28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Lämpötila-Gallup

Etusivu Foorumit Yleistä Lämpötila-Gallup

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #178753 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olettaen, että kaikissa tapauksissa kyse on poutasäästä, mikä on sinulle henkilökohtaisesti paras lämpötila tuloksellisesti hyvän golfkierroksen kannalta muistellen esim. kohta päättyvän kauden (ja miksei pitempiaikaisempiakin) kokemuksia: a) korkeintaan 18C astetta b) 19-23C astetta c) 24C astetta tai enemmän Toivon monien osallistuvan, sillä olisi mielenkiintoista nähdä erottuuko joku noista alueista selvästi muista. Olisi kiva kuulla myös perusteluja. Oman mielipiteeni kerron tuonnempana.

  #344521 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  c) 24C astetta tai enemmän

  #344522 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Itse tykkään pelata eniten tuossa b vaihtoehdon rajoissa, mutta en todellakaan ole pitänyt tilastoja, että onko se tuloksellisesti paras. Myös eilen oli aivan loistava sää pelata, kun lämpöä oli noin +15.

  #344523 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tluokseen tuskin vaikutaa säät saatikka hyönteiset, mutta mieluiten pelaan yli 24° lämpötiloissa. ilon kautta

  #344524 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  19-23 on ihan mukava ei tuu liian kuuma ja jos ois viel sellanen pikkunen pilviverso päällä että aurinko ei pääse täysillä paistamaan ois paras 😛

  kyl se helteessäkin pelaaminen ihan kivasti onnistuu.

  #344525 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mieluiten pelaan lämpimässä, mutten kuitenkaan helteessä. Kuumuus vie olon voimattomaksi.

  Parhaat tulokset ovat kuitenkin syntyneet viileässä alle 18 asteen lämmössä, joko keväisin kovan rangekauden päälle (kenttien avautumista odotellessa!) tai syksyllä kun kausi on melkein pelattu ja tulostavoitteet unohdettu…

  Tärkeintä on, että on kuivaa eikä tuule ainakaan myrskyisästi.

  #344526 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Entisenä talviurheilijana lumen tulon ennakointi tuo edelleen hyvälle tuulelle. Oppikoulfudiksessa pelasin parhaat matsini esim Väiskillä ku lunta oli jo maassa.

  Hiitoskaboihinhan lähettiin yllensä alle 15 asteen pakkasessa lyhkäsissä kalsareissa ja t-paidassa, mut sit painettiin ku hirvehiihossa ja lämpöä tuli omasta energiapesäst.

  tuo alle 18 asteienn jopa nykyinen 15 asteinen on pulkistuneelle hiitäjälle varsina hapekas ja kaihileikkaukseien jälkeen ilmakin on sopivankuulas. kull vanahkin jaksaa ja jalka kapsaa, kannan päkii ja kuljen camel boots- miehen tappaan omia polkujani.

  Muta kyll polvihousissakin on kiva pelata siinä 20 asteessa – kummepi menee sit saunomisen puolelle ja kyllähän saunaskii on kliffaa.

  Aloitan vasta hyvill kreeneillä keskuussa ja pelaan

  hitonmoisellel innolla kunnes Vuosaare kumpujen jäätuulet kangistaa mut sinne sen ketunkoloon, joka vei 2004 munkin palloni.

  sielt miut haetaan sit kevääl ku muremlitkin herää – karhun vierestä. No käyn mie vähän Arabian lahdelle ja Saariseläll hihtekemässä – citysaamhelaine ku oon. ja tykkään nattasist – njama – njamma.

  #344527 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Kyy

  Ei se kuumuus tee sua voimattomaksi vaa se että et juo riittävästi. Se voimaton olo johtuu siitä että sulla on nestehukka.Lämpimällä säällä janon tunne syntyy vasta kun sulla on noin 20% nestevajaus. Opettele juomaan kelin mukaan säännöllisesti ja mekaanisesti esim joka lyönnin jälkeen joka tiillä enemmän etc. Todella kuumallakin kelillä pystyy pelaa täysipainoisesti ja nautinnollisesti kunhan vain tietää niksit.Onhan siellä pohjoisessakin joskus lämmin :))

  #344528 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ok. Kärsin siis yleensä kesäisin noin kuukauden kroonisesta nestehukasta, kuten myös jokaisella lämpimiin maihin suuntautuvalla matkalla – jota tosin epäilen 😉

  #344529 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Millähän persteella nuo haarukat on asetettu?

  Noh oma persteeni sivuaa Mikan vastaavaa. Helteen katson kummiskin lakavan vasta jostain 28 asteen korvilta.

