Aihe: Hillside Golf konkurssiin – Löytyykö uusi yrittäjä? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

Hillside Golf konkurssiin – Löytyykö uusi yrittäjä?

Etusivu Foorumit Yleistä Hillside Golf konkurssiin – Löytyykö uusi yrittäjä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 155)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1278549 Ilmoita asiaton viesti

  Hillside Golf kaatui velkataakan alle, mutta uutta yrittäjää tietysti toivotaan kentälle:

  https://www.gogolf.fi/hill-side-golfin-kohtaloa-surkutellaan-sosiaalisessa-mediassa-%E2%80%93%C2%A0mutta-onko-kent%C3%A4n-tarinassa-n%C3%A4hty

  Hieman jännästi kenttäyhtiö edelleen myy pelipaketteja nettisivuillaan:

  https://www.hillsidegolf.fi/Uutiset/?blog=1838

  Konkurssipesän tilanne on mielenkiintoinen, kun Vihdin kunnan ja Finnveran takausvastuut Handelsbankenille kenttäyhtiön veloista lankeavat maksuun. Kun kunta ja Finnvera maksavat takauksensa pankille, on kenttäyhtiöllä kolme suurehkoa velkojaa. Onkohan tämän jälkeen velkojien helppo päästä sopuun siitä, millaisin ehdoin kenttä voidaan myydä uudelle yrittäjälle?

  Kentässähän sinänsä ei ole mitään pahaa vikaa, mielenkiintoiset 36 reikää. Sijainti vaan ei ole nykyisessä kilpailutilanteessa kovinkaan hyvä.

  #1278582 Ilmoita asiaton viesti

  Handelsbankenin ilmeisesti vuosia jatkunut joustamattomuus lainaehtojen neuvotteluissa realisoitui konkurssiin. Aika varmaan näyttää kuinka onnistunut strategia tämä oli HB:lta liiketaloudellisesti. Goodwillia pankki tuskin tämän casen ympäriltä on keräämässä. Osakkaiden, muiden kenttäyhtiön velkojien/takaajien ja golfarien muisti saattaa olla pitkä.

  #1278585 Ilmoita asiaton viesti

  Konkurssi on hyvä ratkaisu ylivelkaantuneelle kenttäyhtiölle..Osakkaat tietenkin menettävät osakkeisiin tehdyn sijoituksensa, mutta toisaalta he pääsevät konkurssin myötä irti mahdollisesti vielä vuosien jopa vuosikymmenien ”velkavankeudestaan”. Toki tähän saattaa liittyä jossain määrin katkeruuttakin esim. niiden osakkaiden puolelta jotka ovat jo aiemmin maksaneet velkaosuutensa. Hillside ei kuitenkaan ole ainoa kovan velkataakan alla kituva golfyhtiö. Jää nähtäväksi minkälaisia ratkaisuita niiden suhteen löydetään.

  Konkurssista huolimatta Hillside’ssa on kaikki faciliteetit kunnossa. Voisi olettaa että lainanantajat/pantinhaltijat pääsevät jonkinlaiseen sopuun pesänhoitajien kanssa ja pelaamista päästään jatkamaan vaikkapa väliaikaisin ratkaisuin. Siitä ei kukaan hyödy jos hienot kentät päästettäisiin tärviölle.

  Aika näyttää löytyykö Jokikunnan mäensyrjälle jatkossa taloudellisesti elinkelpoinen ratkaisu golfliiketoiminnan jatkamiseksi. Helppoa ei tule olemaan mahdollisella jatkajallakaan. Yleisesti ottajen golfin pelaaminen on meillä Suomessa niin halpaa että puoli vuotta kestävän sesongin aikana on haasteellista saada kerättyä riittävästi tuottoja kattamaan koko vuoden toimintakuluja. Puhumattakaan sijoitetun pääoman tuotosta, lainojen lyhennyksistä jne.

