Aihe: LIV Golfin pelaajien menestys - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

LIV Golfin pelaajien menestys

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu LIV Golfin pelaajien menestys

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 79)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LIV Golfin suuremmoisuutta hehkutetaan netissä/somessa runsaasti. Suurta ovat liittymispalkkiot ja kisapalkinnot, mutta pelaajien taso? Tein tilastointia juuri päättyneen The Openin tuloksista:

  Sijoille 1-5 päätyi 0 LIV Golfin pelaajaa
  Sijoille 1-10 päätyi 2 LIV Golfin pelaajaa eli he valtasivat 20 % näistä sijoista
  Sijoille 1-50 päätyi 7 LIV Golfin pelaajaa eli he valtasivat 14 % näistä sijoista
  Sijoille 1-83 päätyi 11 LIV Golfin pelaajaa eli he valtasivat 13 % näistä sijoista
  Sijoille 1-156 päätyi 23 LIV Golfin pelaajaa eli he valtasivat 18 % näistä sijoista

  Voiko tästä vetää jotain johtopäätöksiä LIV Golfin tasosta. Monta menneitten aikojen mestaria, mutta löytyykö tämän päivän tai tulevia menestyjiä?

  KL1

  Voiko tästä vetää jotain johtopäätöksiä LIV Golfin tasosta. Monta menneitten aikojen mestaria, mutta löytyykö tämän päivän tai tulevia menestyjiä?

  Onko sillä mitään merkitystä nimenomaan tänä päivänä? Jos LIV lähtee toimimaan, sinne ihan varmasti riittää sellaisia pelaajia, joita LIVin yleisö haluaa nähdä LIVin kentillä ja tv-lähetyksissä.

  Samanlaisen listauksen ja prosenttitaulukon voisi laatia pelkästään ETllä pelaavista ja miettiä kiertueen tasoa.

  Uno

  Jos Augusta golf, The Open kieltäisi LIV kiertuepelaajat sekä mailamerkit poistuisi LIV:n kilpailuista.

  Kiertue loppuisi nopeasti.

  Katsojamäärät ovat olleet kilpailuissa minusta vähäisiä. enemmän toimitsijoita.

  kysymys, mitä olen miettinyt, että onko golf kilpailuja liikaa?

  Suurin häviäjä tähän mennessä on ollut Ryder cup, kun jokainen kerta odotetaan +40 vuotiailta normaalia parempaa menestystä.

  SMG

  että onko golf kilpailuja liikaa?

  On liikaa ja erilaisia kiertueita on liikaa. Tuosta syystä golfista ei tule ikinä isoa tv-lajia, kun ei monikaan ymmärrä että millä tasolla kilpailua käydään. Paljon selkeämpää olisi jos pääkiertueet yhdistyisivät ja oikeasti vain parhaimmat siellä kiertäisi.

  Tällaiset Challenge ja Asian tourit voisi lopettaa heti, juuri kukaan ei niitä seuraa missään muodossa.

  Samoin voisi kyllä pelipäiviä karsia, kaksi riittäisi.

  KL1

  On liikaa ja erilaisia kiertueita on liikaa. Tuosta syystä golfista ei tule ikinä isoa tv-lajia, kun ei monikaan ymmärrä että millä tasolla kilpailua käydään.

  Monikaan ei ymmärrä?? Aivan varmasti jokainen mitä tahansa kilpailua seuraava ihminen tietää minkä tason kilpailua hän seuraa. No joo, saattaa siellä Talin kuntopoluilla käyskennellä jotain satunnaisia hemmoja, jotka pysähtyvät hetkeksi katselemaan vaikka Erkko Trophyn tapaista kisaa tietämättä minkä tason kisasta on kyse. Vasiten jotakin kisaa katsomaan hakeutunut kuitenkin tietää mihin on hakeutunut.

  Paljon selkeämpää olisi jos pääkiertueet yhdistyisivät ja oikeasti vain parhaimmat siellä kiertäisi.

  Tällaiset Challenge ja Asian tourit voisi lopettaa heti, juuri kukaan ei niitä seuraa missään muodossa.

  Mistäs niitä pelaajia sitten sinne pääkiertueelle nousisi, jos alemman tason kiertueet lopetettaisiin..?

  SMG

  Kova totuus on vain että kukaan ei käytännössä seuraa esim. Challenge Touria tai Asian Touria. Eikä edes European touria. Sitten on PGA tour ja LPGA tour joita seuraa kourallinen ihmisiä rapakon takana. Tätä uutta LIV-touria ei katso kukaan.

  Puhumattakaan jostain Finnish tour tai vastaavasta, on pelkkää pienen porukan puuhastelua ja kukaan tavallinen ihminen ei osaa nimetä yhtäkään osallistujaa.

