Aihe: Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta! - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta!

Etusivu Foorumit Yleistä Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 321)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tuore muistutus, eli asiallisia jälkimarkkinoita ei ole, monikaan ostaja ei ymmärrä mihin sitoutuu:

  ”Golfosakkeeseen on sidottu kuin magneettiin” – oikeusoppineen mukaan moni ei ole ymmärtänyt, mihin on sitoutunut”

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/golfosakkeeseen-on-sidottu-kuin-magneettiin-oikeusoppineen-mukaan-moni-ei-ole-ymmartanyt-mihin-on-sitoutunut/96c30990-6545-3103-8449-74b3fee733a0

  Entä jos uskoo Golfiin liiketoimintana. Entä jos uskoo, että markkina korjaa vääristynyttä tilannetta tällä hetkellä ja pakottaa osan kentästä siirtymään pakkovastiketoiminnasta oikeaan liiketoimintaan, osakkaiden omistamiksi yksityisklubeiksi, tai sitten johonkin tuosta väliltä riippuen kentän toimintaedellytyksistä. Entä jos haluaa vaan tukea omaa lähiklubiaan, haluaa mahdollistaa harrastamisen ja varmistaa sen myös jatkossa. Suomesta voisin hyvin ostaa esim. Paloheinää jos hinta ja tuotto-odotus kohtaisivat. Paloheinää ei vaan valitettavasti ole kierrossa. Tuusulaa voisin ostaa taas tuolta spektrin toisesta päästä löytyvistä syistä. Myös jälkimarkkinoita löytyy suurimmalta osalta kentistä.

  Saako sitten ostaa?

  Jep, ”Kahlua” jotta saisit vähän uskottavuutta lisää kerro jotain muuta mitä ei kannata ikinä ostaa sekä jotain mitä kannattaa

  ehdottomasti ostaa.

  Suomessa on uskonvapaus, voi uskoa mihin haluaa. Maksaahan jotkut kirkollisveroa, siitä sentään pääsee eroon muutamalla klikkauksella. Ostakaa vain lomaosakkeita ja golfosakkeita, mutta eroon niistä ei myöhemmin sitten pääse.

  Kalliiksi kävi osakkeesta luopuminen esim. Gumbölessä:

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/gumbolen-golfkentan-osakkaat-joutuvat-maksamaan-yli-11-000-euroa-paastakseen-eroon-osakkeistaan/29db92fc-23a3-3439-b207-e5eccd381b43

  Voisiko riesaksi muodostuneen golfosakkeen lahjoittaa tai testamentata esimerkiksi ko. Golfyhtiölle tai Golfseuralle? Niiden lienee mahdollista kieltäytyä, mutta voisiko kuitenkin jossain onnistua? Tuo valtiolle siirto on hallittavissa ja onnistuu vain, jos on pieni suku. Jos taas on useampi perillinen alemmissa sukupolvissa, muutama sisarus ja heillä perillisiä, niin muodostuu hankalaksi organisoida ketju, jossa kaikki mahdolliset perijät kieltäytyvät golfosakkeen perimisestä ja osake siirtyisi valtiolle.

  Pistetäänkö paremmaksi? Älä ikinä pelaa golfia. Siinä menee rahat, vapaa-aika ja ystävät, jopa perhe. Joudut käyttämään omaa autoasi, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, kunnes kehitetään polkupyörä, jolla pystyy kuljettamaan golfbägin mailoineen. Saastutat hävinneillä golfpalloilla luontoa ja pakotat kentänhoitajat käyttämään pahimmillaan ei-sähköistettyjä työkoneita ja jopa valitettavasti joskus levittämään lannoitteita kentille. Klubeilla sisätiloja, useimmissa jopa saunoja, pidetään lämpiminä koko päivän ajan, vaikka käyttäjiä olisi vain kourallinen.
  Joudut joka tapauksessa maksamaan harrastuksestasi tavalla tai toisella ja osakkeella tai ilman.
  Maailma muuttuu, niin varmasti myös golfosakkeiden ja niistä luopumisen osalta.

  Eikös tuo tuossa perintö tapauksessa pidä kieltäytyä koko perinnöstä, eli ei voi kieltäytyä vain osakkeesta? Pitääkö kaikkien kuolinpesän osakkaiden jossa esim. Kiinteistö tuon osakkeen lisäksi kieltäytyä perinnöstä, jotta tuon golf osakkeen periminen voitaisiin välttää?