  Asioilla on tapana järjestyä. Todennäköisesti näin tullee käymään tässäkin tapauksessa..

  #1278598 Ilmoita asiaton viesti

  Talviajaksihan sinne voisi tehdä sopimuksen paikallisen hiihtelyhdistelmän kanssa. Olis murtsikaa, suksillamäenhyppäämistä, saunat, ravinteli ja muut tarvittavat tilat.

  Latukone mahtuu huoltohalliin ja aurakalustokin taitaa löytyä ”talon” puolesta.

  Kevääksi taas kolopalloilua ja kaikki pelaa ympärivuotisesti..

  Hyppyrimäen tolppiin saattaisi laittaa jopa kiipeilyseinää yms hassunhauskaa uutta harrastetta..

  #1278617 Ilmoita asiaton viesti

  MarX:
  Talviajaksihan sinne voisi tehdä sopimuksen paikallisen hiihtelyhdistelmän kanssa. Olis murtsikaa, suksillamäenhyppäämistä, saunat, ravinteli ja muut tarvittavat tilat.

  Näin.. Kymmenen kilometrin päästä, Vihdin toisella puolelta löytyy juuri tuollaisella periaatteella ympärivuotisesti toimiva laskettelu-/hiihto-/golfkeskus. Siellä liiketoiminta on kiitettävän nopeasti markinatilanteisiin reagoivaa aktiivista meininkiä. Ehkä urheilubusineksen pitää sellaista ollakin. Vierumäeltä puolestaan löytyy hieman toisenlaiset puitteet.

  Hieman sellainen hytinä on että pelkällä golf’illa (ja yksinomaan gf-hinnoilla kilpailemalla) on melko haasteellista hoitaa kovin raskasta velkataakkaa. Suomen harrastajamäärillä, olosuhteissa ja kustannustasolla jo pelkkä kenttien ylläpito edellyttää erityistä osaamista sekä tarkkaa taloudenhoitoa. Jää nähtäväksi miten asiat järjestyy Hillside’n kohdalla.

  #1278628 Ilmoita asiaton viesti

  gloffare

  Hieman sellainen hytinä on että pelkällä golf’illa (ja yksinomaan gf-hinnoilla kilpailemalla) on melko haasteellista hoitaa kovin raskasta velkataakkaa. Suomen harrastajamäärillä, olosuhteissa ja kustannustasolla jo pelkkä kenttien ylläpito edellyttää erityistä osaamista sekä tarkkaa taloudenhoitoa.

  Nimenomaan kun sitoutumattomat pelaajat hakevat yleensä vain halvinta kierroshintaa, joko erilaisillä halvennustuotteilla ja/tai netistä haalimillaan pelilipuilla joilla pelaamattomat osakkaat koittaa helpottaa pakkovastikkeiden aiheuttamaa ongelmaa. Yleensä ei juurikaan hinnan lisäksi arvosteta kenttä ja sen kuntoa saatikka muita tarjolla olevia palveluita. – muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta (tai Amexin vihreällä kortilla pelaavaa poikkeusta)

  Sensijaan ulkomaisilla pelimatkoilla ei juurikaan lasketa kierroshintoja – no ne nouseekin helposti pariin sataa per kierros – mutta eihän sitä lasketa kun se on hienoo..

  #1278631 Ilmoita asiaton viesti

  ”Talviajaksihan sinne voisi tehdä sopimuksen paikallisen hiihtelyhdistelmän kanssa. Olis murtsikaa, suksillamäenhyppäämistä, saunat, ravinteli ja muut tarvittavat tilat”

  Tätähän sitä aina viisaat ulkopuoliset huutelee neuvoksi. Käytännössä nämä väkisinhiihtäjät harvemmin haluaa käyttää rahaa kahvioissa, ravintoloissa jne, vaan lenkin jälkeen niistetään nenä, pakataan sukset autoon ja painutaan kotiin saunaan ja keittämään kaffeet. Yritäpä niille myydä latufeetä tai kausimaksua.

