Aihe: Hermes tule esiin ja kerro mikä on lINKS-kenttä ? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Hermes tule esiin ja kerro mikä on lINKS-kenttä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Hermes tule esiin ja kerro mikä on lINKS-kenttä ?

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189090 Ilmoita asiaton viesti

  Hermes kehui ulkomailla pelanneensa niin hyvillä links-kentillä , että Suomessa ei sellaista ole enää sen jälkeen olemassakaan. Vuosaari mainostaa mielstäni kivasti, että miksi mennä Carnoustiin pelaamaan , kun links löytyy Suomestakin. Olen pelannut Vuosaaressa jopa voitokkaasti – mutta en siis olekaan pelannut lähelläkään links-kentää Vai ?? Onko Suomessa yhtään links-kenttä . Ja mikä se on ? Olkaa hyvät ja kertokaa Onko Suomessa ja missä kaukaisilla mailla LINKS ? Mikä muuten on URL ? Lue lisää: Hermes

  #502377 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä yksi määritelmä:

  A ’links course’ is a golf course in which the No. 1 hole begins at the clubhouse and the No. 18 hole ends there, with no other holes near the clubhouse. The holes are laid out so that they start from the clubhouse and loop out and back until the 18th holes puts you back at the clubhouse.

  Links courses are most famously the style of most British seaside courses – treeless courses with thick rough and deep pothole bunkers, with many small mounds and slopes in the fairways and on the greens.

  #502378 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No ainakin jatkuvat olosuhteet ja niiden vaihtelut ovat sellaiset, mitä Suomesta ei löydy kuin ehkä kerran 10 vuodessa. Kuvittele tuuli, jonka voimasta reiässä olevan lipputangon pää koskettaa griiniä. Lisää vyötärön korkuiset ’raffit’ ja väylät, joiden keskelle ammuttu drive päätyy kyseiseen raffiin. Bunkkerit on pari metriä syviä ja seinämät pystysuoria. Niitä on riittävästi. Pallo ei pysy griinillä tuulen voimakkuudesta johtuen ja par-3 on usein avattava driverilla.. se on links-golfia olen kuullut.

  URL on esim. internet-sivujen osoite

  #502379 Ilmoita asiaton viesti

  No Yyteri väittää olevan ’linksmäinen

  clip—

  Yyteri Golf Links, YG

  Yyterin golfkenttä sijaitseen maankuulujen Yyterin rantojen kupeessa. Kenttä on toteutettu pitkälti maaston ehdoilla, useat vesiesteet ja rantadyynit luovat maisemiltaan vaihtelevan kentän. Alkuväylistä huokuu skottimaista linksmäisyyttä, sitten suomalaisia metsäväyliä kauneimmillaan. Sisääntulossa liikutaan vesiesteiden ympäröimissä ’floridalaismaisemissa’, kunnes viimeiselle griinille pelataan aivan meren takaa lähes klubin terassille.

  —clip

  Olen muutaman kerran Yyterissä pelannut ja rantakaura on aika paha … sinne ei siis pidä lyödä palloa.

  #502380 Ilmoita asiaton viesti

  On se Yyteri kuitenkin aika kaukana esim. Englannin ja Irlannin todellisista Links-kentistä.

  #502381 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ehkä 1 väylä sinnepäin…muuten ei yhtään…

  #502382 Ilmoita asiaton viesti

  No ehkä minäkin joskus pääsen (saan rahat kasaan) oikealle links-kentälle pelaamaan.

  Vuosaaressakaan ei ole tullut pelattua. Tosin työkaverini haukkui sen lyttyyn. Minä en kuitenkaan usko häntä vaan ajattelin sinne singahtaa vielä tänä syksynä jos kelejä riittää.

  #502383 Ilmoita asiaton viesti

  En muista mistä olen kuullut, mutta tietääkseni yksi links-kentän kriteereistä on se, että kenttä on entistä meren pohjaa.

  Jostain luin jonkun jutun brittein saarten rantakentistä, ja sieltä silmään pisti tämä lause.