  Pistetäänkö paremmaksi? Älä ikinä pelaa golfia.

  Kyllä golfia voi pelata järkevästikin ja sitoutumatta. On useita yhdistyspohjaisia kenttiä, joissa on erittäin kohtuulliset vastikkeet, maksimissaan 500 euroa vuodessa. Mikäli haluaa pitää välivuoden golfista, niin et maksa vastiketta tai eroat yhdistyksestä, joka on käytännössä yksi puhelu tai sähköposti.

  Noissa golfosakeyhtiöissähän on poikkeuksetta todella kovat vastikkeet, yli 800 euroa on ihan normaali hinta. Sitä kun on hallintoa ja kaiken maailman sihteeriä ja johtajaa, joiden palkat pitää maksaa.

  Elämä ja golfin pelaaminen on valintoja!

  Kiitos, että käynnistät taas tämän iänikuisen keskustelun, vaikka hiukan ihmettelen lomaosakkeen ja golf-osakkeen rinnastamista tällä tavalla. Itsekin pidän tuota lomaosakekauppaa vähän epäilyttävänä.

  Mutta ei hätää. Golf-osakkeet ihan oikeasti vaihtaa omistajaa pelaajalta toiselle monessa yhtiössä. Hinta voi olla nolla tai jopa negatiivinen, mutta sama tilanne on kaikkien harrastusten kanssa. Harva saa vaikka kamerastaan, moottoripyörästään tai veneestään samaa hintaa kuin itse on maksanut.

  Tämä osakkeiden huono kierto ei ole jäänyt yhtiöiltä huomaamatta. Ne, joilla on siihen varaa ovat jo ryhtyneet korjaaviin toimenpiteisiin. Jopa pahamaineinen Kotojärvi on ottanut osakkeita vastaan. Osakkeiden kokonaismäärä siis on laskussa, jolloin osakkeet on yhä useammin kentän aktiivisten pelaajien hallussa. Huomasitko, miten

   Yyteri golfissa

  ratkaistiin asia? Fiksut golf-yhtiöt pitävät huolen siitä, että osakkaan edut muihin pelaajiin nähden ovat riittävällä tasolla.

  Alihintaisten pelioikeuksien tarjonta vähenee sitä mukaa kun osakkeet siirtyy yhtöiden haltuun ja mahdollisesti mitätöidään. Eli yhdistyspohjaiset 500 EUR kentät ilmeisesti silloin kutsuu. Toivottavasti löytyy lähitienoilta.

  Toisin kuin otsikossa oikein huutamalla kehotetaan, golf-osakkeen voi aivan hyvin ostaa, jos kokee että siitä on itselle hyötyä. Mutta tietenkin pitää ensin tsekata himoitsemasi golf-yhtiön asiat ennen kauppoja. Ihan kuin pörssiosakkeissakin. On helmiä mutta myös mätämunia. Ei kannata vetää johtopäätöksiä pelkästään jälkimmäisten perusteella. Tiedostan kyllä, että jos usko on vahva niin mikään järkiperustelu ei uppoa.

  Kyllä golfia voi pelata järkevästikin ja sitoutumatta. On useita yhdistyspohjaisia kenttiä, joissa on erittäin kohtuulliset vastikkeet, maksimissaan 500 euroa vuodessa. Mikäli haluaa pitää välivuoden golfista, niin et maksa vastiketta tai eroat yhdistyksestä, joka on käytännössä yksi puhelu tai sähköposti.

  Tuo on kyllä totta, joskaan 500 ei riitä vielä hintakatoksi. Perinteisemmistä ry-kentistä Aurassa jäsenmaksu + aktiivijäsenen kausimaksu näyttäisi olevan 293€ + 350€ (+ uuden jäsenen liittymismaksu tonnin huiteilla) ja Kalaforniassa täysi pelioikeus sisältäen jäsenyyden 650€ (joskin sitoutumalla viime syksyn puolella kampanjaan hinnaksi tuli 535€).

  Se on kyllä mielenkiintoista pohtia, miten ry-kentät joutuvat myymään jokaikisen pelioikeuden joka vuosi uudestaan, eli toimimaan täysin markkinatalouden lainalaisuuksien puitteissa. Yhtiömuotoiset kentät taas, ainakin ne, jotka vahvasti nojaavat vastikeautomaattiin, toimivat jonkun ihan muulla nimellä tunnetun talouden periaatteilla… Vähän nurinkurista, mutta väliäkö tuolla niin kauan kun kaikki halukkaat pelaamaan pääsevät?