  Vaikka se kahvila tai ravintola olisi auki, niin aika pientä olisi liikevaihto. Laskettelijat on eri asia, mutta juuri sitä osastoa Hill Sidessä ei ole tarjolla, harvalla golfkentällä on.

  Hill Siden pitää alkaa toimia suu säkkiä myöden -periaatteella, mikä valitettavasti tarkoittaa hoitotasosta ja palveluista tinkimistä. (Vinkki: pitääkö talon tarjota saunapyyhkeet? Pesulasku 10-20 kEUR/vuosi. Ei punttisalillakaan niitä kaivata.) Jos siellä on riittävä jäsenkunta ja heillä hyvä meininki, riittänee kausimaksujen maksajia kaikesta huolimatta. Konkurssin jälkeen päästään eroon myös kaikista yrityspelioikeuksista ja huonoista alennusdiileistä, ja saadaan suurempi osuus kierrosmaksuista suoraan omaan kassaan.

  Hill Siden kentät on ihan mukavia, mutta esim. itselläni tulee sinne ajomatkaa n. 50 min/suunta. Tarkoittaa sitä, että vaikka siellä olisi gf 10 EUR, niin tuskin ajelisin sinne useammin kuin kerran tai pari kuukaudessa. Voi kysyä, miten alas GF kannattaa siellä laskea pelaajien houkuttelemiseksi. Ylipäänsä kenttien on pakko alkaa nostaa hintojaan. Muuten alkaa tulla vaikeuksia vähän siellä sun täällä.

  #1278643 Ilmoita asiaton viesti

  Uusi yrittäjä kyllä löytyy, mikäli pesän omaisuus myydään selvästi alle markkinahinnan. Ja nyt siihen on hyvä mahdollisuus, kun jäseniltä on viime syksynä imuroitu kunnon potti rahaa !

  HillSiden konkurssi oli törkeä temppu niitä hyväuskoisia jäseniä kohtaan, jotka muunsivat osakkeensa vastikkeettomaksi K-osakkeeksi. Ehtona oli maksaa osakekohtainen velka (n. 3.000 €) pois sekä K-osakkuuden muuntomaksu 1.300 €, siis yhteensä 4.300 €. Kun meitä hyväuskoisia oli tietääkseni ainakin 173 kpl, niin pesämunaa konkurssipesälle saatiin kasaan 743.900 €.

  Muuntoikkuna meni kiinni lokakuussa 2018 ja vain reilut kaksi kuukautta myöhemmin yritys pantiin konkurssiin ! Tulee väkisin mieleen, että teko oli harkittu suunnitelma.

  Asian oikeudellinen perusta olisi syytä tutkia – toivon mukaan harhautettujen joukosta löytyy juristi ajamaan asiaa.

  Pertza R.

  #1278645 Ilmoita asiaton viesti

  Pertza – mikä on markkinahinta? Eikö se ole se hinta jolla kohteelle löytyy ostaja? Kaikille muille ko. hinta tai mikä tahansa muukin hintan on vain ns spekulatiivinen hinta. Ei kiinteistöillä kuten ei käytetyillä asunnoillakaan ole olemassa mitään oikeaa tai väärää hintaa – on vain hinta joka ostaja on suostunut maksamaan ja jolla hinnalla myyjä sen haluaa myydä. Näiden kohdatessa syntyy kauppa ja se on se OIKEA hinta! Kaikkien muiden puheet on vain tuulen huulia heiluttamalla saatuja arvioita!

  Jos olet ostamassa ja häviät tarjouskisan eli et tarjoa tarpeeksi voit sanoa että menipä kalliilla, jos taas tarjoat enemmän kuin millä kauppa syntyi sitten voit sanoa että meni halvalla…. tosin näitä jälkimmäisiä ei ole juurikaan sattunut kohdalleni!