  #502384 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  näinhän se on…

  #502385 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No, jos siellä tuulee koko ajan ja muutenkin pelaaminen on miltei mahdotonta, miksi sellaisilla kentillä pelataan ? Ei minua ainakaan kiinnostaisi. Tehdään suomeen ’forest’ (keskelle metsää) ja ’tundra’ (Lappiin, jänkhälle) kenttiä: Itikoita on, vaikeutta löytyy ja muutenkin on paha paikka pelata. Tätä sitten voidaan myydä skoteille ja irkuille (=heille, jotka pelaavat par-vauhtia links-kentillä) kallilla rahalla.

  #502386 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen aloittanut golfharrastukseni skotlannissa vuonna 1989 pelaillen siellä ensimmisen vuoden aikana useilla links-kentillä.

  Mistä links-kentän tuntee, niin siihen on jo tullutkin hyviä vastauksia, mutta myös vääriä. Kaikki nämä tunnusmerkit eivät ole ns. pakollisia, mutta useimmilla links-kentillä nämä täyttyvät.

  Ensimmäisenä tulee mieleen se, että puita ei kentällä juurikaan ole. Jos on, niin ne ovat pieniä ja matalia lähinnä puskamaisia puita.

  Bunkkerit ovat syviä ja niissä on etureunassa ns. lippa. Tällaiseen bunkkeriin kun joutuu, niin ei ole tosiaan mikään itsestääselvyys, että sieltä pääsee ulos etu kautta. Näitä bunkkereita on myös aika paljon. Myös väyläbunkkerit ovat tällaisia. Usein greenibunkkerit on sijoitettu kentälle, niin että greenille voi pelata rullien.

  Raffi-ruoho on erilaista, kuin se ruoho mihin olemme suomessa tottuneet. Se ei ole yleensä tosiaankaan paksua ja tiukkaa, vaan siitä tulee mieleen lähinnä heinäpelto.

  Väylät ja greenit ovat kauttaaltaan täynnä erilaisia kaltevuuksia, eli väylältä ei välttämättä edes löydy tasaista kohtaa. Tämän vuoden Open-kenttä hyvä kärjistetty esimerkki tästä.

  Väylien ympärillä on tämän heinämäisen ruohon lisäksi jonkinlaista kanervan sukuista kasvia, jonka seasta pallo kyllä löytyy, mutta sieltä ei juuri palloa eteenpäin lyödä. Toinen kasvi mitä löytyy näistä paikoista kanervan ohella on hieman suurempi piikikäs pensas, joka kukkii keltaista kukkaa. Sitä kutsutaan ’kors’:iksi.

  Links-kenttä on aidoimmillaan heti merenrannan korkean hiekkadyynin takana, ja se pelataan kirjaimellisesti out ja sitten in. Hyviä links-kenttiä on kyllä myös hieman kauempana rantaviivasta, mutta kyllä näiltäkin kentiltä merelle näkee jos kiipeää viereisen talon katolle 🙂

  #502387 Ilmoita asiaton viesti

  Ketun määritelmä ja hehkutus on erittäin hyvä! Kuitenkaan sillä, että mennään ulos ja tullaan sisään ole mitään tekemistä linksin kanssa. The Honourable Golfers of Edinbourgh niminen klubi taitaa omistaa yhden parhaista linkseistä ja siellä pelataan 2 ysin lenkkiä myötä ja vastapäivään. Mikäs sen kentän nimi nyt olikaan ja kuka sen suunnitteli?

  #502388 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä minä tällä perusteella ymmärrän, että links -kentän ei tarvitse olla meren rannassa, mutta nummimainen , joss voi löntystellä Baskerville koira. Minäkin luulin, että YYTERI OLISI PALTAMON OHELLA LINKS-KENTTÄ, MUTTA KYLLÄS EVUOSAARI ON LINKS SUOMESSA TUULEE KIVASTI JA SE LISÄÄ MIELENKIINTOA KOLOHVIIN. Yyteri on muuteoin kiva kentä kuin Paltamokin . Eli Vuosaaressa pitäisi syventää jokin hellbunker,
  muutta menkää Vuosaareen links-milellä niin kenttä avautuu.