  Ei tule golfista ikinä tv-lajia kuten esim. jostain Formula-1 sarjasta, jota seuraavat sadat miljoonat katsojat ympäri maailman (yhtä osakilpailua). Kaikkiaan tv katsojia sillä on vuosittain yli kaksi miljardia. Saati paljon yleisöä menee paikan päälle joka kisaan ja vielä maksaa siitä. Kaikki myös tietävät että siellä ajavat maailman parhaat kuljettajat, eikä jotain ”never heard” tason kilpailijoita.

  Tuolla SMG:n logiikalla muistakin lajeista pitäisi lopettaa kaikki muu kuin MM-kisat. Kyllähän se kuitenkin on niin, että liikkeelle pitää lähteä seura- ja piirikunnallisista tasoista lajista riippumatta. Siitä sitten noustaan taso (tai useampi) kerrallaan kohti maailman huippua. Kyllähän noilla PGA- ja muilla toureilla lienee hieman enmmän kuin kourallinen seuraajia, muuten niillä pyörivät rahamäärät olisivat paljon pienempiä. LIViä lukuunottamatta jokaisella tourilla liikkuvan rahan määrällä on jonkinlainen kaupallinen logiikka.

  On aika outoa vedota siihen, että Finnish Tourin osallistujista tavallinen pulliainen ei osaa nimetä osallistujia. Suurin osa urheilulajeista on sellaisia, että peruspulliainen ei osaa nimetä maailman saati kansallisen tason kilpailijoita, jos ei satu muuten olemaan kiinnostunut juuri kyseisestä lajista. Ei satoja miljoonia seuraajia ole ainoa mittari jonkin sarjan tai lajin arvolle. Ja jos SMG ei jotain seuraa, se ei tarkoita, etteikö asia kiinnostaisi muita.

  F1 on aika huono vertailukohta, siellä on mukana muutama kuljettaja, eivätkä edes kaikki ole niitä maailman parhaita, koska raha ratkaisee. Näkökulma F1:n ylivoimaisuudesta on aika eurooppalainen. Esimerkiksi Amerikassa NASCAR- ja Idycar-sarjoissa voi hyvinkin olla vähintään yhtä hyviä kuskeja, mutta eipä niistä tällä puolella palloa juuri tiedetä. JA F1:n alapuolella on aikamoinen liuta erilaisia sarjoja, joista lopulta noustaan korkeimmalle tasolle. Kai nekin sitten pitäisi lopettaa, koska niillä ei ole seuraajia miljoonittain.

  Kyllä ainakin suomalaiset golfin harrastajat seuraavat DP World Touria, Pga Touria ja Lpga Touria. Tämä on minulle selvinnyt kierrosten aikana käydyissä keskusteluissa. Itse en katso koskaan Formulaa eikä minulla ole hajuakaan kuka on lajin mestari. Sitä paitsi maailman tunnetuin urheilija saattaa hyvinkin olla Tiger Woods. The Openin yleisön käytöksen ja some-kirjoittelun perusteella olen saanut kuvan että ihmiset eivät juurikaan aio katsoa LIV-golf kilpailuja. Taitaa saudien rahat mennä kankkulan kaivoon.

  SMG

  Sitä paitsi maailman tunnetuin urheilija saattaa hyvinkin olla Tiger Woods.

  Tuo on totta ja on synonyymi kilpagolfille. Siihen se tietous sitten jääkin jos kysyt kadun mieheltä tai naiselta että mitä kilpailuja on voittanut, niin ei tule vastausta. Noin joka sadas kansalainen osaisi myös nimetä Rory Mcllroyn. Nimeä eivät osaisi tosin kirjoittaa oikein. Kotimaisista pelaajista noin prosentti osaisi nimetä Mikko Ilosen, joka tosin ei hänkään enää pelaa.

  Ei normaali klubipelaajat seuraa PGA touria tai LPGA touria, kuin satunnaisesti muutaman minuutin jos uutisissa näytetään lyhyt pätkä. Kanavat kun on maksullisia.

  Eikä noita kiertueita tarvitse lopettaa, mutta yhdistää pitäisi ja järjestää koko homma uusiksi jos haluttaisiin että isot massat ymmärtäisivät lajista jotain. Tuo LIV-tour on ihan rahan heittämistä kaivoon.

  Kyllä minä katson myös LIV-kisoja (näkyy muuten ilmaiseksi tänä viikonloppuna livgolf.com), jos kisa on tiukka ja kärjessä omia suosikkeja.