  #344530 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jo usean vuoden ajan asiaa tarkkailtuani olen huomannut, että oma pelini sujuu parhaiten 15-18 asteen lämmössä eli juuri näillä keleillä mitä tässä on parisen viikkoa ollut. Yli 24 asteen kuumuudessa mistään ei tahdo tulla mitään: olo on löysä, ei jaksa keskittyä, skarppius katoaa ja lyönnit epäonnistuu.

  #344531 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Paras keli: +15..+18, tyyni, puolipilvinen, sateeton.

  Tällöin ei tarvitse miettiä nesteytystä eikä nesteeltä suojautumista vaan voi keskittyä pelaamiseen.

  Pari viime viikonloppua ovat olleet ihanteellisia, mikä on näkynyt positiivisesti tuloksissakin.

  Tilastoituna on tämäkin, vaan ei toistaiseksi ole tarkempaa analyysiä.

  #344532 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Taa on aina ollut vaikea kysmys sikali, etta mulla on vaan kaksi aaripaata missa en oikeen tykkaa pelata. Pelaan toki, jos on saumat, mutta ei oo mun suosikkilampotiloja golfiin: kun keli on nollassa tai sen alle ja kun lampoa on enemman kun 40.

  Muuten tommonen 25-30 on oikeen mukavaa kesakelia shortsit jalassa. Tosin kun sita on kolme nelja kuukautta putkeen ilman sadetta, niin ei sita oikeen osaa enaa arvostaa samalla tavalla kun kesan alussa.

  19-23 tuottaa aina sen saman kiperan kysymyksen: shortsit vai byysat. Muuten mukava keli.

  Ja 18 ja alle on loistavaa syksyn saatilaa, kun voi heittaa pitkahihaisen lyhythihaisen alle ja hengittaa raikasta syysilmaa. Miksei kevatkin, joskin silloin on hieman kosteampaa kun nain syksyisin.

  Mutta jos Ballmarker pitais rautaseiskaa tossa ohimolla ja huutais korvan: VASTAAAAA! …niin kylla toi 18 ja alle on ehka se loistavin. Tosin siihen liittyy sekin, etta silloin on kesagolfarit jo kotona tekemassa perhoja ja kentat on suht tyhjat 😉

  #344533 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä mä vähän omaksi kummastuksekseni vastaan myös vaihtoehdon a). Mutta tosiaan kuitenkin sen verran lämpimässä että selviää alkulämmittelyjen jälkeen yhdistelmällä pikee(, slipover) & pitkät housut, eli haarukka on aika kapia, 16-18 C. Alle 12 asteessa alkaa näpit kylmetä jo sen verran nopiasti ettei ole enää kivaa, huonot lyönnit irroittaa kynnet sormista.

  #344534 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn, kiitos arvokkaasta vastauksestasi pikku kyselyyni. Muuten, milloin olet joutunut pelaamaan golfia, kun ’keli on nolla tai sen alle?’ Tai ’yli 40’? Itselläni ei ole kokemusta kummastakaan, joten en osaa esittää pelaamisesta noissa lämpötiloissa mitään varmaa mielipidettä. Luultavasti peli ei sujuisi kummassakaan, ei ainakaan yli 40 asteessa, kun 30:kin on ehdottomasti liikaa.

  #344535 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kylla meilla taalla on kesalla baut 2-5 paivaa kun lammot vetaa sinne yli 100F:aan eli neljaankymppiin. Auringossa toki vielakin kuumempaa. Tana kesana taisin pelata tyhmyyksissani yhden sellaisen kierroksen ja viime kesana kolme. Yksi niista oli haapaivani, kun bestmanin kanssa lahdettiin aamulla vetamaan 18 reikaa ennen seremoniaa 😀 Pelasin tutinassa baut 25 lyontia huonommin kun normaalisti!! Lampoa oli iltapaivalla 106F varjossa. Kolmesti pelasin Tunisiassa viitisen vuotta sitten heinakuussa myos yli neljassa kympissa. Olin yksi kentalla.

  Nollassa ja sen allekin on tullut pelattua jokusia kertoja. Belgiassa muistan tallaisia kierroksia olleen jokusia. Kerran jopa niin, etta loin pallon vesiesteeseen, joka oli jaassa. Siita pomppu ja rulli: 320metria 😀 Otin kuvakin siita kohdasta kun pallo oli iskeytynyt jaahan.

