo alkaa vajota suoraan alaspäin, lopputuloksena n+1 metriä kohteen oikealla oleva pallo.

  koitan etsiä kuvia tästä hommasta…

  ’The truth about lies’

  Hauska otsikko ainakin =)

  väittäisin, että asia ei ole ihan näin yksinkertainen käytännössä kuin edellä mainittiin.

  Mikäli palloa lyödään kaltevasta pinnalta, oli se kumpaa suuntaan tahansa, on ’normaalin’ svingin tekeminen lähes mahdotonta.

  – 5 cm alempana oleva pallo aiheuttaa sen, että palloa lyödään hieman sisään, kuten edellä jo mainittiin.

  – Ja vastaavasti ylempänä olevaa palloa lyödään hieman kuin pesäpalloa? Eli hieman ulos päin.

  Olen siis samaa mieltä useimpien kanssa, että pieni draw tai fade on odotettavissa kaltevistä pinnoilta. Itselläni tosin lyhyellä raudalla pallo menee suoraan joko faden tai drawn suuntaan.

  Teoriassa varmasti toimii kuten edellä kerrottiin, mikäli pystyisi tekemään samanlaisen svingin kaltevalta pinnalta kun tasaiseltakin.

  Onneksi golfia ei voi lukea kuvista ja kirjoista!

  topix kirjoitti: (4.8.2006 14:55:27)

  – 5 cm alempana oleva pallo aiheuttaa sen, että palloa lyödään hieman sisään, kuten edellä jo mainittiin.

  Mutta ala tai ylämäessä siis lippua kohti alamäki tai ylämäki ovat varsinkin bunkassa vielä kälyisempiä ( varsinkin alalmäki )..ja jos siinä vielä toiseen suuntaan kallellaan ?

  Jostain muistan että silloin vain stanssaittaisiin kulman mukaan vinoon ja lyhennetään bäkäriä ja otetaan lyhyempi grippi ja lyödään jyrkempään..siis alamäki tapauksessa.

  #488888 Ilmoita asiaton viesti

  Jukka-62 kirjoitti: (4.8.2006 13:42:53)
  Mitä ohjeita näihin erikoistilanteisiin ?

  Ei pijä lyyä vinoihin paikkoihin. Jos taas kentällä ei ole muuta mahollisuutta ku lyyä vinolle pinnalle, ammutaan suunnittelija.

  #488889 Ilmoita asiaton viesti

  kebax kirjoitti: (16.8.2006 11:59:24)
  Jos taas kentällä ei ole muuta mahollisuutta ku lyyä vinolle pinnalle, ammutaan suunnittelija.

  Ei saa ampua Ere Kokkosta!

  …välillä tulee tosin mieleen kun häiskän suunnittelemalla kentällä pelaa, mutta vain joka kierros eikä silloinkaan ihan jokaisella väylällä.

  #488890 Ilmoita asiaton viesti

  Jep,

  Kannatetaan rauhoitetaan ’Homo Erectus ’ Kokkonen !

  t. Juke

  #488891 Ilmoita asiaton viesti

  januz kirjoitti: (16.8.2006 12:42:53)

  kebax kirjoitti: (16.8.2006 11:59:24)
  Jos taas kentällä ei ole muuta mahollisuutta ku lyyä vinolle pinnalle, ammutaan suunnittelija.

  Ei saa ampua Ere Kokkosta!

  …välillä tulee tosin mieleen kun häiskän suunnittelemalla kentällä pelaa, mutta vain joka kierros eikä silloinkaan ihan jokaisella väylällä.

  Totanoinaa joo. Kotikenttälläni, sillä vanhemmalla ysireikäisllä nimittäin, on kyllä vinoa pintaa melko runsaanlaisesti ja vaikehkosti vältettävissä. Tätä kenttää ei nyt kuitenkaan olisi voinut tosinkaan suunnitella. Pelaan tuota runsaanlaisesti jotta esittämäni teesi o siis puhtaasti teoriaa =)

  Tuota Kokkosen viritystä en olekaan pelannut mutta monasti oon ihmetelly jotta mikä koira siähen o haudattuna kun kaikki sitä jokseenkin hankalana pitävät. Pitänee korkata joskus.