  Hillin tyyppisessä kohteessa ammatikseen kiinteistöarvioita tekevätkin antanevat siitä kukin jopa hyvinkin erilaisia arvioita. Vastaavia kokonaisuuksia kuin ei ole joissa rakennusten laatu, koko ja ikä, maapohjan laatu (savea, hiekkaa, kalliota, peltoa, metsää, joutomaata vai mitä), sijainti yms yms yms yms seikat sattuisivat olemaan kohdillaan yksiyhteen. Toki aina voidaan pähkäillä et mitä ko kokonaisuuden uudelleen rakentaminen alusta asti maksaisi ja näin saadaan yhdenlainen hinta. Tai voidaan arvo perustaa kokonaisuuden tuottoon eli minkälaisen tuottoprosentin sijoittaja rahalleen saa. Tässä Hillssin tapauksessa näiden kahden arviointitavan tuottaman arvon ero on aivan valtavan suuri!

  Se mitä tulee noihin osakkeiden muuntoihin on sitten toinen juttu. Tosiasia on kuitenkin se että jokaisella osakkeenomistajalla on ollut (tai olisi pitänyt olla hajua) tietoa yhtiön kurjasta lähes konkurssin tasoisesta taloudellisesta tilanteesta joka on ollut yleisemminkin esillä medioissa jo vuosia. Osakkeiden ostajilla ja niiden kanssa pähkäilevillä tavallisilla kuluttajilla ja golfareilla on ollut turhan luja luottamus osakkeden myyjiin ja tässäkin tapauksessa muuntoa tarjoaviin tahoihin. Ei vain Hillsissä vaan ihan yleisemminkin sinisilmäisyys on vallalla aivan liian vahvasti ja usein. Kannattaa tutkia yhtiön taloustilanne, tulorakenne, velkatilanne tilinpäätöksineen yms ennenkuin lähtee osaketta ostamaan tai ”turhaan” rahaa kiinnittämään siihen lisää! Ja jos ei oma osaaminen riitä niin kannattaa nöyrtyä ja pyytää apua ja siitä kannattaa usein jotain myös maksaakin!

  Nimimerkki ”golfia 30 vuotta, pelattu 38 maassa 332 klubia nähneenä”

  Kiinteistönvälittäjänä 20 vuotta, KTM, LVV, LKV, YKV, AKA, kaupanvahvistaja

  #1278646 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Erinomainen puheenvuoro Golfermanilta!

  Ihmettelen kuitenkin miten

  Nimimerkki ”golfia 30 vuotta, pelattu 38 maassa 332 klubia nähneenä”

  tämä liittyy asiaan mitenkään..?

  #1278648 Ilmoita asiaton viesti

  Pertza:HillSiden konkurssi oli törkeä temppu niitä hyväuskoisia jäseniä kohtaan, jotka muunsivat osakkeensa vastikkeettomaksi K-osakkeeksi. Ehtona oli maksaa osakekohtainen velka (n. 3.000 €) pois sekä K-osakkuuden muuntomaksu 1.300 €, siis yhteensä 4.300 €. Kun meitä hyväuskoisia oli tietääkseni ainakin 173 kpl, niin pesämunaa konkurssipesälle saatiin kasaan 743.900 €.

  Muuntoikkuna meni kiinni lokakuussa 2018 ja vain reilut kaksi kuukautta myöhemmin yritys pantiin konkurssiin ! Tulee väkisin mieleen, että teko oli harkittu suunnitelma.

  Vaikkei olekaan muuta tietoa asiasta kuin se mitä julkisuudessa on kirjoitattu niin lienee ilmiselvää ettei Hillsiden talousasiat ole mutkistuneet vahingossa ja täysin odottamattomasti. Iso kysymys on jo siinä:
  – miksi tuollaiseen pienosakkaiden velkaosuuden diskonttaukseen on ylipäänsä edes voitu lähteä ilman etteikö päärahoittajien/pantinhaltijoiden sitoutumisesta toiminnan jatkamiseen ollut parempaa tietoa?
  – tapahtumiin liittyvän täydellisen vastakkaisuuden…
  A)osakkaiden velkaosuuden maksu yhtiölle sekä heti perään tapahtunut
  B)päärahoittajan kieltäytyminen jatkamasta rahoitusta,
  …ajallinen yhteys on niin ilmeinen että se herättää ikäviä epäilyksiä.