  No nyt taalla meilla naa klubit ei oikeen mielellaan avaa kenttia, jos maa on jaassa. Ne odottelee iltapaivaan ja auringon lammitykseen asti. Parilla kentalla voi kuitenkin pakkasellakin pelata ja viime talvelta muistan yhden sellaisen: pallo piti pelata baut 20 metria griinin eteen, ettei se vaan pompannut yli griinin. Jota tapahtui muutaman kerran. Kylla oli rullia!

  #344536 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mis pain jenkkeja sa pelailet?

  #344537 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  a – c.

  Olen pelannut matalia kaseja sekä + 25:ssä että + 10:ssä asteessa.

  Tuloksen tekemiselle ilmanlämpötila ei ole kriteeri. Riittävän lämmin ja golflikkeisiin sopiva vaatetus sen sijaan on. Kehon tulee pysyä lyöntien välillä sen verran lämpimänä, että pieni hiki on hiipimäisillään puseroon. Vaatteet tulee olla riittävän niukkoja ja notkeita, etteivät ne oleellisesti haittaa lyöntiä.

  Viluisena ei voi lyödä hyviä lyöntejä, sillä keho kehittää lihasjäykkyyttä torjuessaan kylmäntunnetta. Vapautunut ja levollinen lihaksisto on kaiken a ja o hyviä lyöntejä tehdessä.

  Toinen tekijä, joka pitää muistaa, on lämpötilan vaikutus mailanvalintaan. Kesähelteellä pallo lentää paremmin kuin syyskylmillä. Vakiosabluuna on puolesta yhteen mailaa lisää, niin peli pysyy kuosissaan.

  Vielä siis ehtii tehdä kesän parhaan kierroksensa!

  #344538 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pistä pitkät kalsarit, urheilualusasu ylpäähän, pitkähihanen poolo ja ohut villapaita tuulenpitävän kuoren alle. Jos vielä mahdollista, niin käyttää villasekotteisia ohuita sukkia, ei varmana iske näpit jäähän.

  Pipa tekee myös ihmeitä ihmisen lämpätaloudelle… Pysyy näpit lämpiminä.

  #344539 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Se on vähän suhteellista. Jos Suomesta lähtee etelään pelaamaan, niin 15 astetta on paskakeli, mutta täällä kotomaassa ja varsinkin näin lokakuussa 15 astetta on loistava keli. Kaukana etelässä esim. Thaimaassa 30 astetta ei ole paha, mutta Suomessa 30 astetta on liikaa.

  #344540 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Juu, samaa mieltä kun moni muu, ettei noilla lämpötiloilla osaa sanoa olevan tulokseen merkitystä. Tuulella sen sijaan on. Ja sitten taas äärilämpötiloilla alle kypän tai yli kolmen kypän. Ja vesisateella. Dagen efterikin vaikuttaa välillä aika lailla.

  #344541 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Muutaman kerran olen pelannut aika… eriskummallisissa oloissa.

  Pari kautta sitten Rukalla kesäkuun alkupäivinä. Lähdettiin 5 hengen porukalla viettämään ulkoilupäivää, porukasta 2 oli golfkentällä, 2 rinteessä ja yksi rullaluisteli kentän ja rinteiden välillä… Ykköstiille kävellessä alkoi sataa lunta. Paleli. Nii ja olen minä pelannut Rukalla myös maaliskuussa. Silloin paistoi aurinko, oli lämmintä ja tuli hiki.

  Lakselv tämän vuoden syyskuussa… noin 7 astetta lämmintä, onneksi ei tuullut juuri yhtään, merituuli voi piiskata tuohon aika lujaa. Ja onneksi ei satanut. Paljoa. Edellisenä päivänä pelasin Karasjoella, siellä paistoi aurinko ja oli lämmintä. Kymmenkunta astetta. Kesäkeli. Samalla reissulla pari päivää myöhemmin oli jo oikeasti kylmä, vettä satoi päivittäin ja välillä tuo merituuli pyyhki melkoisen vankasti.

  #344542 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Todellista extreme-golfia olisi pelata skottiviskien parissa vietetyn illan jälkeen krapulaisena tammi-helmikuussa vaakasuoraan puhaltavassa tuulessa Skotlannin nummilla. Onko kukaan kokeillut miten korreloi tulokseen?

  #344543 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Se kylmä viima on kankkusessa paljon parempi kun helle.

  #344544 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tulosten valossa tämä lokakuun lämpö ja auringonpaiste on parasta aikaa …. siis maksimi 18 astetta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Lämpötila-Gallup

Etusivu Foorumit Yleistä Lämpötila-Gallup