  Gumbölessä lunastusta vaatineet osakkaat vaativat lunastusta velallisesta osakkeesta samalla kun yhtiössä oli velattomia osakkeita. Totta helvetissä ne maksaa sen velan pois jos pakottavat pääomistajan lunastamaan ne osakkeet. Tyhmästi suunnitellut osakesarjat ja välttämättä lunastusta vaatineet osakkaat eivät ymmärtäneet, millaiseen juridiseen rakenteeseen ryhtyivät ostaessaan osaketta, mutta tämä case meni kyllä ihan oikeudenmukaisesti. Buffet joskus virkkoi, että osta vain mitä ymmärrät. Valitettavasti kaikki ihmiset eivät ole kuulleet tätä neuvoa.

  Toivottavasti golfkentät enenevissä määrin alkavat luopua vastikepakosta ja/tai kirjaavat osakkeiden lunastuslausekkeen yhtiöjärjestykseensä. Tämä tervehdyttäisi alaa ja loisi dynaamisuutta golfkenttien liiketoimintaan. Vastikepakolla tai korkealla jäsenmaksulla toimivat kentät löytäisivät varmasti nekin käyttäjäkuntansa.

  Perinnöstä osittainen luopuminen taitaa onnistua vain testamentin tapauksessa ja silloin se siirtyy rintaperillisille lakiosaan, jotka eivät voi kieltäytyä siitä elleivät kieltäydy koko perinnöstä. En tosin tiedä, en aio jättää perintöä 🙂

  Eikös tuo tuossa perintö tapauksessa pidä kieltäytyä koko perinnöstä, eli ei voi kieltäytyä vain osakkeesta?

  Golfosakkeesta voi tehdä erityistestamentin. Muun omaisuuden voi jättää perillisille yleistestamentilla tai perintönä ilman testamenttia. Tai kuluttaa itse niin ettei jää mitään jaettavaa.
  Testamentista (yleis- tai erityistestamentista) voi luopua kokonaan tai osittain. Osittainluopuminen on tehokasta vain jos perintö saadaan testamentilla ns. testamenttisaantona. Perintösaantona (ei testamentin kautta) saadusta perinnöstä ei kannata luopua kuin kokonaan, koska tällöin osittaisluopuja maksaa koko perinnöstä perintöveron ja jäljelle tulevat omasta osuudestaan lahjaveron. Tämä on meikäläisen ei-juristin käsitys ja jatkan:

  Jos siis tekee yleistestamentin ja kaikki perilliset vuorollaan sisarusten lapsenlapsiin asti kieltäytyvät ottamasta golfosaketta vastaan, menee osake valtiolle. Jos antaa lahjana tai erityistestamentilla (joka osuus otetaan kuolinpesän ”päältä”) voi osakkeesta päästä eroon perillisiä rasittamasta, kunhan lahjan tai perinnön saaja sen suostuu vastaanottamaan.

  Hyvä että tämä sama aihe nousee yhä uudelleen esille. Ehkä se helpottaa golf’in harrastajia ymmärtämään erilaisia mahdollisuuksia. Eikä kysymys ole yksinomaan golf-osakkeista ja erilaisista tavoista päästä pelaamaan. Monen muun hankinnan puitteissa joutuu harkitsemaan monin verroin suurempia taloudellisia vaihtoehtoja.

  Itselleni (ja perheenjäsenilleni) golfosakkeiden pelioikeus on ollut ylivoimaisesti edullisin vaihtoehto. Veikkaisin myös että näin lienee suurimmalla osalla harrastajista.

  Se on ikävää että eräissä tapauksissa innokkaita golfareita suoranaisesti huijattiin valheellisilla ja katteettomilla lupauksilla osallistumaan epärehellisten ”liikemiesten” vetämiin kenttähankkeisiin.
  – pahimmissa tapauksissa näiden kenttien osakkaat ovat päätyneet pitkäaikaisesti/pysyvästi suurten yhtiölainojen maksajiksi.
  – eikä osakkaiden ole ollut mahdollista vapautua edes konkurssin myötä vapautua (ikuisesta?) velkataakasta. (Hill Side lienee eräs poikkeus)
  – varsinkin kun golfyhtiön tappiollinen liiketoiminta sekä velat eivät mitenkään rasita päätösvaltaisia ”grynderiosakkaita”.