  Kun kysymys on näinkin suurista summista ja isosta joukosta osallisia/osakkaita niin veikkaisin että asia tultaneen selvittämään siten ettei kenellekään jää epäilyksiä suuntaan tai toiseen.

  Toki vastaavia kuvioita (=suuret velkavastuut ja kestämättömän huono taloudellinen tilanne) lienee muhimassa muuallakin..jää nähtäväksi miten niiden kaikkien osalta tulee käymään.

  #1278651 Ilmoita asiaton viesti

  Kun lepäävien osakkeiden omistajat suurilla äänimäärillään kaappasivat yhtiön ja nimittävät hallituksen, jonka jäsenillä ei aiemmin ollut Hillsiden kanssa mitään tekemistä ja päälle päätteeksi hankkivat toimitusjohtajan, joka ei pannut tikkua ristiin yhtiön hyväksi alkoi nyt nähdyn prosessin suunnittelu ja toteutus. Saa nähdä, mikä taho korjaa tämän vastenmielisen huijauksen hedelmät?

  #1278653 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Näiden puheenvuorojen perusteella tämän ketjun voi varsin hyvin yhdistää HieGin ketjuun. Syyllisiä on paljon, mutta (pelaavat) osakkeenomistajat ovat syyttömiä. Näinhän se menee.

  #1278654 Ilmoita asiaton viesti

  Kylläpä oli KL1ltä loistokkuudessaan lähes ihmisjärjenvastainen kommentti. Yksinkertaisen selkeä ja kaiken kattava asiantuntijan neronleimaus.

  #1278671 Ilmoita asiaton viesti

  On hyvä että tällä palstalla esiintyvät kaikkien alojen erikoisasiantuntijat.
  Nimimerkkien takaa voisi tilata kaikkiin ongelma yhtiöihin asiantuntevaa apua ja
  rakas harrastuksemme on pelastettu. Hiljentykäämme!

  #1278672 Ilmoita asiaton viesti

  En malta olla kopioimatta omaa postaustani viime keväältä

  P-P 24.3.2018: Aika helppo on nähdä, että konkurssi on vääjäämättä edessä ja häviäjinä ovat ne, jotka ovat vaihtaneet osakkeensa K-osakkeiksi ja maksaneet velkaosuutensa. Eli yhtiö kannattaisi päästää konkurssiin ja odottaa, minkä päätöksen velkojat tekevät vai löytävätkö uuden pääomistajan. Joka tapauksessa on todennäköistä, että jossain muodossa Hillsidessa vielä pelataan golfia huolimatta konkurssista

  Kuka voi rehellisesti väittää, ettei ollut käsitystä mihin ryhtyy kun maksaa vaihtomaksun. Jokainen näin tehnyt voi vain syyttää itseään hyväuskoisuudesta – turha hakea syyllistä pääomistajista, rahoittajista, jne

  #1278679 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikuttaa taas selkeältä kus.. eikun pissitykseltä, MUTTA enpä kotojärven 4v oikeusjärjestelmäpainajaisen kokeneena voi suositella lisämaksua valtakunnan loistaville juristeille. Golfosakeyhtiöön kun ei ole lakia, vaan sovelletaan parhain päin pieniä ihmisiä vastaan kaikkia mahdollisia löytyviä pykäliä.

  #1278702 Ilmoita asiaton viesti

  KL1 kirjoitti:

  Näiden puheenvuorojen perusteella tämän ketjun voi varsin hyvin yhdistää HieGin ketjuun. Syyllisiä on paljon, mutta (pelaavat) osakkeenomistajat ovat syyttömiä. Näinhän se menee.