  Ja monet klubipelaajakaverini katsovat pääkiertueita, toki lähinnä isot kisat tai jos sattumoisin suomalaiset ovat korkealla. Peruslentokenttäkisoja tuskin monikaan jaksaa katsoa.

  Antaa ”rahvaan” (=huumoria) vaan katsoa rauhassa lätkää liigapassiensa kanssa

  Mukavaa sunnuntai-iltaa vellihousut ja muutkin golffarit! Oma veikkaukseni on että Liv-golf tulee floppaamaan. Eivät saa vain tarpeeksi tuottoa kun pelaajiin mennyt jo toista miljardia ja pga vain instituutiona liian kokenut ja voimakas. Amerikkalaiset pitävät kyllä omista eduistaan kiinni ja aloittavat vaikka uuden maihinnousun lähi-itään jos kassavirta uhkaa katketa. Dustin johnson ja bubba watson ovat vain kätyreitä ja sabotoivat liv-tourin ja sitten tulee viimeinen niitti ja kiertue menee kaputt! European tourin liv voikin nitistää kun ei meillä euroilla ole oikein armeijoita ja niin vahvaa selkärankaa enää. Ryder cup sentään voitetaan useammin mutta sekin lähinnä johtuu siitä että jenkit pyrkivät antamaan meille joskus menestyksen rippeitä jotta emme täysin lamaantuisi ja eurooppalaisetkin jaksaisivat seurata golfia ja maksaa pga-comissiolle pelien näkemisestä kalliiden lautasantennien avulla. On myös tiedetty että kiertueet hallitsevat pelaajia ja rahaa liikkuu golfissa erittäin paljon katsojalukuihin nähden. Suurimmaksi osaksi tämä johtuu siitä että pelaajat mainostavat kalliita mailoja ja vaatteita ja kuluttajia riittää länsimaissa. Saudeissa näitä kuluttajia ei ole niin paljoa ja heille turhempi mainostaa joten niket ja adidakset eivät jaksa panostaa liv golfiin niin paljoa. Kaikki tämä pyörii äljytulojen varassa ja matkailutulojen joten nähtäväksi jää kestääkö tämä oljenkorsi vai pamahtaako koko liv-golfi kaputt kuin se kuuluisa kwai joen silta. Anteeksi tästä, ilta on varsinnvauhdissa tästä joten en ole varma onko tämä teksti kuinka ymmärrettävä mutta asiani ovat mitä vilpittömimmät. Nauttikaat illastanne partnerit! Ja singelipelaajat suksikaa kuuseen!

  KL1

  Huh, olipas vuodatus. Mukavaa illanjatkoa, ZZ Top.

  Kyllä LIV touria tulee seuraamaan mielellään. Nyt näki vkl kisan.
  Yksilökisan lisäksi kun on joukkue kisa myös tuo heti lisää jännitettävää.
  Pienet pelaajien haastattelut jossain välissä, Sergio putti, Reed rautalyönti jne oli hieno piristys.

  Kenttäkin upea nyt vkl tulleessa kisassa, tosin aika haastavalta näytti näin klubipelaajan silmin, Trump National Golf Club Bedminister.
  Millä kentillä mahtaa kiertää?

  Paljon on huippupelaajia mukana. Westwood, Stenson, Poulter samassa joukkueessa.
  Majorit, Ryderja nyt Liv on ne mitä tulee nyt seurattua.

  SMG

  Sinänsä Saudi Arabia pyörittää jo pitkälle Formula-1 sarjaa öljy-yhtiö Aramcon kautta, mutta siinä onkin pitkät lajiperinteet, ei tarvitse luoda uutta. Taustalla on televisiointioikeuksista ja sponsoreilta tulevat tulot.

  Vaikea nähdä miten LIV-tour jotenkin kaappaisi kaikki parhaat pelaajat PGA- ja European tourilta, siihenhän tuossa tähdätään. Sitten pitäisi vielä saada television katsojat maksamaan katselusta jotain.

  Mielenkiintoista muuten että täällä Suomessa Gogolf uutisoi isosti LIV tourin tuloksista, tämä sivusto ei.

  GK1

  Gogolf onkin lähes yhtä vitsi kuin livgolf…

  Vitsiksi kovia pelaajia mukana.

  Bostonissa voi Churshers iskeä. Joukkueessa mm. Dechambeau ja Casey.

  https://www.livgolf.com/teams-players

  Henrik Stenson näytti heti, että hän ei ole entinen pelaaja. Oikeaan paikkaan vuoden paras esitys. LIV näyttää porskuttavan eteenpäin isolla rahalla. Voi olla, ettei sieltä kohta puutu maailman huipuista muita kuin Rory. Sinänsä tilanne ei ole yllättävä, sillä ammattilaisgolffarit pelaavat rahasta ja ainakin tähän saakka kaikkein parhaimmat heistä isoista rahoista. Saa nähdä kuinka pitkään Golfpisteen sensuuri jatkuu.