  Missä se Hermes luuraa ???

  Usein me kylää puhumme kolovissakin asiasta, jota emme täysin hallitse, mutta golf onkin elämää.

  #502389 Ilmoita asiaton viesti

  Anteeksi

  -rupesin illalla muistelemaan Yyterin avausväylää ja toteaisin, että kyllähän se on linksiä parhaimmillaan

  upea näköala merelle hienoa hiekkaa eli nummibunkkeria koko väylä ja kuten useat väylät muuallakin tuuultakin muualla – muttei läheskään niin numimainen kokonaisuus kuin Vuosaari.

  Golflady voi saada Vuosaaresta edullisen kierroksen, jos
  ilmineeraa koska on tulossa pelaamaan.

  Mikä se URL sitten on ?

  ja toinen kysymys johon en saanut vastausta.

  Vijay Singhiä , erästä suosikki pelaajaani antoi Ernien ohella hyvin pinnoja major-kisassa. V.J syytettiin tuloskorttiväärennöksestä,jota en ole kuullut.

  Olen kuullut että köyhänä golfarina , joihinkin hotelleihin Aasiassa jäi maksamattomia laskuja kuten Markus Seliniltä Renny Harlinilla ’ jäätävää Poltetta ’ tehtäessä Lapissa.

  Tästä tuloskortista en ole saanut vahvistusta. Miten on tiedätkö ?

  #502390 Ilmoita asiaton viesti

  En löytänyt Yyteriin sen kummempaa URLia kuin täältä golfpisteen kentät linkistä. Siellä on muuten virtual golfer, josta voi väyliä tutkailla.

  Kiitos kutsusta, tulen mielelläni Vuosaaren pelaamaan. Ensi viikonlopun olen luvannut pelata kotikentälläni Lohjalla, mutta miten olisi lokakuun ensimmäinen viikonloppu, jos kelejä piisaa?

  #502391 Ilmoita asiaton viesti

  Joo keep in touch Golflady – siis lokakuun eka viikonloppu la-t.su.
  Mä olen jo kartoittamassa halpuutta. Vahvista ensi viikon alussa.

  Linksin tuntija ja ihailija/ mäkimies

  #502392 Ilmoita asiaton viesti

  Golfladylle on varattu alustavasti pelilipu 25 e 4.10.2003,jos on tilaa Vuosaaressa. Katsotaan vielä kelit 5.10 varalla. Saatko halvempaa tarjousta. Varmistetaan ensi viikolla. Ilmoitan tee-ajan.

  Kierrokselle mahtuu toki joku muukin samalla hinnalla jos yirtetään yhtä 4 :n ryhmää .

  #502393 Ilmoita asiaton viesti

  Mä voisin kyllä tulla tuona viikonloppuna tuonne Vuosaareen tutustumaan, jos tuohon ryhmään vielä tuohon hintaan mahtuu.

  #502394 Ilmoita asiaton viesti

  Lauantai 4.10. käy mainiosti ja minuun voitte olla yhteydessä sähköpostilla pastelmarch@hotmail.com ja Kettu mukaan kanssa.

  25 euroa on ihan ok.

  #502395 Ilmoita asiaton viesti

  Joo palataan asiaan viim. keskiviikkona 1.10.2003.

  Lue lisää: golflady ja Kettu

  #502396 Ilmoita asiaton viesti

  Golflady ja Kettu lauantai 4.10 on varattu, mutta sopiiko teetime.

  su 5.10 klo 9.40 . Jos sopii asia on ok sov. puitteissa.

  Voit vielä varmistaa tulosi puh. 040-5034312.

  katsotaan millainen links Vuosaaressa on.!!

  #502397 Ilmoita asiaton viesti

  Eiks Vuosaari mainosta että greenfee 20e kaikkina päivinä?

  #502398 Ilmoita asiaton viesti

  Golfladyn, Ketun ja mun paketissa onkin ylläreitä !!!

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hermes tule esiin ja kerro mikä on lINKS-kenttä ?