  Tästä olen nyt koko lailla eri mieltä.

  Ensinnäkin minä ainakaan en näe tässä ketjussa sellaista henkeä, että joku olisi (tai jollakulla olisi varaa) ilmoittautunut täysin syyttömäksi tähän tapahtumaketjuun. Sen sijaan syyllisiä etsittäessä minuakin kiinnostaisi kuulla, minkälaisin puhein Hillsiden hallituksen edustajat perustelivat viime kevään yhtiökokouksessa muunnon järkevyyttä. Nyt tiedetään, että järkevää se ei ollut ja tuosta kerätystä rahasta suurehko osa satoi Handelsbankenin laariin.

  Toiseksi näiden kriisikenttiä koskevan keskustelun tunkeminen samaan ketjuun….et kai ollut tosissasi kun tuota ehdotit? Golfpisteen keskustelupalsta on oikeastaan ainoa paikka, missä näitä caseja (Kotojärvi, Hiekkaharju, Peuramaa, Hirsala, Hillside ja muut) voidaan käsitellä niin, että myös hallinnon ehdotuksia vastustavat mielipiteet perusteluineen tulevat julki.

  Jokaisen kentän tilanne on hieman erilainen, ja siksi ainakin minä haluan, että voin lukea jokaisen kentän tilanteesta omassa ketjussaan. Osan tilanne kiinnostaa kovastikin, jotkin toiset ei niin paljoa. Kun keskustelu joka kentän osalta on omassa ketjussaan, voi valita ja lukea vain niiden kenttien tilanteesta, jotka kiinnostavat.

  #1278710 Ilmoita asiaton viesti

  Sen verran voisi vielä kommentoida aihetta ettei ole tarpeen syytellä mitään tai ketään. Jos aihetta ilmaantuu niin valtakunnasta löytyy siihen tarkoitukseen pätevät ja osaavat virkamiehet. Vielä vähemmän on tarvetta neuvojen antamiseen.

  Kuten edellä selviää niin nimin. ”Putti-Possu” on kiitettävästi ymmärtänyt ennakoida tilannetta jo vuosi sitten keväällä.

  Tästä P-P:n jo hyvissä ajoin kertomasta ennakoitavuudesta huolimatta herättää jossain määrin hämmästystä ettei (nimim. ”Pertzan” kertoman mukaan) lähes kahden sadan, osakkeensa velkaosuuden ym. maksaneen, osakkaan joukosta ole löytynyt riittävästi oikeaa tietoa yhtiön hankalasta taloustilanteesta. Tuskinpa noin suuri määrä osakkaita olisi lähtenyt mukaan henkilökohtaisen velkaosuutensa järjestelyihin jos heidän tiedossaan olisi ollut päärahoittajan vetäytyminen, konkurssi ja toiminnan loppuminen.

  Ehkä yhtiön toiminnassa on edellä mainitusta huolimatta tapahtunut niin merkittäviä muutoksia että keskeinen rahoittaja/pantinhaltija on em. osakkaiden suureksi yllätykseksi katkaissut jo vuosikausia kestäneen rahoitussuhteen HillSiden osalta.

  Joka tapauksessa kyseessä on yleistä kiinnostusta herättävä asia. Varsinkin siksi ettei HillSide suinkaan ole ainoa, varsin mittavien valkavastuiden kanssa kamppaileva golfosakeyhtiö.

  #1278711 Ilmoita asiaton viesti

  Vanha kunnon neuvo, älä ikinä sekaannu golfosakkeisiin, toimii edelleen. Ei tule ikinä toimimaan Suomessa jossa kausi on lyhyt ja kustannukset on korkeat.

  #1278717 Ilmoita asiaton viesti

  Vanha kunnon neuvo, älä ikinä sekaannu golfosakkeisiin, toimii edelleen.