  Välillisesti näistä ”tappiollisista velkapesistä” aiheutuu haittaa myös terveellä talouspohjalla toimivien kenttäyhtiöiden osakkaille sekä toimintaan. Ymmärrettävästi osakkeiden jälkimarkkinat eivät vielä toimi normaalisti.
  – pikkuhiljaa tilanne toki muuttuu. Osalla velat saadaan maksetuiksi, toiset puolestaan joutuvat viimein lopettamaan toimintansa.
  – mutta toisaalta, monien erittäin hyvien golfkenttäyhtiöiden osakkeita saa juuri nyt hankittua erittäin edullisesti.
  – näin markkinatalous toimii..

  Kiitos nimim. ”Kahlualle” kun nostaa asiaa esille. Mitä enemmän asiasta keskustellaan sitä paremmin golf’in harrastajat tiedostaa ja ymmärtävät asian.

  Eipä kestä, kyllä tästä ongelmasta pitää pystyä keskustelemaan suoraan ja kaunistelematta. Mediassahan asia on ollut paljon esillä, esim. kauppalehdessä. Se rinnasti asian lomaosakkeisiin, yhteistä niille on se että mitään jälkimarkkinoita ei käytännössä ole. Se mikä lomaosakepuolella on sitten ihan erilaista, on kyseenalainen ja jopa epärehellinen markkinointi. Sitä ei kai tietääkseni golfpuolella ole. Itse olen käyny RCI, eli Holiday klubin esittelyissä Espanjassa, Thaimaassa ja Suomessa. Joka kerta on syöty hyvin, juotu hyvin ja nautittu ilmaisesta kylpyläviikonlopusta. Joka kerta olen ystävällisesti kieltäytynyt ”tarjouksesta” jonka jälkeen myyjä on heittäytynyt agressiiviseksi. Hyvät nauruthan niistä saa kun tietää kuvion etukäteen.:)

  Moni golfosakkeen ostanut ei vain ymmärtänyt mihin sitoutui ja ei lukenut yhtiöjärjestystä saati ymmärtänyt sitä. Kokouksissakin pitäisi käydä, jos haluaa pysyä tilanteen tasalla.

  Golfyhdistyksissäkin voi tulla esim. lisävastikkeita, mutta todella harvinaisia ne tilanteet on. Hommasta pääsee eroon yhdellä ilmoituksella. Muutenkin rennompi meininki.

  Hyvä muuten jos se ”sitoutumaton pelaaja” höpinä on jäänyt historiaan. Golfin pelaaja voi sitoutua, mutta terveellä tavalla kuten yhdistyksissä. Golfliitto on tullut myös terveemmälle linjalle ”mun tapa pelata” sloganilla. Sääliksi käy niitä jotka joutuu pakkovastiketta maksamaan tai on menettänyt isoja summia golfosakkeeseen. Viime kesänä kuulin kentällä että Hillsiden osakkeesta pääsi eroon 3000 eurolla. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta ilmeisen kalliiksi kävi joillekin. Sen jälkeen voi aloittaa rakkaan harrastuksen taas puhtaalta pöydältä.

  KL1

  Ostakaa vain lomaosakkeita ja golfosakkeita, mutta eroon niistä ei myöhemmin sitten pääse.

  Olen päässyt eroon kummistakin. Rohkeana miehenä omistan vielä yhden lomaosakkeen, jolle on paitsi käyttöä, myös tarjonnan ylittävää kysyntää.

  KL1

  Joudut käyttämään omaa autoasi, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, kunnes kehitetään polkupyörä, jolla pystyy kuljettamaan golfbägin mailoineen.

  Skootterilla homma hoituu! On kokemusta.

  KL1

  Kyllä golfia voi pelata järkevästikin ja sitoutumatta. On useita yhdistyspohjaisia kenttiä, joissa on erittäin kohtuulliset vastikkeet, maksimissaan 500 euroa vuodessa. Mikäli haluaa pitää välivuoden golfista, niin et maksa vastiketta

  Suomessa on myös useita osakeyhtiökenttiä, jotka toimivat samalla periaatteella.

  KL1

  Golfyhdistyksissäkin voi tulla esim. lisävastikkeita, mutta todella harvinaisia ne tilanteet on.

  Miksi yhdistyspohjaisilla kentillä lisävastikkeiden tarve olisi jotenkin harvinaisempaa kuin osakepohjaisilla?