  Suunnittelijan järkkäämää vinoa pintaa löytyypi myäs tuolta Pohjankurusta, ainaskin siltä kakkosveulata. Sijoita siinä ny sit avauksesi.

  #488892 Ilmoita asiaton viesti

  Itse pyrin vinoilta pinnoilta lyödessä soveltamaan taitojani ja järkeilemään. Luulisi onnistuvan huippupelimiehiltäkin, jos onnistuu suht hyvin minultakin. En toki lähde yrittämään 300 metrin päästä lipusta vinolta pinnalta suoraan lipulle. En tosin yrittäisi tasaiseltakaan alustalta. Ensimmäisen täyden golfkauteni kiertelin suurimmaksi osaksi kentällä, jossa on paljon ylä- ja alamäkeä sekä jonkin verran kallistuksia. Siinä ilmeisesti oppi alitajuisestikin lyömään vinoilta pinnoilta.

  ’Maltti on valttia’ on kyllä hyvä ohje ainakin minun tasoiselleni pelaajalle. Pelimiehet saattavat sitten olla eri asia.

  #488893 Ilmoita asiaton viesti

  JH75 kirjoitti: (16.8.2006 15:06:40)
  Itse pyrin vinoilta pinnoilta lyödessä soveltamaan taitojani ja järkeilemään.

  Joo kyllähän se varmaan olis syytä ehtiä tasainen kohe jonne lyhyellä raudalla yltäisi. Teoriassa nuista siis olisi mahollista selvitä hengissä mutta vaikka en puumailalla alamäkeen vetelekään niin usein se kernin tasaisuus houkuttelee siitä vinostakin olosuhteesta.

  #1164360 Ilmoita asiaton viesti
  GP

  Saisiko tähän aiheeseen vähän päivitystä. Mikä on nykyinen näkemys asiasta kun
  a) lyödään alamäkeen
  b) lyödään ylämäkeen
  c) pallo ylempänä kuin jalat (vastarinne)
  d) pallo alempana kuin jalat (myötärinne)

  Mitkä ovat perussäännöt stanssin, suuntauksen, pallon paikan ja lyönnin suhteen? Kaikki varmaan vaikuttavat siihen miten ja minne pallo lähtee. Millaiset asetukset toimivat teillä?

  (Tämän voisi ehkä siirtää Kilpagolf & harjoittelu -osioon)

  #1164365 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ylä- ja alamäessä pallo lähtee ylemmän jalan suuntaan, vinorinteissä alarinteen suuntaan. Eipä kai siinä muuta.

  Vastarinteestä lyötäessä kannattaa gripata vähän alempaa, jos on vähänkään pidempi maila käsissä.

  Itse olen huomannut, että vinorinteistä lyödessä tulee useimmiten arvioitua rinteen vaikutus liian pieneksi, ts. ennakkoa tulee otettua liian vähän.

  Ylämäessä tarvitaan normaalia enemmän mailaa ja pallo on lähempänä etummaista jalkaa, alamäessä vastaavasti normaalia vähemmän ja pallo stanssissa taaempana. Pallon paikka stanssissa vaikuttaa luonnollisesti siihen, kuinka paljon pallo lähtee ylemmän jalan suuntaan.

  Loppu onkin harjoittelua ja kokemusta.

  #1164405 Ilmoita asiaton viesti

  Olisko näin
  – ylä-/alamäkeen lyötäessä loft muuttuu mäen kaltevuuden mukaan, koska hartialinjan pitäisi olla rinteen suuntainen. Eli jos on 4 asteen ylämäki, 50 asteinen gapwedge muuttuu 54 asteiseksi
  – vinolta pinnalta lyötäessä perussääntö on se, että pallo lähteen rinteen suuntaan, eli jos rinne kallistuu vasemmalta oikealle, pallo pyrkii oikealle

  GP
  (Tämän voisi ehkä siirtää Kilpagolf & harjoittelu -osioon)

  ==========

  Totta, sopinee tänne paremmin. Ketju siirretty Yleiset aiheesta Kilpagolf & harjoittelu aiheeseen.

  LDR-MOD Dole

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyönti vinoilta pinnoilta !