  Nimetön

  Ei hyvä

  Henrik Stenson näytti heti, että LIV on vanhojen ”kehäraakkien” hupigolfia.
  Tärkeintä ei ole golf, vaan saudien dollarit.
  Phil saa enemmän hävittävää uhkapeleihin, Poulter lisää Ferrareja, Westie uusia laukkahevosia, Henkka rahojen laskeskeluun lisää dollareita, Henkka rakastaa rahojaan, GMac lisää irkkupubeja und so weiter…
  Dechambeau on repinyt jo itsensä hajalle, joten sopii oikein hyvin tuonne ukko-iikonien joukkoon.

  Jos kiinnostaa, niin näin kirjoitettaan LIV:stä ehkä maailman aktiivisemmalla golf -palstalla.
  https://forums.golfwrx.com/forum/14-tour-talk/

  ”LIV with some big money announcements”
  474 sivua mielipiteitä maaliskuusta lähtien.

  KL1

  Hieman kummastuttaa tämä ehdottomuus LIV Tourin suhteen. Sinne on siis lähtenyt pelaamaan ammattipelaajia, jotka pelaavat golfia ammatikseen, siis ansaitakseen rahaa. Onko joihinkin klubituuppareihin iskenyt valtaisa kateus, kun jotkut ammattigolffarit nyt saavatkin paljon rahaa suuremmalla todennäköisyydellä kuin PGA Tourilla tai DB Worldillä?

  Ei tuo ole ainakaan minulta pois, jos jotkut ”kehäraakit” pelaavat hyvää golfia ja saavat siitä paljon rahaa. Kyllä minäkin niin tekisin oman urani ehtoopuolella, aivan varmasti.

  Ideologiset asiat ovat sitten aivan toinen juttu, ja niistä jokainen saa olla aivan omaa mieltään. Puhtoista ihmistä ei näissä asioissa ole ensimmäistäkään, jokainen meistä jollain tavalla tukee vääryyksiä, useimmiten sitä itse ymmärtämättä.

  Minä olen huolestunut tästä kehityssuunnasta, jossa € tai $ on kaiken mitta. Olen myös aikaisemmin kritisoinut sitä, kun media puhuu kilpailumenestyksen sijasta voittorahoista – lähinnä vain golfissa ja NHL-jääkiekossa (näin meillä seuratuista lajeista).

  Vaikka yleensä epäilen ”kaltevan pinnan” kehitystä, tässä on se riski, että huiput eivät pelaa varsinaisesti voitoista, vaan näytösotteluita – samaan tapaan kuin wrestlingissä eli showpainissa.

  Kalteva pinta tarkoittaa tässä sitä, että ekana vuonna LIVille siirtyy 30 tunnettua golfaria, seuraavana vuonna kaadetaan lisää rahaa ja sinne siirtyy 30 lisää uransa huipulla pelaavia, jolloin katsojia siirtyy entistä enemmän LIViä seuraamaan. Tämä houkuttaa mainostajia ja saudit lisäävät panoksia, jolloin maailmanlistan 100 parasta pelaa LIVillä ja katsojat seuraavat lähinnä näitä. ET ja PGA muuttuvat vähitellen LIV-kiertueen karsintakisoiksi. En toivo tällaista kehitystä.

  Jokainen voi poimia oman LIV suosikkinsa ns. huippugolfarin

  majorit

  Noista major-kisojen kympin kärkipaikoilta puuttuvat, voitaneen sanoa kokonaan, livin huru-ukot.

  LIV ei tosiaankaan ole huippujen kilpagolffia ollenkaan. Viihdettähän kaikki huippu-urheilu on, mutta tietty tuollainen show meininki ei innosta pelaajia tosissaan yrittämään parastaan enkä minä katsojana myöskään innostu. Pelaajat selittävät että heillä on perhe elätettävänä ja siksi pitää tahkota enemmän rahaa. Luulisi jo nykytienesteillä saavan lapset elätettyä täysi-ikäisiksi. Siitä eteenpäin rahan syytäminen jälkikasvulle ei välttämättä tee heille hyvää. Ahneus menee näköjään arvokkuuden edelle näillä herroilla. Ja miksi aina selitetään että tekeehän ne muutkin väärin? Mikä puolustus se muka on? Jos naapuri hakkaa koiraansa, niin saanko minäkin tehdä samoin?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 79)
Vastaa aiheeseen: LIV Golfin pelaajien menestys

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu LIV Golfin pelaajien menestys