  Kyllähän ”Svingikeisari” tilanne on niin että jos noita osakkeisiin sekaantujia ei olisi ollut niin tässä maassa ei olisi ehkä kuin kymmenkunta kenttää ja pelaamisen hinnat pilvissä.

  Muutamia vuosia sitten keskusteltiin paljon ”lokeista” jotka etäjäseninä nauttivat pelaamisesta muiden rahoittamilla lähikentillä. Toisaalta on paljon muitakin asioita tässä yhteiskunnassa jotka toimivat samalla periaatteella.

  #1278727 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, ilman vieraspelaajia joihin nyt viittaat, olisi yhä useampi kenttä konkurssissa.

  Käythän sinäkin esim. ruokakaupoissa tai tavarataloissa, joita et ole rakentanut tai joihin et ole sijoittanut euroakaan. Ei se ole vieraspelaajien vika, jos jotkut typerykset ovat halunneet sijoittaa johonkin mikä ei kaiken järjen mukaan tuota mitään. Pitäisi aina käyttää hieman omaa järkeä, ennen kuin sijoittaa johonkin.

  Minä käyn esim. Stockmannilla lounaalla, mutta ei tulisi mieleenkään ostaa kyseisen yrityksen osakkeita.

  #1278728 Ilmoita asiaton viesti

  Lucky Bounce

  Tätähän sitä aina viisaat ulkopuoliset huutelee neuvoksi. Käytännössä nämä väkisinhiihtäjät harvemmin haluaa käyttää rahaa kahvioissa, ravintoloissa jne, vaan lenkin jälkeen niistetään nenä, pakataan sukset autoon ja painutaan kotiin saunaan ja keittämään kaffeet. Yritäpä niille myydä latufeetä tai kausimaksua.

  Tarkoitatko että hiihtelijät on samanlaisia persereikiä kun suurin osa kolhvareistakin, joiden pukuhuone on auton takapaksi ja bägissä omat eväät taukokioskille.. ja hakevat halvinta mahdollisuutta harrastaa..

  #1278729 Ilmoita asiaton viesti

  Sellaista se on markkinatalous, katsokaa noita kommunistisia maita, ei siellä asiat ainakaan paremmin ole.

  Jokainen voi vapaasti paljonko käyttää rahaa johonkin tai ei käytä. Ei kukaan pakota hankkimaan golfosaketta, ihan turhaa valitusta taas kerran.

  #1278731 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tästä P-P:n jo hyvissä ajoin kertomasta ennakoitavuudesta huolimatta herättää jossain määrin hämmästystä ettei (nimim. ”Pertzan” kertoman mukaan) lähes kahden sadan, osakkeensa velkaosuuden ym. maksaneen, osakkaan joukosta ole löytynyt riittävästi oikeaa tietoa yhtiön hankalasta taloustilanteesta.

  Nimenomaan ja juuri näin!

  Taas moni täällä närkästyy siitä, että joku tohtii kritisoida sitä, että taho A ostaa osakkeen, ei ota selvää tilanteesta, maksaa vielä lisää ja sitten itkee, kun meni pieleen.

  Osakkeen ostaminen on aina riski, iso tai pieni, ja aivan riippumatta osakkeen laadusta (firma, pankki, golfyhtiö). Ostajalla pitäisi olla sen verran älliä päässä, että ennen ostopäätöstä selvittää yhtiön tilan, ja ennen kaikkea sen, onko itsellä varaa menettää ostamiseen käytettävä summa. Valitettavan moni käyttää astelevan silmät sidottuina avantoon ja ihmettelee miksi vaatteet kastuivat.

  Jos Putti-Possu on osannut ennustaa nykypäivän tilanteen liki vuosi sitten, niin kyllä asiaa oikeasti koskettavien (siis osakkeenomistajien) olisi pitänyt haistella moiset tuulet jo paljon ennen sitä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 155)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hillside Golf konkurssiin – Löytyykö uusi yrittäjä?