  Hommasta pääsee eroon yhdellä ilmoituksella.

  Epäilemättä, mutta jostain lähistöltä täytyy sitten löytää se toinen halpa yhdistyskenttä. Siis jos haluaa vielä jatkaa harrastusta.

  PG

  Kalhua
  On useita yhdistyspohjaisia kenttiä, joissa on erittäin kohtuulliset vastikkeet, maksimissaan 500 euroa vuodessa.

  Itse en löytänyt kuin kaksi yhdistyspohjaista kenttää, joiden vastikkeet (jäsenmaksu + pelimaksu) olivat alle 501 €:
  -9-reikäinen Mikkelin Golf (460€) ja
  -9-reikäinen Rantasalmi Golf (370 €)
  Onko muita?

  Muita 9-reikäisiä ry-kenttiä, mutta maksut yli 500€:
  -Jyväs-Golf (575€)
  -Hiisi-Golf (705€)
  -Outokumpu (502€)
  Muita en löytänyt. Onko niitä?

  18-reikäisiä ry- kenttiä:
  -Aura Golf (643€)
  -Kokkolan Golf (720 €)
  -Tammer Golf (673 €)
  -Virvik (625 €)
  -Espoon Golfseura (898 €)
  -Helsingin Golfklubi (960€)
  Onko muita?

  Lisäksi
  -27-reikäinen Kalafornia (650€)
  -36-reikäinen Ålands Golfklubb (605 €).

  Ovatko ry-kentillä maksut keskimäärin halvemmat kuin oy-kentillä? Tätä kysymystä en viitsinyt lähteä tutkimaan, mutta tuntuu siltä, ettei mitään merkittävää eroa ole.

  Kahlua: Elämä ja golfin pelaaminen on valintoja!

  Tämä on totta. Mitäs, jos valintaan on vaikuttamassa seuraavat tosiasiat:
  * Lähimmälle yhdistyspohjaiselle kentälle on matkaa n 100 km. Taitaa tulla kalliiksi ajaa sinne 2 – 3 kertaa viikossa.
  * Verrattuna vuokrapelaamiseen osakkeeseen sijoitetun pääoman tuotto on viime aikoina ollut 600-1800 %. Muutaman vuoden jälkeen tämä kattaa reilulla tappiollakin myynnin; ja aina löytyy ostaja, jos hinta on kohdallaan.

  18-reikäisiä ry- kenttiä:
  -Aura Golf (643€)
  -Kokkolan Golf (720 €)
  -Tammer Golf (673 €)
  -Virvik (625 €)
  -Espoon Golfseura (898 €)
  -Helsingin Golfklubi (960€)
  Onko muita?

  Miksi laskit noihin jäsenmaksut? Kyse oli nimenomaan vastikkeesta/pelimaksusta. Jäsenmaksun se onneton golfosakkeen omistajakin joutuu maksamaan jos haluaa pelata. Kyllä yhdistyksissä pääsee selvästi edullisimmilla kustannuksilla kuin vastaava osakepohjainen. Yritäpä pelata Helsingin keskustan alueella alle 1000 euron vuosikustannuksilla muualla kuin Helsingin golfklubilla.

  Ei niistä osakkeista pääse noin vain eroon, vaikka KL1 antaa niin ymmärtää. Tietysti jos myyjä tarpeeksi maksaa niin joku voi ottaa riesakseen. Puhutaan siis negatiivisista hinnoista.

  Se että KL1 on sekaantunut loma-osakebusinekseen, ei kauheasti yllätä.:) On varmasti saanut miljoonavoitot, kukaan ei epäile!

  Lähimmälle yhdistyspohjaiselle kentälle on matkaa n 100 km. Taitaa tulla kalliiksi ajaa sinne 2 – 3 kertaa viikossa.

  Syytön minä siihen olen jos asuu jossain metsän keskellä. Todennäköisesti siellä on asuminen hyvin edullista, toisin kun täällä pk-seudulla. Eli on varaa ajella pidempiäkin matkoja. Elämä on valintoja, missä asuu, missä pelaa jne.

  Toisaalta siellä maakunnissa on asunnot sitten melkein kuin golfosake, ei pääse eroon vaikka ilmaiseksi antaisi pois. Siihen on syynsä miksi sinne ei kukaan halua.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 321)
Vastaa aiheeseen: Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta!

Etusivu Foorumit Yleistä Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta!